Duhet te mos bejme krime ........
"Cfare mund te bejme sot per Atdheun"... Une do te thoja-Ate qe mundemi. Gjithsecili prej nesh eshte stabilizuar sic ka mundur ( nese ka mundur).Per fat te keq kemi vetem nje jete ne dispozicion dhe eshte normale qe te perpiqemi te arrijme ate cka eshte me e mira per ne sipas kendveshtrimit te secilit.E rendesishme eshte qe te arrijme te kuptojme se c'eshte me e mira per ne.Te pranojme realitetin,apo te qajme dite e nate per "atdheun"?! Mua me pelqen te jem realiste. E dua Shqiperine dhe jam krenare qe jam shqiptare,por ne nje moment te caktuar m'u desh te marr nje vendim te rendesishem;U gjenda perballe dy alternativash dhe m'u desh te zgjidhja njeren prej tyre.Keshtu vendosa te jetoj ne Itali duke minimizuar keshtu dualizmin stresues qe ngrinte krye ne mua deri ne marrjen e ketij vendimi.Te them jam e lumtur-s'mundem; Po mund te them-jam mire. Per Shqiperine kthehem nje here ne vit duke punuar per Te pa asnje lloj fitimi.Sigurisht fitoj shume me teper se nje pagese: Mirenjohje reciproke. Pershendetje te gjitheve!
Duam te te dua!
Shkolla dhe kultura ne pik te par.
nqs kemi keto te dyja jemi tamam.
ne disa vende qe kam shkuar disa me thonin : "si jeni ju atje ne shqiperi? Vriteni po sikur t'ju shaje dikush? Keni arme ? etj etj"
me erdhi per t'qesh vertet
ne pergjithsi emri na ka dal per kriminela
nuk them se jan te rralla rastet qe kemi dal shum mir nga shkolla apo nga dicka tjeter , pra kemi marr emer te mir por edhe te shpeshta nuk jan ne vendet e huaja.
LeNNoN !
You don't lead by hitting people over the head-that's assault, not leadership.
LeNNoN me injorancen nuk qeshewt por qahet.. gjynaf kta njerez pa pik edukate, civilizimi ewtj etj... kam "AMERIKANE" qe me pyesin a keni Televizore ne Albania... si i pergjigjesh nje personi te tille, si valle mund te besh nje muhabet te hajrit me nje injorant te klasit te pare?
Shqiperia ka cfare ka, por shyqyr shkollen e kemi fantastike, mbase bankat e demtuara dhe konditat sishin te mira por edukaten qe merr ne Shqiperi rralle e gjen kudo ne bote.![]()
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
LeNNoN jam plotesisht dakort me ty, Shkollen dhe kulturen duhet ti kemi ne pik te pare.
Mbasi te bejme kete, do kemi fuqi per te ndihmuar Shqiperine financiarisht sepse kete ndihme kerkon sot vendi yne.
Kjo temë më bënë shumë të lumtur dhe mburem me atë person i cili e hapi, sepse kjo na bën të gjithë shqipëtareve (sidomos neve në perendim) të mendojmë cfarë mund të bëjmë për popullin tonë konkretisht!
Ju të cilet jeni të interesuar, lexoni në forumin "Problemet ndëkombtare" në temen Drejtsia ndëkombtare ku tregohen shumë fakte se sa kryesore është të ndimojmë njëri tjetrin sa më shumë.
Ndryshuar për herë të fundit nga Drita_Love : 11-01-2006 më 19:24
Dua te jem e lirë,te fluturoj,ZOTIN ta gjej dhe përjetoj, që ne momentin e vdekjes të mos mendoj që kurrë as nuk jetova!
atdheu po shkon per kurva - kete kam kuptuar.
ndoshta nuk po shkon ; ka shkuar e ka mbaruar pune ndersa ne luftojme me tastierat.
kam kuptuar diçka : atdheu nuk jemi ne, ne qe shkruajme ketu, ne qe vuajme, ne qe dime, ne qe mundohemi, ne qe flasime e diskutojme e pime litra kafe e diskutojme perseri.
atdheu jane at, ata te tjeret, e keni parasysh vete se kush.
por ka shprese, ka gjithmone shprese.
ti qe je udheheqes, kujtohu qe je i tille tamam sepse ti nuk besoje te udheheqesit...bertolt breht
Shkolla dhe edukata janë në radhë te parë per veten. por duhet që ate dije dhe edukatë ta vëmë në dispozicion të zhvillimit dhe avancimit të kombit dhe atehere mund te themi se kontribuojme per atedheut, dua te them se nese ti je per vete i sukseshem, i dijshem, i pasur, nuk mund ti ndihmosh atedheut vetem duke u levduar "une jam shqiptar"
rrofshi
Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.
Do te ishte gje e bukur qe gjithe keta djeme e vajza kaq te pregatitur te kisha mundesi ti stabilizoja e tu jepja nje shanse per te patur nje te ardhme qe tu kishte ziline gjithekush .
Dielli lind edhe ne Shqiperine time
Te edukohemi, kjo na mungon disi, ne te gjitha kuptimet![]()
Krijoni Kontakt