Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 43
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet nė Bllog
    22
    ps: Albo, nuk arrij dot te shpjegoj transformin e qendrimt tuaj ndaj rrezikut te
    helenizmit te Jugut te Shqiperise! Kur lexoj artikujt e tu ne fillimet e ketij
    siti (disa vite me pare) ne lidhje me politiken Greke (aq shume isha pro sa
    i kam akoma te shpetuara ne cd-ra per reference), me ato qe shkruan sot
    kam pershtypjen se nuk je i njejti person. Kur lexoj shkrimet e tua ne
    lidhje me politiken e ndyre te hienave Greke, kam pershtypjen se lexoj
    forumet nacjonaliste greke! Nuk jam i pari qe kam krijuar kete pershtypje dhe
    s'kam asnje iluzjon ne pergjigjen arrogante alla-greku tende "une-qe-di-
    gjithēka" prandaj po te kerkoj si "efendiko" i ketij forumi, te me fshish profilin,
    nqs ka mundesi
    Une kam vite qe injoroj shkrimet e tua duke mos i lexuar fare, pasi aq sa kam lexuar nga ty ti nuk thua shume, ne nje vrime i bie fyellit dhe nuk ke ndonje intelekt te zhvilluar per te zgjuar interesin tim. Edhe pa lexuar fare shkrimet e tua une mund te te them se cfare ke shkruar. Por kjo nuk te pengon ty qe te shprehesh ne forumin shqiptar. Meqe me je drejtuar mua dhe ke shprehur pershtypjen tende per shkrimet e mia.

Sa per te qenit tim filogrek, une mund te te them qe une e kam per nder te jem "filogrek" ne syte e nacionalisteve te rruges shqiptare. Jam po aq filogrek sac ishte edhe Gjergj Kastrioti, Ismail Bej Vlora, Abdyl Bej Frasheri. Tani ty dhe qerres se shqiptareve qe nuk njohin historine e tyre, mund tu duket kjo cudi se si kokat me te medha te kombit kane qene "filogreke".

Gjergj Kastrioti ishte orthodhoks ashtu sic jam edhe une, ishte mik i virtytit dhe jo fatit ashtu sic perpiqem te jem edhe une, ushqente shpirtin e tij nga ajo Kupe e Shenjte e nga ajo Kishe prej se ciles ushqehem edhe une. Me bekimin e Perendise ai beri mrekullira te paimagjinueshme, ndali nje perandori te tere me nje grusht njerezish.

Ismail Bej Vlora, te cilin pinjolli i bejlereve te jugut, Faik Konica, do ta shiste si filogrek ne faqet e gazetes Albania, u shpreh nga Athina se "Populli grek eshte populli vella natyral i popullit shqiptar." Po ky burre me thinja ngriti ne Vloren tende te dashur ate flamur bizantin orthodhoks qe ngriti edhe Gjergj Kastrioti, duke i vrare syte e Sulltanit, Papes se Romes dhe gjithe turkofileve shqiptare me Esat Pashe Toptanin e Faik Konicen ne krye.

Abdyl Bej Frasheri, qe prishi planet e sulltanit ne Lidhjen e Prizrenit, i shkruante kryeministrit te jashtem italian me origjine arbereshe, se vizioni i tij i Shqiperise pas shperberjes se perandorise otomane ishte nje monarki e perbashket me fqinjin jugor qe ishte tashme i pavarur.

Ata njerez qe i tremben asimilimit jane njerezit pa identitet dhe pa trashegimi qe nuk e dine kush jane dhe nga vine, dhe e shprehin pasigurine e ekzistences se tyre pikerisht duke iu trembur armiqve imagjinare te popullit. Nga ai brume qe jam prere une nuk na ka asimiluar as 25 shekujt e bashkejeteses shqiptaro-greke, as 5 shekujt e pushtimit otoman, as 5 vjetet e pushtimit fashist, as 50 vjetet e pushtimit komunist. Jo vetem qe nuk na asimiloi dot njeri, por ne u beme djepi i rilindjes kombetare edhe per ato krahina te Shqiperise qe sot si gjuhe zyrtare kane turqishten.

Shtoja keto referenca CD tende dhe pasi te lexosh edhe ti aq histori sa kam lexuar une mbi historine e popullit tim, pasi ta kesh kerkuar edhe ti me vetmohim zbulimin e identitetit shqiptar, hajde te diskutosh e te "kuptosh" ti Albon.

Vetem njerezit budallenj nuk ndryshojne me kohen!
    Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-06-2007 mė 01:26

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Asimilim:

procesi me te cilin individe ose grupe me nje trazhgimi etnike te ndryshme thithen ne kulturen dominuese te nje shoqerie. Zakonisht ata jane emigrante ose minoritete deri tashme te izoluara te cilat, ndermjet kontaktit dhe pjesemarrjes ne kulturen dominuese gradualisht heqin dore nga shumica e kultures dhe tipareve te tyre para-ardhese duke perkrahur te rejat.

http://www.britannica.com/eb/article...6/assimilation
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

i/e regjistruar Maska e Stefan07
    Anėtarėsuar
    08-04-2007
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    140
    Citim Postuar mė parė nga drity
    Pogradec, fshihet shqipja, greqizohet Kisha e Linit
    si nuk po jeni te zoti me i mbykqyre veten e juaj mu ne vendin e juaj!
    greket,jo vetem qe i ja fshin shqipen por edhe ju qifshin dhe shkerdheshin gjitheve..
    turp,nje grek po lun si po do...turp

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-02-2007
    Postime
    389
    greket e shkiet veq m..u...t...in na hane,e pat historia e tyre,une jetoj ne gjermani,greket me ankohen qe greqia e pat edhe do vite do te jete ne dore te shqiptareve dhe greket emigrojne per gjermani vetem nga frika e shqiptareve,kan humb besimin per vendin e vet ,keshtu arsyetohen per emigrimin e tyre

ThE KinG Maska e Imperator
    Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Albo, me te vertete jane hapur shume shkolla, dhe po permend ketu Kolegjet Turqe ne Tirane. Ne kolegjet Turqe ne Tirane nuk behet kjo lloj propagande qe behet nga Greket, nuk u thuhet Shqiptareve qe ju jeni Turq etj etj, nuk shtremberohet historia nga presoret Turq por eshte nje bashkepunim me te vertete i frytshem midis Shqiperise dhe Turqise ne fushen e arsimit. Nxenesit qe kane studiuar ne Kolegjet Turqe nuk kane patur Turqishten si gjuhe paresore, madje njoh dhe nga ata qe nuk dine asnje fjale Turqisht, por kane patur gjuhen Shqipe kryesoren e ne pamundesi qe presoret te flasin Shqip mesimi zhvillohet ne gjuhen Angleze. Pra nje ndryshim rrenjesor ky midis kolegjeve turqe dhe shkollave te grekeve qe permendur ti Albo. Vlen per tu permendur qe nxenesit qe kane shkuar ne kolegjet Turqe dhe ne ate Iranian ketu ne Tirane kane nderuar Shqiperine neper Olimpiada te ndryshme ne mbare boten, ndersa keta nxenes qe mesojne ne keto pseudo-shkollat greke vetem dine te thone Vorio-Epir dhe Janullatos, nuk dine gje tjeter per nga drita e diturise.

Por prape nuk u ze faj atyre, bravo u qofte, njerezit, thote nje fjale e urte, ku gjejne bejne. Dhe greket kane gjetur te ne dhe te ne bejne, bravo u qofte kur shteti yne dhe Ministria jone e arsimit nuk ushtron kontrollet e duhura dhe nuk mer masat e duhura ne raste abuzimesh.
    Por nje gje dua te bej te qarte, sado qe te mundohet Greku me dinakerine e tij dhe me pabesite e tij, kurre nuk do te mund te shkepuse asnje cop toke Shqiptare pasi ate do ta mbrojne Shqiptaret dhe vetem Shqiptaret do ta gezojne, askush tjeter perveē nesh.

Imperator
    Albanian Perandory

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet nė Bllog
    22
    Albo, me te vertete jane hapur shume shkolla, dhe po permend ketu Kolegjet Turqe ne Tirane. Ne kolegjet Turqe ne Tirane nuk behet kjo lloj propagande qe behet nga Greket, nuk u thuhet Shqiptareve qe ju jeni Turq etj etj, nuk shtremberohet historia nga presoret Turq por eshte nje bashkepunim me te vertete i frytshem midis Shqiperise dhe Turqise ne fushen e arsimit. Nxenesit qe kane studiuar ne Kolegjet Turqe nuk kane patur Turqishten si gjuhe paresore, madje njoh dhe nga ata qe nuk dine asnje fjale Turqisht, por kane patur gjuhen Shqipe kryesoren e ne pamundesi qe presoret te flasin Shqip mesimi zhvillohet ne gjuhen Angleze.
    Imperator, ti je duke diskutuar ne kete forum dhe ne kete teme me nxenes te dale nga bankat e kolegjit turk ne Tirane, qe tregojne me gisht nga nje shkolle e vogel fillore greke ne Korce, kur gishtin duhet ta drejtojne nga vetja kur flasin per "asimilim". Ka qene e hapur edhe nje teme ne forum ne lidhje me reportazhin e nje TV turk ne lidhje me minoritetin turk ne Shqiperi, ne te cilin u diskutua gjere e gjate per kolegjin turk, por per fat te keq une nuk munda ta gjej qe te ta jap ta lexoje. Mbase do te shokoheshe te mesoje ngritjen e flamurit turk ne mes te Tiranes, apo kendimin e himnit turk cdo mengjes, apo klasat ne gjuhen turke. Dhe nuk po flasim per nxenes fillore, po flasim per nxenes ne shkolle te mesme.

Nuk ka hipokrite me te medhenj ne syte e mi se sa studente shqiptare qe vazhdojne shkollat e larta ne Greqi, apo ata studentet e kolegjit turk ne Tirane, qe tregojne me gisht nga shkollat fillore greke ne Himare apo ne fshatrat e Korces. Kjo eshte menyra e tyre per te mbrojtur "nderin e Shqiperise" kur keta vete jane produkte te shkollave turke apo greke.

Sa per propaganden turke ne mes shqiptareve, qe me sa duket nuk i shqeteson aspak patriotet alla-turka shqiptare, une vetem po te jap disa fakte te thjeshta qe mund ti lexosh ne temat e forumit:

1. Themeluesi i Tiranes, nuk eshte me Mbreti Zog qe e levizi qeverine nga Durresi ne fshatin Tirane pas kongresit te Lushnjes ne 1920, por na qenkerka je pasha turk te cilit i kemi ngritur edhe nje permendore ne nje shesh te Tiranes. Meqe po flasim per "shtremberimin e historise".

2. Kosova prej disa muajsh tashme, krahas gjuhes shqipe dhe serbishte, ka edhe turqishten si gjuhe zyrtare, e vendosi me shumice votash kuvendi i Kosoves.

3. Ministria e jashtme turke, ne nje akt te paprecedent diplomatik, financon, hap dhe pret edhe shiritin e inagurimit te televizionit lokal qe transmeton ne gjuhen turke ne Kosove.

Ministria e jashtme turke hap stacion televiziv ne Kosove
    Kuvendi i Kosovės shpall turqishten gjuhė zyrtare

Ajo qe me ben mua per te qeshur akoma me shume, eshte fakti se sa pak vemendje u kushtohet ketyre gjera ne mediat shqiptare. Sa artikuj ke lexuar ne faqet e gazetave shqiptare per kolegjin turk ne mes te Tiranes? Sa artikuj ke lexuar per nje fshat me 100 pleq e plaka si Himara apo per 2-3 fshatrat e humbur te Korces qe sot kane edhe nje shkolle fillore ku mesohet greqisht dhe shqip?! Sa artikuj ke lexuar per faktin qe sot Kosova ka turqishten si gjuhe zyrtare?

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 04-06-2007 mė 00:39

Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Albo, une flas per dy kolegjet Turqe me te medha ne Tirane, nga te cilet njoh dhe nxenes qe kane mbaruar shkollen e mesme aty, dhe ata me tregojne qe nuk kane patur asnje lloj propagande. Une nuk e di qe te jete ngritur flamuri Turk ne Tirane pa u ngritur i pari Flamuri Shqiptar, pra nqs eshte ngritur Flamuri Shqiptar nuk ka asnje te keqe nese eshte ngritur dhe ai Turk, sepse ne keto momente kur po shkruaj, ne sheshin "Nene Tereza" eshte ngritur nje MegaFlamur Shqiptaro-Amerikan, por nuk mund ti themi turp kesaj gjeje besoj.

1- Sa per Tiranen e di i gjith populli qe nuk e ka ngritur pashai Turk por nje Tiranas i vjeter emri i te cilit nuk po me kujtohet tani por do ta postoj me vone.

2- Turp per popullin e Kosoves qe ka votuar kete amendament. Tu vije turp atyre qeveritareve dhe te gjithe atij populli qe ka mbeshtetur diēka te tille, te kene turp edhe qe kane lejuar Serbishten si gjuhe zyrtare pasi ai vend eshte autokton Shqiptar dhe ne ate vend duhet te flitet vetem SHQIP.

Une nuk mbroj as Turqit e asnje tjeter, une jam SHQIPTAR dhe feja ime ne radhe te pare eshte SHQIPTARIA. Une denoj ēdo akt antishqiptar dhe i dal ne mbrojtje vetem interesave te vendit tim e askujt tjeter.

Imperator
    Albanian Perandory

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Kur isha vjet ne Tirane, nje shok me tha qe e kishte fut ēunin ne shkollen me te mire qe kishte gjetur, ne shkollen turke. Une, i pa informuar, i them se ē'dreqin pati qe e futi ēunin ne nje shkolle turke. Mu pergjigj qe nuk kishte asgje per tu shqetesuar, dhe se shkolla ishte me shume se korrekte.

Ai shoku eshte me prejardhje ortodokse, une jam me prejardhje myslimane, te dy jemi Shqiptar.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871

Kushdo qė kalon pėr nė Qafė-Thanė, pranė rrugės nacionale qė tė ēon nė Tiranė, nė krahun e majtė sheh shumė njerėz qė ndalojnė dhe hedhin lekė pranė Kishės sė Shėn Ilias, nė afėrsi tė fshatit Lin. Kisha ėshtė jo vetėm mė e vjetra nė rrethin e Pogradecit, por nė tė gjithė rajonin. Por, ēfarė po ndodh me kėtė kishė? Sapo futesh nė oborrin e saj ndesh me ca mbishkrime greqisht, shkronja tė stampuara nė beton, qė kalojnė mbi 45 cm njė shkronjė. Ēfarė janė kėto shkronja?- e pyesim njė banor tė Linit.

Ai ngre supet dhe nėn zė tė tregon, duke i premtuar anonimatin, se: “Kanė ardhur para disa kohėsh njė grek qė ndėrtonte kisha, sė bashku me disa djem nga fshati Gėshtenjas nga rrethi i Pogradecit, tė cilėt janė si emigrantė tek ky pronar dhe pasi e shtruan kėtė plate nė oborr tė kishės me beton, me nga njė daltė tė mprehur ata shkruan njė tekst qė iu dha pronari i tyre, me kėto shkronjat greke. Por,- shton ai,- historia nuk mbaron me kaq, nuk kaluan disa ditė dhe njė buzėmbrėmje kishės iu ndėrruan tė gjitha ikonostaset e saj me mbishkrime shqip dhe u vendosėn ikonostase qė erdhėn nga Greqia, me mbishkrime tė dukshme greke!

Tė gjitha kėto janė bėrė me dijeninė e priftit tė fshatit. Gjesti ėshtė vėrtet shumė i trishtuar dhe bie ndesh me atė fqinjėsi tė mirė qė kemi patur me grekėt, si dy popujt mė tė vjetėr tė Ballkanit. Por tė vjen akoma mė keq, kur disa hrefugjatė hallexhinj, qė punojnė tek ky grek pėr disa euro, pėr tė mbajtur familjet e tyre, tė vijnė edhe tė shesin shpirtin e tyre duke stampuar shkronja greke, nė njė kishė tė vjetėr autoktone shqiptare!”.
    Cudi se si lejon shteti shqiptar apo edhe vet qytetaret shqiptare lojera te tilla greke. Politika greke eshte e ngjashme si ajo e shkieve. Zakonisht fillon prej kishave dhe pas disa decenieve, greket do ta quajne token e Shqiperise "djepi grek", ngjashem si shkiet qe sot kishat shqiptare i shfrytezojne si "deshmi" primare per ta quajtur Kosoven "djep" te tyre. Per ta mjafton nje mbishkrim ne gjuhen e tyre, per te falsifikuar cdo gje.

Mbishkrimet ne gjuhe te huaja ne objekte publike shqiptare duhet te ndalohen dhe rregullohen me ligj nga organet gjegjese ne Shqiperi.

Dhe, gjithashtu, keto ankesa te perditshme "U hap shkolle greke", "Kishat me mbishkrim greke", jane bere te merzitshme. Koha eshte qe shteti (qeveria) shqiptar t'i marr frenat ne dore dhe njehere e mire t'ua tregoje vendin Greqise dhe pasuesve te saj! Nese shteti jo, atehere vet populli duhet te organizohet dhe te kundershtoje kete politike qe jane duke udhehequr politikanet shqiptare. Nuk duhet te lejohen veprime, qe momentalisht nuk duken te nje rendesie aq te madhe, por ne periudhe afatgjate do te kene pasoja te medha ne mes te dy popujve. Gjerat duhet te parandalohen dhe jo te sherohen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 04-06-2007 mė 14:04

Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Rina, eshte per te ardhur keq qe ne drejtohemi nga keta matrapaze qe shesin vendin e tyre dhe nuk u behet vone se ēfare po ndodh me ne. Nuk duan t'ia dine se femijet Shqiptar te rretheve po humbasin gjuhen amtare, nuk u behet vone se hundet e armiqve jane futur thelle ne punet e brendshme te shtetit tone dhe po na rrenojne si ekonomikisht ashtu dhe shpirterisht.

Imperator
    Albanian Perandory

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Huazimet e gjuhėve tė huaja nga gjuha shqipe
    Nga bela70 nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 650
    Postimi i Fundit: 06-03-2024, 14:35
  2. Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 07-07-2009, 15:33
  3. Fjalori latin-shqip i Frank Bardhit
    Nga King_Gentius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-01-2006, 23:46
  4. Pastėrtia e Gjuhės Shqipe
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2003, 03:41
  5. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 19:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •