Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar më parë nga land
    Vertet ti beson qe Noe jetoi 900 vjet dhe djemt i kishte ,njerin kinez tjetrin teutonik tjetrin neger afrke,pra qe te gjitha racat dolen nga djemt e noes,ai futi ne arken e tij te vogel me miliona specie te ndryshme .Vertet beson qe Jona jetoi ne barkun e peshkut qe jezusi ecte mbi uje.Vertet beson ti qe njerezimi eshte si rezultat i nje incesti te madh(Bijte dhe bijat e Adamit linden femije me njeri tjetrin): per te gjitha keto nuk ka asnje lloj prove
    ore Land po pse dhe ti veke ne dyshim keto fenomene?? po ti qenke me keq se mua more pupupu turp te kesh ,ja une te pakten e paskam kuptuar sipas Penielit qe qenkam mbrapa dhe e ula koken...Po ti cpert??? pse mo kur jetoi Pinoku ne barkun e balenes pse mos jetonte dhe Jona? ca i mungonte atij ..deshira,vullneti?? E mos ver me ne dyshim gjerat e vertetuara se do ta ndaj forumin ne dysh si det do ta ndaj ,more vesh apo jo!!

Pershendetje miqesore.Diesel
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Diesel Industry
    ore Land po pse dhe ti veke ne dyshim keto fenomene?? po ti qenke me keq se mua more pupupu turp te kesh ,ja une te pakten e paskam kuptuar sipas Penielit qe qenkam mbrapa dhe e ula koken...Po ti cpert??? pse mo kur jetoi Pinoku ne barkun e balenes pse mos jetonte dhe Jona? ca i mungonte atij ..deshira,vullneti?? E mos ver me ne dyshim gjerat e vertetuara se do ta ndaj forumin ne dysh si det do ta ndaj ,more vesh apo jo!!

Pershendetje miqesore.Diesel
    Miku im Diesel qe ta dish mire ti Pinoku ishte prej druri ndersa Jona prej qeramike, Hai capito? pershendetje
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    per mua pinoku eshte me i besueshem, te pakten atij ja di autorin....e di qe e ka bere Carlo Colodi dhe e fle mendjen, po ktij tjetrit si i behet?
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=81416

Lexoni pak në këtë temë përpara se të flisni si kalamaj kopshti.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    “ Nuk do t’i shtoni asgje atyre qe une ju urdheroj dhe nuk do t’u hiqni asgje , por zotohuni te zbatoni urdhrat e Zotit, Perendise tuaj, qe une ju porosis. “ L. i Per. 4:2

Peniel nisem qe nga gjeja e pare qe lexova ne linku tend. "NUK DO SHTONI ASGJE DHE NUK DO HIQNI ASGJE "

pse atehere ka gjithe ato versione te bibles? Pse ungjijte nuk jane te gjithe te aprovuar nga kisha (jane vetem 4 cope) ndersa gjithe pjesa tjeter jane shpallut ungjij apokrife ( vangeli apocrifi... nuk e di si perkthehet tamam ne shqip por ti si besimtar duhet ta dish me mire se une )...dhe jane perndjekur nga kisha per shekuj me radhe??? Apo ato nuk kane qene fjala e perendise ndersa ata qe vendosi kisha PO? nuk duhej qe kisha as te shtonte dhe as te hiqte asgje nga ungjijte????

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    “ Nuk do t’i shtoni asgje atyre qe une ju urdheroj dhe nuk do t’u hiqni asgje , por zotohuni te zbatoni urdhrat e Zotit, Perendise tuaj, qe une ju porosis. “ L. i Per. 4:2

Peniel nisem qe nga gjeja e pare qe lexova ne linku tend. "NUK DO SHTONI ASGJE DHE NUK DO HIQNI ASGJE "

pse atehere ka gjithe ato versione te bibles? Pse ungjijte nuk jane te gjithe te aprovuar nga kisha (jane vetem 4 cope) ndersa gjithe pjesa tjeter jane shpallut ungjij apokrife ( vangeli apocrifi... nuk e di si perkthehet tamam ne shqip por ti si besimtar duhet ta dish me mire se une )...dhe jane perndjekur nga kisha per shekuj me radhe??? Apo ato nuk kane qene fjala e perendise ndersa ata qe vendosi kisha PO? nuk duhej qe kisha as te shtonte dhe as te hiqte asgje nga ungjijte????

Vargu që përmendet është nga Dhiata e Vjetër. Nëse Perëndia nëpërmjet shërbëtorëve të Tij në atë kohë vendosi të jetë kështu, atëherë kush mund ta kundërshtojë vullnetin e Tij?

Pastaj Ungjijtë që quhen apokrifë nuk janë të ndaluar. Ata mund ti lexojë gjithkush por këta Ungjij nuk kanë në vetvete mësimin e shëndoshë të Perëndisë dhe për këtë arsye nuk janë përfshirë në Dhiatën e Re. Përndjekja është bërë në një kohë kur ka pasur edhe përndjekje për arsye të tjera. Besoj se qëllimi ka qenë që të qëndronte vetëm e vërteta, pra Fjala e shëndoshë e Perëndisë dhe jo shkrime që i ngjajnë më shumë tregimeve të bukura për fëmijë.

Çdo i krishtrerë i lexon atë dhe për besimtarët e pjekur nuk përbëjnë asnjë rrezik ndërsa besimtarët e rinj mund ti çojë edhe në lëkundje. Dallohen Ungjijtë e frymëzuar nga Fryma e Shenjtë dhe dallohen Ungjijtë e shkruar nga njerëzit.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    ama gjithsesi ka qene kisha (njeriu) qe ka vendosur se cili eshte "frymezuar nga fryma e shenjete" e cili jo.... Jo shume bindese kjo gje, per te mos thene unilaterale

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    ama gjithsesi ka qene kisha (njeriu) qe ka vendosur se cili eshte "frymezuar nga fryma e shenjete" e cili jo.... Jo shume bindese kjo gje, per te mos thene unilaterale

Aspak. Njerëzit që kanë qenë të frymëzuar nga Fryma kanë pasur të njëjtën vijë doktrinale. Kështu që nuk mund të thuash që i ka përcaktuar Kisha. Dhiata e Vjetër librat e së cilës i kanë shkruajtur njerëz të ndryshëm por të frymëzuar nga Fryma e Shenjtë, edhe pse kanë jetuar dhe shkruar në periudha kohore të ndryshme, shkrimet e tyre kanë lidhje të forta midis tyre. Kjo vërteton unitetin e Fjalës së Perëndisë, Biblën.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Problemet e jetës bashkëshortore
    Nga lisa80 në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 22-02-2007, 20:44
  2. Syla: TMK ushtri e Kosovës pas zgjidhjes së statusit
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-03-2006, 19:05
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Mendime rreth zgjidhjes se ceshtjes afatgjate te liderave shqiptare!
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 04:23
  5. Nevoja e zgjidhjes urgjente të statusit të Kosovës
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 20-04-2004, 12:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •