Une kam vite qe injoroj shkrimet e tua duke mos i lexuar fare, pasi aq sa kam lexuar nga ty ti nuk thua shume, ne nje vrime i bie fyellit dhe nuk ke ndonje intelekt te zhvilluar per te zgjuar interesin tim. Edhe pa lexuar fare shkrimet e tua une mund te te them se cfare ke shkruar. Por kjo nuk te pengon ty qe te shprehesh ne forumin shqiptar. Meqe me je drejtuar mua dhe ke shprehur pershtypjen tende per shkrimet e mia.ps: Albo, nuk arrij dot te shpjegoj transformin e qendrimt tuaj ndaj rrezikut te
helenizmit te Jugut te Shqiperise! Kur lexoj artikujt e tu ne fillimet e ketij
siti (disa vite me pare) ne lidhje me politiken Greke (aq shume isha pro sa
i kam akoma te shpetuara ne cd-ra per reference), me ato qe shkruan sot
kam pershtypjen se nuk je i njejti person. Kur lexoj shkrimet e tua ne
lidhje me politiken e ndyre te hienave Greke, kam pershtypjen se lexoj
forumet nacjonaliste greke! Nuk jam i pari qe kam krijuar kete pershtypje dhe
s'kam asnje iluzjon ne pergjigjen arrogante alla-greku tende "une-qe-di-
gjithēka" prandaj po te kerkoj si "efendiko" i ketij forumi, te me fshish profilin,
nqs ka mundesi
Sa per te qenit tim filogrek, une mund te te them qe une e kam per nder te jem "filogrek" ne syte e nacionalisteve te rruges shqiptare. Jam po aq filogrek sac ishte edhe Gjergj Kastrioti, Ismail Bej Vlora, Abdyl Bej Frasheri. Tani ty dhe qerres se shqiptareve qe nuk njohin historine e tyre, mund tu duket kjo cudi se si kokat me te medha te kombit kane qene "filogreke".
Gjergj Kastrioti ishte orthodhoks ashtu sic jam edhe une, ishte mik i virtytit dhe jo fatit ashtu sic perpiqem te jem edhe une, ushqente shpirtin e tij nga ajo Kupe e Shenjte e nga ajo Kishe prej se ciles ushqehem edhe une. Me bekimin e Perendise ai beri mrekullira te paimagjinueshme, ndali nje perandori te tere me nje grusht njerezish.
Ismail Bej Vlora, te cilin pinjolli i bejlereve te jugut, Faik Konica, do ta shiste si filogrek ne faqet e gazetes Albania, u shpreh nga Athina se "Populli grek eshte populli vella natyral i popullit shqiptar." Po ky burre me thinja ngriti ne Vloren tende te dashur ate flamur bizantin orthodhoks qe ngriti edhe Gjergj Kastrioti, duke i vrare syte e Sulltanit, Papes se Romes dhe gjithe turkofileve shqiptare me Esat Pashe Toptanin e Faik Konicen ne krye.
Abdyl Bej Frasheri, qe prishi planet e sulltanit ne Lidhjen e Prizrenit, i shkruante kryeministrit te jashtem italian me origjine arbereshe, se vizioni i tij i Shqiperise pas shperberjes se perandorise otomane ishte nje monarki e perbashket me fqinjin jugor qe ishte tashme i pavarur.
Ata njerez qe i tremben asimilimit jane njerezit pa identitet dhe pa trashegimi qe nuk e dine kush jane dhe nga vine, dhe e shprehin pasigurine e ekzistences se tyre pikerisht duke iu trembur armiqve imagjinare te popullit. Nga ai brume qe jam prere une nuk na ka asimiluar as 25 shekujt e bashkejeteses shqiptaro-greke, as 5 shekujt e pushtimit otoman, as 5 vjetet e pushtimit fashist, as 50 vjetet e pushtimit komunist. Jo vetem qe nuk na asimiloi dot njeri, por ne u beme djepi i rilindjes kombetare edhe per ato krahina te Shqiperise qe sot si gjuhe zyrtare kane turqishten.
Shtoja keto referenca CD tende dhe pasi te lexosh edhe ti aq histori sa kam lexuar une mbi historine e popullit tim, pasi ta kesh kerkuar edhe ti me vetmohim zbulimin e identitetit shqiptar, hajde te diskutosh e te "kuptosh" ti Albon.
Vetem njerezit budallenj nuk ndryshojne me kohen!
Albo
Krijoni Kontakt