Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Ke njohur ndonje kishe ti deri me sot te thote se "studimet tona nuk do te mbeshteten direkt ne Bibel...."? Te gjitha kishat kete gje pretendojne, se studimet e tyre i bejne direkt nga bibla dhe megjithate sa kisha egzistojne sot, po aq dogma egzistojne. Si mund te bindem une se juve jeni ....... "ekseresi"? (me falni se nuk po gjeja fjalen ne shqip)

Kembengul perseri pra, cila eshte "dogma e Krishtere, mesimi i Krishtit"?

Kjo temė ėshtė hapur pėr tjetėr gjė dhe jo pėr diskutime. Pėr tė dėgjuar se cila ėshtė dogma e Krishterė, mėsimi i Krishtit, dėgjoji emisionet dhe do ta kuptosh.

Nėse ke diēka tjetėr, nė privat, sepse nuk ka arsye pse tė zgjasė ky diskutim.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga ABIGAIL
    Pershendetje!

Une do te doja te kishte dhe lajme te ndryshme, dhe deshmi nga te krishtere, si ata besuan, ose gjera qe Perendia beri ne jeten e tyre.

Miqesisht Abigail.

Ndoshta njė moment do tė kemi edhe tema tė tilla por tani pėr tani jemi tė pėrqėndruar nė studimet Biblike dhe sapo tė fusim nė funksion tė plotė orėt tona qė na janė dhėnė do tė jenė tė pėrfshira edhe kėto.

Madje kemi njė dėshmi tė fuqishme nga njė vėlla i krishterė tė cilėn shpresoj ta transmetojmė javėn qė vjen. Ėshtė me tė vėrtetė shumė interesante kjo dėshmi sepse tregon edhe njėherė fuqinė e Perėndisė dhe se Perėndia mund tė ndryshojė jetė dhe njerėz.

Do njoftojmė kėtu pėr orėn dhe ditėn qė do transmetohet kjo dėshmi por edhe nėpėrmjet e-mailit.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga ABIGAIL
    Une nuk e kuptoj se cili eshte qellimi yt! Ti i di mire mesimet qe kemi ne! Po mundohesh te nxjerresh perpara te tjereve se ne nuk mbeshtetemi ne Bibel?
    Abigail, nuk po te kuptoj me te vertete. Problemi eshte ketu, Penieli tha:

Dua tė theksoj se Bibla ėshtė baza kryesore e studimeve tona dhe mbėshtetemi plotėsisht nė tė. Nuk pėrfaqėsojmė asnjė dogmė nė studimet tona pėrveē dogmės sė Biblės.
    Fakti se Penieli donte ta theksonte nje gje te tille, tregon se eshte e nje rendesie te madhe. Perderisa eshte e nje rendesie kaq te madhe doja edhe une te dija se cfare eshte ajo qe ai theksoi. Pra, cila eshte dogma e Bibles. Nese mundeni ma jepni, nese jo, s'ka problem.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Fakti se Penieli donte ta theksonte nje gje te tille, tregon se eshte e nje rendesie te madhe. Perderisa eshte e nje rendesie kaq te madhe doja edhe une te dija se cfare eshte ajo qe ai theksoi. Pra, cila eshte dogma e Bibles. Nese mundeni ma jepni, nese jo, s'ka problem.

Po bėj njė lėshim tė fundit.

Pėrgjigjen ta kam dhėnė mė sipėr:

Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Pėr tė dėgjuar se cila ėshtė dogma e Krishterė, mėsimi i Krishtit, dėgjoji emisionet dhe do ta kuptosh.

E theksoj prapė se ėshtė dėgjim dhe jo studim i cili do paraqitet kėtu. Dogmėn e Biblės pra do ta dėgjosh nė Radio dhe jo tė shkruar kėtu. Nėse ti nuk e kupton, ky ėshtė problemi yt, por do tė tė lutesha dhe njėherė tė mos vazhdosh me kėtė ēėshtje se nuk ia vlen.

Parimet bazė tė doktrinės sė krishterė do i paraqes kėtu nė Forum sė shpejti.

Nėn Hirin e Tij,

ns

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    pershendetje kerkesa ime qe te ket ne trojet shiptare kollegje biblike ashtu siq kan vendet tjera siq jan hungaria anglia e shum vende tjera pse jo te mos ket edhe ne trojet shiptare ne ks apo ne shipri gjithashtu te qiten profecit biblike ne menyr qe njerzit te shohin te verteten edhe me mir se shum njerz deshirojn te ket diqka bindese edhe te kuptoj qe bibla nuk asht e ndryshushme siq mendojn disa te tjer okey kaloni mir e zoti na bekoft te gjithve

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Alfred Uēi tregon
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 20-12-2010, 08:55
  2. Familjarėt e tė dėnuarėve afatizojnė kėrkesat ndaj BDI-sė
    Nga RaPSouL nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2009, 07:49
  3. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2009, 19:01
  4. A jeni dakort me kerkesat e aplikimit te kartes se indetitetit?
    Nga morrison nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 21:24
  5. SHBA-Drashkoviēit: Kėrkesat e Serbisė jo reale
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 13:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •