Te mesojme e te lexojme sa me shume se keshtu mund te kuptohen e arrihen shume gjera te mira per veten dhe atdheun, mos sot ne nje te ardhme te afert po, kjo eshte e sigurt.
Te mesojme e te lexojme sa me shume se keshtu mund te kuptohen e arrihen shume gjera te mira per veten dhe atdheun, mos sot ne nje te ardhme te afert po, kjo eshte e sigurt.
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Une them qe te rregullojme veten mire e mire, sepse jo me kot eshte ajo shprehja, individ i forte, shtet i forte.
"Të vajtoimë",për atdheun ose ta këndoimë e të thurrim vargje Ooookukuku...qka i banëm vetësooo,dhe këngën ta këndoim e të vajroim pa ndal asnjëher.
Edukimi, ky ka rendesi paresore njehere, se analfabetizmi po rritet ne menyre alarmante. Shoh njerez qe nuk dine te lexojne fare dhe pretendojen ta cojne perpara kombin duke ndenjur kafeve e pub-eve.Ke shume te rinj qe nuk dine as njohuri themeltare.
Te dy i lujtet fene atje tek fjalet pa doganePostuar më parë nga njeriu2006
Nejse po hyj ne teme.....
Mund te them pa frike se kjo eshte tema me e veshtire qe mund te diskutohet...
E them kete sepse qe te ndertohet nje ATDHE duhet nje arsye e forte qe te te beje te ndiesh ATDHETAR ose te jesh nacionalist....Shpeshhere nje arsye ose me sakte faktor unifikues per Atdheun eshte FEJA, ne kete drejtim ne shqiptaret "s'ia themi fare".
Faktori i dyte per ATDHEUN eshte Nacionalizmi ose ndoshta Patriotizmi...
Persa i perket Patriotizmit nuk mund te flas me siguri por mund te them se ne shqiptaret per te mos thene qe nuk jemi patriote te pakten nuk shquhemi dhe aq per Patriotizem...
Persa i perket NACIONALIZMIT mund te them se ne shqiptaret nuk jemi NACIONALISTE por INTERNACIONALISTE. Cdo te thote kjo?
Kjo do te thote se bejme "per boten" dhe nuk bejme per ATDHEUN dhe mund te thuhet se fjalen ATDHE cdo shqiptar e perdor mjaft rralle te gjithe thone SHQIPERI ose shkova ne Shqiperi e jo ne ATDHE....
Po ta shohim pak nga kendveshtrimi historik mund te nxjerrim si perfundim se rraca iliro-arberore-shqiptare nxorri shume Perandore, udheheqes e gjenerale por askush (perjashtim Anastasi i Durresit) nga keta "nuk e ktheu koken mbrapa" ose me sakte nuk beri asgje per "ish-Atdheun" e tij....
Kjo gje vazhdon edhe sot e kesaj dite, cdo shqiptar mund te perparoje si individ por shume veshtire se mund te kontriboje per kombin apo Atdheun madje mund te thuhet se shpeshehere e mohojne dhe identitetin e tyre shqiptar...
Gjithashtu mos te harrojme faktin se nese sot kemi nje Atdhe dhe mund te "krenohemi" per kete, kjo egzistence e ketij Atdheu nuk eshte merite historike e jona por "ia kemi borxh" Italise dhe Austo-Hungarise...Po te mos ishin keto 2 shtete atehere mund te thuhet se sot nuk do kishim shtet shqiptar...
Gjithashtu mos te harrojme faktin se nga mungesa e nacionalizmit tone sot kemi troje te copetuara shqiptare....Kur fqinjet krijonin Atdhe ne "pinim kafe" ne kafenete turke....
Duke perfunduar ia vlen te theksoj dhe kam frike se mos keqkuptohem si jo-atdhetar, mund te them te kunderten qe jam por me pelqen qe ti mos i bej qejfin vetes me iluzione te kota por te them realitetin ashtu sic eshte edhe pse mund te jete i hidhur....
Persa i perket individiualizmit te shqiptarit mosorganizimi i shqiptareve e verteton me se miri kete gje...Te pakten flas per shqiptaret e Italise dhe Greqise pasi e jetoj nga afer kete realitet te Diaspores shqiptare ne keto dy shtete....
Me falni qe u zgjata por nuk mund ti pergjigjesha kesaj teme vetem me dy rreshta!
Gjithe te mirat!
Ndryshuar për herë të fundit nga tani_26 : 13-04-2006 më 09:28
Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!
Per mendimin tim duhet te kemi Shendet pik se pari dhe te mbushemi me mend ateheres kur i ke mende te shendoshta e ke dhe AtdheunTE SHENDOSHET
Po, por une te pakten e pranoj qe ne padogane e leshoj gojen, por nuk i ndyej temat serioze dhe te nderuara me hipokrizi qe te ngjall thjesht neveri.Postuar më parë nga tani_26
Te hyj ne teme dhe une....
Me pelen fakti qe thua qe njeriu do shkas qe te ndjehet atdhetar, sepse ke te drejte, por feja nuk te ben te tille. Te ben thjesht besimtar. Me mire qe nuk e kemi besimin e forte tek e mbinatyrshmja, se me kete karakter kembengules dhe gjaknxehte qe kemi si popull, do te kishim ngrene kokat, sepse kemi edhe shume fe.E them kete sepse qe te ndertohet nje ATDHE duhet nje arsye e forte qe te te beje te ndiesh ATDHETAR ose te jesh nacionalist....Shpeshhere nje arsye ose me sakte faktor unifikues per Atdheun eshte FEJA, ne kete drejtim ne shqiptaret "s'ia themi fare".
Fjala nacionalist dhe internacionalit merr pak nuanca ekstreme. Dhe te jesh i sigurt qe shqiptari nuk i ben per boten ato gjerat e medhaja qe ben, por per veten... vetem se mundesite qe te beje dicka per veten ia ofron bota... dhe ai eshte i detyruar t'ia shperbleje... kontrate e rregullt kjo.Persa i perket NACIONALIZMIT mund te them se ne shqiptaret nuk jemi NACIONALISTE por INTERNACIONALISTE. Cdo te thote kjo?
Kjo do te thote se bejme "per boten" dhe nuk bejme per ATDHEUN dhe mund te thuhet se fjalen ATDHE cdo shqiptar e perdor mjaft rralle te gjithe thone SHQIPERI ose shkova ne Shqiperi e jo ne ATDHE....
Shqiperi=Atdhe... - e njejta fjale, eshte thjesht ceshtje zgjedhjeje per menyren e te shprehurit. Nuk shfaq ndjenja, kam pershtypjen. Besoj se edhe te huajt e quajne vendin e tyre me emrin qe e njeh bota.
Ketu duhet te kesh te drejte, sepse nuk kemi shume udheheqes te shquar qe kane bere per memedheun, pervec Skenderbeut, qe ti mbase e harrove lart.Po ta shohim pak nga kendveshtrimi historik mund te nxjerrim si perfundim se rraca iliro-arberore-shqiptare nxorri shume Perandore, udheheqes e gjenerale por askush (perjashtim Anastasi i Durresit) nga keta "nuk e ktheu koken mbrapa" ose me sakte nuk beri asgje per "ish-Atdheun" e tij....
Individi mund te kontribuoje per atdheun vetem me qellimin real per te kontribuar per veten... me nje fjale... nese dikush arrin sukses jashte shtetit, mund te vije e te hape dicka ne Shqiperi, duke krijuar vende pune e duke ndihmuar ekonomine.Kjo gje vazhdon edhe sot e kesaj dite, cdo shqiptar mund te perparoje si individ por shume veshtire se mund te kontriboje per kombin apo Atdheun madje mund te thuhet se shpeshehere e mohojne dhe identitetin e tyre shqiptar...
Por sigurisht, duhet te kete kushte nga vete udheheqesit e atdheut. Ata duhet t'i krijojne kushte te mira individit, qe dhe ky te vije i qete e te investoje ne atdhe.
Pra mbetet ajo qe thashe une, qe duhet forcuar individi me pare.
Mos harro faktin qe edhe italia i ka borxh Amerikes per ekonomine (e ndryshova) e saj.Gjithashtu mos te harrojme faktin se nese sot kemi nje Atdhe dhe mund te "krenohemi" per kete, kjo egzistence e ketij Atdheu nuk eshte merite historike e jona por "ia kemi borxh" Italise dhe Austo-Hungarise...Po te mos ishin keto 2 shtete atehere mund te thuhet se sot nuk do kishim shtet shqiptar...
Mos harro faktin qe kemi qene 500 vjet te pushuar nga turku, dhe flasim ende gjuhen tone. Po kete, kujt ia kemi borxh? Turkut i kemi borxh shkaterrimin e ekonomise dhe te kultures sone, kete po, sepse na la pa shtet, kur "na ndihmuan" ata qe thua ti.
Ose franca forcave aleate, meqe ishte e pushtuar nga gjermani.
Nuk mund te fajesosh nje popull me 1 milion e ca banore, a ku e di une sa kemi qene atehere... nje popull te pashkolluar dhe te shkelur nga pushtuesi... vetem per faktin qe nuk mundi t'i rezistoje nje superfuqie. S'kemi pasur asnjehere kushte per t'i rimbledhur trojet qe na moren, se deshira nuk ka munguar kurre.Gjithashtu mos te harrojme faktin se nga mungesa e nacionalizmit tone sot kemi troje te copetuara shqiptare....Kur fqinjet krijonin Atdhe ne "pinim kafe" ne kafenete turke....
Mosorganizimi i shqiptareve... ke te drejte ne nje fare menyre, por nuk duhet te lesh ap permendur shkaqet, para se t'i qortosh.Duke perfunduar ia vlen te theksoj dhe kam frike se mos keqkuptohem si jo-atdhetar, mund te them te kunderten qe jam por me pelqen qe ti mos i bej qejfin vetes me iluzione te kota por te them realitetin ashtu sic eshte edhe pse mund te jete i hidhur....
Persa i perket individiualizmit te shqiptarit mosorganizimi i shqiptareve e verteton me se miri kete gje...Te pakten flas per shqiptaret e Italise dhe Greqise pasi e jetoj nga afer kete realitet te Diaspores shqiptare ne keto dy shtete....
Me kujtohet nje shprehje, qe me duket, nuk jam i sigurt, se e ka thene Marksi:
Populli, para se te mendoje, duhet te haje. Mos prit organizime idealizmi nga ata qe luftojne nga mengjesi deri ne darke, me nga dy pune, per te nxjerre buken e gojes dhe per te mbajtur familjet e papuna, ne nje treg me cmime skandaloze.
dhe se fundmi, pyetja ishte çfare mund te bejme per ta ndihmuar Shqiperine?
dhe jo
Cilat jane defektet e Shqiperise?
Ndryshuar për herë të fundit nga njeriu2006 : 13-04-2006 më 10:18
epo te pakten te hedhim plehrat ne vendin e duhur
kjo eshte e pakta qe mund te bejme![]()
all u need is love
hahaha ke te drejte, po ne shqipot e filllojme nga gjerat MADHORE e me pas merremi me ato me te thjeshtat...Postuar më parë nga chi_mai
Kesaj i thone ta fillosh ta ndertosh shtepine nga Catia e jo nga Themelet.
Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!
Postuar më parë nga chi_mai
Ke shume te drejte, edhe pse ka pasur permiresime ne kete fushe.
Nese bashkite e bejne punen sic duhet me koshat e plehrave dhe me ndergjegjesimin e popullates, (meqe e kane detyre) ky problem do te zhdukej shpejt.
Populli eshte ende i ndikueshem nga propaganda, pse nuk e mesojne?
Une nuk fajesoj popullin, por ata qe e drejtojne popullin.
I vetmi faj qe ka populli, eshte se nuk ka nje force politike te denje qe ta perfaqesoje sic duhet karakterin e tij me vlera.
Krijoni Kontakt