Close
Faqja 7 prej 29 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 285
    Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Periudha nga fundi i viteve 60-ta deri ne vitin 1981 , ishte periudha me e volitshme per shqiptaret gjat gjith asaj kohe te qendrimit te pa vullnetshem nder Jugosllavi. Gjat kesaj kohe Tito kishte dhen shum privilegje per shqiptaret , deri sa nuk dolen ne shesh te pagdhendurit serb.
    "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    me thanë shkurt,s'po m'ha k,oqja as për enver e as per tit,por argumentet që i ofron Brari janë më se të qëndrueshme.
    Shqiptarët në ish-jugosllavin e pas luftës së dytë botërore kanë pasë mirëqenjen (standartin jetësor) shumë më të mirë se sa shqiptarët në shtetin e tyre në Shqipëri.
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    me thanë shkurt,s'po m'ha k,oqja as për enver e as per tit,por argumentet që i ofron Brari janë më se të qëndrueshme.
    Shqiptarët në ish-jugosllavin e pas luftës së dytë botërore kanë pasë mirëqenjen (standartin jetësor) shumë më të mirë se sa shqiptarët në shtetin e tyre në Shqipëri.
    ah marrshall tita aaa ne kali te bardh eeee euuuu ugurolla o ju shqiptar (te regjistruar si jugosllav)

Harudi si pi te tingllon kjo kajk

Ati, Biri dhe Shpirti Maska e simonpjetri
    Anëtarësuar
    28-10-2008
    Postime
    85
    Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?

Mashtrues - politikanë i mirë, ka ditë me rrejt dhe opinionit i është imponuar shumë mirë. Komunist i moderuar.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    brari siq po thua ti po u deshka ta dekoronim kriminelin tito edhe pas vdekjes
    Tendencat e Brarit janë të qarta. Ka jashtëzakonisht dëshirë të mbrojë Titon, gjë që s'më pëlqen.

Por shumë më tepër më pengoni ju tjerët. Ngaqë jeni duke e treguar veten frikacakë dhe viktima. As debatin nuk dini t'a bë'ni si duhet.

Psh ti Lorik thu se prindërit tu nuk paskan qenë të privilegjuar që të vjedhin, se vetëm ata shqipfolësit paskan vjedh. Mos ia tepro u daj. Në Jugosllavi kanë vjedh te tanë prej kuririt e deri te zavenci i Titës. Veç Tita s'ka pas nevojë me vjedh se aj i ka marr senet ashiqare.

Mos thuj ky apo aj s'ka vjedh. Ndodh qi dikush ka qillu me karakter qasisoji qi nuk e ka dasht vjedhjen, po kta njerëz jon të rrallë, edhe mos thuj që dikush nuk a kan i privilegjum për me vjedh.

S'ke pas nevojë për kurrfar privilegji. Tka que drejtori mi ble dy baskia 20 dinarë, ti i ke ble, je kthy i ke than drejtorit, valla i bleva 40 dinar, edhe 20 dinar i ke shti në xhep. Tka qu drejtori me ble rrush në Rahovec, edhe i ke than qi kerri ti ka harxhue 50 litra benzin, nven qi mi kallxue drejt, edhe tepricën i ke shti në xhep.

Masanej ka ardh aj vakti mas 81, e di edhe unë qi kena hek boll te tanë, kena prit edhe në ren për 1 litër tamël se s'ke mujt mi ble dy litra.

Fati i shqiptarëve në Jugosllavi ka qenë i mvarun prej përputhjes apo shpërputhjes së interesave. Tito na ka mbrojt nji kohë për interesa të veta, se armikun e përbashkët e kena pas serbin. Serbi ka dasht me ja marr pushtetin Titos. Masanej në 81, shqiptarët kanë fillu mu ba të rrezikshëm për integritetin e Jugosllavisë edhe ka fillu represioni. Kjo osht politika, niher tka vra më '45, masanej tka nimu me '74, masanej prap tka vra '81. Simas interesit e dredhon edhe kapuçin.

E tash ju jini kap si thmija, njani vajton në kup të qiellit, kuku qa kena hjek, aj tjetri e çon Titon në qiell, nashta i ka met marak qi s'ka jetue në kosovë sikur na, nër kamë t'shkaut.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    po ne kemi TITISTA ende ne kosove ja per shembull kemi prtresidentin fatmir seidiun adhurus istafetes nse ju kujtohet po titistat i kemi kudo he fara ju kallt
    jan disa qe deri pra lufte e mbanin foton e titos ne para dhomat e tyre
    e sot kogja patriota na shiten
    dhe kujtojn do far kredinash te ante markoviqit dhe me nostalgji kujtojn titon dhe vllaznim bashkimin dhe kam nje bindje po mos te kan frig ata sot dotye mbjellin vllaznim bashkim po skan guzim as **** se jan shum pro jugosllav pra jan pjell e poshter un i urrej qe te gjith ish jugoslavet natyrisht kty ska perjashtim edhe pro serbet

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Tita Po Te Ishte I Sinqert Kroatet Dotia Ngerenin Nje Premendore Gjigande Por Ja Qe Aj Ne Kroaci As Nuk Figuron Po Ne Shqiptaret Jemi Te Farfur Ne Kok

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

brari

po kan ble televizora por qa kan shiqu aty aty esht problemi kan shi qy veq prapagnd dhe montime politike kunder shqiptarve
    leni rrogad se iku ajo koh
    edhe nje diqka kam ven re se te gjith titistat e vertet jan kunder enver hoxhes e per ket un jam pro enver hoxhes
    dhe skam nostalgji as nje her per kohen e titos suaj
    se un sjam shit per rrog te titen se kam pas nga familja ne goli otok aty kishte shqipta me bollek tito i dergoj aty se pse ishte demokrat nje anti shqiptar i perbetuar
    e ti thua jo rroga jo tito ishte nje idiot i vewrtet dhe kriminel diktator ne stilin e ti te hekurt

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

brari

[QUOTE=Brari;2064330]preng permbaju pyetjeve..leri dokrrat se i dim ma mir se ty..
    ani kush flet per nan ..
    ti ja ke zhurit zemren shum nanave shqiptare or kopil enverist..
    nanen e xhemes ma se pari..nje mesuesi shqiptar..

ali

leni borxhet e tites..

pergjigju pyetjes..

ne se nuk di pyet baben..

pra.. nji mesues i nji shkolle 7 tetvjecare ne shqiperi te enverit.. ne se komiteti do i jepte nji leje apo autorizim sic quhej e qe ndahej.. 1 ne mijra mesues me ble televizor.. bardh e zi.. i duhej me dhan 8 deri 9 rroga mujore..
    dmth ne 8 - 9 muaj mesuesi e gruja e tij e fmija e tij as mos me hanger as mos me pi as mos me dhez dritat e as mos me banue ne banes me qera.. sepse nuk ka pas ne koh te enveroit kredi..qe dikush me marr borxh ne bank e me ble dicka e me e clye kadal dale..

pytja eshte.. me sa rroga mujore msusi i kosoves ne vitet 70 80 e blente nji televizor bardh e zi..

brari ti kosoves dhe shqiperis dhe ilirides ja rrofsh bolet
    vetem shiqoj slovenet kroatet dhe serbet ku jan e pastaj fol per toton tend po ne toto na la mbrapa o i mjer aj ne kosove pse un investoj si ne slloveni apo kroaci apo edhe maqedono mal te zi ne jemi shum mbrapa
    ti more titist qenke shum mbrapa ceteja te esht ndal ne vitet e 80-ta si duket
    ne ndoshta kemi qen te varfur por shum te paster nga morali

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ben333 ja.. nuk ke qen i varfun por kelysh enveristi..pra ndihmes i arkanit..
    mavon do ta kuptosh..

ali bab..

mos u nxito me nxjerr perfundime.. se brari don me mbrojt titon.. makadal.. babali..

tito ska nevoj per brara..

po flas per kosov te 1970-80 tes..

nga ju te kosov ilirides do desha shifra fakte sic i dini ju..sic ju a kan tregue prinderit..

ma von do i bej konkluzionet politike.. mbasi te kem hedhur shifra e fakte e ndodhi etj..

kush don me ndihmue bujrum..

ndihma nuk don me than me i ra fyllit sipas brarit por me shkrue ato cka dini ju..

nazmije.. e pyes nji dit nji grue te kosoves rreth 45 50 vjece.. me origjin pi katundeve te anes se ferizaj-prizrenit.. e kojshie tash me mue.. ketu ne diaspor.dh..
    he thot fol o njiri cka don me dit..

me ki tregue se baba yt kur ti ke qen fmi ka shku me punue ne gjermani..
    po tha qashtu asht kon..
    e si jeni marr vesh me baben i thash se ather ska pas celulara(telefona dore) ..
    shkonte nana tha ne post e folke me baben..
    ku ishte posta e pyes..
    ne katund ton tha ish njifar zyre postare.. por mbas do kohe tha e kena vnue telefonin ne shpi..
    a vec ju e vnut apo edhe tjer..
    valla ke dajt e mi tha ne katundin pertej e kishin vnue me koh e tek ne ma von.. por tha gati kejt katundi asht ba me telefon neper shpija..

pra nder katunde te kosoves ne vitet 70-80 kan fillue me u vnue telefonat neper shpija..

nji gja e tille ne shqiperi te enverit as ne andrrat e katundarit ma te cmendun nuk asht fantazue.. kurse ne qytetet kryesore telefon ne shpi kishin vetem drejtorat e medhej e disa oficira madhor.. kurse mesuesit nuk kishin telefona..

po mir oj nazmije.. po kur je smu najher cka kini ba.. shkojshim tha ne ambullanc te katunit e ato motrat medicinale ose daktori na rekomandojshin per ne spital te qytetit..
    me se shkojshe ne qytet oj nazmije..
    me kerr te axhes tha ose me autobus..
    pse a ka pas rrug per autobus..
    po more qysh ska pas..vijke autobusi disa her ne dit..
    po struja i thash..(korenti drita) kur ju kan ardh ne katund..
    aii moti tha si fmi un me drita e mbaj mend shpin teme.. e nana i lajke teshat me makin larese.. e fishider kena pas e tepija e kauca..
    po ne shkoll kur ke shkue ne klas te pare a shqip ki msue..
    po une shqip tha kam msue..
    po me ushqime i thash si kini qen oj nazmije..
    valla tha un nuk mbaj mend ne shpi ton qe te kena pas problem ushqimet tha.. milli me thas e shekeri me thas e zetini me bidona.. e suxhuku me metra var.. djath e xhijz.. e speca e patellxhana e kompira e pasterma e cka te dush tha.. skena hek keq valla..
    a vec ju i thash qe kini pas baben ne gjermani apo dhe tjeret..
    valla kejt kan pas me hanger tha..
    ne ket koh po na afrohet nji bashkatdhetar pi kosove..
    po qysh jeni si po kaloni..
    mir i thash ja po folim per kosov ne koh te titos i thash..
    e sha kena hek tha na ne kohe te tites or bajrush ..me tha.. i porsa ardhuri ramadan.. skena pas buk me hanger.. tha ramadani..
    po valla tha nazmija.. bijshim me fjet pa hanger e nana jeme mblidhte hislla.. ne livadh e do mill misri tha e merrke borxh a na bajte nji far pite.. e kthehu traken nazmija..
    te ngratet kosovare.. nuk guxojn me fol.. po kush mundet me rrejt ma shum..
    nejse un i kuptoj..

lol..

vazhdojm her tjeter..

Faqja 7 prej 29 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •