Postuar mė parė nga SaS
kur gjejn ca si ty sas pse mos ti thyjn brinjet![]()
sas paskan abuzu rand me ty mossssss ngushellime o i keq trrajtuar nga femrat![]()
PS: qesh me femrat se vetem ne nje pik i del llafi LOOL
Postuar mė parė nga SaS
kur gjejn ca si ty sas pse mos ti thyjn brinjet![]()
sas paskan abuzu rand me ty mossssss ngushellime o i keq trrajtuar nga femrat![]()
PS: qesh me femrat se vetem ne nje pik i del llafi LOOL
Eshte per te ardhur keq kur shikon te tilla statistika. Eshte diēka teper e ulet, mashkulli perfiton nga dobesia e femres dhe perdor dhunen mbi te. Keto gjera meritojne ndeshkime shume te rrepta.
Gjithashtu mendoj se qeverite e te gjitha vendeve te botes duhet te bejne diēka per kete problem teper shqetesues. Kjo gje duhet ndalur me te gjitha menyrat pasi keto jane akte teper te shemtuar qe i bejne njerez pa karakter dhe demtojne jashte mase shume shoqerine.
Imperator
Albanian Perandory
sme duket aspak e drejte asnjeri ska te drejt te cenoj dhe te rraf tjetrin
S |< R /\ p /\ |_ |
Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash
Pse ore mileti akoma ne mesjete neve Shqiptaret?
Bjerini ore me bishtin e lopates Grarise se ashtu duhet. :P
Rrofte dhuna ndaj Femrave.![]()
Santo rri rehat tija se kur te zaptoje grarija me okllaj do shohesh yjet diten pastaj
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
Nje minute , problemi duhet te diskutohet ne pergjithesi.
C`do te thote ne pergjithesi?
Nuk flas per nje ose dy raste , qe dihet kur tjetri eshte pijanec, dhe drurin e ka si zbavtje , ose njerez te dhunshem, qe nuk e ndajne dajakun njerez koti pa karakter, qe nuk ja vlen te diskutohet.
Perse arrin deri ne dhune ? Druri eshte fundi i llogjikes , mund te mbaje per nje kohe nje njeri te nenshtruar por jo gjithe jeten, ndoshta vetem ato qe nuk jane te zonjat ti dalin jetes per zot,ulin koken dhe hane dajak per nate.
Mos e detyro tjetrin, qe te zgjedhi si te vetmen menyre , perdorimin e dhunes, e cila sigurisht nuk eshte normale.Por edhe te te rrahi tjetri kot pa aresye , me duket pak e cudicme.
Do tju tregoj nje rast nga jeta ime .
Kam pas njohur nje vajze minoritare,e cila me te vertete me donte.
Kur problemi ose diskutimi acarohej, d.m.th. gati ne zenke ajo me jepte te drejte .
Pamvarsisht, kisha apo nuk kisha te drejte,pra shmangte sherrin e cila ka dhe pasoja.
Perse e bente ajo kete e bente sepse ishte shume e zgjuar dhe dinte ti shmangej sherrit pra ``drurit``.Jo se jam i dhunshem une e urrej dhunen,dhe nuk me duket zgjidhje per asnje lloj problemi.
Njoha nje Shqipetare qe ma bente dreken darke, dhe nuk ulej kurre, pra donte sherr le ta quajme ``dajak``. Vetem kur gjerat vinin shume keq, vetem atehere ulej .Nuk dua te them,qe Greket jane me te mira se Shqipetaret, por ajo ishte ndryshe nga shqipetarja qe njoha une.(Ky eshte rast privat)
Ju lutem mendojeni vete Kryesore eshte ,``Shkaku`` qe e detyron burrin te perdori dhune. Mendoj grate duhet te jene me te zgjuara ,qe ti shpetojne sherrit sepse sherri mendoj sjell edhe perdorimin e dhunes.
Shkurt jane koke derre, dhe burrat me kokederra,pra bjeri ti biem.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga niktironci : 21-05-2007 mė 20:24
Dhuna ndaj femrave eshte per mendimin tim veprimi me i ulet qe mund te beje nje mashkull. Eshte cilesi e frikacakeve qe duan te tregojne fuqine e tyre mbi seksin delikat se ne shumicen e rasteve me ata qe duhet te maten, s'ja u mban.
Keta tipa jane njerez qe s'kane pike kontrolli mbi veten por duan te duken sikur cdo gje e kane nen kontroll.
Personalisht ne rastin me te pare qe do shihja te tilla shenja ne nje mashkull do i largohesha pa kurrfare hezitimi. Ne listen time keta njerez jane shume te ulet.
Dhuna eshte vegla e injorantit qe s'merret dot vesh me fjale dhe kalon ne dhune se aq ja pret, s'ja del dot me argumenta inteligjente qe t'i mbushe mendjen tjetrit.Postuar mė parė nga niktironci
Ne c'do lidhje ka mosmarrveshje, por gjithmone fiton argumenti i atij qe di t'a mbroje mendimin e tij me fakte dhe te binde dhe tjetrin. S'ka fare nevoje per dhune por vetem per intelekt.
ps. Meqe sherri perfundon ne dhune, si do te vinte ty nese femra qe kishe ne krah te te binte ndonje turinjve sepse spo i shkonte fjala e saj e t'a shihje veten te nxire per ca dite qe te mos mundeshe t'i dilje para asnjeriu?
Si i behet hallit kur ke te besh me njerez injorante, dhe jo intelegjente?
Stop! dhunes ne familje. ( Pa ironi)
Nuk e kam per , njerezit me kulture dhe intelegjente.
Ps . Do ta lija ne vend edhe sikur te kisha 10 kalamaj.Po arriti puna ke druri c`do gje ka marre fund.
Jo per gje, po pastaj do te justifikonte edhe ``shkeljen e kurores``.Nuk di te me trajtoje....................
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga niktironci : 22-05-2007 mė 00:02
Eshte nje nga temat me te rendesishme te shoqerise sidomos te shoqerise sone .Duhet qe te luftojme te gjithe sidomos grate per nje emacipim te tyren.Kur ato jane te zonjat e vetes ,kur dine te kerkojne me ngulm te drejtat e tyre do te kemi edhe nje brez te ri me te emacipuar gjithashtu dhe nje shoqeri me me pak dhune dhe me shume dashuri.Kjo teme eshte nje nga temat me te rendesishme dhe do te deshiroja qe te jepnin mendimin e tyre me shume burrat .Si e shikojne ata gruan si femer ,si nene ,si moter, si vajze?A i kuptojne ata deshirat, endrrat e tyre? Sa e vleresojne ata mendimin e tyre?
Krijoni Kontakt