Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Tema: Anglishtja

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

Anglishtja

Kam lexuar me dhjetra romane anglisht .Por prap kur lexoj libra te rinj ndesh ne fjale te panjohura.Edhe per te kuptuar filma ne TV, me duket e veshtire.Sa do te vazhdoje kjo gje ? Kohet e fundit bera edhe nje kurs anglishtje ne qytetin tim me nje zyshe te moshuar qe kishte dhene anglisht gjithe jeten ne shkolla, e cila me befasoi.Bente ca gafa ne anglisht !!Mendoni sa njerez ka marre ne qafe.

Shkurt: Do doja ca keshilla per te mesuar anglishten !

Not Interested ! Maska e Marijuana85
    Anėtarėsuar
    13-01-2007
    Vendndodhja
    Home for a while and soon back to U.K :)
    Postime
    683
    Pershendetje !!
    Po mire ben se shikon filma , dhe se po lexon. Vazhdo, se me kohe edhe me durim meson. Pra tash nuk te njoh e nuk e di se qfar mundesi ki ... por gjeja me e mire eshte te shkojsh ne Angli. A ki naj anetar te familjes atje ose ne Amerik per shbull ? E di se nuk eshte leht me udhentu, kushton shume pare, kohe e tjeter, por nese ki mundesi dhe vullnet, te kish ndimuar me shku.
    Mos i humbe shpresat, vazhdo sic ja ke nis , dhe gjeje nje tjeter profersor, nashta nje ne fakultet ?
    Kalofsh bukur
    Marijuana
    Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen

Per mendimin tim duhet te shikosh ndonje telenovele anglisht me titra shqip.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga Qerim
    Kam lexuar me dhjetra romane anglisht .Por prap kur lexoj libra te rinj ndesh ne fjale te panjohura.Edhe per te kuptuar filma ne TV, me duket e veshtire.Sa do te vazhdoje kjo gje ? Kohet e fundit bera edhe nje kurs anglishtje ne qytetin tim me nje zyshe te moshuar qe kishte dhene anglisht gjithe jeten ne shkolla, e cila me befasoi.Bente ca gafa ne anglisht !!Mendoni sa njerez ka marre ne qafe.

Sa per perkthimin e filmave eshte e veshtire ne disa raste perkthimi identik i fjalve anglisht ne ate kuptimin e mirfillt shqip,ka fjal anglishte qe po ta perkthesh sic eshte aty del si pakuptim(pra perkthimi fjale per fjale) ,te jesh nje perkthys i mire nuk do te thote thjeshte te dish anglisht,por te dish pershtatjen e e afersin ne te njejtin kuptim te dy gjuhve.
    Sa per te mesuar anglisht eshte fare e thjesht do te keshilloja me shume kurse intensive ,e rendesishme eshte te arish ta shkruash mire, se thekset e anglishte nuk jan kudo njesoj ,kete e kam provuar vete me te afermit e mij ne usa ,ketu ne londer ka nje theks shum shume ndryshe .Te mesosh nje gjuhe(anglisht) duhet te komunikosh ne ate gjuhe ,sado me veshtirsi ne fillim por kjo te ben te mundur pervetsimin e shpejt te saj,te keshilloj cd me dialoge ne anglishte
    sa me shume degjon anglishte aq me shume meson ,nuk di si mesoni ju aty nje gjuhe te huaj .
    te pershendes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bebushja : 02-06-2007 mė 14:14
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Citim Postuar mė parė nga Qerim

Ketej ne USA kane dal ca pilula qe po ti pish, te ndihmojne te zgjerosh fjalorin e anglishtes me 1000 fjale. NQS pi 50 pilula te tilla, di mbi 50,000 fjale dhe e flet anglishten shume rrjedhshem.

Une shes keto pilula me nje cmim shume te volitshem. Per me shume info me kontakto ne privat.

FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    conman, sa humorist qe je mer daje. Here tjeter, mbaji komentet per vete.
    Qerim, shumica e njerezve qe vijne ne Amerike e kane te veshtire te kuptojne televizorin ne fillim ose dhe njerezit. Keshilla ime do jete, shiko sa me shume televizor ne anglisht, lajme dokumentare dhe filma. Nqs se je ne vend ku flitet anglishtja, athere shoqerohu me shume me angleze/amerikane etj etj
    NeverAgainVolunteerYourself

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Shume skeptic je ti FTN. NQS nuk beson, do te te jap 2 pillula falas dhe do shikosh si do fillosh te derdellitesh ne anglisht.

Dhe nuk eshte e vertete qe duhet shoqerohesh me anglez dhe amerikane qe te mesosh anglishten. Une shoqerohem me shqiptare dhe latin dhe se kam problem fare te kuptohem me kinezet.

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 04:03
  2. Kush ma perkthen kete paragraf nga Anglishtja ne Shqip?
    Nga rm_renald nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 08-12-2008, 13:03
  3. Shqipja dhe Anglishtja
    Nga ajzberg nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 48
    Postimi i Fundit: 16-10-2007, 13:07
  4. Dublimet, Anglishtja dhe Zhvillimi Ekonomik
    Nga liberal nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-09-2004, 05:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •