Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 76
    KORCARE 4 EVER Maska e zhorzhi
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Vendndodhja
    atje ku lindja e diellit te jep nje shprese te re....
    Postime
    610
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    vet dashuria brenda vetes eshte vuajtje,por e embel aq sa eshte e deshirushme nga te gjithe
    Pikerisht per kete vuajtje te embel doja te thoshja edhe une.
    se vete fakti qe ti je i,e, dashuruar,
    te ben te mendosh,pra ne nje menyre apo ne nje tjeter te vuash brenda teje.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Ska dashuri pa vuajtje njeriu qe nuk vuan ai nuk ka ndjenja fare.Nuk eshte vuajtje vetem ndarja vuajtje eshte edhe bashkimi nganjehere,pa pak vuajtje edhe jeta nuk eshte interesant, po lutem qe mos te kete vuajtje te pa kalueshme....
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Çaushi
    Anëtarësuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Në Atdhe!
    Postime
    3,283
    Vujtja ne dashuri mendoi deri ne nje shkalle te lejushme i skalit dhe i forcon njerzit , i bene ata te shofin dhe gjykojne nga kende te ndryshme jeten e tyre , i bene ata te shofin gabimet dhe te mirat e nje periudhe kohore qe ishin se bashku .
    Edhe vuajtja e dhe lumturia jane pjese e jetes ,jane sfida qe duhet ditur perballuar ...do ua kujtoi nje thenje te nje filozofi qe tani emri sme kujtohet :
    "Lumturia e gjithesecilit gjendet ne koken e tij "
    Te mendojme me shume per lumturine .....keshtu qe i paraprijme ndjenjave psiqike kah e mira dhe jo nga vujtja .

respekte
    Dhuro shumë...e prit pak!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    50
    O Çeto,po te vetmen vuajtje te bukur qe njeriu ka ne jete,do tia mohosh vetes.Ajo eshte vuajtja me e bukur,qe per fat te keq zgjat pak.Sapo mbaron kjo vuajtje,çdo gje behet rutine.Prandaj dhe dashuria e pare nuk harrohet kurre,sepse instalohet ne C- My System.D.m.th ne zemer.Le te vuajne pra te gjithe te dashuruarit dhe nuk do ta harrojne kurre kete ndjenje te bukur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    Nuk besoj se ka ndonje formule per te shmangur vuajtjet qe lindin nga dashuria.
    Mos qaj per nje dashuri te humbur, por buzeqesh sepse e ke njohur dashurine. Mendo qe ka dhe me keq, njerez qe nuk e kane njohur akoma.
    Nqs nje dashuri ka humbur do te thote qe nuk ka qene e duhur per ty. Keto jane dy keshilla per te ulur sado pak por jo per te shmangur vuajtjet prej saj.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga shefqeti11
    Cfare duhet te bej dikush qe te mos ket vuajtje nga dashuria?

Cfare duhet te bej dikush qe te jet gjithmone i lumtur dhe i rrethuar vetem nga dashuria

Pershendetje shefqeti dhe urime per temen...

Vuajtjeve te jetes nuk mund ti shmangemi dot,qofte edhe ato te dashurise!
    Zemra eshte e krijuar ne nje menyre te atille qe te doje dhe te perballoje cdo situate,qofte gezim apo vuajtje!
    Ne arrijme te duam dhe te njohim dashurine dhe kjo eshte gjeja dhe dhurata me e bukur qe na eshte dhene nga jeta...dashuria eternele nuk mundet te ekzistoje,pasi me kalimin e kohes bashke me ndryshimin e njerezve,ndryshon edhe dashuria!
    Cfare duhet te bejme thua ti per te qene te lumtur dhe te dashuruar?!
    Duhet te jemi vetvetja,duhet te vazhdojme te japim dhe te vazhdojme te dashurojme,duhet te ecim perpara dhe te kalojme te dicka tjeter kur dicka te kaluar nuk mundet me ta perserisim!
    Per te qene te lumtur duhet te jemi te dashuruar dhe te japim cdo gje qe kemi per hir te dashurise,te duam pa hile dhe te duam perjetesisht deri ne vdekje,te duam dhe te jemi te dashur,te duam ne menyre reciproke!
    Aty qendron celesi i lumturise.....te besimi dhe sinqeriteti...te dashuria dhe te pasioni!

respekte
    "Carpe Diem"

Pershendetje te gjithve, faleminderit per pergjigjet tuaja...

Me pak fjale, ose me mire, me sa kam arritur te kuptoj une, nga postimet tuaja, nuk paska shpetim prej kesaj vuajtje!
    gje qe e prisja, por, nuk e deshiroja...

gjithsesi...

si shume te tjer edhe ketu, ashtu edhe une, ndonje here mendoj se, duhet ta lem zemren e hapur...nga ku ta ket mundesin dashuria te depertoj(pamvarsisht se ajo deperton ne zemer sido qe te jet), dhe te shijoj ato cka i dhurohen ne jet...ketu na qendron thelbi i problemit (mendoj), pasi, qoft edhe kur nje grimc e vogel kalon nepermjet zemres, me pas ajo le gjurmet e saj ne cdo vend qe ka shkelur dhe domosdo do te jen ato gjurme, gjurme dhimbjesh...!

ndonje here tjeter mendoj se, nuk duhet te lejojm zemren te na komandoj, (dal ketu ne mendimet e disa antareve qe kane shprehur, te dashurojm duke llogjikuar e jo vetem me zemer) duhet te marrim vet ne dore disa prej frenave te dashurise, ku te kemi mundesin te komandojm timonin e jetes sone qe mos te na coj ne gremine...(duke e bere kete gje, do te jemi shume here me te lire edhe me te qete, se sa ne rastin e pare, ku ndjekim vetem zemren.)
    por sa te zot jemi, por sa e afte do jet llogjika jone kundrejt zemres...!? kurr nuk jemi aq te fort sa shprehemi ne fjale...nje pjes e madhe vuajn prej dashurise, dhe japin keshilla se si te veprojm per t'iu shmangur disi kesaj vuajtje, po per veht vehten tuaj, a i zbatoni keto keshilla?

ja u thot shefqeti pergjigjen:

asnje here nuk i zbatoni...pse?, sepse,
    eshte aq e thelle dashuria, po aq edhe e ceket, sa nuk mund te arrijm t'i gjejm as fundin dhe as fillimin...

ju pershendes dhe ju falenderoj serish per pergjigjet tuaja te ngrohta...
    Kristal...
    ..E bardhë...
    ..Që më mban gjall!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    95
    te dashurosh jo vetem me zemer po edhe me mendje me duket ca e veshtire...pse thone qe dashuria te ben "budalla" dhe dashuria eshte "e verber".Sepse cdo gje qe ti ben kur je i dashuruar te duket e llogjikshme, vetem kur ke dale nga vorbulla e dashurise sidomos kur ngrene ndonje shuplake te forte fillon e gjykon e llogjikon per ate qe ishte, e si ishe sjellur, po ne klete pike cfare kuptimi ka? S'do te gabosh me heren tjeter?
    nc..nc..nce.......mbase nuk i perxerit te gjitha gabimet e heres se meparshme po te pakten gjysmat i perserit.....
    Thjesht dashuria jetoje per ate qe eshte, me drite, me gazin, me lumturine qe te jep, me ankthin e pritjes, me mendjen qe s'funksionon per gje tjeter po vetem: kur do takohemi?cfare do organizojme per takimin e ardhshem......
    dhe shija e hidhur qe ngelet kur ka mbaruar, eshte normale, s'ke si ta shmangesh , ben pjese e asaj dashurie.nqs se do te shkruanim nje liber do ishte epilogu.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Me duket qe çdo njeri nji dit vuan nga dashuria.
    si Dashuria ashtu edhe psimet e ndryshme te jetes e bejn njeriun me te fort me te mir me te pjekur edhe shum te ndieshem se ka prek REALITETIN.
    realiteti asht vuajtja , me vujt per dashuri vertet ka shum dhembje por asht e domosdoshme per tia dit vleren tjetres Dashuri .

Ne europ dashuria asht gje e lirê , njerzit vuajn me pak se fill gjejn tjetrin ose nuk dashurohem teper ne dikend , ose kan miq te shumt qe dashuris si empin rendesi vetem kah vitet 40-ta ku ather njeriu asht pjek me trup dhe me mend.ather lind dreqi nga barku dhe vlerat qmohen shum...
    ----------------------------------
    sa asht keq me ja thy zemren dikujt .....
    vetem dashuria sheron dashurin .....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

S'ka dashuri pa vuajtje, dashje pa dashje cdo person e ben njeriun qe do te vuaj.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përkufizimi i dashurisë!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  3. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  4. Libri rijadus salihin
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51
  5. Te biesh ne dashuri me diturine! (Fjale te cmuara)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 15:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •