Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 141
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Citim Postuar më parë nga BuB@ Lexo Postimin
    Kishat Ortodokse te kosoves na qenkan Shqiptare ?

veq pak, veq pak... kush na e paska fen e njejt me Millosheviqin, Karagjigjin e Arkanin ketu ? ... mosni mor se nuk eshte rubrik e humorit këtu.
    Bub@
    Ja te jap nje foto te manastirit te Decanit para nje ku dallohen qarte veshjet kombetare shqiptare.

Fotoja eshte marre nga www.vetevendosje.org

Ne ate website shko te "Planet e Serbise per Kosoven" dhe pastaj te "Zonat e Vecanta ne funksion te rikolonizimit te Kosoves dhe serbizimit te kultures e historise sone".

Do shohesh:
    1. Foton e Manastirit te Decanit para nje shekulli.
    2. Foton e Keshillit kishtar te Manastirit te Decanit ne vitin 1895 ku shihet qe rreth priftit ortodoks jane te gjithe me plisa (shqiptare).
    3. Afreskun e Patrikanes se Pejes ku duken prape plisa.
    4. Afreskun e kishes se apostujve ku perseri duken plisat.

Mos ua jepni Serbise kishat se ato jane shqiptare. Po shisni historine.
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur
    NENTORI I PARE: 28/11/1443
    NENTORI I DYTE: 28/11/1912
    NENTORI I TRETE: 28/11/2012???

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Pse Murik, tu prish nuri ty pse po flitet per kauret e Kosoves?!
    Jo mer vlla se kam aty fare,por po ta kisha hapur une ose ti kete teme do ta kishin fshire nga faqja e dheut pa shpjegime fare,ose do te te kthenin nje pergjigje cinike e tipit "lexo me pare rregulloren e forumit".
    Shkrimi i mesiperm eshte me shume nje permbledhje e historise dhe zakoneve te nje treve te caktuar.Une nuk shoh se ku eshte lidhja me forumin ortodoks.
    Me sa duket misioneret e Janulles nuk mjaftohen me fushaten per ortodoksimin e Shqiperise por kerkojne ndonje te plasaritur edhe ne Kosove per te hutur daltat e tyre.Pse jo do thuash ti: oreksi vjen duke ngrene.

Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    Jo mer vlla se kam aty fare,por po ta kisha hapur une ose ti kete teme do ta kishin fshire nga faqja e dheut pa shpjegime fare,ose do te te kthenin nje pergjigje cinike e tipit "lexo me pare rregulloren e forumit".
    Shkrimi i mesiperm eshte me shume nje permbledhje e historise dhe zakoneve te nje treve te caktuar.Une nuk shoh se ku eshte lidhja me forumin ortodoks.
    Me sa duket misioneret e Janulles nuk mjaftohen me fushaten per ortodoksimin e Shqiperise por kerkojne ndonje te plasaritur edhe ne Kosove per te hutur daltat e tyre.Pse jo do thuash ti: oreksi vjen duke ngrene.

Lere janullatosin apo forumin, por kini mendjen ju aty ne kosove qe te mos shkaterroni kishat e vjetra, si u dogjen me qindra e qindra para disa vitesh. Kjo sepse ne rradhe te pare jane shtepia e te madhit Zot (qe eshte nje i vetem) dhe me siguri shume prej tyre edhe te ndertuara nga vet Arberit ose shqiptaret e vjeter.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Jo vetem ne Gollak por thuaja ne tere Kosoven festohet festa e shen gjergjit,qe ne rrethin e Mitrovices,Vushtrrise,Prishtines e mbase edhe disa rretheve tjera njihet me emrin Shingjergj.
    Nga te vjetrit kam degjuar se festohet per ndere te Gjergj Kastriotit.
    Ndersa sa i perket Shen Mitrit,qe ne rrethet e sipermendura quhet shmitri eshte vetem nje periudhe e caktuar kalendarike por jo edhe nje feste siq eshte ajo e shen gjergjit.

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    serbet e kosoves dhe shqiptaret kishin shume ngjashmeri kulturore qe perfishnte dhe veshjen tradicionale. bile kur serbet e pushtuan rajonin kishte shume akademik qe thonin se ishin me shume shqiptar sesa serb (nga mentaliteti, kultura, etc), as vetem e tyre nuk e quanin serb por kosovski.

po edhe sikur te kishte shqiptar rreth atij priftit kjo nuk do te thote se ka pasur shqiptar ortodoks ne kosov, sepse mundet te ishin vojvoda, njerez te paguar nga patrikana serbe per mirmbajtjen e kishave, bile kete titull me sa di une e trashegonin me fise te tera. me shume info per kete do gjeni tek libri i edith durhamit mbi serbine.

gjithashtu ka pasur shume vlleh ortodoks ne kosove qe kishin emigruar mbas shkaterrimit te voskopojes, dhe rrezik keto flisnin dhe shqipen dhe gjuhen e tyre, po me sa di une nuk ka asnje qe e flet me (jane pothuajse te sllavizuar).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Malo une te them ujku, ti thua "ku jane gjurmet". Pallavra mund te thuash sa te duash. Une njoh personalisht shqiptare nga Peja qe jane ortodokse. Bile edhe ne mal te Zi ka shqiptare ortodokse, ne Tuz.

Lumi Drin me te dy deget (Drin i Bardhe dhe Drin i Zi) ka qene si nje kufi ndermjet te krishtereve katolike dhe atyre ortodokse shqiptare.
    Popullsia ne te djathte te rrjedhes se Drinit te Zi dhe ne te majte te rrjedhes se Drinit te Bardhe ka qene ne shumice e besimit ortodoks.
    Ortodoksizmi i shqiptareve ne kete zone eshte shume i vjeter dhe lidhet me fillesat e perhapjes se krishterimit ne Europe.
    Ato jane dhe zonat ku islamizmi hodhi rrenje, per shkak te politikes asimiluese dhe barbare te pushtuesit serb Stefan Dushan,i cili enderronte te ishte perandori i Bizantit, enderr qe ju keput kur i mbeten eshtrat maleve te Ersekes dhe Kolonjes.
    Shqiptaret dhe greket jane perhapesit e besimit ortodoks ne Ballkan dhe me gjere tek popujt pagane sllave.
    Ndersa zona ne anen tjeter te Drinit, ka qene dhe ka mbetur me shumice katolike.
    Fati i keq historik i ndarjes se krishterimit, shkaktoi edhe nje fat tjeter me te keq, ate te gjendjes se shqiptareve ne mesin e kufirit ndares, kufi qe shkaktoi aq shume trauma e plage njerezore e kulturore!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 21-09-2007 më 15:26

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Shqiptaret dhe greket jane perhapesit e besimit ortodoks ne Ballkan dhe me gjere tek popujt pagane sllave.
    Pikerisht ketu eshte fatkeqesia. Shqiptaret mbyllin veshet dhe ulerasin qe te mos degjojne te verteten:

1. Shqiptaret pagezojne sllavet.
    2. Sllavet sulmojne shqiptaret.
    3. Shqiptaret behen myslymane.
    4. Serbet u thone shqiptareve "Ju jeni turq dhe keto jane kishat tona".
    5. Shqiptaret thone "po keni plotesisht te drejte: ne kemi ardhur nga pluhuri i Anadollit, s'kemi pune fare me kishat qe i keni ndertuar ju, bile s'kemi pasur fare te pare ketu, as e dime nga kemi ardhur".

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Citim Postuar më parë nga qorrbiba Lexo Postimin
    Malo une te them ujku, ti thua "ku jane gjurmet". Pallavra mund te thuash sa te duash. Une njoh personalisht shqiptare nga Peja qe jane ortodokse. Bile edhe ne mal te Zi ka shqiptare ortodokse, ne Tuz.
    Ti me verte je rob i cuditshem. historia nuk shkruhet me un njof kete apo ate. Ne kosove te vetmit shqiptar kristjane kane qene katoliket, ortodoksia erdhi me pushtimin serb ne vitet 1200. mua nuk me intereson se njef ti nje familje nga peja qe eshte ortodokse, njof dhe une ca qe jane budist. kulture ortodokse mundet te kete ne kosove, por eshte idiotsia me e madhe ta quash te lashte, sepse thjesht nuk eshte.

une vete sa here kam takuar kosovar, nuk me ka thene asnjenjeri qe ka ortodokse shqiptare ne kosove apo ne mal te zi. me sa di une tuzi eshte katolik.

Perjashtuar Maska e BuB@
    Anëtarësuar
    15-05-2007
    Vendndodhja
    Në Planetin e kaltër !
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga qorrbiba Lexo Postimin
    Ja te jap nje foto te manastirit te Decanit para nje ku dallohen qarte veshjet kombetare shqiptare.

Fotoja eshte marre nga www.vetevendosje.org

Ne ate website shko te "Planet e Serbise per Kosoven" dhe pastaj te "Zonat e Vecanta ne funksion te rikolonizimit te Kosoves dhe serbizimit te kultures e historise sone".

Do shohesh:
    1. Foton e Manastirit te Decanit para nje shekulli.
    2. Foton e Keshillit kishtar te Manastirit te Decanit ne vitin 1895 ku shihet qe rreth priftit ortodoks jane te gjithe me plisa (shqiptare).
    3. Afreskun e Patrikanes se Pejes ku duken prape plisa.
    4. Afreskun e kishes se apostujve ku perseri duken plisat.

Mos ua jepni Serbise kishat se ato jane shqiptare. Po shisni historine.
    Edhe pse e përkrahi levizjen VetVendosje nuk befasohem qe autori i kesaj levizje Albini eshte i krishter, ndoshta edhe per ket mundohet te kaloj ndonje mesazhe.

Për fat të keq nuk më kujtohet se ku e pata lexuar që Shqiptarët ishin deri von Rojtar te monastireve ortodokse serbe. Tash spe i sheh me plisa te bardh nuk eshte edhe befasi.

Eshte leht ti demtenojsh keto foto, si pershembull te kerkosh foto nga ana e serbeve që ndoshta posedojn edhe me te vjetra se keto.

Kishat nuk ja japin Serbis, se kjo don te thot qe ja dham edhe kosovën, por do t'ja japin besimtarve ortodoks, konkludim ---> Serbve !

Edhe smu pergjigjet ne Pytjen time !!!!!!!!

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Përgjigje: 168
    Postimi i Fundit: 03-09-2013, 16:18
  3. Mbulimi i krimeve te kryera gjate luftes ne Kosove
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 07:43
  4. Nga ideja deri te realizimi i spastrimeve etnike të shqiptarëve
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-01-2004, 06:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •