Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 35 prej 35
    i/e regjistruar Maska e resina
    Anëtarësuar
    19-05-2007
    Vendndodhja
    ne nje vend te bukur,ku cdo stine ka bukurine e vet
    Postime
    286
    Engjelli simbolizon njeriun e mire,ate qe te mbron, qe te ndodhet ne momentet
    e veshtira, qe te ndjek ne cdo hap.
    Gjithmone keshtu e kam perfytyruar nje engjell .
    JETEN TA JETOSH PA E VRARE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2007
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    9
    Degjo te duash te provosh ekzistencen e Zotit eshte qesharake. Ose ai ekziston dhe kjo nuk mund te provohet, ose ai nuk ekziston dhe kjo prap nuk mund te provohet. Besimi do te zvogelohet nqs ne vendosim qe te marrim dije. Besimi fillon kur ne i kthejme shpinen dijes, kur ne marrim vendimin qe te besojme. Pra arsyeja i takon sferes se sigurise, kurse besimi asaj te pasigurise. Meqenese njeriu eshte nje qenie e fundme dhe e vdekshme arsyeja e tij kufizohet ne kufijte e kesaj fundesie dhe keshtu nuk eshte nje gjendje qe te na jape provat per ekzistencen e Zotit. Keshtu njeriu gjendet para nje dileme: si te thuash te vere bast pro ose kunder Zotit. Nga fundesia e arsyes dhe pasiguria e besimit duhet te pranoje te vetmin qendrim te arsyeshem: te besoje.
    Tani ju merreni me pyetje si "cfar seksi kane engjejt?" Meqe ekzistokan engjejt dhe ju jeni aq te sigurte atehere po hedh dhe un kantidaturen per engjell se mbase me pranojne...

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    Si mendoni ?
    Engjejt jane mbinjerezore ( te pakten ne parim dhe nga ana konceptuale).
    Pra ata nuk ju bindkan ligjeve njerezore, kufizimeve tona...
    Atehere c seks kane engjejt ????
    Engjejt jane qenie mitologjike, figura letrare per femrat shume seksi apo te embla ne fytyre etj etj.

Sa per seksin e tyre jam shume i sigurt qe i kane te dyja gjinite. Ate ... femerorin e mbajne vete, ate mashkullorin ia vene ne balle atyre qe besojne tek ta.
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Citim Postuar më parë nga Artson Lexo Postimin
    Engjejt jane qenie mitologjike, figura letrare per femrat shume seksi apo te embla ne fytyre etj etj.

Sa per seksin e tyre jam shume i sigurt qe i kane te dyja gjinite. Ate ... femerorin e mbajne vete, ate mashkullorin ia vene ne balle atyre qe besojne tek ta.
    Shen Kirili, Patriarke i Jeruzalemit, ne shek. IV, thote; “ mendo sa njerez jetojne nen perandorine Romake, mendo sa i madh eshte numri i popujve ( barbare ) jo romane, mendo sa kane vdekur prej tyre, po ne te gjithe koherat…?, mos harroni qe njerezimi eshte si kjo kokerrize e reres ne krahasim me te gjithe shkretetiren…, njerezimi eshte ne probabilitet 1, kurse Engjejt ne qiejt e qiejve jane 99!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    “ mendo sa njerez jetojne nen perandorine Romake, mendo sa i madh eshte numri i popujve ( barbare ) jo romane, mendo sa kane vdekur prej tyre, po ne te gjithe koherat…?, mos harroni qe njerezimi eshte si kjo kokerrize e reres ne krahasim me te gjithe shkretetiren…, njerezimi eshte ne probabilitet 1, kurse Engjejt ne qiejt e qiejve jane 99!.."

Engjëjt (çfarë ishin realisht?), ata që mesa duket konceptohen si luajtës hermafroditë, por virtuozë, së harpës, në koncertin gratis që japin për zotin mund të jenë dhe 99x99, --->

por asnjëri prej tyre nuk i afrohet këtij individit ëngjellor të mëposhtëm, sepse zotëron dhe një mënyrë origjinale të shprehjes së dashurisë së zotit judaik. Lexo për kuriozitet një përshkrim biblik, sepse përmban dhe një rekord të paarritshëm:

Citim Postuar më parë nga Bibla-->Libri 2 i Mbretërve

19:35 Atë natë ndodhi që engjëlli i Zotit doli dhe vrau në kampin e Asirëve njëqind e tetëdhjetë e pesë mijë njerëz; kur njerëzit u ngritën në mëngjes, ja të gjithë ishin bërë kufoma.
    .. mos përshkruhen gjë dhe si vrasës me rendimente fenomenale?
    (185 000 / disa orë) ----> I vetëm!

Kurse tek shtjellimi kuranor (me një koinçidencë shifrore humoristike, këto qënie të hipotezuara nga ne njerëzit, por të garantuara nga fjala e kuranit, duken si baballarë të 900-s pianist, pra libri arab u jep më shumë përshkrimin tipik të kaldaistëve.. të cilët duke u kujdesur të mos fiket kurrë, ushqejnë zjarrin e të madhit zot, me .... trupa njerëzorë. (!)

Citim Postuar më parë nga kurani -->66:6
    .
    O ju që besuat, ruajeni veten dhe familjen tuaj prej një zjarri, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët. Atë (zjarrin) e mbikëqyrin engjëjt e rreptë e të ashpër që nuk e kundërshtojnë All-llahun për asgjë që Ai i urdhëron dhe punojnë atë që janë të urdhëruar.
    - - - - - - - - -

Sikur nuk të frymëzojnë për mendime të ëmbla përshkrimet e këtyre qënieve të supozuara, nga këta dy libra.. apo më duket vetëm mua?
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 26-09-2007 më 21:19
    Prektora

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Nibiru, planeti i 10 dhe viti 2012
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 16-04-2012, 16:29
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Vdekja e vërtetë dhe ajo që vëzhgohet lidhur me vdekjen
    Nga fisniku-student në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:02
  4. Vidio e Etno Engjejt - Albanian
    Nga thebadboy në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 08:02
  5. Per engjejt
    Nga euzfor në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-08-2002, 16:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •