Close
Faqja 39 prej 49 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 486
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Un, sinqerisht, nuk e kuptoj pse vazhojme ti referohemi ketyre si "kosovare" edhe ne forum. Mire shtypi boteror dhe ai shqiptar(me demek keta "mbeshtesin" pavarsine e kosoves") po ketu ne forum ? U dha origjina a tyre nga lajmet boterore(mbas kater ditesh), edhe pse une e solla qe ne fillim, u dha dhe vendlindja e tyre, por prap ka disa individe te caktuar qe kane qejf qe debatin ta kthejne nga Kosova.

Akoma me interesante, eshte menyra e te shprehurit kur une solla informacionin se keta e kane mamane Serbe. S'ka rendesi thote tjetri, ta kene car ta kene jane shqiptar. Ka gjasa qe keta sikur minoritar te ishin, prap se prapi do ishin shqiptar.

Debati, shkon me thelle se aq, se kur behet fjale per figura kombetare(shif forumin e Historise ku dikush hap teme per nje origjine hipotetike te shpikur mbi Voisanen "serbe"), shkojme deri atje sa te themi, JO, x apo y nuk eshte i Krishtere, por eshte kulturalisht orthodoks nga e ema. Po pse mos jene dhe keta tre-kater plera kulturalisht Orthodosk nga e ema ? Pse jo ? Pak terrorista kane mbjellur dhe strehuar shkijet ? Madje traditat e terrorizmit nuk fillojne me Arabet, por fillojne pikerisht me shkijet dhe masakrat e tyre ne Ballkan. Apo i leverdis disave qe ti quajne shqiptare ? Amerika quan Terrorist kedo qe e sulmon dhe me kedo qe ka nje lufte "ideologjike" edhe pse eshte shume e papercaktuar. Po lufta jone ? Ehuuuuu lufta jone ka shekuj qe nuk eshte vetem ideologjike, por historike, juridike, per te drejtat e vetvendosjes. Atehere terroristat e pare ne bote nuk mund te jene Arabet, por vec ata qe vazhdojne luftrat e sot e kesaj dite, vec shkijet dhe shoket e tyre gerqer ne jug.

Mesaduket ish-Kongresmeni Arberesh mendon si cdo individ shqiptar qe e meriton kete emer, qe keta jane te paguar. Sdo mend, ai perdor logjiken dhe e ka treguar gjithsesi me vepra se eshte nje person qe ka punuar tere jeten per ate vend duke e shfrytezuar sa me mire pozicionin e tij, dhe miqesite e tia me komunitetin Hebre ne Kongres per te kaluar disa rezulta te rendesishme per Kosoven(Dardanine - ka ardhur koha ta quajme me emerin qe meriton jo me emerin e importuar).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 12-05-2007 më 18:33
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Ti flet shume ne emer te gjithckaje. Perpara se te me besh analizen per boshllekun shpirterore mua (jam apo s'jam atesist) ben mire te njohesh pak historine e atij vendi.
    Une mjaftoj te lexoj nje paragraf nga ajo qe ti shpreh ne kete teme per te kuptuar se cfare bote shpirterore e botekuptimi ke. Por kjo nuk eshte ceshtja qe une po ngre pasi une nuk po e personalizoj diskutimin. Une vetem sa te bera te qarte qe qendrimi yt eshte nje qendrim ateisto-komunist, pasi as ne Evrope dhe as ne Amerike asnje shtetas nuk beson se nje besim eshte me i mire se tjetri, por te gjithe besojne se liria eshte e shenjte. Dhe te besosh qe liria eshte e shenjte do te thote te respektosh te drejten e cdo shtetasi shqiptar per te besuar e praktikuar besimin e tij, qofte ky besimi islam apo besimi vuduu.

Kush e njef sado pak historine e Shqiptareve qysh prej epokes se Skenderbeut kur shenjat e para te kultures te mirefillte shqiptare filluan te shfaqen (shqipja e shkruar), e di se islami nuk ka kontribuar ne menyre absolute ASNJE grimce ne kulturen shqiptare - qe realisht eshte baza e identitetit kombetar te nje kombi.
    Une historine shqiptare nuk e kam perjetuar vetem ne dimensionin intelektual por edhe ne dimensionin shpirteror. Ka nje dallim te madh midis te njohjes se trashegimise e tradites se lashte shqiptare dhe MISHERIMIT te saj, qe do te thote qe une nuk zgjedh vetem te njoh te verteten, por ta jetoj ate e t'ua le tashegimi edhe femijeve te mi.

Dhe meqe zure ne goje emrin e Gjergj Kastriotit, deshmite e tij per historine jane dy postulate qe nuk deshmojne vetem respektin e tij per traditen, por edhe misherimin e kesaj tradite ne jeten e tij:

"Nese kronikat e lashta historike jane te verteta, te paret tane ishin epirotet..."

"Une do te ngelem deri ne vdekje mik i virtytit e jo i fatit"

Duke lexuar historine, ti mund te mesosh per bemat e Gjergj Kastriotit, por kjo nuk te ben ty nje Gjergj Kastriot. Duhet te besh postulat te jetes tende ate thenien e dyte te tij.

e perseris KRISHTERIMIT si kulture qe ai i perkiste dhe e mbrojti me gjak.
    Nje fe e njohin si "kulture" vetem te pafete, ata qe jo vetem nuk kane nje bote shpirterore te tyren, por as nuk njohin ekzistencen e dimensionit shpirteror te njerezimit. Dhe detyrimisht, ti je duke folur per ate qe nuk e njeh, ose me mire te themi, te pelqen te flasesh per Islamin e Krishterimin kur ti nuk je as mysliman e as i krishtere. Po te ishe, do te dije te vleresoje ate te shenjten, lirine e njeriut per te zgjedhur e per te besuar.

Me tutje, fete e krishtera ne Shqiperi jane integruar totalisht - perseri ne sensin kulturor- edhe pse kane me pak audience. Ato se pari praktikohen ne shqip prej kohesh, dhe jane pershtatur ne shqip ne menyre perfekte dhe shkencore (kujtoj perkethimet dhe pershtatjet fetare qe Nolit i beri ne shqip), katolikja prej qindra vitesh me veprat e Budit e Bogdanit, por edhe feja ortodokse ka perpjekje te hershme per te qene thellesisht e pavarur dhe shqiptare, panvaresisht se disa mund te mos jene dakort sot. Kujtojme ketu edhe ikonat e famshme te Zeografit ne Voskopoje, nje tjeter kontribut i krishterimit ne kulturen shqiptare. Ndryshe pra nga islami qe s'praktikohet dot ne shqip.
    Kontributi kulturor i nje komuniteti fetar eshte nje derivat sekondar dhe i parendesishem kur je duke folur per kontributin e nje feje te caktuar. Kontributi me i madh i nje besimi ne nje popull e nje shoqeri duket tek njerezit, besimtaret qe besojne e praktikojne ate besim, e si ky besim manifestohet ne jeten e tyre dhe ne jeten e mbare shoqerise.

Dallimet ne jeten e shqiptareve te besimeve te ndryshme ne Shqiperi jane shume te dukshme, per ate qe dallimin e kerkon ne jeten e njerezve sot e jo ne librat e historise.

Keshtu qe mos te flasim kot nese nuk e njohim historine tone, qofte kjo edhe ne emer te miresise. Ne kemi nje te vertete per te perballuar, dhe kjo eshte se islami po na shkaterron dhe do na shkaterroje si komb, ashtu sic historia e ka provuar dhe vazhdon ta provoje.
    Me e shenjte se "kombi", eshte LIRIA! Dhe po te ishe student i mire i historise ashtu sic pretendon se je, do ta kishe kuptuar qe nje popull 3000 vjecar nuk mund te perligji ekzistencen e tij vetem me nje nocion si kombi qe eshte vetem 300 vjecar ne Ballkan. Prandaj meso te vleresosh LIRINE te cilen sot shqiptaret e kane pushtuar me te dyja duart me shume se sa vete "kombin" shqiptar. Meso te respektosh edhe te drejten e cdo shqiptari per te besuar ne fene dhe menyren e tyre, ashtu si shqiptaret te respektojne te drejten tende per te mos besuar apo per te qene sekularist.

Ata qe vrasin ne emer te besimit te tyre dhe ata qe u mohojne te drejten e besimit tjetrit jane njesoj fanatike ne syte e mi.

Albo

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Rina_87
    Lioness, une nuk dua te bie ne nivelin tuaj dhe te filloj te flas per Shqiperine, Maqedonine, Malin e Zi dhe pse une kam pare te trija keto vende. Shqiperine e kam vizituar dy here, madje edhe Vloren, qytetin tend dhe e di perafersisht se si eshte gjendja ne Shqiperi.

Ato deklaratat tua, per observimin tend "profesional" te situates, per mua nuk ofrojne kurrfare fakti. Ne kete teme eshte mire te diskutohet per rastin dhe per personat qe kane kryer krimin dhe jo t'i jepni tjeter kahje temes, sepse nuk kemi mbetur ne kosovaret te na e zgjidhin ceshtjen e kultures dhe arsimimit disa persona qe nenstop neper komentet e tyre mund te veresh antipati te hapur, pa asnje baze, ndaj kosovareve.
    Rina, nga te duash t'i biesh ti, n'dac shkurt, n'dac rreth e rrotull, ca gjera s'i luan topi.
    Une observimin tim personal e dhashe, bile pa analizuar nivelin tend ketu.
    Nejse, e di si eshte puna, nga ana ime, te pakten, cfare kisha per ta thene e thashe, keshtu qe ju vazhdoni merruni me studime nivelesh.

PS: Vlores i vijne anes te gjithe .

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Lioness, sugjerim, mundem?

E mira është që të mos ofrosh më opinione personale nga maja e thanës, sepse Rina ka 200% të drejtë që në fillim.

Në këtë temë, ka shkrime me tendenca skandaloze krahinarizmi, dhe disa nga ne - 'më të kulturuarit' - e Shqipërisë, nuk po tregojmë arsyetim më të madh se (bie fjala) një fatorino autobuzi të cilin 'e ushqen me kulturë' Top Çenëll (emërtim vërtet modern ky).

- - - - - - - - - - - - - - -

"In Washington, senior law enforcement officials said that while the charges against those arrested were serious, there was no evidence that they were connected with any foreign terrorist organizations or broader conspiracy...

...Kevin O’Brien, 36, who lives in the same community, said he had gone out drinking twice with several of the men, who told him they were avid hunters. Mr. O’Brien said the men drank whiskey and beer and, asked him about his stint in the Marines, trading stories of their own military training in the former Yugoslavia.

For all of the suspects’ talk of Holy War and martyrdom, investigators said there is little indication that they were devout – or even practicing – Muslims. There are no mosques in Cherry Hill and leaders at nearby Muslim houses of worship say they had never seen the suspects, though they were troubled to learn they had tried to use faith as a justification for their plan. "
    Nqs ky shkrim është i vërtetë, atëherë nuk është rast psikopatësh islamikë. Mbetet mister që kam përshtypje se duhet ta gërmojmë nga serbianna.com.

http://www.nytimes.com/2007/05/09/us...nt&oref=slogin
    Prektora

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Darwin, mire Rina, se mbase nga emocionet, po ti e lexove per cfare e kisha fjalen?!!

DIASPORA SHQIPTARE NE US!

Nuk po flas as per Shqiperine, as per trevat shqiptare. Kaq per kete pune. (Edhe shume fola bile.)

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Njeri nga ata eshte martuar me Italiane madje, jane HIPOKRITE jo muslimane fanatike. Jane te paguar. Per gjashte muaj do shofim, ose do u jepen 5-10 vjet me kondicionel(del per 2 vjet zakonisht), ose do kaloj vetvetiu sikur "nuk kishte prova te mjaftueshme", dhe faktikisht SKA asnje prove qe keta jane terroriste. Jane thjeshte te paguar, sic tha dhe Dioguardi.

Madje nese doni te dini dhe dicka tjeter, i madhi, eshte kapur me Kokaine, dhe i vogli me Marjuahane ne 2000(i madhi me Kokaine), 2003(i vogli me Marjuhane). Car lesh terroristash, po thuj kemi ca lesha gazetare ne, qe jan shit si keta ketu, edhe vazhdojne i bien te njejtit fyell. Cudi qe jane kapur te dy nga policia, dhe nuk "eshte verejtur kurre se jane njerez pa dokumenta". Qe kendej mund te aludohet dhe nje piste tjeter, qe te shpien ne faktin se keta jane punesuar per te lare gjynahet qe kane kryer ketu. Eh sa e thelle eshte kjo histori.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 12-05-2007 më 23:55
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar Maska e _SheJtaNia_
    Anëtarësuar
    02-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Genesis.. Kush duhet ti kete paguar? Serbet apo vet amerikanet per te bere kete zhurme?

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Eh sa e thelle eshte kjo histori.[/B]
    eh, sa i thelle je edhe ti

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Sic thashe jane kapur me droge, dhe "nuk jane kontrolluar kurre per dokumentat", te pakten keshtu me rezulton mua. Atehere ?
    Zakonisht, kur dikush kapet me Kokain, e rrasin jo brenda, por nuk e shef me driten e diellit me sy ne Amerike. Keta dalin ? Per cfare dalin ? Si dalin ?
    Zakonisht ai qe kapet me kokaine dhe del, i thuhet "dil por na ndihmo te kapim peshqit me te medhenj ne kembim te nje reduksioni ne vitet qe do beje ne burg".

Keta e kane paguar ndryshe me sa duket.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Ballisti_Tetove
    eh, sa i thelle je edhe ti
    Po un nga agjencite maqedonse i kam marre keto dy lajmet e fundit sa per dijeni. Ju andeja e keni mendjen te bastoret e cajtoret mesa duket. Jo per gje por ju kane "hequr nga pergjegjesia" duke i qujt dhe "Kosovare", aresye me teper per mos tu shqetesuar, duke pare dhe se si gatohet urrejtja nderkrahinore ketu ne forumin shqiptar. Cfare ironie, me na "shfajsu" sllavo-Maqedonsi eee ?

Faqja 39 prej 49 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •