Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    Edhe mundet. Por problemi yt nuk është se çfarë përfaqësoj unë, por se argumenti yt nuk qëndron.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Legjion
    Nuk mendohet kështu në përgjithësi, por besohet në veçanti vetëm nga kristianët. Ka hendek kuptimor mes të dyjave. Pa(v)li duhet të ekzistojë njëherë para se të predikojë... Nuk duhet përzier mitologjia me historinë pa e sqaruar se ku flet historia e ku flet mitologjia, sepse i krijon lexuesit përshtypje të gabuara dhe përhap pavërtetësi, gjë që natyrisht nuk mendoj se e bën me qëllim për të akomoduar besimin tënd.

Pali ka ekzistuar sa për dijeninë tënde dhe të shumë të tjerëve si puna jote. Problemi juaj kryesor qëndron në faktin se kur nuk ia arrini qëllimit filloni të hidhni teza dyshimi ashtu sikurse hedh grepat në një liqen bosh me shpresën se do zësh ndonjë peshk.

Më habit fakti që pas një gjysëm shekulli në padije dhe në errësirë përsa i përket fesë, dilni dhe bëni të zgjuarin kur këto çështje janë stërdiskutuar e studiuar nga njerëz që i kanë shoshitur mirë këto gjëra dhe nuk kanë arritur ta hedhin poshtë qoftë edhe një presje të Biblës dhe jo më personalitete të përmendura në të.

Pali nuk ka qenë një mit. Dhe këtë e përmend Historia dhe jo Mitologjia (sa do doje). Meqënëse ti qenke i mirë informuar (kështu duket nga siguria që ke kur flet) pse nuk na ndriçon me faktet e tua?

Në Pritje.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    mire qe kan ik pergjigjet ndaj atyne ne pritje, se ashtu esh muhabeti, duhet te ruhet preteksti propagandes ne syte e lexusit, po ene kur i hiqni u nxitokeni fort se paskeni harru i shkrim pa heq siper kti piliveses

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga Peniel
    Krishterimi në tokat shqiptare është përhapur që me Apostullin Pal. Sipas një historiani romak, në vitet 70 pas Krishtit, ekzistonte një kishë e krishterë ne Durrës në të cilën bënin pjesë shumë familje të asaj kohe.

Mendohet që Pali ka arritur atje pas udhëtimit të tij në rrugën Egnatia duke ungjillizuar në fshatrat dhe qytetet e ndërtuara në anë të rrugës ku më vonë shihen edhe kishat e para në këto vendbanime.

Ka plot informacione të tjera por kjo ishte sa për të përcaktuar periudhën kohore e cila është më e vjetër se sa ajo që përmend ti.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Ca asht Pali ma? Me ti hedh syte Pali te ka ba te krishtere, fill e? Nuk ke mujt me e pa se je ba fill i krishter. Fill ma, pa e dit as vet. Ka ken i rrezikshem, Pali.

Shqiptaret kane qene te krishtere vetem me mbajt kryqin ne qafe. Se ca de me than ai kryq, s'ka dit gja kush. Vetem e kane mbajt se duhet me e mbajt me diftu se a katolik. Nderkohe se i lutet Apollonit (Shen Gjergji apo si i bjen) nuk prish pune.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga Konig
    Ca asht Pali ma? Me ti hedh syte Pali te ka ba te krishtere, fill e? Nuk ke mujt me e pa se je ba fill i krishter. Fill ma, pa e dit as vet. Ka ken i rrezikshem, Pali.

Shqiptaret kane qene te krishtere vetem me mbajt kryqin ne qafe. Se ca de me than ai kryq, s'ka dit gja kush. Vetem e kane mbajt se duhet me e mbajt me diftu se a katolik. Nderkohe se i lutet Apollonit (Shen Gjergji apo si i bjen) nuk prish pune.
    o konig djali mos u lodh kot se nuk je tu thone gjo. vetem se ke deshire me nenvleftesu fene e pare te shqiptarit. mirepo e ke gabim.

TE RROJE SHQIPERIA

Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga Konig

oi konig prejardhja jote si person eshte nga krishterimi ...
    me dhune u bone mysliman, thiri pak ndergjegjes.

TE RROJE SHQIPERIA

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga riu
    mire qe kan ik pergjigjet ndaj atyne ne pritje, se ashtu esh muhabeti, duhet te ruhet preteksti propagandes ne syte e lexusit, po ene kur i hiqni u nxitokeni fort se paskeni harru i shkrim pa heq siper kti piliveses
    lol
    E kom thon un, po nuk i noqe temat n'real time te krijohet pershtypja qe mileti osht duke fol perçart. S'kena pas fat fare me kte femme de ménage qe kemi, ske çi bo.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    interesant eshte dhe qendrimi i piliveses, se mire keto te shujtmet jane bo si buke e djathe, po ky e ka lexu pergjigjen time para se te shuhej po nderkohe rri si mami bukur dhe pret t'i pergjigjet ai tjetri lart. me sa duket paska pune personale me ate tjetrin, noi inat qe vetem kristianet me komplekse katnari kane, e nuk i pelqen qe perralla e Pavlit trajtohet nje forum me poshte te http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=70398 - po ka per qellim ta devijoje dhe bastardoje kete teme duke fol per Pavlin dhe duke bo sikur s'shef. mu personalisht me intereso kjo teme se na kane shit pallavra per kristianizmin e shqiptareve, dhe nuk du te shkoje per lesh se ndoshta msoj dhe neigjo

problemi me kta eshte se pervec qe dun te besojne ato qe besojne fillojne fusin hunet ne histori, biologji, gjeografi, astronomi, etj, me inot qypokrat vetem per punen e besimit te tyre "te pafajshem". po nejse, ma pret menja do shuhet dhe ky shkrim.

Citim Postuar më parë nga terili1
    ku e di ti qe s'ka qene pagan perdersa gjysma ishin pagane kur erdhen turqit? le qe ca kuptimi ka me pas prejardhje nga krishterimi, se spo ma kap procesori... dmth qe ka pas gjak krishter apo si eshte puna? tani u bona metermen kurioz
    Ndryshuar për herë të fundit nga riu : 07-07-2007 më 17:40

Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    ku e di ti qe s'ka qene pagan perdersa gjysma ishin pagane kur erdhen turqit? le qe ca kuptimi ka me pas prejardhje nga krishterimi, se spo ma kap procesori... dmth qe ka pas gjak krishter apo si eshte puna? tani u bona metermen kurioz[/QUOTE]

para turqve kemi qene te krishtere te gjithe shqiptaret pa perjashtim.....
    tjeter ajo qe kishim ose ruanim zakone te trasheguara nga paganizmi te cilat vazhdojme ti kemi dhe sot. kjo nuk do te thote se vazhdojme te jemi pagane, por thjesht ruajtes te kulturave dhe traditave te lashta ilire .

TE RROJE SHQIPERIA

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

"Krishterimi u perhap me qumesht dhe me mjalte "

Citim Postuar më parë nga terili1
    Po ti me qef u bere kristijan ?!!! Harove ti thirjen e Konstantinit i cili njerezve nder pushtetin Bizantin u tha ose merreni krishterimin si fe ose vdekjen !!!

Si duket se edhe ti me dhune je ba kristijan , por nuk je ne gejn dje ta kuptojsh kete te vertete !!!

IceFus1on
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •