Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Me vjen mire kur ujku vishet me lekure qingji!

Te lexosh c'ka eshte shkruar me siper te duket vetja ne nenforumin e ekonomise/marketingut dhe jo ne ate te informatikes.
    Gjithsesi nje nga faktet qe une sjell kundrejt atyre fasadave eshte vetem numri i moderatoreve qe ka ky forum, cfare tregon se kush eshte dhe "Maliqi" i permendur me siper.
    Problemi nuk eshte te kesh rregulla te mira por si dhe kush do ti aplikoje ato. Eshte e pamundur, nga cfaredolloj kendveshtrimi, te krijosh baza te mira me nje mendje te vetme; sado objektive te jete ajo.

Ndoshta eshte e kote qe une vazhdoj e tentoj te publikoj te tilla ankesa; ndoshta jam nga te paktet, por jam moderuar ne kete forum dhe ne forumin e ankesave pa asnje njoftim/arsye, nganjehere dhe ofenduar ne privat.

Nuk mund ti vesh ne rresht njerezit duke i fantazuar rregullat duhet te pershtatesh me ta.
    Ketu nuk po ve ne diskutim gjuhen(por edhe ketu kam dyshimet e mia. Nese jeni kaq kembengules per gjuhen lerini te shohin vetem forume ku mesohet shkrim dhe kendim ne fillim!) por menyren sesi te gjithe duhet te shohin nga dritarja e moderatorit dhe jo te funksionoje ne anen e kundert.

Gjithsesi, e kam thene e po e them prape; e vetmja gje per te cilen me vjen keq eshte qe ky nenforum nuk eshte me sic ka qene. Se e morem vesh per respektin nuk kemi per ta merituar ndonjehere.

Me te mira.

P.S.
    Sarkazma ėshtė vėshtirė tė moderohet, prej vetė natyrės sė saj. Pėr dikė mund tė duket ofenduese, pėr dikė tjetėr qesharake; varet nga mėnyra si ėshtė shkruar, kush e shkruan, e kujt i drejtohet. Ka raste kur sarkazma pėrdoret pa faj, dhe raste kur pėrdoret pėr ofendim. Sigurisht qė rasti i dytė nuk lejohet nė forum.
    Pėr shembull, nė temėn Windows vs. Unix unė kam shkruajtur:

Jam diplomuar pėr shkencat kompjuterike (CS), por mesa duket mė duhet ta pėrsėris edhe njėherė se faktet i paskam tė shtrembėrta, tė lexoj nuk ditkam, dhe as anglishten nuk e kuptokam mirė. Vallai, tė mos ishte forumi, do isha fare beter.

Njė sarkazmė e tillė lejohet sepse nuk ėshtė shkruajtur pėr tė ofenduar lexuesin. Por nėse do kisha shkruajtur:
    "Hajde mendje hajde! Ti na qenke mė i zgjuari i forumit e ne tė tjerėt jemi budallenj. U bėre ti t'i tregosh babait arrat!", atėherė kjo do konsiderohej sarkazėm e tepruar me tė vetmin qėllim pėr tė ofenduar lexuesin. Nė kėtė rast shkrimi do fshihej.
    Pak me respekt per njerezit qe marrin pjese ne kete forum! Do te bente mire ne pergjithesi.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    qoska,

Ti e ke humbur tė drejtėn tė bėsh ankesa nė forum pėr sjelljen tėnde tė kulturuar. Por ja qė duhet dhe njė anėtar si ty nė forum qė t'u shpjegojmė me shembuj anėtarėve tė tjerė pėrse janė tė nevojshėm rregullat dhe ēfarė nuk lejohet nė forum:

Citim Postuar mė parė nga qoska
    Ej pa ta provojme ta marrim kalane nga brenda tek nenforumi i informatikes. Si thoni i keni dy pare mend sa te me jepni mua moderator ne nenforumin e informatikes?! Apo edhe ketu duhet me kalu nga ai ekzistuesi :O. Hajt tung.
    Ore ti Modera..or a ka mundesi ate titullin ta vesh sic ishte s'te ka vene njeri per redaktor por per Modera..or, apo jo?!

Brenda mundesive plotesoji kerkesat e pjestareve te forumit.
    Se me cfare matet gjuha ta them kur ta kthesh titullin sic ishte, po se pate marre vesh akoma!
    edspace loqka spo le postim timin ne kembe
    o modelesho po me ato qe te interesojne pse se ben!?
    sa leke do me japesh po ta shpjegova germe per germe/fjale per fjale/rresht per rresht!?
    Nese do te silleshin me mire keta te forumit do te kishe pergjigjen qe kerkoje.

Fatkeqesisht ...... do ngelesh injorant!
    Akulli nuk ka asnje gje te keqe te kerkosh ndihme dhe te thuash nuk di!
    A ka mundesi te jepet nje sqarim perfundimtar se cfare ***** behet me keta modeleshat qe keni vendosur!? Mbas nje diskutimi ne vendin perkates Albo me lejoje te perdorja nje license ne firmen time, tani e kane fshire me jane bllokuar mesazhet private dmth edspace po e tall rendeshem me mua E vetmja gje qe kerkoj eshte te jete burre dhe te me thote *PSE?* Me mire me beni ban dhe me kerkesen time fshijini te gjithe postimet e bera nga une qe nga fillimi e deri me sot ose me sqaroni se cfare leshin behet keshtu. Kur keta modeleshat kujtojne se kush jane se kane dy te drejta me shume dhe kujtojne se kemi nge te merremi dhe me ta! Hajde me te mira. P.S. Jap afat 3 dite per sqarim ndryshe me thoni ku duhet te dergoj kerkesen time qe te gjithe postimet e mia ne kete forum te fshihen.
    heh a1 keta m00ratoret kendej kujtojne se jane zotet e kesaj bote po nejse. Keta kenaqen qe ne bejme postime ketu por harrojne te kthejne dicka mbrapsht si falenderim. Kjo mbase eshte dhe arsyeja qe ky nenforum ka vetem nje moderator per te cilin une personalisht kam shume kontestime. Hajde se mbase ma fusin ndonje ban tani e ta mbledhim mendjen :P.
    Ja dhe nje l*-*e tjeter qe kujton se eshte i zgjuar se merr vesh dy rreshat assembler dhe di te beje pak reverset-engeeniering!!!
    Para se te filloje lufta! "Shkencetar"-it Edspace i kerkoj qe pervec ironise se tij te shpjegoje se cfare do te thote [b]virus
    Injoranca vret :O. Me vjen shume keq kur shoh njerez si Kinezi dhe te tjere qe bejne deklarta
    hahahaahahhahahhahahaha o sa kam qesh! Shpresoj qe Benseven11 mos te jete autori i kesaj gjeje!? hahahahhahahahhahahha Nejse pune te mbare script-kiddie shqiptar qe ne vend te harxhojne kohen te perkthejne ndonje dokument ne shqip rrine e merren me "modifikimin" e ketyre gjerave. hahahahahahhahahhahahaha
    brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... sa frike :O rroft shqiperia per crackerat qe ka :P
    S'ka vend kjo temė pėr fjalėt e ndyra qė mė ke dėrguar nė privat; as pėr deklaratat e tua pėr largimin nga forumi; as pėr sondazhet pėr rikthim tė kushtėzuar; as pėr titullin "i dėbuar" qė e vendos vetė, e plot ickla tė tjera tė tuat.
    Edi

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Heh tha sa poshte bie niveli i ca njerezve!

Besoj se je i vetmi moderator ne bote qe ve si arsye ne nje moderim: "Zgjuarsi e tepruar!".

Mund te tregosh se cke bere ti ndaj meje.
    Mund te tregosh sa tema ke fshire sipas deshires dhe nuk te ben te fshish ato qe te interesojne.

Adminet ne kete forum nuk duan te tregojne respekt sa permendet zoteria jote neper ankesa, mund te me thuash sa ankesa jane derguar ne privat dhe ne zonen perkatese para disa prej "quote" qe jane bere me siper.

Per me teper, aty siper nuk ka asnje gje qe ti mund te moderosh me ane te rregullave sepse ka dhe me keq ne kete forum dhe nuk i ke moderuar(mund te shkruash ca rregulla dhe t'ja vendosesh perkrah per te shpetuar fytyen!).

Do te tregohesh i drejte respekto kerkesat e mia bere ndaj ketij forumi, hiq te gjitha postimet e mia ose veru kerkesen time prej kohesh "Copyright Ermal Luci".
    Persa i perket teksteve qe vendos une neper vendet qe me lejohet nuk ke mundesi ti te besh komente qe i ke moderuar personalisht, pa marre lejen time dhe ke arritur deri aty sa me caktivizove dhe aksesin ne kete forum.

Do te dalesh qengj por shume veta e kane pare sjelljen tende "objektive" dhe i ke perzene me shkelma.

Me vjen keq sesa objektiv je kur sulmohesh direkte por dhe sondazhi eshte per te te treguar se nuk mund te imponohesh!

Te keshilloj te ndryshosh sjellje sic te kam keshilluar dhe here te tjera se ndonje dite kjo faqe mund te mos jete me dhe kush e di se cfare do te moderoje zoteria juaj.

P.S. edhe njehere po ta them: trego me shume respekt per pjesmarresit ne forum sepse vetem do zgjerosh horizontin tend. Meso dhe te jesh pak konstruktiv rruges se ndoshta bota jote e vogel fillon dhe zgjerohet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qoska : 16-05-2007 mė 15:06

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Borix,

forumi pretendon te jete i hapur. Kush nuk kupton dicka mund te pyese.
    Mos ndoshta doni te krijoni enciklopedi me postimet e njerezve. Se mire famen e merrni me to!

Te lutem kritikave veru sasi te barabarta teksti per te dy palet se te mesme nuk ka ne keto raste sidomos kur tenton te jesh "objektiv".

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837

Ankese e riperseritur ndaj "edspace" ne nenforumin e Informatikes!

Sinqerisht po provoj dhe njehere sesa njerez me llogjike jeni.

Zoteria moderator ne nenforumin e Informatikes mire qe nuk ka qejf te degjoje ankesa ne ate nenforum drejtuar tij por edhe fshin tema qe kane informacion te volitshem.
    Dje/sot eshte fshire nje teme ku shpjegohej si te nderroje mac adresen ne kompjuter pa patur nevojen e ndonje programi!
    Une se kam hapur temen vetem jam pergjigjur aty dhe personi perkates e mori ndihmen,
    por ne ate teme nuk kishte asgje qe thyente rregullat.

Ne nje teme tjeter ku ankoheshin po per kete moderator, brenda seksionit te informatikes, pasi beri dhe ofendime personale dhe shkembeu nja 2 postime me mua fshiu pjesen qe i deshte!

Kam postuar dhe njehere tjeter tek ky seksion dhe jam moderuar dhe ketu!

Mund te me thoni e keni semundje kronike ju njerez kete apo thjesht fiksoheni?!

Une kam bere dhe disa kerkesa ekstreme ndaj jush ne lidhje me postimet e mia ne webmaster@, por si gjithmone pa zgjidhje!!!!!!

Tani ose thoni na ka rene ne dere ky moderator e s'kemi ci bejme ose merrni masa se ndonje dite do te keni probleme me njerez sidomos me ata nga forumi i informatikes!

Me te mira.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qoska : 21-05-2007 mė 18:36

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Qoske,

Me vjen mire kur lexoj se sa shtruar e me kulturė i bėn ankesat tani; tregon pjekuri nė gėrnjitjet e tua. Shpresoj se po afron dita kur do jesh pjekur sa njė kokėr fik e do t'i lėsh fare gėrnjitjet. Sikur tė merrje pjesė nė forum si gjithė anėtarėt e tjerė, do ishte me tė vėrtetė njė mrekulli! Deri sa tė vijė ajo ditė, u pa puna, duhet tė bėhemi tė duruar e tė tė mbajmė me gji.

Tema pėr ndryshimin e adresave MAC u fshi sepse anėtari qė kish hapur temėn nuk kishte zbatuar rregullat mė elementare tė drejtshkrimit:

Si Te Gjej Ip Te Lira Te Nje Provideri Te Cilen E Skenoje Me Wiirles Me Qfar Programi Duhet Te Perdori Qe Te Gjej Ip Te Lira Dhe Kisha Pas Deshir Te Di Nje Program Per Ndryshim Te Mac Adreses
    Por edhe ti, si gjithnjė do e teprosh me zgjuarsinė tėnde:

Cfare eshte kjo sarkazem direkte apo indirekte?!
    Nepermjet regjistrit te Windows por kete po ja le per detyre moderatorit te forumit i cili nuk ka nevoje per njohurite e te tjereve sepse eshte me lart se te gjithe.
    Temėn tjetėr ku ankoheshe e kam fshirė sepse forumi i Informatikės nuk ka vend pėr gėrnjitjet e tua. Meqėnėse i paske qejf ankesat, sidomos nė publik, i kam bashkėngjitur kėtu mesazhet e tua dhe tė mia. Tė mrekullohen tė gjithė me pėrparimet qė ke bėrė gjatė karierės tėnde forumore.

Forumi i ka tė qarta rregullat dhe ato zbatohen njėsoj pėr tė gjithė anėtarėt. Nėse kėrkon post e sjellje tė preferuar tė kėshilloj tė gjesh ndonjė forum tjetėr. Forumi i informatikės nuk ka vend pėr telenovelat e tua.
    Edi

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet nė Bllog
    22
    Tema pėr ndryshimin e adresave MAC u fshi sepse anėtari qė kish hapur temėn nuk kishte zbatuar rregullat mė elementare tė drejtshkrimit:
    Nuk ekziston nje rregull ne forum per rregullat elementare te drejtshkrimit. Arsyeja per kete eshte se jo te gjithe ata qe marrin pjese ne kete forum kane patur mundesi qe te shkollohen ne gjuhen shqipe, dhe pjesa derrmuese e atyre qe nuk respektojne gramatiken apo rregullat e drejtshkrimit nuk e bejne kete per tu tallur apo nga qejfi, por thjeshte se nuk dine me mire.

E kuptoj shqetesimin tend per estetiken e forumit por kjo nuk aplikohet ne kete rast.

Albo

P.S qoska, kur une lexoj ne forum ofendime drejtuar nje moderatori, kushdo qofte ai, me te drejta apo pa te drejte, ai anetar perjashtohet nga forumi. Moderatoret bejne pune vullnetare dhe minimumi qe duhet te marrin eshte pak respekt nga ana juaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 24-05-2007 mė 01:22

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Nuk ekziston nje rregull ne forum per rregullat elementare te drejtshkrimit. Arsyeja per kete eshte se jo te gjithe ata qe marrin pjese ne kete forum kane patur mundesi qe te shkollohen ne gjuhen shqipe, dhe pjesa derrmuese e atyre qe nuk respektojne gramatiken apo rregullat e drejtshkrimit nuk e bejne kete per tu tallur apo nga qejfi, por thjeshte se nuk dine me mire.

E kuptoj shqetesimin tend per estetiken e forumit por kjo nuk aplikohet ne kete rast.

Rregullorja e forumit e bėn tė qartė qė anėtarėt duhet tė shkruajnė shqip, biles zė nė gojė edhe gjuhėn letrare, drejtshkrimin e gramatikėn. Pėr mė tepėr, kufizon pjesėmarrjen e anėtarėve qė nuk dinė tė shkruajnė nė forume tė veēantė.

Citim Postuar mė parė nga Rregullorja e Forumit
    1. Duhet tė shpreheni nė gjuhėn shqipe!

Gjuha shqipe ėshtė gjuha zyrtare e kėtij forumi. Tė gjithė pjesmarrėsit duhet tė shkruajne shqip nė forum. Tė gjitha dialektet e gjuhės shqipe janė tė lejuara por preferohet gjuha letrare shqipe, duke qėnė se ėshtė gjuha mė e lehtė pėr tu kuptuar nga shumica e shqiptarėve. Nderoni veten duke shkruajtur njė gjuhė shqipe tė pastėrt dhe konform rregullave gramatikore dhe tė drejtshkrimit. Ata antarė qė nuk shkruajnė dot gjuhėn shqipe, mund tė lexojnė dhe mund tė shprehen vetėm nė seksione tė veēanta tė forumit tė hapura pėr tė huaj apo shqiptarė qė nuk shkruajnė dot shqip.
    ...

Edhe sikur rregullat elementare tė drejtshkrimit tė mos ishin pjesė e rregullores, ato nėnkuptohen sepse ky ambjent virtual nuk ka formė tjetėr komunikimi pėrveē asaj me shkrim. Vetė fjala forum nėnkupton njė grup njerėzish tė ditur qė janė tė aftė tė komunikojnė qartė e me kulturė.

Kėrkesat pėr nivelin gjuhėsor janė edhe mė tė mėdha pėr forumin e informatikės, si forum qė bėn pjesė nė kėndin e shkencave. Forumi i informatikės mund tė jetė larg nivelit shkencor, por unė po mundohem tė moderoj forumin drejt atij niveli.

Mungesėn e shkollimit nė gjuhėn shqipe e kam tė qartė, por forumi nuk ėshtė zėvendėsim pėr shkollėn fillore. Pėr hir tė nevojės edhe gjuha ėshtė toleruar, biles kam luajtur edhe rolin e mėsuesit tė fillores duke u shpjeguar rregullat elemetare tė drejtshkrimit atyre qė nuk i dinė. Sa shkollė duhet pėr tė mėsuar qė mendimet shkruhen nė fjali e qė fjalitė fillojnė me shkronjė tė madhe e mbarojnė me pikė? Forumi s'ka vend pėr analfabetizėm, jo nė njė kėnd shkencor si ai i informatikės, jo nė shekullin XXI.

Kėto janė standardet e mia pėr forumin. Nėse ju keni standarde tė tjera ose e interpretoni ndryshe rregulloren e forumit, atėherė jam i gatshėm tė heq dorė nga moderimi i forumit tė informatikes ose tė moderoj vetėm kėnde tė specializuara tė tij.
    Edi

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Po ne te shkretit Kosovaret qe nuk shkruajm bukur dhe kuptushem.. Cfar duhet te bejm? t'perjashtohemi fare nga forumi? Shum antar jan edhe nga kosova dhe shkruaj ashtu si din ata pasi as njeri nga ne nuk kemi lind te mesuar.. por lindem per te msuar.. prandaj na leni kohen dhe me keto fjali qe lexova ndihemi te ofenduar normal pse edispace din mire te shkruaj shqip.. e qosdta apo x personi jo..

Biles nuk e dij a ju ka ren ne sy juve.. tek disa tema ku edspace kapet me antar te forumit dhe i korigjon " shkruaje kshtu jo ashtu " ... biles tek nje i njohur i imi ne privat i ka fshir shkrimin vetem pse se ka kuptu ky.. kam fakte per kete dhe privat qe i ka shkru.. qe " shkruaj me paster se skuptoheni dot " e cka te bej ai miku im i shkreti qe ka vetem 8 vjet shkoll dhe eshte 45 vjec?

Shpresoj mos te ulemi posht disa qe nuk shkruajn/m mire shqip se ateher i bie qe 50% e forumit te perjashtohen ose te shkojn ne ndonje Kurs.. pse jo edhe tek " Eddspace School " per drejtshkrim..

Gjith te mirat
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Parregullsi ne listat e zgjedhesve? Asnje ankese per listat ne KQZ
    Nga flory80 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 15:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •