Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura
    Eshte fakt kjo qe thua Bebushe edhe tek ne ne Kosove rrall degjohet ajo fjal tek te moshuarit por ta marresh ne pergjithsi rinija ose me mire te them fmija e perdorin shum shpesh jo si ne vendet tjera por e perdorin.
    Kur kam bere une kete pyetje tek disa te moshuar me than se vetem atij qe nuk e kemi shum te afert(farefis)duhet ti thuash faleminderit.Kur na vij n te afermit nga diaspora shum shpesh kam degjua kritika ndaj tyre,,Po q'esht ky falenderim dhe me fale ne qdo fjali"Pra keshtu e shofim ne si duket...
    E panjohura une e kam hasur ne shqiperi kete aq shume sa jam habitur
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga XX22
    Yes it's true ,ndodh dhe keshtu,e kane me zor ate fjale,hahaha.por edhe dicka duhet te dishe ti bebushe,kur ben nje nder e fal dicka mos e bej per te marre faleminderit por beje per veten tende per shpirtin tend.Ajo faleminderit eshte fare e epavlere duke u krahasuar me veprimin fisnik qe ke bere ti.
    jojo aspak se kam ber per kthim shperblimi perkundrazi ndej kenaqesi kure e bej
    por jam habitur qe ajo fjal mungon kure duhet ,kjo vihet re gjithandej ,neper spitale,neper ambjente zyrtare,ishte teper me recet per te mos then sperdoret fare fare
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Ende jemi larg falenderimeve moj mike por rinija dhe femijt veq kan fillua ta perdorin nese nuk ju imponohet ose ndalohet nga te rriturit.
    Te shpresojm por duhet edhe te punojm......
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga shefqeti11
    Ne fakt shqiptari mbahet per kultur dhe tradit, mirepo ky problem qe ke shtruar per diskutim Bebushe, per fat te keq, nuk futet ne keto dy qe permenda me siper. une jetoj ne Shqiperi dhe normalisht perjetoj pak a shume cdo gje qe ndodh. Falenderimi i nje veprimi te kryer nga ana e dikujt kundrejt nje personi tjeter, nuk ekziston ne rastet e shumta, kjo gje mendoj se ndodh per disa faktor, njeri prej te cileve mund te them se eshte nje fare ndjesie si em e afrushme me personin tijeter kur i thua "po c'e deshe "pse harxhohesh kot" (si shembull) ketu duket sikur eshte me e afrushme ose me me dashuri per personin qe kryen vepren, se sa nje falenderim (mendoj), dhe faktori i dyt (sipas mendimit tim gjithnje) eshte mentaliteti i dobet, i cili na le mbrapa me cdo gje...por dita dites, mesa duket, po luftohet per te arritur nje mentalitet me te pelqyshem, (disi von do realizohet kjo arritje por avash avash).Pra keto dy faktor mendoj se jan difekti i mosperdorimit te fjales "Faleminderit", gje qe tregon me teper kultur se sa dy shembujt e tjere.Ashtu si kunder mungon dhe fjala tjeter, e cila tregon po dhe kjo nje kultur me te gjere, "Te/Ju lutem" fjal qe e degjon me rrall se kjo e para.
    Por nga nje ane do te thosha se, me mire ta degjosh rral fjalen "Faleminderit" dhe te jet dhe kuptimplote, se sa ta degjosh shpesh dhe te mos jet nje falenderim real dhe i sinqert, dhe jo nej falenderim "fallco", si pershembull te huajt, te cilet nje me dy dhe nuk kan fjal tjeter dhe e shprehin, nuk jam kunder kesaj, por jam kunder fallcivitetit.

Te pershendes per temen Bebushja, tem qe ja vlen te diskutohet.
    FLM SHEFQET
    Po kete doja te thosha ekzakt FLM qe ma bere me te qarte
    Aty faleminderit,te lutem,me fal ishin fjalet qe perdoreshin me rall se cdo fjal tjeter ne fjalorin shqip
    Ju SHEFQET thoni se nga afrimiteti aty flitet me ato etiketat.....Por une flm e perdore ke vellai im dhe kure ai me dergon nje teks apo mer ne telefon,e perdore ke prindrit e mij dheper nje fjal qe me thone...........
    Mendoj se kjo ska te bej me ate se ndihesh i afert me personin qe je ne komunikim.Mbase ka te bej me ate qe thoni ju SHEFQET kulturen dhe menyren e saj te trasmetimit ne komunikim.

Me sakt, ajo cka desha te nenkuptoj me shprehjet "Po c'e deshe", "Pse harxhohesh kot aman me qafsh"(disi e ketill shprehja) duken sikur te sjellin me afer me nje person(mendoj), (i afermt qoft ai person apo i rastit) se sa shprehja e "Faleminderimit" e cila e theksoj dhe nje here ( te pakten per mua) eshte me me vler se keto dy shembuj, por, "te mos arrij piken e perdorimit fallco" por te jet me kuptim te plot, sinqeritet dhe ndjesi deshire per ta shprehur...
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

Perjashtuar Maska e _SheJtaNia_
    Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    E forta ka qene kur dola nje dite tek tregu (pazari) dhe nuk kaloja dot rruges, jo vetem qe te shtynin, po dhe kur te hidhnin ne toke harronin te thoshin me fal eh,

Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga _SheJtaNia_
    E forta ka qene kur dola nje dite tek tregu (pazari) dhe nuk kaloja dot rruges, jo vetem qe te shtynin, po dhe kur te hidhnin ne toke harronin te thoshin me fal eh,
    ahahahahah me ka shkel kemben njera mua qe ma beri cope,e jo me fale nuk tha ne autobuz ,por tha ku i ke syte moj ,pike e zeze thashe moj zonje te lutem shif koma jote eshte siper times e ti me thua ku i ke syte? mire qe erdhi stacioni e zbrita se kushedi cdo kepuste me.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bebushja : 14-05-2007 mė 13:05

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anėtarėsuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Bebushja..tgjith menojn se ja ke per borxh... ! Un e perdor per vete po ne forme me te moderume...une them "rrofsh turit nera"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Citim Postuar mė parė nga shefqeti11
    Falenderimi i nje veprimi te kryer nga ana e dikujt kundrejt nje personi tjeter, nuk ekziston ne rastet e shumta, kjo gje mendoj se ndodh per disa faktor, njeri prej te cileve mund te them se eshte nje fare ndjesie si me e afrushme me personin tijeter kur i thua "po c'e deshe "pse harxhohesh kot" (si shembull) ketu duket sikur eshte me e afrushme ose me me dashuri per personin qe kryen vepren, se sa nje falenderim (mendoj).
    Nder te tjera doja te permendja edhe faktin qe permend z. Shefqeti, sepse sigurisht qe eshte me vend. Spo zgjatem per te mos e prishur atmosferen e ngrohte te fjaleve te mesiperme. Sidoqofte ne vendet perendimore fjalet qe perdoren me shume jane: Faleminderit, Me fal dhe Te lutem.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    Jam ritur lagr shqiperise dhe gjithmonqe shkoj aty, me ka ber pershtypjenje shpreje pak e cuditshme ,e pa vendt kure u dhuron dicka apo kure i qeras......."OH PO CE DESHE,PSE U HARXHOVE" dhe harojne te thone
    fjalen e duhur dhe elementare "FALEMINDERIT"

Ose kure i hap rugen dikujt duke ecur,apo duke majt deren e nje shopi hapur sa te kaloj dikush,askush nuk thote nje faleminderit ,te gjithe largohen pa te falenderuar....................................

Cfare eshte kjo,mosperfillje,mosperdorim i fjales duhur apo ca????????
    Dhe kure kjo perdoret nga ne sa er qe duhet ,te thone perse thua faleminderit sikur jam i huaj une,ose sikur ca bera une.Pra dua te them kete pse ne shqiperi fjala me mirenjose nuk perdoret gjeresisht......
    persa i perket te pares bebushja sa per informim nese ata te thone pse u harxhove o po ce deshe eshte njefare menyre per te treguar respektin qe kane ata per ty dhe eshte menyre e te theni qe mos harxhohesh sepse mjafton fakti qe ti je me ata ne shoqeri edhe ska nevoje per dhurate !!! pak a shume eshte njesoj si te thone faleminderit !!! pak a shume kjo eshte !!!

persa i perket te dytes !!!robt kane halle !!! kur ti i hap deren e shopit ata rrezik po mendojne se mos ia ka futur shitesi me llogarine lol !!!

persa i perket kesaj te fundit bebushja ata te thone qe mos mundohesh me fjalen flm sepse shkon ne vesh te shurdher !!! kshu qe bebushja mesohu edhe ti tre muaj te pushimeve te behesh tamom shqiptare !!! kuptohet me nuancat e shtetit qe je rritur !!! kiss baby !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SaS : 14-05-2007 mė 15:14
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •