Meshir s`ka kur njezit jane te varfer ne metalitet dhe ne krye jane hajdut krimnela sepse njeriu qe ta kuptoj se cfare do te thote meshir duhet qe ta vuaj
ta provoj per vete dhe me pas behet i meshirshem
Meshir s`ka kur njezit jane te varfer ne metalitet dhe ne krye jane hajdut krimnela sepse njeriu qe ta kuptoj se cfare do te thote meshir duhet qe ta vuaj
ta provoj per vete dhe me pas behet i meshirshem
Postuar më parë nga Pratolini
Ne perceptimin shoqeror nderkombetar,meshirimi eshte nje ndjenje e rralle dhe teper humanitare...Dhe po ta kishin te gjithe kjo bote do te ishte krejt ndryshe!
Meshirimi nuk eshte nje ndjenje e ulur,po dicka e larte per ate qe e jep dhe per ate qe e merr...
Duhet te kuptosh kuptimin e fjales "compasion"!!
respekte
Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 27-05-2007 më 16:24
"Carpe Diem"
Postuar më parë nga RaPSouL
Jam plotesisht dakort me mendimin tend,po ka ardhur nje kohe ku njerezit asgje nuk i prek dhe mendojne vetem per lumturine e tyre,duke mos u shqetesuar per dhimbjet dhe fatkeqesite e tjetrit!
Falja ne ditet e sotme nuk ekzistoka,sado ta kerkosh.....!Po se kemi forcen te detyrojme dike dhe sikur ta kishim nuk do ishte e drejte te benim nje gje te tille!
respekte
"Carpe Diem"
Me fal po si e perkufizon ti meshiren dhe ndihmen? Ku qendron ndryshimi ndermjet tyre? Meshira nuk eshte ndihme? Ti meqe e ke problem meshiren e dikujt mos e konsidero te tille, konsideroje si ndihme. Tek e fundit edhe meshira edhe ndihma perfundimin njelloj e kane. Ty te ndihmojne. Ne asnjehere nuk mund te dime se cfare i shtyn njerezit te na ndihmojne, dhe mund ta marresh si te duash qofte si ndihme te paster qofte si meshire, nuk ka rendesi. Rendesi ka te jesh mirenjohes ne fund e pranon apo jo meshiren apo ndihmen qe te ofrohet dhe atje ku ke mundesi ofreoje dhe ti dhe te tjeret ta marrin si te duan qofte si meshire, qofte si ndihme.Postuar më parë nga Pratolini
"Kindness is the beginning of cruelty".- says Frank Herbert
Imagjinoni se cfar mund te fshehet prapa "meshires" se dikujt? Them une.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Djal i dashur shikoje dhe nje here mire c ke shkruar dhe pastaj mund te flasesh prape.Postuar më parë nga gesti_7
Vec nje njeri pa dinjitet ose naiv do te mund te pranoje nje ndihme jo te paster (pra meshirim e thene me shkurt sepse vete e ke sjelle kete perkufizim).
Nese une te ndihmoj ne "menyre jo te paster" ne nje fushe te caktuar,me qellimin per te me prezantuar nje shoqen tende, a do pranoje krahehapur ?!!! (shembull me shqiptar se kaq veshtire se do gjeja)
Po mire ti ate lloj ndihme meshire e quan????? Ajo eshte nje ndihme me interes dhe nuk quhet meshire, quhet thjesht interes. Meshire eshte kur ndihmon dike qe ti nuk e njeh dhe qe nuk ka mundesi per te bere apo pasur dicka. Per kete lloj ndihme behej fjale.Postuar më parë nga Pratolini
ncuq ! une nuk e quaj meshire ate lloj ndihme, ti e quan ! Pikerisht prandaj citova dhe nje pjese nga postimi yt i meparshem per te te treguar qe ti qe ne perkufizim je i gabuar (sipas meje).
Ndihma e paster apo e papaster s ka te beje fare me meshiren.
Ajo qe njerezit nuk duan te kuptojne ne postimin tim te pare (ose nuk duan ta kuptojne se jane edhe ca pordhac kundershtar ketu), eshte se une qellimisht theksoj perceptimin shoqeror aty, per te treguar qe ne fund te fundit, une ashtu sikurse shume prej nesh qe bisedojme ketu, jam nje prodhim shqiptar dhe dua s dua kam disa ide te mbartura prej kesaj shoqeria duke filluar qe nga familja ime.
Compasioni eshte compansion, meshirimi eshte meshirim. Ne perkthim mund te percaktojne te njejten gje, ndersa realisht nuk eshte keshtu. Compansioni edhe nje "meshire" e pare ne kendveshtrimin jo-shqiptar (mgjs s jam i bindur nese mund te jete edhe shume ndryshe), ndersa meshirimit i jepet vetvetiu kuptimi qe shqiptaret kane per te !
Shpresoj te kem qene i qarte dhe pretendoj replika te matura ketu, jo idio-adoleshentizma apo pseudo-evropianizma.
Respekte nga Pratolini !
Ok te lutem me jep ti nje perkufizim te shoqerise shqiptare per meshirimin. (nqs ke mundesi te japesh edhe ndonje shembull nuk do beje keq.) Te postimi yt i pare ti thua vetem perfundimet qe ka nxjerre shoqeria shqiptare pra qe duhet shmangur dhe jo perceptimin. Te me falesh per idio-adoleshentizmat dhe pseudo-evropinaizmat e mia por ndoshta vijne pikerisht nga perceptimi im i gabuar. Te lutem me jep nje perceptim me te sakte te shoqerise shqiptare.Postuar më parë nga Pratolini
Nese te gjitha lemoshat do te jepeshin per meshire me siguri lypsaret tashme nuk do ekzistonin...do kishin vdekur.
Jam totalisht kundra mbetjeve qe ndertojne ekzistencen e tyre mbi meshiren e te tjereve edhe pse ekzistojne qe ne te shprehim bujarine....
Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi
Krijoni Kontakt