Close
Faqja 25 prej 29 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 285
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    o brari alias Radio jugosllavia,
    merru me Temën se askund s'je balit, hiç!
    ka vdekë asi cofë Jugosllavia o brari alias Radio Jugosllavia në gjuhën shqipe! S'ka më!
    Finito!
    ndërsa shqiptarët rrezikut më të madh nën pushtetin e xhelatit Tito iu nënshtruan pikrishtë viteve 1970-1980 ku ju shtruan eksperimentit më të llahtarshëm atë të mohimit të vetvetës!
    Ata që nuk mohonin vetveten futeshin në burgë ( më së shumti t'burgosur Politik pati pikrishtë gjatë këtyre viteve) ndersa gjatë viteve 1970/80 më së shumti nga shqiptarët e mohuan veten dhe u deklaruan" Jugosllav".
    Falë propagandes marramendëse të brarëve të asaj kohe dhe Radios së tyre neveritëse me emrin po ashtu neveritës" Jugosllavia" ku jugosllavët në çdo kohë kishin braret e tyre që përqonin politiken dhe propaganden e tyre, për të sjellë një popull të tërë në pozitë të mohimit të vetvetës!
    Zoti deshi të ndodhë Pranvera e vitit 1981 që të shpëtohet populli shqiptarë nën pushtimin e egër Jugoslalv nga mohimi i vetvetës!
    Zoti është i madh!
    Gjatë viteve 1945 - 1970 luftohej, rezistohej, dhe përkatesia ruhej me xhelozi!
    Gjatë viteve 1970-80 u përgadit një nënshtrim i pakufishëm dhe një mohim i vetvetes në emër të një farë " Vllazrim - bashkimit" e të cilin në Kosovë më së shumti e propagandonin brarët e kohës së bashku me këta pas-ardhesit e tyre me emertim të njejtë në forum sepse" çfarë bë macja mij hanë, veç mij pasha bacën".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Preng Sherri : 12-11-2008 më 06:22

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Preng,

Me keqardhje ,por me duhet te them se Ju zotri nuk e njihni Kosoven e viteve 1970-1981.Ne polemiken ne fjale,Ju pervec retorikes pseudo-patriotike (tipike per neve kosovaret),nuk keni orfruar asnje argument te mirefillt.Sidomos,eshte i paqendrueshem konstatimi Juaj se:" keto vite ishin me te rrezikshmet per popullin shqiptare te Kosoves"...!

Une personalisht po ta them se jam nje i persekutuar nga Titua dhe izoluar nga Milloshevici,jam nje nga ata qe ne ato vite kam menduar se Shqiperia e Enver Hoxhes eshte shpetimi i kombit,se komunizmi eshte fanari i shqipove etj.,etj....,por,e verteta ishte krejt ndryshe.Te gjitha faktet historike,letra,vendime,konkluzione e dokumente tjera te njohura e te pa njohura nga vepritaria e PKSH-se dhe PPSH-se,cojne ne nje konkluzion se Enver Hoxha na ka perdorur mish per top per te ruajtur dhe forcuar diktaturen mbi popullin shqiptare dhe kurgja tjeter.E dhimshme ,por e vertete.

Prandaj,te ftoj edhe ty e shume miqe tane te atyre viteve, qe te mendojme esull per te gjitha faktet e qendrueshme dhe pa emocione, te nxjerrim konlkuzionet e verteta,sepse vetem e verteta mund te na shpetoje nga perseritja e tragjedive tona te pafund...

Shnet e gjithe mirat nga Guri,

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Zoteri Guri,
    Unë me asgjë se përmenda Enver Hoxhen dhe ndonjë Parti apo ideologji ndersa sa për argumente që thua, unë të them që kështu ishte në ato vite teksa t'i me thua " Enveri bëri këtë dhe bëri atë".
    Ne ketu flasim për satrapin Tito ndersa Ju dilni n'gjeti me Temë në mungesë të kundërfakteve për ato që shkruaj dhe themë¨
    Unë zoteri e njohë kosoven më mirë se cilido këtu ndersa më lartë në një vendë kam shkruar që" nën Titon s'kishte tek shqiptarët e Kosoves radhë për qumështë ngaqë s'kishin para për t'blerë dhe në vendë të qumeshtit nënat trazonin Ujin me sheqer dhe e benin një lloj sherbeti".
    Gjatë viteve 1945 -1970 së paku shqiptarët nuk kendonin dhe nuk vallzonin serbishtë! pas viteve të 70-ta e sidomos 1974 pothuajse askush në Kosovë nuk degjonte dhe kendonte Shqip por vetëm serbishtë me do " Bijello dugme" e do farë " Zdravko Qolliqa".
    Pra rreziku i shkombetarizimit veq kishte filluar!
    Ju keni të drejtë kur thoni që" Unë nuk e njohë Kosovën e viteve 1970-1981 " sepse ajo është periudhë shumë e shkurtë¨
    Unë atë e njohë dhe e kam përjetuar që nga mesi i viteve të 50-ta, prinderit shumë më herët e stergjysherit edhe më herët!
    Për aqë sa e kam njohur dhe e kam përjetuar ajo ka qenë sketerrë në çdo kohë për shqiptarët e sidomos për ata të identifikuar si armiqë të Jugosllavisë të cilët brarat e kohës dhe Propaganda e mediumeve s'mund t'i mashtronte me asgjë dhe as me pasuri!
    Këtu s'flasim për diçka patriotike por si diçka që ka ndodhur zotëri. Ty ndoshta nuk t'ka ndodhë që gjatë dy vizitave që beri xhelati Tito me ardhë pushteti me t'marr e me t'fut n'burg deri sa t'kalon ajo vizitë sepse ishe armik i shtetit dhe " kontrarevolucionar"...
    Unë kam thënë më lartë që në Kosovë në vitin 1981 ishin gati dikund 100.000 mij anëtar të Lidhjes komuniste që kur ta shumezosh këtë numrin me katër ( anëtar mesatar që ka një familje) të dalin njëqind mijë dreqer e përte dreqëjve! A këta natyrishtë që se kan pas keq e qe besa sa për Ta edhe sot do të ishum nën Jugosllavi gjegjesisht nën Serbi!
    Falë zotit që ikën dhe nuk janë më.

Ju kur flisni për keto vitet lereni Enverin dhe Shqiperin sepse me pelë t'huej nuk levrohet ara".
    E ka hapë njeri një Temë ku mund t'i beni keto gjera më duket " dydrinasi".
    ketu t'ja shpalosim flliqsirat xhelatit ma t'madh t'ballkanit kriminelit dhe xhelatit Tito dhe shtetit ma t'flliqtë që njehë Njerzimi: Jugosllavia e Titos!

i/e regjistruar Maska e jul-linda
    Anëtarësuar
    10-07-2008
    Postime
    2,077
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    na e skjaro oj linda ne jul kte arratisjen e babes.. kur si qysh.. dhe cka pesoj familja..

..

mbase me pak fjale te shuaj kuriozitetin ne lidhje me arratisjen e babait tim ...

Babai im dallohej si nje nder nxenesit me te shkelqyer te shkolles Hoxha Tasim qe gjendej ne rrugen e postes ne Tiranen e Enverit , si femij ka qene i dashur dhe i respektuar nga e gjithe lagjja , dhe per talentin e vecante qe ka patur ka qene dhe i ftuar te festoje naten e vitit te ri ne prani te "xhaxhit" Enver , mirpo si cdo i ri qe gabon ne jete ashtu dhe babai im pati fatin e keq te njihet me nje shoqeri te cilet jetonin me endrren te largohen jasht kufijve , dhe nga kurioziteti i tepert ne moshen 17 akoma pa i mbushur 18 , arratiset nga Shqiperia , me mendimin se do gjeje nje jete me te mire , por ndodhi ajo qe e mundoi dhe do ta mundoje gjithe jetes jo vetem babain tim por edhe familjen e babait tim te cilet akoma sot e kesaj dite nuk mund t`i harrojne vuajtjet e tyre , dhe shume shpejt e kuptoi gabimin , vetem disa muaj pas arratisjes ne ish -Jugosllavine Titiste . I detyruar ne kryeqytetin sllav per ndonje pune fizike qe te mundesonte te nxirte ndonje leke per tu ushqyer , dhe kur ju dha mundsia nderhyry policia e Beogradit te cilet me urrejtje te pa pare perdoren dhunen ndaj tij dhe duke e share ne gjuhen e tyre - Majku ti Allbanskom , ( me falni ne shprehjen por citova fjalet e tyre ) , ke ardhur ketu tua maresh buken hamalleve te vendit , dhe mbas shume muajve vuajtjesh ne ish - Jugosllavine , ju dha rasti te largohet edhe me larg , Itali , Suedi , Norvegji , Belgjike , Zvicer dhe deri ne vendin me te larget ne Australi , por ne cdo vend qe shkeli kemba e tij me shume e shoqeronte vetmia , merzitja , lotet dhe urrejtja ndaj vetes se tij per gabimin qe beri , dhe e denonte veten e tij duke mos ndenjur ne nje vend , se fundja gjithe ate vuajtje qe i shfaqi vetes qe endrra te udhetoje neper bote , ne vitin 1973 vendosi te kthehet ne atdhe si riatdhetsim edhe pse ishte i sigurte se ca e priste , duke u paraqitur ne ambasaden shqiptare per te marur pergjigje nga ata se akoma nuk kishte vendosur kuvendi popullor . Ne pritje e siper mer nje leter nga motra e tij qe babai te vertetonte atyre ne ambasade se nuk eshte marur me politike kunder vendit te tij , mbasi edhe femijet e pjesetareve te familjes te babait tim nuk kishin te drejta shkollimi per shkakun e tij , dhe kur babai ua tregoi ate leter punonjesve te ambasades ata intervenuan ne Tirane prej nga mori dhe letren e fundit nga motra e cila i shkruante se femijet e tyre jetojne te lumtur ne Shqiperi .
    Me kalimin e kohes duke pritur akoma pergjigje nga ambasada per tu rikthyer , fati i buzeqeshi dhe njohu nje zonje te vertete , e cila ja ktheu buzeqeshjen e humbur ne fytyren e tij te vuajtur , me te cilen krijoi nje familje te shendoshe shume larg vendlindjes , mirpo ashu sic e kishte endrren ne moshen 17 per te ikur jasht kufijve shqiptar , e njejta enderr e shoqeroi nje kohe te gjate , por kesaj here per tu rikthyer ne vendlindjen Shqiperi , ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Pa ofenduar ndokend , po spo me rrihet, sa shum te drejta paskeni pasur ju Shqiptaret e Kosoves dhe e them me bindje se keni qene deri diku me te drejta te barabarta me qytetaret e tjere te Jugosllavis bile po shkoj edhe me larg afer edhe atyre Evropiane si ka mundesi qe nga ana psikologjoke ju keni qene dhe jeni kaq mbrapa ne krahasim me ato qe permenda me lart ?

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga shiu2008 Lexo Postimin
    Pa ofenduar ndokend , po spo me rrihet, sa shum te drejta paskeni pasur ju Shqiptaret e Kosoves dhe e them me bindje se keni qene deri diku me te drejta te barabarta me qytetaret e tjere te Jugosllavis bile po shkoj edhe me larg afer edhe atyre Evropiane si ka mundesi qe nga ana psikologjoke ju keni qene dhe jeni kaq mbrapa ne krahasim me ato qe permenda me lart ?
    Ato më lartë do të bëje mirë, sikur t'i fusje në thojza e pastaj të bëje pyetjen?
    Po do t'thuash se" pse sot në Shqiperi gjegjesishtë në Tiranë vijnë aqë shumë pacient nga kosova për t'u sheruar dhe atë me sëmundjet më të rënda si ato kanceroze dhe përse nuk po ndodhë e kundërta?
    këtë do të thuash ti?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Shiu 2008,

Kam një lutje për Ju dhe shumë të tjerë,

Merrni mundimin e lexoni pak më shumë për historinë e fillimshekullit 20-të,se kur,si dhe në çfarë mënyre është coptuar Shqipëria.Pa patetizëm,ta thot Guri se është mrekullia e vet Zotit se si ka mbijetuar Shqipëria londineze pa pjeset e veta më të pasura dhe më pjellore në Kosovë,Pollog e Çamëri.Dhe,mrekullia e mrekullisë është mbetja gjallë e shqiptarëve nën pushtimin e plotë sllavë për 100 vjet.

-Mos krijoni opinion për Kosovën e Pollogun në bazë të disa shkrimeve tona të mjera këtu në FSh,sepse në këto krahina puro-shqiptare ka shumë thesare që nuk ka kush ti zbuloj e ti qes në dritë të diellit,me çka do të krenoheshit edhe Ju në Shqpërinë amë.

Shteti,me mekanizmat e veta-institucionet e tij,janë faktori kyç në formimin e një etnie,drejtimin që do të merr ,kulturën që zhvillonë,arsimimin që do ti ofrojë popullit dhe identiteti që do përkrahur për të arritur në një cak.
    Përjashto vitet 1970-1981,kur kishim pakëz shtet (kushtimisht),në vitet që pasuan,kishte vetëm luftë për mbijetesë.
    -Çelsi i ngecjes(për gjeneratat e reja) ,për mendimin tim duhet kërkuar në rrethanat e krijuara pas 1981 e sidomos pas vitit 1989.Shkollimi ilegal ose gjysëm-ilegal,jasht institucioneve shkollore,për fat të keq tonin ka prodhuar shumë pak dije,kulturë e qytetrim në këtë pjese të atdheut.Rezistenca e ketij populli për të mos shitur identitetin e vet për asnjë çmim,normalisht se ka lënë pasoja.Por,liria e fituar e ka vlejtur edhe këtë sakrificë,që siç thot Shiu-2008,të mbesim mbrapa "nga ana psikologjike" në krahasim me vëllezrit tanë në shtetin amë.

Shnet e gjithë të mirat !

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    Shiu 2008,

-Çelsi i ngecjes(për gjeneratat e reja) ,për mendimin tim duhet kërkuar në rrethanat e krijuara pas 1981 e sidomos pas vitit 1989.Shkollimi ilegal ose gjysëm-ilegal,jasht institucioneve shkollore,për fat të keq tonin ka prodhuar shumë pak dije,kulturë e qytetrim në këtë pjese të atdheut.Rezistenca e ketij populli për të mos shitur identitetin e vet për asnjë çmim,normalisht se ka lënë pasoja.Por,liria e fituar e ka vlejtur edhe këtë sakrificë,që siç thot Shiu-2008,të mbesim mbrapa "nga ana psikologjike" në krahasim me vëllezrit tanë në shtetin amë.

Shnet e gjithë të mirat !
    Çelsi i ngecjës ishte shumë më herët dhe atë nën roberin e Krajlit të Serbisë dhe më vonë nën xhelatin tjetër të Jugosllavisë.
    Megjithatë, ata që kanë lindur në vitet e 70-ta, 80-ta, 90-ta sot dinë të shkruajnë dhe të lexojnë.
    Por ke akoma sot nga ata që kanë lindur në vitet e 40-ta, 50-ta dhe ndonjë nga vitet e 60-ta që s'di të lexojë fare!
    Në Shqiperi s'besoj që mund të takosh ndonjë PLAKë që së paku s'di të shkruaj apo edhe të lexojë teksa në Kosovë gje akoma sa të do shpirti, fatkeqesishtë!
    "Njeriu", - i kishte thënë e veja e Agim ( më ka dalë mbiemri nga mendja por që u vra nga serbët në Mitrovicë e që ishte Kryetar i Sindikatave të pavarura)? Millosheviqit në Hagë " Edukohet dhe fiton arsimimin 20 vite para se të lindë dhe të vje në këtë botë".

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ne kosovpres ..lexova kte lajm..

---

U shënua Dita e shkollës fillore “Kongresi i Manastirit”

Besianë, 21 nëntor 2008 (Kosovapress) Koha 16:34

Në fshatin Gllavnik të Besianës u shënua 78-vjetori i hapjes së shkollës fillore “Kongresi i Manastirit”, me ç’rast drejtori i saj Fahri Osmani tha se kemi me çka të mburremi, sepse nga kjo shkollë kanë dalë kuadro që po i shërbejnë sot Kosovës.

--

..

dy fjale per enveristet..

jemi 2008 minus 78 vjet.. i bie me qen 1930-ten qe eshte hapur kjo shkolle shqipe.. ne nje fshato-qyteze te kosoves..

enveri ne ate kohe ka qene ne lice te korces.. nxenes.. pra nuk e ka hap ai kte shkolle.. sikurse ska hapur ai shkollat qe kreu vete.. si ate ne gjirokaster e ate ne korce..
    qe don te thote se kur enveri ish ne b.olet e bimbashit.. ca burra shqiptare ishin aq te ditur sa te hapnin shkolla.. te benin libra..e te pergatisnin mesues si per shqiperi si per kosove..

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ne kosovpres ..lexova kte lajm..

---

U shënua Dita e shkollës fillore “Kongresi i Manastirit”

Besianë, 21 nëntor 2008 (Kosovapress) Koha 16:34

Në fshatin Gllavnik të Besianës u shënua 78-vjetori i hapjes së shkollës fillore “Kongresi i Manastirit”, me ç’rast drejtori i saj Fahri Osmani tha se kemi me çka të mburremi, sepse nga kjo shkollë kanë dalë kuadro që po i shërbejnë sot Kosovës.

--

..

dy fjale per enveristet..

jemi 2008 minus 78 vjet.. i bie me qen 1930-ten qe eshte hapur kjo shkolle shqipe.. ne nje fshato-qyteze te kosoves..

enveri ne ate kohe ka qene ne lice te korces.. nxenes.. pra nuk e ka hap ai kte shkolle.. sikurse ska hapur ai shkollat qe kreu vete.. si ate ne gjirokaster e ate ne korce..
    qe don te thote se kur enveri ish ne b.olet e bimbashit.. ca burra shqiptare ishin aq te ditur sa te hapnin shkolla.. te benin libra..e te pergatisnin mesues si per shqiperi si per kosove..
    Ajo shkollë është hapur në vitin 1974 në Glamnik të Podujevës ( fshatë 3 kilometra larg kësaj qyteze) dhe ishte në forme të Piramides. Karakteristik për këtë shkollë ka qenë pamja e saj e jashtme me fasad krejtësishtë të gjelbërt ndërsa gjerë vonë në vendë të nxemjes qendrore ka pas stufa mbrenda.
    Shkolla e parë në Gllamnik ka qenë, një e vjetër mbi themelet e së cilës ka qenë ndërtuar kjo e reja dhe pas Lufte numeronte vetëm katër klasë. Gjerë vonë për shumë fshatra për-rethë si Kortok, Gllamnik, Sekiraqë ishte e vetmja shkollë. Nxënësit e Sekiraqes kanë udhëtuar 5 kilometra për të mbërritë tek ajo dhe 5 tjera anasjelltas.
    Një nga mësuesit që mbahet mendë është Bislim Ejupi!
    Në fshatin Gllamnik buzë magjistrales Prishtinë - Podujevë banonin kryeishtë shkijet dhe janë të njohura konfliktet në mes fshatarëve të vendit dhe atyre të Gllamnikut! Shkolla ka qenë karakteristike edhe për një gjë; aty para saj ishte edhe ndalesa për autobusin ndërurbanë!
    Në shkollën katër vjeçe të Gllamnikut të hapur pas Lufte ( katër klaseshe) mësohej kryesishtë serbishtë. Një ndër nxënësit e parë ka qenë kamber Ejupi, më vonë arsimtar i Edukatës Fizike në prishtinë dhe Trajner i njohur i Atletikës në Kosovë!
    Po ashtu mjeku Latif Fusha ishte nxënës i po kësaj shkolle.
    Në fshatrat e nahijes së Llapit një nga shgkollat e para dhe kovaçhanja e parë qe hapur në fshatin Sveçël!
    Kështu që " Propagandaes JUGOSLLAVE të RADIO JUGOSLLAVIS ( brarit) si gjithë herë edhe kësaj here i doli BOJA si Bimbashit në Gjirokastër!
    Rrena i ka këmbët e shkurtëra thotë populli!

Faqja 25 prej 29 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •