Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 96
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83
    ligji eshte tamam dhe ata qe e kundershtojne ate jane te pandergjegjshem.
    Po perse jemi te papergjegjshem more Edvin djali, a na thuaj?

Ti si mendon pershembull, qe te vish ti si drogaxhi (e supozojm) dhe t'ja plasesh cigares brenda ne lokalin tim (qe me kete lokal ushqej kalamajt) pa e rr*** fare (me falni per shprehjen) se ekziston nje ligj i till apo jo dhe kur te vij puna te ha une si pronar lokali gjobe marramendese qe nuk arrij ta bej xhiro per nje muaj fjala bie.
    Si mendon ti qe une si popull me nje nivel te ulet ekonomie e kundershtoj kete ligj?
    A eshte kjo pandergjegjshmeri?

A mendon se ky ishte nje nder problemet me kryesore qe ka sot vendi jone?

Ku ketu transportohet droga me kamiona dit e nate dhe s'po behet dicka, vec sot i zen e neser pasi kane marr rushfetet e mjaftushme i nxjerrin serish, ndaloj keto gjera shteti po ngeli te ndaloj duhanin tashme.

Perse nuk ndalon dhe tregetin e tij qe mos e konsumoj populli ateher, kur na qenka problem serioz?

Nuk jam kundra qe mos perdoret neper spitale apo autobuze apo kinema e vende te ketilla serioze e qe sjell shqetesim per publikun me te vertet por, jo ne lokale e bare ku nuk gjen nje njeri qe mos jet konsumues i rregullt i duhanit.

Pastaj, me gjithe keto probleme qe ka ky popull, cigaren e ka mikun e vetem qe te qetesohet mor shtet, apo s'ta ndjen ty si shtet qe je se e ke pare keq me buxhetin e s'di se si te rjepesh ndonje lek nga populli per te plotesuar boshlleqet e ngelura qe ven ne xhepat tuaja, ku mos keni neser nje akuzim nga opozita apo qoft dhe populli vet...

ja kshu...

keto te fundit ishin per shtetin jo per Edvin83.

ky nuk eshte gje tjeter vecse nje ligj qesharak dhe nje menyre tjeter per te rjepur kete popull...
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Me sa duket, ky ligj konceptohet gabim nga masa derrmuese e shoqates se alkolisteve anonime () dhe te tjeret perreth. Ju kembengulni ne faktin se duhen zbatuar dhe perforcuar ligje te tjera, si psh ai i shfarrosjes se droges (gje qe eshte pothuaj e pamundur). E cdo te thote kjo, se te tjerat qe mund te realizohen shume here me thjesht te mbeten pa u realizuar? Mos valle kerkoni te nenkuptoni se ligji per duhanin duhet te zbatohet 30 shekuj pasi te kutpohet qe droga nuk hiqet dot nga duart e njerezve?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Borix, nuk eshte nevoja as per shoqat alkolistesh as per shoqata kulturore, diskutohet tjeter problem, apo jo?

mqs na qenka me e kollajshme nje gje per tu bere dhe o burra t'i zem syt popullit e t'i themi se shiko se cfare bem ne si shtet, duke len problemet e tjera me te medha menjan, a po qe keshtu ateher vazhdoni se me merita do delni, por vetem se nuk do i merrni nga populli ato merita po do ja jepni vet vetes
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Shefqet Bey, nuk po lihet asnje problem tjeter menjane. Nese kerkon te thuash se problemet e tjera me te rendesishme dhe me ne nevoj per zgjidhje jane lene pas dore, por po tentohet te behen, atehere jam dakord me ty. Gjithesesi, une mendoj se ligji i duhanit ia vlen. Ta siguroj qe asnje lokal apo biznes i tille nuk do te falimentoje!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Me mire qe lokalet te ndahen ne zona per ata qe pijne duhan e ata qe nuk e pijne.Te pajisen me impiant per nderrim ajri e me kete zgjidhen problemet.
    Nga nje ane eshte e drejte per ata qe nuk e pijne,por edhe kush e pin duhanin nuk duhet te diskriminohet deri e kete pike.
    Nuk e dij nese eshte e vertete por flitej per gjoba derin ne € 3.000 per ata qe nuk e zbatojne kete ligj.Shume qesharake kur e degjova kete lajm.
    Mjafton qe duhani te ndalohet neper spitale,shkolla e vende te frekuentuara nga femije.Me duket se ne Shqiperi problemi nuk zgjidhet por eliminohet pa asnje respekt per njeriun.
    Pastaj sa lezet ka lokali po nuk pate nje cigare per te shoqerur kafen e konjakun e mengjesit.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar Maska e pishtari
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    75
    o Cdo kernaqen me gjob ata njerzit e partise se opozites ne pushtet
    se ana tjeter vec paralajmerime ka
    sa ta marri pushtetin opozita
    pastaj po e moren dihet do marrin hakune
    ka gallat shqiperia pranon ligjet e europes nga te cilte si e si te perfitojn
    se te zbatojne ligje per korupsjonin smunden
    1 cune qe e kisha ne shkoll punone airport
    nxjerr fitime sa mund te nxjerr nje e migrand per 10 vjet ne kurbet ai i nxjerr per 6 muaj keto fitime
    per keta s`ka gjoba po per cigare ka shqiperia ben perparime
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pishtari : 27-05-2007 mė 13:50

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Ligji kunder duhanit eshte investim qe behet per te rinjte shqiptar.

Nuk e kuptoj pse ligjit i jepni ngjyra politike pasi nuk prek nje krah politik por gjithe popullisine.

Kuptohet qe ligji nuk do zbatohet 100% ne Slove te Peshkopise pasi ne kafene hyjne gjithe burra qe pijne duhan por ky ligj eshte mese i nevojshem ne Tirane apo qytet e medhaja.

Une kur e kam nisur ne shkolle te mesme ta pi ska patur asnje lloj fushate kunder duhanit pervec babit tim qe ai e pinte por ishte shume kundera duhanit(me thoshte do ti pres buzet po e pive :P ) por une e mesova ta pi.

Ne Qershor do beje nje vit qe e kam lene cigaren qe e kam pi per gati 13 vite dhe me besoni qe ska gje me te mire se sa mos pish cigare.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Me duket qe simbas studimeve qe jan ba, ma shum demtohen njerzit qe nuk pin duhan se asht perhapur shum asma dhe infekcionet vokale .
    ka shum njerz qe nuk pin duhanin e kam probleme ne frrymemarrje , ju lotojn syt etj .Shume heret ne aeroplane na pyetshin don kend pa duhan apo me duhan, gjeth kam udhtu me njerz interesant .ata qe nuk pishin duhan kam verejt qka bejn per te pas duart plot ? lexonin gazeten

---------------
    per ti respektu njerzit qe i demton tymi i duhanit asht mir te krijohen dy zona: Zonae verdh dhe ajo e errt .....
    hani molla mos pini duhan keshtu shkruante te nji mjek ne Pejź,nusja e vllaut i tha mjekut: ku jan mollat ? ....qe ku po shkrun ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dorontina : 27-05-2007 mė 17:28
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Ne Maqedoni, ligji nenkupton qe neper lokale, restorane, pube e vende tjera me sherbime gastronomie, lokali te shpallet 70% per ata qe s'e konsumojne duhanin ndersa vetem 30% per duhanxhinjte, ne nderkohe qe statistikat thone se afer 70% e popullates e konsumojne duhanin cdo dite!

Nga vete formulimi i ligjit dhe tendenca per ta zbatuar ne menyre te mbrapshte dukej qe ne fillim se s'do gjeje zbatim dhe ashtu ndodhi! Nuk u zbatua dhe vazhdon te thyhet! S'kemi degjuar deri tani te jete gjobitur ndonje biznes per shkak te mos respektimit te ligjit por megjithate nje gje e tille edhe nuk perjashtohet te ndodhe ne nje te aferme te shpejte! Gjithsesi ne po i nxjerrim tymin me aq sa mundemi!
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ky ligj nuk do t'u sjelle ndonje humbje lokaleve, klienti qe hyn duke pire duhan lutet ta fike ate ose te dale ta pije jashte, ma merr mendja se komunikohet me klientet apo jo?

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •