Close
Faqja 34 prej 49 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 486
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Une per vete e kisha fjalen per Manhattanin, aty ku kam bere shkollen dhe punoj (dmth e kam fjalen per kontaktet e shkolles dhe shqiptaret qe me ka lidhur puna). Edhe dicka tjeter, po pershtypje personale, shqiptaret e kosoves dhe te Malit te Zi jane shume me te prirur per te te ndihmuar, ata tonet ziliqare te medhenj lol vetem per vete e kane mendjen
    Lol, kam pas njohur komunitetin ne Dallas, se per dy vjete e ca me cuan kembet (dmth aeroplani) atje ne fillim, per te me kalitur karakterin ne ceshtje si "culture shock" e me the te thashe .
    Problemin ne fjale e hasa atje* .
    Ne NY, sic e di jam shoqe nga fshati (e pashe mbreme per te 100 here lol) dmth upstate. Por ka nje komunitet shume te madh shqiptar. Dhe njoh shume. Ndaj u shpreha bazuar nga ajo eksperience. Manhattan, tjeter gje, metropoli mbetet metropol.

PS (*): Me mbahet mend per festen e Flamurit ne Dallas, vetem shqiptaret nga trevat e Maqedonise nuk kercenin "napolonin/ciftadelin" cift. Nuk u lejohej. Cudi, se ne Struge, 2 here qe kam qene tek klubi i Agim Poshkes, kerciste sipas qejfit lol. (Mgjth shume shqiptare te Maqedonise ne Dallas ishin nga Kumanova.)
    Diaspora ne pergjithesi ka tendenca te jete me konservatore ne tradita, por ai aspekt m'u duk ekstrem. Ndoshta ka ndryshur tani, dmth per punen e ciftes e kisha fjalen .

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga Lioness

PS (*): Me mbahet mend per festen e Flamurit ne Dallas, vetem shqiptaret nga trevat e Maqedonise nuk kercenin "napolonin/ciftadelin" cift. Nuk u lejohej. Cudi, se ne Struge, 2 here qe kam qene tek klubi i Agim Poshkes, kerciste sipas qejfit lol. (Mgjth shume shqiptare te Maqedonise ne Dallas ishin nga Kumanova.)
    Diaspora ne pergjithesi ka tendenca te jete me konservatore ne tradita, por ai aspekt m'u duk ekstrem. Ndoshta ka ndryshur tani, dmth per punen e ciftes e kisha fjalen .
    Po, ama ti nuk din te bejsh sulm ndonje baze te Amerikes

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    U thane ca gjera ne kete teme rreth faktit se si serbet kane favorizuar islamizmin ne Kosove e Maqedoni. Ne Shqiperi kjo gje u krye pas vitit 1992 me fonde arabosaudite. Une e di shume mire se cdo shqiptar (dhe jo jevg) i Kosoves dhe Maqedonise, me sy ne balle dhe dy grame tru, pavaresisht se gjoja nuk e lejon sensibiliteti ndaj islamizmit meqe kjo shihet si gjoja "fe tradicionale" e shqiptareve (nje nga shabllonet e gjeneruara nga serbet), nqs e le ate sportin e njerit sy qorr e te njerit vesh shurdh e ka te qarte se ne cfare formash eshte avancuar islamizmi dhe jevgjizimi i programuar popullsise shqiptare ne keto treva.

Ky gjoja sensibilet dhe mbrojtje me fraza "kush flet kunder islamizmit, percaka kombin" jane vetem pjese te kodit te programimit sllav. Ky kodim vjen bashke me instalimin e virusit ne sistem. Ajo qe ishte e paparashikuar nga llumi sllav ishte fakti i papelqyer si nga greket ashtu dhe nga serbet i zbatimit te ateizmit militant ne Shqiperi, dhe ky ateizem militant pas renies se virusit komunist kishte dhe ka vetem nje shtylle te cilen ruan dhe kjo shtylle eshte integriteti kulturor dhe biologjik i kombit shqiptar. Sa me shpejt ta kuptoje kete cdo shqiptar jo-jevg (si keta te kater ne fjale) aq me mire do jete. Besoni c'te doni nga Afrika ne Azi nqs ashtu e gjeni veten, por te jete e qarte se cfare bie ndesh me kombin do te jashteqitet andej nga buron.

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga OPARI
    A Besoni Se 5 Veta Me Kallash Dhe Granata Do Sulmonin Nje Ushtri Te Stervitur Dhe Armatimin Me Te Rende
    Dhe Perse Kjo Ndodh Tani Kur Pritet Liria E Kosoves Dhe Vizita E Bushit Ne Shqiperi
    Mua Me Duket Estrade

Jo Jo se kishin dhe pushk dhjece.

Ne sna u nxi faqa me Zan caushin qe mbajti shqiperin ne 1997 per muaj te ter ne kaos,vrau e preu sa deshi dhe ne fund se denoj njeri.
    Sna esht nxir as me 30mij prostitutat shqiptare qe pallohen neper europ ndoshta dhe me serbet.
    Por na nxihet faqa me 4 karagjoza qe me pushk dhjece gjoja do sulmonin ushtrin amerikane.
    Po sa i hani mor te uruar gjith keto lajme qe nje zot e di kush i kurdis.

Po kur behet fjal per te shar pak islamin ateher ky forum esht gati.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alDI : 11-05-2007 më 14:39
    .

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    A Besoni Se 5 Veta Me Kallash Dhe Granata Do Sulmonin Nje Ushtri Te Stervitur Dhe Armatimin Me Te Rende
    Dhe Perse Kjo Ndodh Tani Kur Pritet Liria E Kosoves Dhe Vizita E Bushit Ne Shqiperi
    Mua Me Duket Estrade
    Nuk eshte puna se cfare do te arrinin keta krimba, por se cfare po i gjeneron keta krimba. Kijeni te qarte kete. Nuk luftohen simptomat, por shkaku. E ti e disa te tjere po merreni me simptomat.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Lol, kam pas njohur komunitetin ne Dallas, se per dy vjete e ca me cuan kembet (dmth aeroplani) atje ne fillim, per te me kalitur karakterin ne ceshtje si "culture shock" e me the te thashe
    Ne NY, sic e di jam shoqe nga fshati (e pashe mbreme per te 100 here lol) dmth upstate. Por ka nje komunitet shume te madh shqiptar. Dhe njoh shume. Ndaj u shpreha bazuar nga ajo eksperience. Manhattan, tjeter gje, metropoli mbetet metropol.

Ok se shyqyr qe na u dha rasti te bejme pak chit chat

Keta shqiptaret e Maqedonise me kane habit edhe mua, kur kam shku ne 99 dhe 2000 atje Ohri dhe Struga ishin plot me turiste gjermane dhe vendasit shume te emancipuar, diskotekat plot etj. Vij ketu pastaj, e i shof me shamija ne koke, kuku per keto kam thene, me fanatiket paskan ardhur ketej ata te civilizumit qekan andej

Keto do i fshij vete pas 5 min

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Ballisti_Tetove
    Po, ama ti nuk din te bejsh sulm ndonje baze te Amerikes
    Lol, e kisha fjalen per cifte/ciftadelin.

Per cifte, ashtu per gjah, ate s'e di ti, se babin e kam oficer me grada . Coc edhe do me kete mesuar.

Ok, shaka, lol ... jam kunder dhunes .

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Ok se shyqyr qe na u dha rasti te bejme pak chit chat

Keta shqiptaret e Maqedonise me kane habit edhe mua, kur kam shku ne 99 dhe 2000 atje Ohri dhe Struga ishin plot me turiste gjermane dhe vendasit shume te emancipuar, diskotekat plot etj. Vij ketu pastaj, e i shof me shamija ne koke, kuku per keto kam thene, me fanatiket paskan ardhur ketej ata te civilizumit qekan andej

Keto do i fshij vete pas 5 min
    Me duket s'ka mod verdalle, ndaj edhe 5 min (jo me shume, si tha kenga ).

Por besoj, ashtu si dhe ne Shqiperi psh, ka nje ndryshim midis Ohrit, Struges, dhe zonave te tjerave. Bile Shkupi, edhe pse i madh, me c'me thane vete ata te Struges, eshte me konservativ.

Ama si qytete, Struga, Ohri ishin shume te bukur.

PS: Do na akuzojne qe prishem temen, por ndonjehere ka nevoje per pak humor. A deep breath ... gati per sherr tani .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Mua Me Duket Estrade
    Jo nuk besoj. Por ndoshta keshtu do thosha edhe po te me pyesje " A e beson ti se 5 vete me brisqe mund te rezojne kullat 100 kateshe te "Trade Center" ne NY.

Por pak rendesi ka kjo. E rendesishme eshte qe islami eshte si puna e zjarrit. Po loze me te nje dite do digjesh.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    [QUOTE=Lioness]Lol, kam pas njohur komunitetin ne Dallas, se per dy vjete e ca me cuan kembet (dmth aeroplani) atje ne fillim, per te me kalitur karakterin ne ceshtje si "culture shock" e me the te thashe .

QUOTE]
    Ashtu jane edhe tokat shqiptare, me mire me thene se reliefi shiptare e bene te veten sepse malet kan nderhyer keshtuqe edhe sot hasim ne pengesa komunikimi, e per çudi njerzve iu vjen çudi....
    hikojeni ore njehere reliefin shqiptare (ne google earth e pastaj eja e te flasim....
    Nejse, Lioness, pa dy "ss" me befasoni me intelegjencen tuajë.....
    mos te lshojmi temen qe ecen si nje meteorit me se 29 000 KM ne orë !
    Tani me te vertet jane hapur thaset siç duhej dhe me vjene mirë;;;;
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 11-05-2007 më 14:53

Faqja 34 prej 49 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •