Close
Faqja 6 prej 15 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 148
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga adidu
    Ata "shume antare" je ti tani dhe DI ANA, sepse te tjere nuk konstatoj qe kane tendence te keqkuptojne shkrimet e mia. Nejse. Shkrimit qe i referohesh eshte nje realitet dhe jo nje deshire tendencioze prej maskilisti. Te thuash nje te vertete si per femren nuk eshte pa tjeter tendence maskiliste dhe te shkruash nje te vertete per mashkullin nuk eshte tendence feministe. Ndersa ti shoku tanku kam pershtypjen se per tu dukur sa me interesant tek femrat kerkon tendenca maskiliste edhe aty ku nuk ka. Mos ma mer per keq kete please.
    te pershendes

Adidu ke shume te drejte ok!!!!

Une jam nje "feministe e tepruar",nje idiote qe nuk marr vesh nje njeri kaq te zgjuar sa ty,cfare do tjeter...ti je teper i zgjuar per ne qe te te kuptojme!Rolin e interesantit po e luan ti,ne jemi thjesht njerez te thjeshte qe nuk i kuptojme kalibrat si puna jote!
    Mjafton me kaq po pati mundesi?!

Shume flm per mirekuptimin
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Adidu ke shume te drejte ok!!!!

Une jam nje "feministe e tepruar",nje idiote qe nuk marr vesh nje njeri kaq te zgjuar sa ty,cfare do tjeter...ti je teper i zgjuar per ne qe te te kuptojme!Rolin e interesantit po e luan ti,ne jemi thjesht njerez te thjeshte qe nuk i kuptojme kalibrat si puna jote!
    Mjafton me kaq po pati mundesi?!

Shume flm per mirekuptimin

DI ANA ! Te kam thene edhe here tjeter qe te lutem qetesohu dhe po ta perseris serish. Madje ne nje mesazh privat ne pergjigje te mesazhit tend, te kam perqafuar si shoqe dhe si moter, me te vetmin qellim qe te qetesohesh dhe te mos i maresh gjerat maje me maje. Nuk kemi hyre ne kete forum te ndajme as shpirtin dhe as tokat, pasi thjesht shkembejme mendime dhe koncepte dhe me vjen keq qe ti vazhdon te shkruash me agresivitet dhe e tensionuar. Me vjen turp(per llogarine tende) qe qofte edhe me ironi perdor termin "idiote" per veten, kur jo vetem nuk e kam thene, por perkundrazi te vleresoj sinqerisht per shkrimet e tua. Ti ke mendimin tend per temat e hapura dhe une kam mendimin tim, por kjo nuk do te thote qe ti te ironizosh zgjuaresine dhe intelektin tim, pasi jo vetem nuk te nderon, por te ve ne nje pozite te ulet perballe vetvetes. Ne rast se ti e mer per fyerje qe te emertoj feministe, atehere me argumento me qetesi qe nuk je dhe me trego vendin, por menyra se si pergjigjesh me jep te drejte per emertimin dhe tregon se je. Une nuk kam hyre ne forum qe ti bej qefin askujt, gje qe duket se ty te pelqen shume te ta bejne dhe s'ka asnje gje te keqe, sepse te gjitheve na pelqen te na japin vlerat kur shprehim dicka me vlere, por jo te kalohet masa. Kur kalohet masa quhet egocentrizem. Permbi gjithshka, po te sqaroj se jam aq i realizuar profesionalisht e artistikisht ne jete, sa nuk ka ngelur te behem interesant ne faqet e forumit dhe as te luaj me "njerez te thjeshte". Pikerisht thjeshtesia e forumit me terheq dhe me ben per vete, sepse jemi lodhur ne jeten e perditshme me sllogane dhe fryrje te kota.
    Te pershendes dhe uroj qe te veteanalizohesh sepse po te shket komunikimi nga duart dhe po fyen padshje nen efektin e egocentrizmit qe eshte shume i demshem.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Shkrimit qe i referohesh eshte nje realitet dhe jo nje deshire tendencioze prej maskilisti. Te thuash nje te vertete si per femren nuk eshte pa tjeter tendence maskiliste dhe te shkruash nje te vertete per mashkullin nuk eshte tendence feministe.
    Po flasim per kete shkrim:

per faktin e thjeshte sepse femrat duan ata meshkuj qe nuk i duan dhe shkelin me kembe pikerisht meshkujt qe i duan. Kur i perdhosin dhe i braktisin ju vjen muza per te bere poezi, ndersa kur braktisin ato vete nuk ju vjen aspak ndjesia per te shkruar vuajtjet e mashkullit qe braktisen.
    Sic u shpreha me larte, secili/a shkruan per "evezimin" individual qe ka perjetuar. Nuk jam dakort me pergjithesime, faktet nuk jane aq te thjeshta. Cdo marredhenie, apo perfundim i saj ka te vecantat perkatese dhe perjetohet ndryshe nga cdokush.
    Per fjaline e fundit qe kam nenvizuar, adi, dua te shtoj qe eshte mese e natyrshme si per femren ashtu dhe mashkullin qe te mos shkruajne apo "te vuajne" dhimbjen e tjetrit/tjetres. Nga natyra jemi "egocentrist" dhe me veshtiresi perjetojme vuajtjet tona, nuk kemi aq fuqi shpirterore sa te mund te perjetojme edhe vuajtjet e te tjereve. Po flas gjithmone nen kontekstin e dashurise/ndarjes, mgjth po te ishim ne nenforumin e filozofise ndoshta mund ta zgjeronim me shume kete fenomen.

Gjithesesi, meqe jemi te letersia, me pelqeu poezia jote qe vuri ne pah Exodus, dhe per te cilen shkruajta "hmmm ... " ne reputacion . Kur e lexova, pervec se nga ana artistike qe m'u duk e arritur, me pelqeu se si eshte trajtuar "rrethi vicioz" i nje lidhjeje te deshtuar. Mund te gjejme aty vetveten (per te dy sekset) por serish i aderohem idese qe jemi gjithesesi me kompleks ne nivelin individual.

PS: Diana, lol ... c'te te them.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Lioness! Nuk e kisha menduar kete rrethin vicioz ne poezine time qe i referohesh, por e kam krijuar instiktivisht duke pasur ne nenvetedije pikerisht kete. Interesant...dashuria eshte vertet nje rrethe vicioz midis mashkullit dhe femres. Aq me teper ne rastet e deshtimit te dashurise ky rreth vicioz nderthuret me kompleksitetin e dyanshem dhe i dreqos akoma me shume gjerat. Lodhemi te gjejme fajtorin dhe arsyet pa e kuptuar qe faji eshte i mbarsur ne menyre vicioze sa nga nje krah tek tjetri. Kujtojme se dashuria e deshtuar eshte njekohesisht fajtore dhe e pafajshme, agresore dhe viktime, pa e pranuar qe jemi ne vete fajtor, agresore dhe viktima, ndersa dashuria eshte thjesht e bukur.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Lodhemi te gjejme fajtorin dhe arsyet pa e kuptuar qe faji eshte i mbarsur ne menyre vicioze sa nga nje krah tek tjetri. Kujtojme se dashuria e deshtuar eshte njekohesisht fajtore dhe e pafajshme, agresore dhe viktime, pa e pranuar qe jemi ne vete fajtor, agresore dhe viktima, ndersa dashuria eshte thjesht e bukur.
    Thelbi .

Per rrethin vicioz qe nuk e kishe menduar por qe e kishe krijuar instiktivisht, gjuha vete atje ku dhemb ... instiktivisht.

ndersa dashuria eshte thjesht e bukur
    Kete mos e harro. Bile do te shtoja qe eshte e bukur jo vetem ne perjetim por dhe ne humbje.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Ata "shume antare" je ti tani dhe DI ANA, sepse te tjere nuk konstatoj qe kane tendence te keqkuptojne shkrimet e mia. Nejse. Shkrimit qe i referohesh eshte nje realitet dhe jo nje deshire tendencioze prej maskilisti. Te thuash nje te vertete si per femren nuk eshte pa tjeter tendence maskiliste dhe te shkruash nje te vertete per mashkullin nuk eshte tendence feministe. Ndersa ti shoku tanku kam pershtypjen se per tu dukur sa me interesant tek femrat kerkon tendenca maskiliste edhe aty ku nuk ka. Mos ma mer per keq kete please.
    te pershendes
    Ju drejtova nje pyetje dhe me kthyet nje pergjigje,le te themi me nuanca sulmuese...nuk e kuptoj...jam une apo jeni ju qe perpiqeni te personalizoni debate...nejse,bej shaka...nuk ta marr per keq..te jesh i bindur"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Thelbi .

Per rrethin vicioz qe nuk e kishe menduar por qe e kishe krijuar instiktivisht, gjuha vete atje ku dhemb ... instiktivisht.

Kete mos e harro. Bile do te shtoja qe eshte e bukur jo vetem ne perjetim por dhe ne humbje.

Yll i varrosur ne rere,
    shkretetire e mbjelle ne yje,
    oqeanet sylotmbushur,
    thatesiren e tokes qajne,
    dashurine i kerkojne,
    dashurise se pergjumur.

Mos fli, mos fli dashuri,
    gjumin ta kafshoj me shpirt te plagosur,
    yll,
    shkretetire,
    oqean,
    humbetire,
    thatesire,
    do pertyp per ty.

Ngri qepallat e bukura,
    nje fjale me thuaj,
    e zemren do shkul,
    ta ve per ty si nenkrese,
    e enderrat te me thuash.

P.s U mundova te ta jap pergjigjen ne vargje Lioness

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Ju drejtova nje pyetje dhe me kthyet nje pergjigje,le te themi me nuanca sulmuese...nuk e kuptoj...jam une apo jeni ju qe perpiqeni te personalizoni debate...nejse,bej shaka...nuk ta marr per keq..te jesh i bindur"
    Ke te drejte. Pa e kuptuar ndonjehere na kap deliri te personalizojme gjera kur nuk eshte e nevojshme.
    Pershendetje

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    DI_ANA , eshte kenaqesi te lexosh shkrimet e tua e veçanerisht poezite .Te falenderoj per kenaqesine qe me fale duke te lexuar dhe rilexuar ne heshtje .

Miqesisht : Foleja_

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Foleja_
    DI_ANA , eshte kenaqesi te lexosh shkrimet e tua e veçanerisht poezite .Te falenderoj per kenaqesine qe me fale duke te lexuar dhe rilexuar ne heshtje .

Miqesisht : Foleja_

Te falenderoj shume.....

Respekte
    "Carpe Diem"

Faqja 6 prej 15 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •