o brari alias Radio jugosllavia,
merru me Temën se askund s'je balit, hiç!
ka vdekë asi cofë Jugosllavia o brari alias Radio Jugosllavia në gjuhën shqipe! S'ka më!
Finito!
ndërsa shqiptarët rrezikut më të madh nën pushtetin e xhelatit Tito iu nënshtruan pikrishtë viteve 1970-1980 ku ju shtruan eksperimentit më të llahtarshëm atë të mohimit të vetvetës!
Ata që nuk mohonin vetveten futeshin në burgë ( më së shumti t'burgosur Politik pati pikrishtë gjatë këtyre viteve) ndersa gjatë viteve 1970/80 më së shumti nga shqiptarët e mohuan veten dhe u deklaruan" Jugosllav".
Falë propagandes marramendëse të brarëve të asaj kohe dhe Radios së tyre neveritëse me emrin po ashtu neveritës" Jugosllavia" ku jugosllavët në çdo kohë kishin braret e tyre që përqonin politiken dhe propaganden e tyre, për të sjellë një popull të tërë në pozitë të mohimit të vetvetës!
Zoti deshi të ndodhë Pranvera e vitit 1981 që të shpëtohet populli shqiptarë nën pushtimin e egër Jugoslalv nga mohimi i vetvetës!
Zoti është i madh!
Gjatë viteve 1945 - 1970 luftohej, rezistohej, dhe përkatesia ruhej me xhelozi!
Gjatë viteve 1970-80 u përgadit një nënshtrim i pakufishëm dhe një mohim i vetvetes në emër të një farë " Vllazrim - bashkimit" e të cilin në Kosovë më së shumti e propagandonin brarët e kohës së bashku me këta pas-ardhesit e tyre me emertim të njejtë në forum sepse" çfarë bë macja mij hanë, veç mij pasha bacën".
Krijoni Kontakt