Njoh disa ortodokse shqiptare ketu ne Greqi dhe nuk duan te degjojne fjalen "kosovar" e jo me pavarsi apo bashkim!!!
Imagjino ku kemi arritur, turp!
Njoh disa ortodokse shqiptare ketu ne Greqi dhe nuk duan te degjojne fjalen "kosovar" e jo me pavarsi apo bashkim!!!
Imagjino ku kemi arritur, turp!
Shqiperia ka me u ba mire, kur ne sektore te ndryshem te saj te rriten investimet nga SHBA-te dhe B.Europiane(pa greqine) dhe te zvoglohen(mundesisht te zhduken fare!) investimet e „nenes greqi“.Postuar më parë nga Kryeplaku
Sa i perket temes… cdo vote qe ndihmon ne arritjen e cakut eshte e mireseardhur per ne.Dhe le te jete vote e magjupit a turkut a e kujtedo tjeter.
Ndryshuar për herë të fundit nga Kandili 1 : 11-06-2007 më 11:30
Shqiperia ka me u ba mire, kur ne sektore te ndryshem te saj te rriten investimet nga SHBA-te dhe B.Europiane(pa greqine) dhe te zvoglohen(mundesisht te zhduken fare!) investimet e „nenes greqi“.Postuar më parë nga Kryeplaku
Sa i perket temes… cdo vote qe ndihmon ne arritjen e cakut eshte e mireseardhur per ne.Dhe le te jete vote e magjupit a turkut a e kujtedo tjeter.
Lus moderatoret ta heqin njerin postim, se me eshte ngaterrua puna dicka me PC-ne.
Flmn.
Gjithcka islamike (Per Shqiperine dhe shqiptaret) eshte e keqe e madhe, SKA DYSHIM!Postuar më parë nga Albo
Mbeshtetja edhe pse PA ASNJE VLERE (mjaft negative ne kohen qe jetojme), eshte vetem propagande islamike, asgje me shume.
Ne me islamin ishim 500 vjet dhe vetem cobane bagetish nxori Shqiperia (perjashto nja 6-7 vete, te cilet nuk e kishin nderruar fene e te pareve).
Flas per fene (me sakte, ofendoj fene islame. Mos harro qe kjo quhet KONFERENCE ISLAMIKE) sepse i dua shqiptaret. Injoranca iu eshte ngjeshur me dhune, edhe syte u jane verbuar pa deshiren e tyre. Une jeten time private do e bej dhe sdo me pengojne shume fetaret, qofte dhe ata mjeker-morrat sepse do i mbaj larg. Mua me vjen keq dhe me duket katastrofike kur shikoj se adhurojne nje fe apo disa kombe anti-njerezore! Fene islame me dhune e poshtersi e kemi dhe jemi vendi i vetem ne bote qe kemi marre fene e pushtuesit masivisht. Kjo eshte poshtersi e nje kalibri marremendes dhe sigurisht qe ky fakt na rendit ne vendet me te uleta te rruzullit. Une kurre nuk e miratoj islamin. Une gjithnje do jem ne dhimbje (shpirterore) kur shikoj se shqiptaret hyjne ne te njejtin shtepi zoti me mbare arabet!
Gabohesh kur thua qe vetem une flas per fene ketu. Ajo (e cila mendoj se eshte simpatike) filloi te krenohej me vellazerine islame dhe shfrytezoi rastin per te te kujtuar ty se duhet te hidhesh per ndihme tek vellezerit (dhe motrat) e tu Ortodoks. Sidoqofte sic duket ju me mik keni nje te fese suaj se sa nje bashkekombas.
''Edhe nje here per Kosoven''
Kosova pret duelin Bush-Putin me shpresen se Bush do fitoje dhe sigurisht qe ka per te fituar. Vetem perzierja me vendet islamike nuk duhej, kur fare qarte duket qe presidenti amerikan (superfuqia e vetme e botes) si ka dhe aq ne qejf!
P.S: Albo, uroj te jem gabim por sinqerisht me dukesh i kercenuar!
Turp sigurisht qe eshte, por jo cudi. Shqiptaret pavaresisht fese, ata mbeten shqiptare. Por me thene te drejten, nga eksperienca ime kurbetcare edhe kosovaret nuk kane ndonje dashuri te madhe per shqiptaret e Shqiperise, ne menyre TEPER te vecante, per ata jugoret. Bashkimi per momentin nuk mendoj se ju duhet shqiptareve te Kosoves dhe as atyre te Shqiperise. Me kalimin e kohes, ne liri, vendosin vete te dyja palet se cfare duan.Postuar më parë nga Kryeplaku
Postuar më parë nga Fenomeni
Nuk mendoj se ka mungese dashurie ketu, por ende ekziston njefare hezitimi per ta pranuar njeri-tjetrin me "dallimet", qe kane lindur si rezultat i te jetuarit ne shtete dhe sisteme te ndryshme. Dhe per fat te keq me shume vihen ne theks dallimet (edhe pse per mendimin tim jane minimale), sesa fakti qe jemi nje komb, nje gjak, nje gjuhe. Une kurre nuk kam degjuar ndonje kosovar t'i ndaje shqiptaret e Shqiperise ne jugor apo verior, por zakonisht ju referohet si shqiptare te Shqiperise te gjitheve. Mendoj se kjo ndarje me teper eshte e theksuar brenda vete Shqiperise.
Rina,Postuar më parë nga Rina_87
Fola gjithnje mbi eksperiencen personalo-kurbetcare duke cituar ''X''. Dhe ky ''sondazhi'' im nuk bazohet ne nje numer qe numerohet me gishta. Por kjo sdo te thote qe ky eshte problem kosovaro-shqiptaro-jugore. Per pak sa nuk u be ''lufte zyrtare'' mes veriut dhe jugut brenda teritorit te Shqiperise, ne vitin e kenaqesise se akademikut (!) Qosja, 1997! ''Kruarje'' vazhdon te kete edhe sot sepse nuk mjaftohen me ngaterresat fetaro-politiko-gjatesore-bukuri-fiziko-zemer-sterro-injorante! Perderisa te gjithe flasim nje gjuhe, skemi dallime shume. Ne Tetove, Prishtine, Tirane dhe Amerike, percet e mjekrat anti-pavaresi jane shfaqur. Ne jemi nje komb qe nderojme tmerr-dhenesin e shqiptareve shekull mbas shekulli. Ne jemi...sic e kemi merituar...te ndare ne copa, me shume fe dhe teper injorance. Krenarine e te qenit shqiptar, nje njeri normal duhet ta perjetoje vetem ndonje cast, por mbas cdo casti, duhet te zhytet ne erresire!
Rina,
Duajeni dhe nderojeni ate gjak qe keni derdhur qe kur ka lindur njeriu.
Pyetja/shqetesimi mjaft i goditur i D&G Feminine mbetet ende pa nje pergjigje konkrete. Ku jane pra orthodokset shqiptare per te zbutur dhe ndermjetesuar ne kete ceshtje ? Komuniteti orthodoks shqiptar eshte nje komunitet pasiv qe mesaduket vetem mendon qe te perfitoj ato interesat qe i jep ky mbreterim Grek ne KOASH dhe asgje me teper.
PD: Premtime për njohje nga Kuvajti
Drejtues të Partisë së Drejtësisë (PD) kanë mirëpritur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për ndërrimin e ministrave, duke vlerësuar se kjo është një mundësi për përmirësimin e domosdoshëm përmbajtjesor të qeverisjes së vendit dhe se me këtë krijohet më shumë hapësirë për ndryshime pozitive.
Në një konferencë për media të dielën, sekretari i përgjithshëm Abdullah Klinaku, ka thënë se Partia e Drejtësisë i mirëpret vendimet për ndryshimin e ministrave në Qeverinë Thaçi, sepse këto ndryshime sipas tij paraqesin një mundësi për përmirësime pozitive në vend.
“PD vlerëson se ndryshimet në Qeverinë e Kosovës paraqesin mundësi për përmirësimin e domosdoshëm përmbajtesor të qeverisjes së vendit dhe atë jo vetëm në resorët në të cilët janë bërë ndryshimet, por edhe në sektorët e tjerë ku ka shumë hapësirë për ndryshime pozitive. Nevojat e mëdha të qytetarëve dhe sfidat e mëdha me të cilat po ballafaqohet shteti dhe shoqëria kosovare janë tejet të mëdha që vetëm formatizimet formale të jenë efektive dhe të japin rezultatin e dëshiruar. Për këtë PD-ja kërkon që Qeveria e Kosovës në hapat e mëtutjeshëm të ketë një planë konkret të zhvillimeve në vend, që do të realizojë ndryshimet pozitive në jetën e qytetarëve”, ka thënë Klinaku, transmeton Kosovapress.
PD-ja ka kërkuar miratimin urgjent të një sërë ligjesh me rëndësi, si ligji i punës, sigurimet shëndetësore, nivelizimin e pagave, sigurimin pensional, invalidor, sigurimin e investimeve të huaja, me qëllim të zvogëlimit të papunësisë dhe të varfërisë në vend.
Gjithashtu gjatë kësaj konference, Klinaku ka thënë PD-ja nga disa vizita që ka zhvilluar në shtetet anëtare të Konferencës Islamike, ka marrë premtime nga Kuvajti për njohjen e Kosovës shtet të pavarur dhe sovran.
“Kemi marr disa premtime që do të jenë në proces të shpejtë të njohjeve, por nuk kemi diçka konkrete ende. Vizitën e fundit që e ka pasur delegacioni i PD-së ka qenë vizita në Kuvajt, të cilët kanë dhënë premtimin që si pjesë e procesit politik që është njohja e një shteti, do të procedojnë shumë shpejt njohjen e shtetësisë së Kosovës, megjithatë jemi në kontakt, por nuk ka diçka konkrete më shumë”, ka thënë Klinaku.
Partia e Drejtësisë ka shprehur kënaqësinë për ndarjen edhe të dy drejtorive në komunën e Prizrenit si dhe në atë të Rahovecit për qeverisje në periudhën e ardhshme katërvjeçare, ndërkaq pritet që së shpejti PD-së t’i ndahet edhe një drejtori në komunën e Gjilanit dhe të Mitrovicës. /mesazhi/
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
Ti je kullë fuqi baroti...
Krijoni Kontakt