Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Hehe... Thnx per COELHO me kapitale shiu, evidentove qarte qe paskam bere nje gabim ortografik

Gjithsesi, nese do jemi mendjehapur dhe me pak paragjykues ( flas ne pergjithesi per mentalitetin shqiptar dhe jo per persona konkrete ), ndoshta fjala meshire nuk do merrte nje ngjyrim pak negativ te cilin kemi trasheguar. E megjithate i qendroj mendimit se : me mire eshte qe dikush ta shmang kete fjale me ndonje fjale analoge e cila e jep kuptimin dhe e transmeton ndjenjen me thjeshte, se sa te perpiqemi ti shpjegojme dikujt ( aq me teper gjithkujt ) se fjala meshire nuk na qenka edhe aq e keqe.

Psh une qe tani e imagjinoj nje skene te tipit : Shoku im i ngushte eshte ne nje gjendje te keqe psikologjike dhe kerkon mbeshtetjen time
    - Une te meshiroj - i them une
    Dhe hooop...nje grusht qe me vjen ballit !

Bej shaka, por gjithsesi kam pershtypjen qe e bera me te qarte mendimin tim.

Pratolini

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin

Psh une qe tani e imagjinoj nje skene te tipit : Shoku im i ngushte eshte ne nje gjendje te keqe psikologjike dhe kerkon mbeshtetjen time
    - Une te meshiroj - i them une
    Dhe hooop...nje grusht qe me vjen ballit !

Bej shaka, por gjithsesi kam pershtypjen qe e bera me te qarte mendimin tim.

Pratolini
    Shume mire do te bente po te jepte nje grusht ballit..e ke merituar!(shaka)

Ne rastin qe ti jep une do ti thoja...

-Dije qe me ke prane,dije qe jam me ty ne çdo çast dhe moment,dije qe shoqeria nuk eshte vetem per dite te mira,por per te gjitha,dije qe je miku im dhe ke mbeshtetjen time,kjo eshte detyra ime ndaj teje per hir te miqesise se krijuar,do te jem me ty dhe do te luftojme se bashku,sot ke ti nevoje per mua dhe neser mund te kem une....

Fjalen "meshire" e japim pasi nuk mund te gjejme nje fjale qe ti pershtatet,por meshira per mua eshte te keto ndjenja te pastra dhe te sinqerta qe shpreha me siper!
    "Carpe Diem"

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Gjithe spekullimi qe behet nepermjet meshirimit eshte ky: Rreshtohu me te fundit, me te perbuzurit , behu idhtar i tyre - dhe kjo eshte menyra me e mire per te arritur suksesin.
    La vida es un carnaval

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Xhdo njeri duhet te kete meshir,po kjo bote nuk eshte bota e meshires,po aq meshir sa te kesh aq me keq behesh,jua them nga vetja kete,jame i meshirshem shum po mu kthy xhdo gje sikur jame i cmendur sikur jame i nvarur prej gjerave te tyre,sikur jame i nvarur nga ndonje person e keshtu me radh,po dua te ndryshohem po perseri jam i njejti nuk muj me u ndrishu,sikur te ishe ashtu si duam na te ndryshojm kur te na thot mendja te ndryshojm edhe zemren.

Do të ishte mire sikur te të gjithë njerzit në këtë botë të egzistonte 20 % e mëshirësh.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Black_Mamba Lexo Postimin

Do të ishte mire sikur te të gjithë njerzit në këtë botë të egzistonte 20 % e mëshirësh.
    Meshira eshte tjeter dhe spara pranohet,gje e cila me duket ne disa raste e justifikueshme dhe ne te tjera jo!
    Meshirimi eshte diçka qe ka me teper vlere dhe kuptim akoma me te thelle!

Respekte
    "Carpe Diem"

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Meshira si fjale nuk ka te beje me bujarine...Bujaria eshte sjellje fisnike,qe nuk fsheh asnjelloj kompleksi apo detyrimi ,pse ti ke dhe ai ska ,keshtu qe duhet ndihmuar...Sjellje fisnike,qe shpreh me zemer afersine tende ndaj personit ne hall...Mbizoteron mendimi,me behet vertet qefi qe je mire....pra rendesi ka te kenaqet tjetri,ndjenje altruiste....
    Edhe vete ai qe meshirohet,mund te jete bujar,pasi nese merr 5 euro e nje cope buke e ndan me ate qe ska fare...

Kurse meshira eshte sjellje kriminale ndaj dinjitetit te atij qe ska e po kerkon,sjellje e personave qe ndihen te detyruar te bejne dicka,qe preket nga nje ze femije apo nga nje gjymtyr i prere,pra eshte dicka qe e ben per tu ndjere mire vet ne radhe te pare,pra mbizoteron mendimi,e ndihmova pra jam ne rregull,ah sikur te bejne te gjithe si une...Pra kenaqet uni,ndjenje egoiste...

Jam pro bujarise dhe kunder meshires....Bujaria eshte vlere njerezore,meshira ves njerezor....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Sherben pellemba per edukimin e nje femije?
    Nga shitesi në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 31-10-2010, 12:48
  2. Çfarë është Linux dhe përse shërben?
    Nga sarandioti_ në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 13-02-2009, 13:53
  3. Vendosja e kryqeve vend e pavend i sherben tolerances fetare?
    Nga forum126 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 91
    Postimi i Fundit: 31-10-2007, 23:29
  4. Ja se për çka shërben Microsoft Paint
    Nga Adriano-10 në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •