Mendoj se nje nga arsyet kryesore eshte mosvlersimi i duhur qe i jepet ne kte vend.Nuk kan zgjidhje tjeter,e mire bejne.
Mendoj se nje nga arsyet kryesore eshte mosvlersimi i duhur qe i jepet ne kte vend.Nuk kan zgjidhje tjeter,e mire bejne.
”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”
[=benseven11;2883023]1Shkaku kryesor eshte leku
2.Shpresa jo realiste pa graund
qe do shkelqejne ne vend huaj.
3.Genjeshtrat qe merren si te verteta,qe thuhen per dike qe ka shkuar dhe ka patur sukses ne emigrim,ka bere pare te madhe,ka hapur biznes,restorant e perralla te tilla.
4.Iku komshiu/kushuriri,pse te mos shkoj edhe une.
5.Televizori media qe e jep jeten me lluster.
6.Ikin per kualifikim,fillojne shkolle jashte atdheut
7.Stresi i kushteve te jeteses,ekonomi ne krize,inflacioni lart,pasiguria e jetes ne vend dhe korrupsioni politik dhe shteteror.
8.Ikin per shkak te femijeve,tu japin te drejte per te filluar shkolle jashte.
9.Intelektuale te korruptuar ikin te hapin ndonje biznes jashte vendit me para te vjedhura.
10.Nje pjese inteleqtualesh ikin jashte Shqiperie perkohsisht per pak vjet dhe kthehen back ne Shqiperi qe te mburren. lol
11.Egoja,ambicja,karrierizmi.[/QUOTE]
1. Shkaku kryesor do thoja qe eshte jeta me e mire. Pastaj secilit varet se si i shkon jeta jashte shtetit.
2. Shpresa qe do shkelqejne jashte Shqiperise ka shume graund, se pothuaj te gjithe intelektualet qe kane ardhur ketu ne New York te pakten qe njoh une, kane arritur te bejne edhe shkolla te tjera dhe te jene te suksesshem duke gjetur pune ne profesionet e tyre.
3. Jo cdo histori suksesi ne emigrim eshte genjeshter, shumica jane te verteta dhe intelektuali nuk besoj se shkon jashte shtetit per te hapur restorant.
Shume gjera qe ke thene jane per shqiptaret ne pergjithesi, jo per intelektualet.
Kjo eshte njelloj si te pyesesh :
-Pse nuk rrojne intelektualet ne kopesht zoologjik ?
-Pse nuk rrojne shqiptaret ne territoret qe drejton dhe udheheq serbi dhe greku ?
-Pse nuk rron dot njeriu normal i lidhur ne kemishen e forces te te cmendurit ?
-Cfare mundet te bisedosh me njerezit pa intelekt , kur ti perdor formulen per zgjidhjen e problemit , ndersa per ata problemi nuk ekziston ?
-Rron dot intelektuali midis bombave te Gerdecit ?
-Rron dot intelektuali i zhytur ne uje deri ne fyt ?
-Rron dot kali i drejtuar dhe udhehequr nga gomari ?
-Kur me nje lule nuk vjen pranvera , sepse eshte mesi i dimrit , cfare fati ka lulja ?
Besoj pyetjet e kane pergjigjen brenda !
Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 15-12-2010 më 17:25
ne Shqiperi ose duhet ti puthesh sumen Salistave ose duhet me ik ne Europ,nuk ka rrug tjeter...jo te gjith jan te gatshem ti lepin sumen Salistave jo per 1 rrog te qelbur por edhe per miliarda lek...te zgjuarit i don Europa,budallat i don qeveria Berisha ..
Sepse ne Shqiperi e dine se cfare i pret...ne nje vend tjeter kane nje ide, por nuk e dine se cfare i pret...Pastaj kush thote qe Europa i ka qejf te mencurit ia fut kot...Europa jo vetem qe po merr fund po eshte edhe plot me injorante qe me rrine 24/24 duke pare big brother edhe nuk e kane kuptuar akoma se c'eshte big brother..qe pike te pare kane leket e kane humbur si idealet ashtu dhe vlerat..edhe te shohim se ku do perfundojne europianet dhe "ne" te mencurit qe zgjodhem europen per te jetuar.
https://www.behance.net/robberysk1100
Kenga e kasap gomarit
Kasapi me hanxhar në dorë
Nga Vermoshi në Konispol
Mbi këtë popull të përçarë
Me parti dhe me hanxharë.
Një e mban dhe një e ther
Këtij populli fut e bjer
Këtij populli të përçarë
Me parti dhe me hanxharë
Krimineli është hero
Injoranti është doktrinar ,
Analfabeti është shkencëtar
Matrapazi administrator
Truri i kombit i bi me dorë !
Veç pëllimën e gomarit dëgjon ,
Kudo vete dhe kudo shkon ,
Në cdo gazetë që lexon ,
Në çdo ekran që shikon !
Veç gomari është , s’ka te tjerë
Në këtë pyll të mjerë ,
Nuk ka këngë , as cicërima ,
Vetëm pordhë dhe pëllima !
Pyll i çuditshëm shumë ,
Ku Shqiponja merr arratinë ,
Se midis pordheve të gomarit ,
Nuk mund ta ngrejë shtëpinë !
Nje improvizim i castit ishte ! Me sa duket po paskam edhe dell poeti ! Ha..ha...ha.. Apo eshte pune sikleti ?
Nuk e di , por ishte titulli i temes qe me frymezoi !
Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 17-12-2010 më 12:42
vazhdim....
Popull i cuditshem shume ,
ne mes te ujit me dy gishta,
mendoni , kur habitem une ,
cfare do te kish bere Gjergj Fishta !
Prandaj gomarin mire e kemi ,
plot me pordhe dhe pellima ,
"shumicen" keshtu e kemi ,
injorante edhe "trima" !?
Kush kishte mend iku me vrap,
me gomone dhe me t.rap ,
se nuk behet ky vend ,
me nje gomar satrap !
Cfare te besh pervec se te shkruash humor te zi ?
Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 17-12-2010 më 12:48
intelektualet e Shqiperise, jane frigacak dhe jo te gucimshem . Intelektualet e Shqiperise kane tradite te largohen nga vendelindja ,dhe te vajtojne atedheun nga mergimi.
Atedheu dhe intelekti kane obligime
Krijoni Kontakt