Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    peniel te flasesh per "fryme" sinqerisht nuk mu duka aspakt konkrete..mbase ne kemi kendveshtrime te ndryshme per kete fjale.
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Diesel Industry
    peniel te flasesh per "fryme" sinqerisht nuk mu duka aspakt konkrete..mbase ne kemi kendveshtrime te ndryshme per kete fjale.

Kapa këtë anë sepse nëse do të të flisja për anën njerëzore zor se do kuptoje. Jo se të mungon inteligjenca por të flasësh për jetën e një njeriu që është kthyer në Zotin, shpeshherë nuk është edhe aq e pranueshme.

Unë personalisht kam dëgjuar shumë fyerje dhe tallje nga njerëz të afërt, por edhe përgëzime nga njerëz që ishin mendje hapur dhe shikonin se çfarë ndryshimi kishte jeta ime.

Të ftoj të provosh Perëndinë në jetën tënde.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    ore meqe permende inteligjencen, kur do ta lesh te sjelljen e frymes se shenjte si argument bindes per te tjeret....dhe mbi te gjitha si vazhdon te besosh ne nje liber ku njerzit rrojne 900 vjet apo hapin detin ne dysh me nje te goditur te shkopit....???
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar më parë nga Peniel
    Kapa këtë anë sepse nëse do të të flisja për anën njerëzore zor se do kuptoje.
    dmth eshte me kollaj te kuptoj frymen e shenjte sesa nje shembull me njeres e...?? wow!!

Të ftoj të provosh Perëndinë në jetën tënde.
    Shiko ... une skam nevoje,per sa kohe nuk i bej keq njeriu une jam ne rregull me vetveten dhe skam pse te vihem nen urdhrat e "perendive" neper bote ok? sinqerisht cuditem me ju fetaret qe i besoni nje libri ku thuhet se njeriu jeton 900vjet apo e ndan detin me dysh me nje te goditur te shkopit apo me keq akoma..hyn ne goje te peshkut (a te balenes ..ca ishte)ne bark, e del nga ana tjeter... Se permende dhe inteligjencen prandaj

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    dmth eshte me kollaj te kuptoj frymen e shenjte sesa nje shembull me njeres e...?? wow!!

Të solla këtë shembull pasi nëse do të të drejtoja tek dëshmi të njerëzve që kanë besuar dhe se si Perëndia ka ndryshuar jetën e tyre, përgjigjia besoj se ka për të qenë e njëjtë si gjithmonë. Shumica i quajnë 'të sëmurë' ose dikush ju jep diçka për të pirë dhe budallallepsen etj etj. Jo më kot të solla rastin e Frymës që të kuptosh se sa afër njeriut është Perëndia, por me sa duket paska rënë në vesh të shurdhër.

Shiko ... une skam nevoje,per sa kohe nuk i bej keq njeriu une jam ne rregull me vetveten dhe skam pse te vihem nen urdhrat e "perendive" neper bote ok? sinqerisht cuditem me ju fetaret qe i besoni nje libri ku thuhet se njeriu jeton 900vjet apo e ndan detin me dysh me nje te goditur te shkopit apo me keq akoma..hyn ne goje te peshkut (a te balenes ..ca ishte)ne bark, e del nga ana tjeter... Se permende dhe inteligjencen prandaj

Ky është justifikimi klasik i të gjithëve (pjesa me të zeza). Askush nuk të kërkon të vihesh nën urdhrat e dikujt. Ekziston një mënyrë jetese sipas vullnetit të Perëndisë dhe një mënyrë jetese jo sipas vullnetit të Perëndisë. Njeriu është i lirë të zgjedhë dhe nuk ka detyrim.

Bibla, Fjala e Perëndisë është shumë e saktë në atë që përshkruan. Dhe të gjitha ato që ti përmend janë të vërtetuara. Duket se je i ri në këtë Forum dhe ndoshta të duhet të lexosh pak më tepër.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Bibla, Fjala e Perëndisë është shumë e saktë në atë që përshkruan. Dhe të gjitha ato që ti përmend janë të vërtetuara. Duket se je i ri në këtë Forum dhe ndoshta të duhet të lexosh pak më tepër.
    dmth qenka e vertetuar se Noe ka jetuar 900vjet dhe se Moisiu ndau detin???
    Ja dhe keto nuk i paskam ditur, sinqerisht per here te pare po i degjoj

Ajde ajde sa mbrapa paskam qene.....

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    dmth qenka e vertetuar se Noe ka jetuar 900vjet dhe se Moisiu ndau detin???
    Ja dhe keto nuk i paskam ditur, sinqerisht per here te pare po i degjoj

Ajde ajde sa mbrapa paskam qene.....

Mirë që e paske kuptuar

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    ore mire une e kuptova .. po ti cpret??? "do Zoti" jetojme e ne nga 900 vjet...ku i dihet, ca s'ndodh,plus qe jane te vertetuara sic thua zotrote.
    Peniel ne ate krah fli ti shoku!!!!! mendja nje grusht me miza eshte, thone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diesel Industry : 14-06-2007 më 17:07

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Mirë që e paske kuptuar

Nën Hirin e Tij,

ns
    Vertet ti beson qe Noe jetoi 900 vjet dhe djemt i kishte ,njerin kinez tjetrin teutonik tjetrin neger afrke,pra qe te gjitha racat dolen nga djemt e noes,ai futi ne arken e tij te vogel me miliona specie te ndryshme .Vertet beson qe Jona jetoi ne barkun e peshkut qe jezusi ecte mbi uje.Vertet beson ti qe njerezimi eshte si rezultat i nje incesti te madh(Bijte dhe bijat e Adamit linden femije me njeri tjetrin): per te gjitha keto nuk ka asnje lloj prove
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Nuk mendoj qe duhet te tallemi me besimet e Peniel (mora si shembull). Eshte dicka ne te cilen beson, ashtu sic e beson, eshte puna e tij.

Perndryshe, do e ritheksoj se nganjehere spejgimet qe jipen kinse per te bindur dike qe Zoti ekzistoka, jane pak absurde, mirepo ne moment kur keto bindje behen pjese e nje njeriu, merr forme konkrete. Nese kuptoni c'dua te them. Mesh tjerash, verberia, hiperspiritualizmi, perfeksionizmi (shpirteror), etj., etj., jane gjera individuale.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Problemet e jetës bashkëshortore
    Nga lisa80 në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 22-02-2007, 20:44
  2. Syla: TMK ushtri e Kosovës pas zgjidhjes së statusit
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-03-2006, 19:05
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Mendime rreth zgjidhjes se ceshtjes afatgjate te liderave shqiptare!
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 04:23
  5. Nevoja e zgjidhjes urgjente të statusit të Kosovës
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 20-04-2004, 12:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •