Close
Faqja 14 prej 21 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 203
    i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    Kam pershtypjen se intelektualet po kthehen tashme nga perendimi per ne vendlindje.

kjo teme do ishte aktuale per SHqiperine e viteve 90ta, tashme eshte nje rrealitet tjeter teper i kendshem.
    S'dua te bej debat me ty Homza por besoj(nuk e di) se eshte e kunderta.
    Por sic shkruan ti ashtu qofte.
    shnet
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Largime ka nga te gjitha shtresat.
    Ne te vertet tani po largohen me pak.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Kam pershtypjen se intelektualet po kthehen tashme nga perendimi per ne vendlindje.

kjo teme do ishte aktuale per SHqiperine e viteve 90ta, tashme eshte nje rrealitet tjeter teper i kendshem.
    E ke shume gabim. Cfare realitet i kendshem eshte? Ku e shikon ndryshimin ti?Papunesia eshte perseri ne shifra katrastrofike. Te vjen keq qe shikon njerez qe kane patur punera te mira, me shkolle, kane shitur shtepite. I ke pa dokumenta. Rrojne si mos me keq, me punera te rendomta, dhe ne Shqiperi nuk kthehen sepse e dine qe nuk do i gjejne me ato punera qe lane. E shohin pa te ardhme jeten ne Shqiperi, fatkeqesisht he per he.... etj.
    Feelings change - memories don't.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    SystemA and Dea07....ne fakt une flas per shume studenta qe une kam kontakt me ta neper universitet e Londres...them te drejten qe shum prej tyre me nota shum te mira mendojne se do kthehen.

Gjithashtu nqs shikon rreth e perqark jetes publike ne Shqiperi, shum figura te rrespektuara dhe me influence ne shoqerine tone jan ish studente ne boten perendimore....ky fenomen do vij akoma ne rritje.

Bota na ofron nje page te majme, ama diferencat mes pagave ne perendim dhe kompani ne Shqiperi nuk eshte dicka vendimtare per te qendru ne perendim, plus familjet qe i kemi atje jan akoma nje motiv tjeter i forte per kthuimin e mergates dhe intelektualeve Shqiptare.

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    Shumica e pergjigjeve ketu fokusohen ne pergjigje te shkurtra dhe aspak analizuese.
    Ne fakt intelektualet JANE larguar fillimisht nga etja per nje jete materiale me te mire dhe politikat dinake te qeveritarve tane e kane stimuluar akoma me shume kete etje te tyre, politikanet kane kohe qe i praktikojne keto politika per largimin e trurit qe arena ku ata te luajne lojen e tyre te ndyre korruptive te mos has pengesa (injoranca eshte turme e trembur)
    prandaj qeverite tona sa here vine ne pushtet sigurohen qe politika si green card dhe largime masive te intelktualve ne kanada e vende si keto te vazhdoje rrjedhjen e vet duke i premtuar jete me te mire ne profesionet e tyre por qe e verteta eshte ndryshe ata atje perballen me fillimin e cdo gjeje nga zeroja dhe pak e gjejne veten.
    intelektualet sot nuk kane vend me ne shqiperi, ata jane peme te shkulura me force dhe ne vend te tyre kane mbire gemusha e gjemba qe po lulezojne kudo ne cdo pjese drejtuse shoqerore dhe politike.
    Ti je intelektuar qe pasi ke ikur, sot kthehesh ne vendin tend me me shume pasion, me shume i formuar intelektualisht dhe me shume i emancipuar si qytetar, por eshte vone, aty cdo gje ka ndryshuar madje dhe klima tani favorizon gemushat dhe gjembacet lulja jote thahet nga mjedisi mbytes, shkelet nga kepuca e rendomte e ndonje katundari apo rasti me i keq hahet nga ndonje dhi e eger qe kalon atysepari.
    failure is not an option!

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    SystemA and Dea07....ne fakt une flas per shume studenta qe une kam kontakt me ta neper universitet e Londres...them te drejten qe shum prej tyre me nota shum te mira mendojne se do kthehen.

Gjithashtu nqs shikon rreth e perqark jetes publike ne Shqiperi, shum figura te rrespektuara dhe me influence ne shoqerine tone jan ish studente ne boten perendimore....ky fenomen do vij akoma ne rritje.

Bota na ofron nje page te majme, ama diferencat mes pagave ne perendim dhe kompani ne Shqiperi nuk eshte dicka vendimtare per te qendru ne perendim, plus familjet qe i kemi atje jan akoma nje motiv tjeter i forte per kthuimin e mergates dhe intelektualeve Shqiptare.
    Ashtu te jete dhe jam pro.
    lg
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Ju i keni fute te gjithe intelektualet ne nje trajse.Ka qe hiken per krimet e kryera ne kohn e diktatures, ka te tjere se i thote gruja, ka te etur per liri dhe mire bejne,ka te ngopur nga korrupsioni dhe gjenje nje vend per te bere qef e qerrata.E perse u dahka nje politike e caktuar per ti mbajtur ato?Pra kerkoni ti mashtroni dhe ti perdorni ketu per mish pertop.At qe hedhin idene se duhet te thithet truri ,pra pasi te ken kryer studimet te kthehen dhe ti gjeme nje pune me 2000 euro, jane te pa aftet qe kane marre nje dipllome me" zogun e zi"dhe nuk kane mundesi me konkurue ne tregun kapitalist.Ato qe kane tru jane ne pune.Futbollista ka plot, por pazari behet me ato qe dallojne dhe jane rezultativ.
    Ore po keto studentet qe po hyjne ne universitet pa dite tabelen e shumzimit (se pjestimin e mesojne ne boten tjeter) ku ti cojme ne.Ato prape ne gerve kane per te hy dhe kur te marrin dipllomen dhe do kerkojne vendin e petagogeve qe ju kane dhene mesim, pasi i kane rrejpe nga paret.
    Historikisht kane hike shqipetaret.Te gjithe patriotet jashte kane vdekur.Ketu u kthyen vetem kriminelet dhe budallejte.Po ju si e keni hallin qe nuk punesoheni atje?Apo keni hallin e atedheut ju!! Hehe

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    pse largohen intelektualet nga shqiperia?

sepse nuk e din cka i pret, po ti pyesesh ato , te gjithe jane penduar, sepse ne shtetet e huaja ska cte bejne tjeter perveqse te lajne pjata e te perzin llac per ustallaret, une per vete kam kaluar shum intelektual neper duar dhe me kane thene qe ishte gabimi me i madh qe kemi bere.

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    sepse sjan te zot te merren me horrlliqe si behen ne Shqiperi ... i shmangen duke u larguar qe te mos ndyhen vete

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    uauu Enii, seriozisht e ke.

po pse ne shtetet e tjera nuk merret kush me horlliqe?

ne vendet perendimore luhet korrupsioni me i madh, po nuk pate lek nuk hec dot perpara, apo te zesh nje pune te mire, a u kuptuam enii

Faqja 14 prej 21 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Aleksandri i Madh, shqiptar?
    Nga ibiza në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 559
    Postimi i Fundit: 23-10-2011, 11:04
  2. Përse jetohet ose përse jeton?
    Nga GrifshA_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 18-06-2007, 09:00
  3. Përse largohen dy që duhen, pa thënë lamtumirë?
    Nga SaS në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 121
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 18:13
  4. Nano dhe Berisha si mund te largohen?
    Nga tani_26 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:51
  5. Mjeket pa Kufij largohen nga Afganistani
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-07-2004, 11:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •