Close
Faqja 13 prej 20 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 195
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2003
    Vendndodhja
    Ne Kete Univers
    Postime
    147
    Sepse ky eshte mentaliteti Ballkanas,shqiptar.!!
    Ne fund te fundit aq eshte kapaciteti mendor,o sa mire me ken Shqiptar???????

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Kjo ndodh kur ndarja nuk behet normale,dhe ne mes hyn tradhetia.ndryshon problemi kur ndarja vjen e natyrshme per shkak se dashuria ka mbaruar,ne kete rast mund ta transformosh dashurine ne miqesi.
    gjithesesi pas dashurise vjen urrejtja ne shumicen e rasteve.sa prane qe jane!!!

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Kjo ndodh dhe kur ben gjithçka per personin qe do,dhe si perfundim te shkel me kembe ne shenje mirenjohjeje!
    E ç'fare do benit ju qe thoni eshte e padrejte te shahet dhe te ofendosh?
    Po te te shkelin me kenge me mashtrime dhe te tradhetojne qenka e drejte?
    Po te japesh edhe vete shpirtin dhe te quhesh e ulet dhe personi te tregohet mosmirenjohes si do reagonit ju qe thoni nuk shajme?!Po kur jepni gjithçka dhe nje moment i kerkoni vetem pak ngrohtesi,pasi keni nevoje me shume se kurre dhe as nuk e prekin lotet dhe lutjet e tua,po vazhdon te mendoje per veten?Do thoni ju,ne raste te tilla duhet lene...
    Aq kollaj eshte te lesh dike qe do me gjithe forcen e shpirtit?
    Une e shaj per vete qe çke me te,sepse eshte e rende kur te ulin dhe te shkelin dhe kur perfitojne nga natyra e brishte dhe nga zemra e tjetrit!Dhe te ngresh koken nuk eshte veprim i ulet per ate qe shan,i ulet eshte ai qe shahet,kur e ka merituar!

Respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 03-02-2008 më 12:10
    "Carpe Diem"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Zgjidhja me e mire eshte injorimi,harresa,perbuzja dhe neveria(urrejtje jo),duhet ta shuash nga truri njehere e pergjithmone ate qe te ka plagosur zemren,vetem ne kete menyre zemra sherohet,zgjidhje tjeter nuk ka.

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Përse ndarja kalon në ofendime?!

kjo gja asht gabim i madh , tjem un e marr me shpulla para, ska ktu ofendim, goja me verte asht e keqe, po dhe dora o e keqe

shnet.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Per mendimin tim ndarja mund te kaloj ne debate ne sqarime me llogjik , por kurresesi ne ofendime dhe sharje . A i njeri qe shan , nuk ka kulturen dhe nivelin e duhur familjar .
    Ai njeri qe shan nuk ka moral nuk ka seder eshte i paformuar , sepse ofendimet sharjet nuk te ndihmojn vec se te ulin karakterin te ulin moralin , te ulin kuluren qe ke fituar vite me radhe .
    Sigurisht ndarja eshte e dhimshme , por ajo duhet respektuar nese partneri yt nuk eshte dakort me kete dashuri . Nuk ka asnje dashuri ne bote qe mbahet me imponim , edhe ne se ti mund te shash apo ofendosh partnerin .
    Te me thote nje njeri ketu kur eshte ndare me sharje dhe ofendime se cfare ka fituar ?
    Apo e ka kthyer prap ate dashuri .

Ne se un ndahem nga i dashuri per cdo lloj arsye , dhe i dashuri im me shan me ofendon nga fjalet me te ulta , une per te krijoj neveri , gjithashtu kritikoj veten se si ka mundesi te kem dashur nje njeri te tille .

Ky pra eshte mendimi im .

Lexuesja
    Përmbi za, që lëshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Lexuesja Lexo Postimin
    [I]Per mendimin tim ndarja mund te kaloj ne debate ne sqarime me llogjik , por kurresesi ne ofendime dhe sharje . A i njeri qe shan , nuk ka kulturen dhe nivelin e duhur familjar .
    Ai njeri qe shan nuk ka moral nuk ka seder eshte i paformuar , sepse ofendimet sharjet nuk te ndihmojn vec se te ulin karakterin te ulin moralin , te ulin kuluren qe ke fituar vite me radhe .
    Sigurisht ndarja eshte e dhimshme , por ajo duhet respektuar nese partneri yt nuk eshte dakort me kete dashuri .
    Por kur fyhesh nga vete parteneri ne fillim dhe te pretendoje se te do dhe te ka dashur,por ne te vertete vetem ka perfituar nga ty?
    Po kur akuzohesh thjesht prej xhelozise se tij dhe imagjinates se tradhetise si preteks per tu ndare?
    Po kur i jep gjithçka dhe te jep urrejtjen?
    Ndarja le te jipet dhe jam dakort me ty qe dashuria nuk imponohet!

Po flas per rastet e abuzimit mbi personin dhe kur meson qe ish dashuria ka qene thjesht nje komedi per te perfituar.
    E di sa zhgenjehesh kur shef nje dite fytyren e vertete te tjetrit,kur per gjithe ato vite si ke pare...Kur meson qe te ka tradhetuar e poshteruar dhe te ka shkundur nga te gjitha anet?!
    Kur paguan akoma bemat e tij dhe ne vend te tij?
    Eshte e lehte te flasesh per edukaten,po nuk mund te gjykoni gjera te tilla pa i perjetuar,sepse vjen nje moment ku sado i edukuar te jesh do shperthesh se nuk duron dot me!
    Une nuk shaj dike qe do te me lere,nuk e kisha aty,ate deshire e respektoj dhe nuk e imponoj....Po kur te lene me shpresa dhe te shfrytezojne,aty indinjohem!

Respekte
    "Carpe Diem"

Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Por kur fyhesh nga vete parteneri ne fillim dhe te pretendoje se te do dhe te ka dashur,por ne te vertete vetem ka perfituar nga ty?
    Po kur akuzohesh thjesht prej xhelozise se tij dhe imagjinates se tradhetise si preteks per tu ndare?
    Po kur i jep gjithçka dhe te jep urrejtjen?
    Ndarja le te jipet dhe jam dakort me ty qe dashuria nuk imponohet!

Po flas per rastet e abuzimit mbi personin dhe kur meson qe ish dashuria ka qene thjesht nje komedi per te perfituar.
    E di sa zhgenjehesh kur shef nje dite fytyren e vertete te tjetrit,kur per gjithe ato vite si ke pare...Kur meson qe te ka tradhetuar e poshteruar dhe te ka shkundur nga te gjitha anet?!
    Kur paguan akoma bemat e tij dhe ne vend te tij?
    Eshte e lehte te flasesh per edukaten,po nuk mund te gjykoni gjera te tilla pa i perjetuar,sepse vjen nje moment ku sado i edukuar te jesh do shperthesh se nuk duron dot me!
    Une nuk shaj dike qe do te me lere,nuk e kisha aty,ate deshire e respektoj dhe nuk e imponoj....Po kur te lene me shpresa dhe te shfrytezojne,aty indinjohem!

Respekte
    Diana !
    Ne se ke pas nje te dashur , sigurisht qe e ke njohur mire qe dhe ai te do , qe ke vendosesh ta mbash te dashur , dhe ne se ti nuk ke arritur ta njohesh per ate periudhe qe ka qene me ty , aty eshte faji jot , pasi nuk je treguar aq e zgjuar .
    Nuk eshte sharja & ofendimi zgjidhja e dhimjeve qe mund te kete pesuar nje partner , nga nje ndarje sidoqoft ajo .
    Sado qe partneri ka abuzuar me partneren , shembujt qe permende me siper , nuk ka kurrsesi qe te shash e te ofendosh partnerin ke zgjidhur dicka . Njeriu ne ate momente duhet te perdori llogjiken , duhet te kete shume durim , pasi te thash nuk fiton gje , vecse humbet .

Une te kuptoj , qe cdo ndarje ka dhimbje , por njeriu duhet te kete durim , qe mos ta humbi llogjiken , ne ato momente te veshtira duhet te mbash nen kontroll gjuhen emocionet ndjenjat , dhe te mos shperthej ne sharje e ofendime , sepse nuk fiton gje .

Ja me thuaj ti mua se cfare fiton , ne se e shan , ofendon apo dhe i bie partnerit tend ne nje rast te tille ?(!).

Lexuesja
    Përmbi za, që lëshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ja me thuaj ti mua se cfare fiton , ne se e shan , ofendon apo dhe i bie partnerit tend ne nje rast te tille ?(!).

Lexuesja
    Kur dy persona shkojne drejt ndarjes ,secili mundohet t'ja hedhi fajin tjetrit dhe normal qe do lindin kontradita ,mosmarreveshje ,sharje ofendime.Se dhe ndarja nuk vjen kot ne fund te fundit ,ndodh per nje arsye.Sharjet dhe ofendimet ndodhin ne nje moment kur te dy jane teper te prekur,te tronditur ,pra jo te qete per te gjykuar drejt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 03-02-2008 më 22:21

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin

Kur dy persona shkojne drejt ndarjes ,secili mundohet t'ja hedhi fajin tjetrit dhe normal qe do lindin kontradita ,mosmarreveshje ,sharje ofendime.Se dhe ndarja nuk vjen kot ne fund te fundit ,ndodh per nje arsye.Sharjet dhe ofendimet ndodhin ne nje moment kur te dy jane teper te prekur,te tronditur ,pra jo te qete per te gjykuar drejt.

Kete do te thoja dhe une...eshte e vertete qe asgje nuk fiton,po fundi i fundit i humbur je dhe i zhgenjyer dhe mos me thuaj Lexuesja qe ka njeri ne bote qe nuk e humbet llogjiken dhe arsyen, qofte dhe nje moment te vetem!!!

Respekte
    "Carpe Diem"

Faqja 13 prej 20 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ndarja e Maqedonisë do të jetë e pashmangshme
    Nga Faik në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-05-2009, 07:00
  2. Dalja nga ndarja e fese - Vizita e Papes fillim historik.
    Nga DYDRINAS në forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 02-12-2006, 08:25
  3. Ndarja e fjalëve në fund të rreshtit
    Nga sadete71 në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-10-2006, 09:14
  4. Moore: Ndarja e Kosovës, recetë për rindezje të konflikteve
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 26-04-2006, 23:53
  5. Petersen: Ndarja e Kosovës nuk është opsion
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 01-03-2005, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •