Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 70
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Zoti thote ne Kuran:

"Nuk ka dhunė nė fe. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk i beson tė pavėrtetat e i beson Allahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. Allahu ėshtė dėgjues, i dijshėm." {Kuran 2:256}

Ky sqarim eshte per Albanin dhe per te gjithe ata ateiste e kristiane qe vazhdojne te besojne me naivitet kthimin e popullit shqiptar ne musliman me dhune.

Para nje jave ketu ne Tirane u hap nje ekspozite, per me teper lexoni me poshte:

FERMANET NUK URDHERUAN VETEM KOKEPRERJET!

Ne diten Kombetare te Turqise jane ekspozuar ne Muzeun Historik Kombetar, urdherat me te larte perandorake. Jane rreth 125, por vetem 70 fermane, lidhen me boten shqiptare te pese shekujve te fundit, deri ne fillime te shek XX., kur edhe u fitua pavaresia. Ne te vertete behet fjale per riprodhime te fermaneve sulltanore mbi ngjarjet e zhvilluara ne Shqiperi, qe Arkivave te Shtetit Shqiptar iu jane dhuruar keto dite nga Arkivat e Turqise.

Ajo qe e ben kaq te vecante fermanin si doreshkrim eshte eleganca e te shkruarit dhe miniatura e shkelqyer.

Ne celjen e kesaj ekspozite ishin te pranishem, kryetari i Kuvendit te Shqiperise, Servet Pellumbi, ambasadori i Republikes se Turqise Murat Oguz, drejtori i Arkivave te Turqise Jusuf Sarenaj, i cili eshte shprehur se:

"Kjo ekspozite deshmon hisorine e perbashket 500 vjecare, bashkejetesen e ngushte mes popujve, por edhe se keto deshmi jane nje hap me tej per te treguar se nuk duhet pasur frike nga paragjykimet e pathemelta mbi hisotorine. Sipas drejtorit te Arkivave shqiptare Shaban Sinani u shpreh se komunikimi mes qendres se shtetit osman dhe nje prej periferive me te largeta te tij tregon se hapesira shqiptare ishte nje vend ngjarjesh".

Keshtu ne arkivat tona ruhet nje koleksion i pasur fermanesh. Me i vjetri eshte ai i sulltan Bajazidit te 2-te (1484)

Dhe me i vone, fermani i sulltan Abdyl Hamiti II-te (1906).

Ajo qe vlen te theksohet nga kjo seri fermanesh per te ndricuar ca me shume dhe brendine e tyre te quajtur totalisht famekeqe, jane 7 nga 45 fermanet te cilet URDHEROJNE MBROJTJEN E INTERESAVE TE TE KRISHTEREVE TE SHQIPERISE, MOSCENIMIN E PRONAVE TE TYRE.

Fermanet qe ruhen ne Arkivat e Shqiperise, jane plotesuar me germa ari dhe kane persosmeri stilistike dhe elegance ne te shkruar, te cilat pervecse deshmojne rrafshin aristokratik zyrtar te komunikimit ne kryeqendren e perandorise, ato jane dokumenta me rendesi per te ndricuar vete kulturen zyrtare te saj.

Marre nga gazeta "Shekulli".
    --------------------------------------

Tani mund te vazhdoni te thoni perseri "jo po ne na kthyen me dhune ne muslimane", apo ku di une. Kokefortit nuk i interesojne faktet e as argumentet por merr per te vertete ate qe ja pret mendja e vet.

Immaculate
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

i/e regjistruar Maska e Ndriēimi
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    Alban
    Ja pse ne te bejme ty per tu habitur, sepse zakonisht shkrimet tuaja une per vete nuk i lexoj deri ne fund vetem se ne fiilim, dhe shkakun se pse ti mund ta dishe vet, por nje nga shkaqet eshte se nuk je serioz, kur une te shpjegova me pare per luften ju me thate se keni mbaruar sdudimet.

Ato shkrime qe ti mundohesh ti komentosh vete,ne i kemi mesuar shume me pare si ju ti lexonit ne Albislam.
    Pra ne te habitim duke mos u marre shume me ty, ne menyre qe ti TE ACAROHERSH ME VETEN TENDE
    Dhe sic duket kjo po ndodh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ndriēimi : 13-11-2002 mė 10:50

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Une i kam mbaruar studimet dhe ketu vije per te dikskutuar dhe per tua hapur syte te pergjumurve. Ju mund t“i mbani syte e mbyllur, kjo eshte pune e juaj. Une nuk po bej gje te keqe pos se po sjell vepra profeti dhe nese ju e besoni, ajo eshte pune e juaja, por druaj se si do t“i pergjigjeni Zotit kryesisht pasi t“i keni mesuar punet e nje " profeti".
    Eja, eja o fanar o dijes dhe mendjes, eja dhe na e ndriēo kete erresire shekullore ku vegjetojne ca krijesa te mjera si ne. Eja me plot shkelqimin tend verbues dhe grisi perdet e erreta qe na kane zene syte e nuk na lene te shohim te verteten, piedestalin mbi te cilin ti ngrihesh madheshtor dhe i paepur sfidon te keqen dhe genjeshtren. Ty te kane pritur keto vise te humbura e te rrenuara qe t'i ēlirosh nga vargojnte e injorances qe ka pushtuar shpirtrat e tyre. Vetem ti mund te ngresh monumentet e se vertetes dhe te dijes nga pirgjet dhe germadhat e mashtrimit qe kane kapluar kete toke te lashte e te vuajtur qe tani therret emrit e nje biri te saj te denje e te larte qe ta shpetoje. Po, emrin tend therret kjo toke qe ti te vish dhe te shkundesh pluhurin shumeshekullor te harreses dhe me nje goditje te degdisesh ne ferr gjithēka qe e ka robetuar ata. Historia te therret dhe ja tek behet gati ta gdhende perjetesisht emrin tend me shkronja te arta.
    Por ah, sa te vegjel e meskine jane keto njerez qe nuk arrijne t'i shohin lartesite ne te cilat ngrihesh ballelarte, sa te verber jane qe nuk arrijne te shohin shkelqimin qe ti rrezaton. Sa e madhe eshte mosmirenjohja e tyre qe nuk arrijne ta kuptojne sakrificen tende, luften qe ti ben per t'i shpetuar ata. Si nuk munden te shohin se si ti me te pasmen e dores e shtyn tej rehatine dhe luksin dhe guximtar hidhesh ne mes te betejes duke luftuar i paperkulur kunder genjeshtres dhe injorances. Ti shpenzon kohen tende aq te vyer per te udhezuar drejt se vertetes keta buburreca qe vetem erresiren duan, e keta buburreca guxojne te tallen me ty.
    Por une e di, e ndiej qe ti edhe para ketyre shpotive dhe kesaj mosmirenjohjeje nuk do te jepesh sepse pikerisht keto jane pjellat e injorances qe ti lufton. Sot keta krijesa te uleta qeshin me ty por neser ata do te pendohen dhe do t'i pranojne vlerat e tua universale e te perjetshme. Mos u terhiq nese sot emri yt i larte eshte nen kembet e palara te injoranteve, ai eshte skalitur ne perjetesi dhe bashke me vlerat te cilat t'i i mbron atje do te qendroje krenar. Per jete te jeteve.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Thellbi i cershtjes qendron ketu: A do ti kishit vrare ju baballarte tuaj me urdherin e Muhametit. Arabet kane vepruar sipas deshires se tij, dhe kane vrare babai djalin dhe djali babain po ju ?

Pse shqetesoheni nga e verteta dhe fillozofoni. Deshmoni besimin tuaj dhe jipni pergjgje!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ja alban, te vrasesh babain eshte me tevertet nje akt mizor, nje kontroverze filozofike, nje akt pa ARSYE, nje e pamundur e themeluar ne ligjet natyrore, se edhe kafshet nuk e bejne, apo?

Por, shoku alban, Kur'ani keshillon se "njeriu mund te bjere edhe nene nivelin e kafshes", psh. ata baballare qe dhunojn VAJZAT e veta, dhe ne xhahilijet ndoshta nuk jane DHUNUAR vajzat, por jane varosur te GJALLA, nese nuk gaboj edhe Omeri ra. ka bere nje veper te tille para se me pranuar islamin. Alban, per te ndaluar akte barbare te tilla, per te mbrojtur dinjitetin e njeriut, per ta dalluar nga KAFSHA, ishte e nevojshme te luftohet. Ose mendon se arabet kan qene sadomazohista e kane luftuar me endje?, jo bre burre, askush nuk e ben nje gje te tille. Edhe ne luftuan ndash ne kosove, ndash ne maqedoni NGA NEVOJA. Per hire se e ke baba, do te tolerosh te sillet mizore nda jetes?, dhe fakti se JO MUSLIMANET, por MUSHRIKET i luftuan duhet te ta mbush mendejen mendoj, apo?, nuk shkuan muslimanet ne mekke, por erdhen mushriket ne medine, nuk shkuan djemt te baballaret, por erdhen baballaret te djemt.

Dyqish nuk me le rehat mendimi se ndoshta sillesh kaq provokativ me preteks nga reakcionet tona te mesosh dicka?, a kaq i merzitshem je, qe nuk don vet me gjurmue e me u informue?

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    TI NA PYET SE A MBYTET BABAI??? DHE NESE MBYTET NJERIU NE PERGJITHESI NE MUAJIN E RAMAZANIT???
    DO TE JAP UN TY PERGJIGJJEN POR PRAP TI SDO TA SHOHESH AT MA SE I SIGURT JAM SE TI JE NE NJE EKSTAZ DHE DON TE SHFRYESH KUNDREJT NESH POR SKA GAJLE SE KE NDIHMEN E KETYRE MODERATORVE TE CILET NE NA PENGOJN KURSE QIFTIN TEND E LAJN DERI SA NUK QFRYHET KREJT.
    PERGJIGJJET E MIJA ME SA DI UN(LUS ALLAHUN s.w.t. QE SA ME PAG GABIME TE BEJ DHE TE MI FAL GABIMET E MIJA):
    TI THUA SE ADOTE MBYTSHIM NE BABEN SE ARABET PAKAN BER NJE GJE TE TILL UN TE THEM SE UN NUK DOTA MBYTSHA BABAN TIM PER PARA SIQ KAN NDODH ME PAR NGA NJEREZIT TU DHE UN NUK DOTA MBYTSHA BABAN PER SHKAK TE IDEALEVE KOMUNISTE SIQ KA NDODH TE NE UN NUK DOTA MBYTSHA BABAN TIM PER SHKAK TE PUSHTETIT MBI NJEREZ DHE UN NUK DOTA MBYTSHA BABAN PER SHKAK TE NJE DASHURIE QE KAM NE NJE FEMER POR TE TREGOJ UN TE DREJTEN SE UN DOTA MBYTSHA BABAN DHE JO VETEM AT POR GJYSMEN E NJEREZIMIT NE QOFT NEVOJA PER FJALEN E ALLAHUT s.w.t. JE I KENAQUR ME PERGJIGJJE TIME JA TASH EDHE KJO TJETRA NESE MBYTET NJERIU PER MUAJIN RAMAZAN ME SIGURI SE JO NGA QEJFI DHE JO NGA LAVERDIA FINANCIARE DHE JO NGA DASHURIA NE NJE FEMER APO PUSHTET POR MBYTET NJERIU PER SHKAK TE PERGJESHJES DHE PENGIMIT PER TE KRYER CEROMENIT FETARE DHE NATYRISHT NESE PERSONI NE FJAL URREN ALLAHUN DHE PEJGAMBERIN E TIJ UN DO TE JA HJEKSHA KOKEN ME GJITH QEF.KETO JAN PERGJIGJJE TE MIJA TE PELQUEN APO JO KJO ESHTE REALITETI IM.
    PER MODERATORET KAM NJE FJAL KAM THEN PERPARA PO E CEKI DHE NJE HERR JU NUK SHIQONI SHKRIMET TJERA DHE OFENDIMET TE CILAT BEHEN MBI EMRIN E PEJGAMBERIT s.a.w.s (DHE BANU TE BINDUR SE ATO OFENDIME JAN ME TE RENDA SE TE MI BEJKE TE GJITHAT NE EMRIN TIM SE DO TE JA FALSHA DHE DO TE SILLESHA ME DINJITET) POR ATO OFENDIME UN NUK MUND TI PERBALLOJ POR JU NUK KENI FAJ SE EDHE JU TE NJEJT JENI DHE TE JU THEM THJESHT SE JU NUK KENI FAJ POR KEMI FAJ NE TE CILET HYM KETU DHE HUMBIM KOH ME PERSONA TE KALIBRIT TE JUAJ.
    PERSHENDETJE TE MIJA

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Shuaib1,

E kuptoj shkakun perse reagon ne kete menyre. Por nuk mendoj se eshte menyra me e drejte.

E para persa i perket temes. Nuk e di nese nje tjeter mysliman shqiptar do te ishte pro-vrasjes (se gjysmes se njerezimit sic shprehesh)..

E dyta, ne moderatoret bejme aq sa mundemi e aq sa kuptojme. Nese dikush i permbahet temes, nuk kemi te drejte (morale) te nderhyjme. Nese tema nga disa konsiderohet ofenduese mund te me dergoni nje mesazh privat, dhe duke marre edhe mendimin e te tjereve, mund ta fshijme temen. Por nese behet fjale per ofendime personash (kushdo qofshin keta) te pakten ne kete forum, nuk do ta lejojme.

E me kupto, kete e bejme per te miren e perbashket.

Duke shpresuar ne mirekuptim,
    krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Shuaib,

qenke deshpruar shume, por une fajte nuk i kam: Une vetem mendoj se nje njeri Zoti nuk ka drejte te vrase. Ti mund te presish koka, sepse ti nuk je njeri Zoti, e as profet jo, por shikoi keto data te lutem: Une nuk po ofendoj, por po transemtoj vetem:

Shiko sa shume lufta dhe sa shume mjreim, sa vrasje, sa bonjak dhe sa trishtim.Shuaib vrasja nuk eshte e mire....dhe nuk e bejne njerzit qe i besojne Zotin.
    ...Ja luftat...dhe vrasjet te kopjuara nga nje faqe islamike:

v.i 2 i hixhrės Lufta e Bedrit. Nė kėtė luftė marin pjesė 300 musliman pėrball 1000 mushrikėve.Viti 624. Fitore historike e muslimanėve dhe mbarė njerzimit.
    .
    v.i 3 i hixhrės
    Muaji sheval.
    625 Lufta e Uhudit.
    .
    v.iI 4-5 hixhrės
    627 Lufta e Hendekut.
    .
    v.i 6 i hixhrės
    628 Marrėveshtja e Hudejbisė.
    .
    v.i 7 i hixhrės
    628 Lufta nė Hajber.
    .
    v.i 7 i hixhrės
    629 Ēlirimi I Mekes.Falja e namazit nė Qabe.
    .
    v.i 8 i hixhrės
    629 Lufta e Mutetes.
    .
    v.i 8 i hixhrės Lufta e Hunejnit.
    .
    v.i 9 i hixhrės Ekspedita nė Tebuk.
    .
    v.i 10 i hixhrės Haxhxhetul veda.
    .
    v.i 11 i hixhrės
    Viti 632 Nė moshėn 63 vjecare Muhammedi a.s. Pejgameri i fundit nderron jetė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 16-11-2002 mė 13:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115

shuaib

Mos e prish gjakun vella ***se nuk ia vlen.
    Ti per shembull nuk e mohove aspak qe muslimanet kane luftuar dhe vrare dhe ia sqarove arsyet per kete ******.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 16-11-2002 mė 13:36
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Postuar mė parė nga Shėn Albani
    Une i kam mbaruar studimet dhe ketu vije per te dikskutuar dhe per tua hapur syte te pergjumurve.
    Une tash nuk do t'i hyj spekulimeve se cka ke studjuar ti. Se sa ke te drejte te quash ti ndokend te pergjumur- le ta vkeresojne te tjeretJu mund t“i mbani syte e mbyllur, kjo eshte pune e juaj. Une nuk po bej gje te keqe pos se po sjell vepra profeti dhe nese ju e besoni, ajo eshte pune e juaja, por druaj se si do t“i pergjigjeni Zotit kryesisht pasi t“i keni mesuar punet e nje " profeti".
    Une te kam thene nje here se i besoj Kur'anit deri ne pikė e presje. Pastaj vijne hadithet. Per hadithet kam folur edhe nje here tjeter. Duhet ditur se eshte ai Hadith autentik. Pastaj vijne hadithe te Muhammedit, te cilat vlejne vetemse per kohen e tij. Pra ka shume hadithe qe jane "out".
    Po e leme tash me shkruarje e historise, meqe sic e dijme historia eshte njera nder lemenjte me te manipuluara. Aty eshte shkruar kujt cka i ka konvenuar te shkruaje. Ndaj edhe nuk bazohem 100% ne te ashti sic vepron ti Shen Albani.
    Sic e din cdo njeri me arsye te shendoshe se muaji i Ramazanit eshte muaji i paqes. Pra, PAQJA MBI TE GJITHA!
    Mu per keto arsye edhe nuk do te mirrem 100% me temen tende por po ta bej nje shembull:

Po e zeme se tash eshte muaji i Ramazanit. Muslimanet agjerojne, shkojne ne xhami, vizitojne njeri-tjetrin etj etj. E tash, po e zeme se jemi ne situaten qe mbreteronte ne Kosove para lufte. Dhe, cdo here, duke shkuar ne xhami te del nje polic a ushtar serb e te pengon per te shkuar aty. Apo ka dale para deres se Xhamise e nuk te le te hysh mbrenda. Apo te detyron te hash apo te pish me zor. Apo te hyn edhe ne shtepi para iftarit apo gjat kohes se syfirit... Dhe, po te kishe qene ti udheheqes i Kosoves, si do te kishe reaguar? A do ta kishe lene popullin tend te vuaje? A do te kishe mundur te durosh e te mos ndermarresh asgje ne keso situatash? Mu gjet muajit te paqes?

Sic e din cdo njeri me arsye te shendoshe se muaji i Ramazanit
    eshte muaji i paqes. Pra, PAQJA MBI TE GJITHA!

per ju eshte pozitive vrasja dhe e lartesoni, por une njoh qindra kombe qe edhe pa islam dhe pa prerje kokash kane pasur zhvillim normal!!! Per mua nuk eshte fare normale vrasja e edhe me pak normale vrasja gjat ketij muaji. Mirepo, megjithese po shitesh se njeri me fakultet te kryer, ti prapseprap ke pak njohuri per islamin edhe gjithmone i ngaterron gjerat. Islam= Arab eshte krahasim i gabuar teresisht.

Norcali, ti vazhdimisht po mirresh me vlersime mbi mua. Sikur te ishe pskilog ose psikiater do te kuptoja, po pse te lutem luan rolin e nje sharlatani ??? Kush po e lozka allahile ketu rolin e sharlatanit? Ti apo une? Po nese mirrem me vleresime per ty cfare te keqe na paska ketu?
    Pse nuk mirresh me vrasjet qe une i solla? Mendon se eshte mire qe t“i te vrasish babain tend pse paska nje fe tjeter ? A nuk eshte kjo veper prej paranoiku apo shizofreni dhe nese beson ti Zoti ka dhene urdhera te tilla, une keshilloj nje senace te spikologu ne fillim, e pastaj edhe te psikiatri....Te lutem behu serioz ne diskutim dhe mo u merr me spekulime!!!! Kush more po merret ketu me spekulime? Ti apo une? Ti gjen qitesira te ndryshme neper internet e gjetiu dhe i plason ketu si te verteta te patjetersueshme. Per keshillat tua - falemnderit! Nese don shkojme se bashku e pastaj do e shohim se cili nga ne paska nevoje per te spikologu (sic ke thene ti) e pastaj edhe te psikiatri. Pra, une jam i gatshem te shkojme te keta, por me kusht qe te shkojme bashke me ty. Po ti?

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Adem Demaēi
    Nga lum lumi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  3. Nje pyetje rreth krishterimit ...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-11-2006, 08:19
  4. Emrat Ilire
    Nga Leila nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 12-05-2006, 20:33
  5. Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 07:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •