Gjerat me te bukura qe kam lexuanr ndonjeher.
Diana se dija qe ekzistonte nje dashuri e tille kujtoja se gjithcka kishte marr fund.
Sdi cte them me jam shume i prekur ka keto qe lexova.
Gjerat me te bukura qe kam lexuanr ndonjeher.
Diana se dija qe ekzistonte nje dashuri e tille kujtoja se gjithcka kishte marr fund.
Sdi cte them me jam shume i prekur ka keto qe lexova.
S |< R /\ p /\ |_ |
Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash
ishte nje cift edhe u martuan!!! kjo goca ishte mrekullia vete !!! me te bukur nuk kishte ne toke !!! pas 6 vjetesh martese kesaj goces i ndodh nje aksident i cili e shperfytyron fare e bene me te shemtuaren ne bote !!!pra nuk shikohej me sy !!! lart e poshte shoket i thone ketij cunit !!! more po si rri me ate ti !!! pergjigja e ketij te fundit ishte nuk e ndaj dot sepse kam frike se mos vret veten !!! edhe sot e kesaj dite eshte me ate per meshire apo per friken se mos vret veten ajo goca !!!
si mendoni e ka dashur ndonjehere ky cuni kete gocen apo thjesht fiksimi i pamjes se jashtme mbizoteronte zemren edhe syte e tij ??? jepni mendimet tuaja !!! flm !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Sa bukur eshte te dashurosh ,sa bukur eshte te thuresh endrra dhe te kesh projekte te perbashketa...
Kur arrijme te duam dike,arrijme qe edhe vete jeten tone ja leme ne dore njeri tjetrit...edhe ne vdekje nuk do te kishim frike te ishim bashke!
Sa e fuqishme ndjenja dhe sa magjepse bukuria e saj!
Ne krahet e njeri tjetrit lumturia na duket ne permasat me te arritshme,ne kulmin me te larte te bukurise,jeta na duket me nje kuptim te rralle,dashuria na duket kaq naive dhe kaq jetegjate...jemi te dashuruar dhe kemi force,jemi te dashuruar dhe i japim nje arsye ekzistences sone,jemi te dashuruar dhe jemi ne gjendje te luftojme dhe te mposhtim pengesat me te fuqishme....jemi te dashuruar dhe kemi kete force hekuri,sepse jemi 2!
Jemi 2!
Duke qene te tille ,harrojme qe nje dite cdo gje mund te shuhet dhe dicka mund te mposhti ndjenjat tona..dicka qe te beje qe nje dite te jemi te vetem dhe pa shpresen qe nje dite do te mund te duam aq fort sa deshem me pare!
Sa te dobet atehere ndjehemi dhe sa dhimbje krijohet...nuk jemi ne gjendje te perballojme asgje dhe lotet rrjedhin per gjene me te vogel...sa shume dramatizojme....nuk arrijme te jetojme ....
Ne jete lindim vetem dhe po te tille vdesim!
Po mendoj qe lindim per te dashur,per tu dashur,lindim qe te njohim dhimbjen dhe gezimin....mendojme qe zemra eshte e dobet,por harrojme sesa gjera eshte ne gjendje te perballoje ajo...eshte kjo zemer qe na ben te vuajme dhe te dashurojme dhe eshte kjo zemer qe vuan bashke me ne...
Kjo zemer,ky instrument i jetes...dhe i dashurise!
"Carpe Diem"
Dashuria eshte shume e bukur por dhe shume e dhishme ne shume caste dhe momente te jetes.
Une te them realitetin, nuk e kam provuar kurr dashurine dhe ju me te drejte mund te thoni dhe te shpreheni pse flet ky kur nuk e ka provuar asnje her ket realitet.
Kam degjuar shume historira dhe kam pare shume veta qe kane vuajtur per dashurine, kane dhene jeten per dashurine.
Shoqeria ime qan per dashurine e tyre, qajne kur kane keq kuptime me njeri tjetrin, qajne kur nuk nuk e kuptojne ndonje her njeri tjetrin, qajne kur nuk e takojne njeri tjetrin per nje dite etj...
Miq perse ne dashuri nuk arrihet nje konsesus mes te dyjave paleve si nga djali dhe nga vajza?
Perse nuk bejne nje marreveshje qe ne fillim qe cdo gje qe kane tja thone ne sy njeri tjetrit dhe jo duke e mbajtur per vete dhe ti rrish me indiference dhe ftohur partnerit tend? E kam vene re shume her tek miqt e mi dhe ato kane kaluar historit e tyre dashurie dhe kur vjen puna lendohen aq shume sa qe nje zot e dine kur mund ta ngrejne ate koke.
DI_ANA e vertet ajo qe eshte shume bukur te dashurosh por eshte shume e veshtire ta mbash.
Dua te mar shkas nga nje histori qe lexova sot ne internet por e kisha degjuar dhe shume e shume kohe me perpara.
Kjo tregon qe rinia e sotme e ketij brezi eshte shume e krisur dhe po te kesh nje lidhje eshte e zorshme ta mbash sepse nese don njera pal me shpirt atehere ta dish qe pala tjeter zor se mund te doje si pala tjeter.Nė nje pallat te bukur jetonin prane e prane
dy te rinj te lumtur,vajza quhej Ada dhe djali Marion.
Kur ishin te vegjel,oh,sa shume lodronin,
ne rinine e tyre njeri-tjetrin sa shume e dashuronin
bisedonin per gjithcka dhe shiheshin sy me sy
Ada ish e bukur,fytyra si hene
ecen lehte,ngadale si flutur
ne lagje i therrisnin Sofia Loren.
Ndersa Marioni simpatik te gjithe e admironin
flokedrejt,e sykalter te kujton Alen Delonin.
SA te lumtur ishin vetem,me njeri-tjetrin bisedonin
qe te dy nje mendje kishin asnje tjeter sdashuronin.
Nje dit te zymt dimri ndodhi dicka shume e erret
Marioni shkoj drejt perendimit,Aden e la ne
kulmin e pikellimit.
Ada priste,qante nate e dite
ne syte formebajame nuk shihej me ajo drite
qe Marionin forte e magjepsi
dhe ate cast fort e deshi.
Ne dritare rri e merzitur
Ada nje jastek te bukur po qendis
postieri nga Franca i solli nje leter
Marioni i saj ndodhej ne Paris.
Ne duart qe i dridheshinzarfin shpejt e kapi
letren nxorri qe andej,me ne fund e kapi
Oh c'temerr ne syte e saj,valle c'kishte ngjare?
Marioni e kishte harruar nje franceze kishte marre
"Ada mos me prit,martohu me nje tjeter
Une s'isha per ty,ai do te beje me te lumtur patjeter"
Ada me nje fryme letren lexonte
me ne fund ishte fjala me e veshtire
ajo e perlotur me shpirt e mallkonte
kush e ka shpikur fjalen "Lamtumire"
Mbi letren e bardhe nje pike loti ra
dhe boja e kolorit u nda e u shpernda
i fshiu lotet Ada,u ngrit e keputur fare
ku i kishte humbur bukuria vajzes lozonjare?
Po tretej dita-dites,fytyra u rreshk shpejt
se vetem nje dashuri kishte pranuar ne jete.
Me vete mendonteu te jete tani?
Francezen perqafonte aop pi ne vetmi?
Me koto mendime ne koke tere diten
ne shtrat e vetmuar e kalonte,derisa nje dite
ne spital u shtrua dhe mjeket ja prene shpresen per ta sheruar
Fluturoi avioni i madh drejt Italis
Ada ne nje pavion te romes u shtrua
e zhytur ne terrin e vetmise
nga te dashurit e saj sikur u harrua
Megjithese e semure bukuria se kish harruar
ndaj mjeket e Italise pas saj u dashuruan
dhe vuanin patjeter per ta sheruar
Papritur,nje dite me pas avioni France-Itali
ulet ne aeroportin madheshtor,plotori
Marioni me francezen zbriten te gezuar
Muajin e mjaltit ne Rome per ta kaluar
Ajo ne shtrat,ditet i kishte te numeruara
ndersa ata shetitnin neper Rome te perqafuar
Papritur francezen na e ze nje grip i lehte
Marioni na e shtron ne pavionin e Ades se shkret
Ne nje dhome rastesisht i shtruan
po te sa miqesisht ato u bashkuan
Marioni nje dite te dera e dhomes u shfaq
po c'te shihte valle,fati ja kishte punuat paq
Buqeta me lule nga dora i ra
Aden te shtrati tjeter kur e pa
Francezja lehte buzeqeshi,lehte me shenje e ftoi te luante
Por ai s'levizi fare per here te pare sju bind
Aden me mall veshtronte
Ada ime e shtrenjte belbezoi padashur
Atehere e kuptoi sa shume e kish dashur
Ju afrua fare prane,me endje e veshtronte
syte ishin po ata,vetem se fytyra si ndriconte
Oh sa shume ishte tretur,sa shume ish sfilitur
ne dritare ate duke pritur
Ada hapi pak syte me mall e veshtroi
pastaaj i mbylli serisht me agoni foli
"TE desha Marion,te desha sa qielli
me shume se gjithecka ishe vet dielli
Por tani morri fund cdo gje, une po ndahem prej jetes
te uroj vec lumturi ne krahet e zhulietes.
Veē nje amanet te fundit ma plotesoni
Ju lutem kthehuni ne Shqiperi ne France mos qendroni
Marioni afrio buzet per ta puthur por ajo mbylli syte
pergjithmone
dhe si ne perralla drejt zotit fluturon
Francezja e bukur dicka kish kuptuar
por pyeti Marionin me hsume per tu sqaruar
kur e morri vesh te verteten leshoi nje psheretime
Marion pse e bere kete per fajin tim?
Duke qare u ngrit nga shtrati,drejt Ades u afrua
lotet nga faqia seē i rane Ada i tha "sa shume te dua"
Por tani je e vdakur jeta tu keput ne mes
si nje lule qe s'ka petale e s'mban nje pike vese
Mblodhi lulet qe Marioni i solli
mbi trupin e Ades i hodhi e mbuloi
e beri si zane,gjerdanin e saj i viri mbi balle
Nga Marioni u kthye serisht e perqafoi por vetem miqesisht
"Ti duhet te kthehesh ne Shqiperi vetem atje do gjesh Lumtiri"
Une ne France do te kthehen se atje vendin tim kam
ti je djale i shkathet,je djale me mend
kthehu bashke me Aden ne atedhehun tend,
Avioni drejt Shqiperise fluturoi me shpejtesi
perpara kembeve te Marionit,qendronte arkivoli i zi
Marioni qante,ishte bere pike vrer
Ade e dashir i thote,s'do te te shoh me asnjihere
Por kudo qe te shkoj ēdo hape qe do te hedh
veē ty do te kujtoj sdo te harroj asnjihere
Te lutem falme e dashur,faji s'ishte imi
nuk ish i askujt por veē i mjerimit.
Jane te paket ato qe e kuptojne dashurine e vertet dhe sensin e nje dashurie dhe kuptimin e plote te fjales TE DUA.
DI_ANA jane te paket ato qe e kane kuptuar kete brez qe ekziston tashme qe dashurite e tyre jane me shume lendime dhe me shume vuajtje.
Ja perse kam frike te dua nje vajze. DI_ANA te mora ty ne vecanti sepse ti je e vecante kam lexuar shume shkrime nga ty dhe mendoj qe ti je e vetmja qe ke arrit te kuptosh kete rini te sotme.
DI_ANA pergezimet e mia nga zemra.
Postuar mė parė nga Bledo
Te falenderoj shume per vleresimin dhe shume te verteta keto qe thua!
E kuptoj zgenjimin tend ne lidhje me gjithe keto histori dashurie qe paskan perfunduar kaq keq dhe qe ne te cilat ke pare lotet dhe dhimbjet e personave te aferm!
Te kuptoj shume mire dhe po te them qe edhe vete jam teresisht e bindur qe ne shumicen e rasteve njera ane do me teper se tjetra,njera ane vuan me shume se tjetra,njera ane shkatarrohet kurse tjetra vazhdon te shkoje drejt dickaje te panjohur dhe te re!
Ndonjehere ne jete miku im,pikerisht atehere kur cdo gje ka marre fund me personin qe duam,pikerisht ne ato momente e kuptojme se cfare humbem dhe nuk dime cfare do fitojme te dikush tjeter!
Une nuk jam e vetmja qe kuptoj brengat e dashurise,per kete te siguroj,kjo bote ka plot njerez me zemer dhe te ndjeshem,dhe nje nga ata jam edhe vete!
I kuptoj keto vuajtje sepse kam dhene shume dhe kam provuar zhgenjimin,po ama kam provuar dhe lumturine dhe kenaqesine qe te jep dashuria me pranine e atij qe do!
Kam provuar gezimin,po edhe lotet....kjo eshte dashuria,te qash edhe te qeshesh!
Nje dashuri ku nuk do te kishte dhimbje do te quhej nje dashuri magjike dhe e rralle!
Te keshilloj te mos kesh frike qe te duash dike,te keshilloj te njohesh dashurine dhe te mos e marresh me frike,se nuk ka gje me te bukur sesa te dhurosh zemren dhe sesa ta dhurojne,nuk ka gje me te bukur te ndjehesh vete i dyte dhe te kesh te njejten rrahje zemreje!
respekte dhe fat ne jete!
"Carpe Diem"
Diana!
Nuk tė kėrkoj as falje as mėshirė,qoftė pėr kulturė apo pėr edukatė, apo pėr mirėsjellje.Unė mikja ime,jam nga njė vėnd i ashpėr dhe di ti ēaj dallgėt drejt-pėrdrejt.Do tė them diēka lidhur me shkrimet e mėsipėrme.Kam njė pasiguri se si dhe pse i shkruan por...nė qoftė ashtu siē e shoh do tė thosha hapur e drejtė, se je e gabuar.Mundet ta ken thėnė shumė kėtė fjalė, por kij parasysh; Nuk bėhen petullat me ujė! Ti kėrkon njė gjė tė tillė.Pres tė revoltohesh nga kjo pėrgjigje dhe unė do tė pėgjigjem.Nuk tė fsheh njė gjė! Pėrgjigja ime do jetė njė minierė ari pėr ty dhe jetėn tėnde.Pėrgjigju sfidės.
Tė pėrshėndes...pėr tė mos thėnė...se do tė duket e ekzagjeruar!
Paēim...D.......
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ali Baba Tepele : 29-05-2007 mė 14:48
Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele
Si mund te mendosh qe te kerkosh sinqeritetin nga jeta dhe nga dashuria,eshte thjesht sikur te kerkoje te beje petulla me uje...!
Ndoshta natyra ime eshte teper kerkuese dhe teper sentimentale saqe arrin te kerkoje dhe te imagjinoje qe nje gje e tille edhe mund te jete e mundur!
Pikerisht dua te bej ate qe nuk mund te jete sot e mundur,dua te ndryshoj zemrat e njerezve dhe ti bej te kuptojne qa dashuria mund te mbahet gjalle dhe nuk vdes kurre!
Pikerisht dua te bej ate lloj petulle qe jo te gjithe jane mesuar ta bejne....dua te ndryshoj shume gjera ne kete bote po nuk mundem e vetme!Une besoj te ndjenja qe kam vete,besoj te dashuria e perjetshme,besoj qe jam e zonja te dua nje jete te tere,te dua pa interese dhe pa intriga....besoj te vetja po nuk po besoj me te te tjeret!
respekte
"Carpe Diem"
Vetė e ke shkruar nė poezitė e tua tė bukura se nuk mjafton vetėm tė shpresosh,apo tė jesh e sinqertė.Egziston njė fjalė e urtė qė thotė-"I miri,nuk ka tė mira" Kjo ka njė sqarim sepse nuk mjafton vetėm tė kėrkosh korektėsi,respekt,dashuri,duhet edhe tė japėsh,ndoshta nganjėherė mė shumė nga ē'merr.Po pėrsėri pranoj se po tė mos mungoj dėshira e mirė,gjithēka arrihet.Jam edhe unė i atij mendime se duhet tė egzistoi dashuria e pėjetėshme,por asnjė nuk e ka arritur.Atėherė tė kėnaqemi me ato qė kemi,e jo me ato qė mund tė kishim!
Petulla nga qielli nuk na bien,ndryshe nuk do kishte kaq varfėri.
Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele
Kam dhene gjithmone me shume se ckam marre dhe e tille do ngelem!
Dashurine e perjetshme e ka rritur dikush.....nuk e di se kush po me siguri qe ekziston,ndryshe nuk do besoja kaq shume dhe nuk do e enderroja kaq teper,ndryshe natyra nuk do me jepte shpirtin e mirenjohjes dhe te mirekuptimit!
Une dua te kenaqem me ato qe une dua dhe e di nje dite do tja arrij....dhe po sja arrita do ngelem thjesht nje enderruese e dashurise se paarritshme!
Petullat nuk i pres nga qielli ,petullat do ti bej me ujin e burimit dhe me boren e maleve!
respekte
"Carpe Diem"
Sa shume kemi nevoje te ndjehemi te dashuruar dhe sa te lumtur jemi ne ato momente,sa bote tjeter na duket,harrojme ne menyre egoiste gjithcka qe na rrethon,gjithcka per te cilen kemi jetuar,harrojme te gjithe ata qe kemi patur miq dhe te aferm.....harrojme gjithcka per tju kushtuar thjesht dhe ne menyre te plote vetem nje personi te vetem...atij personi qe aq shume duam!
Afrohemi drejt tij dhe i japim gjithcka qe kemi...gjithcka qe mundet te dhurojme,dicka qe mund te quhet nje dashuri e paster dhe e sinqerte,dicka qe na ben te harrojme edhe vete ekzistencen tone,dicka qe na ben te mendojme qe jetojme thjesht per dike tjeter,jetojme vetem per ate qe duam!
Ky eshte gabimi jone,pasi neglizhojme cka jemi ne te vertete,neglizhojme ata persona qe kemi njohur prej vitesh ,te cilet kane qene miqte tane,ne momentet ne te veshtira dhe me te gezueshme!
Harrojme pra veten dhe njerezit qe na deshen!
Harrojme dhe duam dike,duam dashurine,japim dhe kerkojme te marrim me permasa te barabarta ate qe japim,kerkojme te ndjehemi te vlefshem per dike,kerkojme qe edhe per tjetrin ekzistenca jone te jete e pamundur edhe per te!
Po sa shume gabohemi...!
Gabohemi sepse kurre nuk mund te marrim ate qe japim,kurre nuk mund te na duan aq sa duam....kurre nuk mund te kemi te njejtat ndjenja,pasi gjithmone eshte njeri qe do shume me teper se tjetri!
I perkushtohemi dikujt qe nje dite nuk e ka per gje fare te na tradhetoje dhe aq me teper te kete guximin qe ta thote!
E cfare mund te mendojme per dashurine?
A eshte ajo mizore apo jane vete njerezit qe e bejne te tille?
Pse duhet te ekzistoje tradhetia?!Mendoj se e di pergjigjen!
Pikerisht sepse kjo bote eshte e rrethuar nga e mira dhe e keqja...ashtu sic eshte e rrethuar nga dashuria,urrejtja dhe tradhetia!
Ndihemi te pafuqishem para humbjes se dashurise dhe ndihemi te paafte te duam dike tjeter,dhe ndihemi kaq te vetmuar sepse kemi lene te gjithe njerezit qe na kane dashur mbrapa kraheve,kemi humbur besimin dhe miqesine e tyre!
Pra kemi humbur dashurine e dikujt qe deshem dhe kemi humbur miqesine sepse ju perkushtuat vetem nje njeriu te vetem!
Dhe nuk duhet te jete keshtu.......jo nuk duhet!
"Carpe Diem"
Krijoni Kontakt