Sa e bukur dashuria
Sa e keqe xhelozia
Sa e embel simpatia
Sa e rend qenka TRADHETIA
Sa e bukur dashuria
Sa e keqe xhelozia
Sa e embel simpatia
Sa e rend qenka TRADHETIA
#VamosArgentina
Niveli kulturor, eshte nje nga shkaqet kryesore . Nga disa sondazhe te bera , njerezit me nivel te ulet arsimor, bejne me shume tradhetira te cilat perfundojne ne ndarje ne krahasim me njerezit me arsim me te larte . Njerez qe tradhetojne per anen materile kryesisht.
Tradhetia si ne amerike edhe ne honkong ose , honolulu vret.
Une di raste ne Amerike qe disa gra kane vrare burrat e tyre si edhe anasjelltas.
Personi qe vret ( qe nuk eshte normale) vret pasi jam i sigurte qe njeri ose tjetri e do tjetrin shume , dhe shkakton trauma te forta psiqike te cilat arrijne deri ne vrasje ose vetevrasje, sepse kur nuk e do e le.
Por tradhetia ka shume , pasoja .
1- mundte kesh nje femije (pra te rritesh nje femije qe nuk eshte biologjikisht i joti pra jo gjaku jot pra eshte shume e rende, le te sjellim rastet si i trajton njerka femijen qe burri e ka te sjelle dihet.), ti mohosh femijes babane ne kete rast.
2- Duke bere dashuri pa mbrojtje sepse do te kesh , tjeter femije .(pra semundje si H.I.V.
3- shkaterron nje familje . ( flasim per familje me rregulla dhe tradita)
4- Shkaterron edhe jeten e dkujt.
Une mendoj , nuk e do burrin askush nuk te vret, ndaje dhe mos ler me falni hunj pa thyer, dhe jeni te lumtura.
Por kur genjeni nje person , pra e tradheton (e mashtron dhe nuk le gje pa bere mbas shpines, se tje ose te saje, dhe personi kur zbulon te verteten nglet shume i tronditur)dhe gjithmon ndodhin gjera jo te kendshme deri ne vrasje.
Tradhetia per mendimin tim eshte nje veprim i ulet si per femren , dhe per mashkullin , por femra ka disa disavantaze me teper se mashkulli, te cilat u mundova ti shpjegoj .Ndoshta kam dale nga tema , por desha te arsyetoj per motivin e tradhetise, dhe pasojat qe mund te vijne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga niktironci : 09-05-2007 mė 23:49
Plotsisht e drejt eshte qe ti jepesh fund nje lidhje pastaj ben qfar duash......sikur te ndodh kjo qfar thoni ju......te gjithe burrat do ndahen me grat e tyre ......per te pasur nje lidhje te shkurter ............................une mendoj qe gjdo njeri f apo m ngopet me at qe ka dhe ben qfar ben mos ta di une .......femrat mendojn qe i dashuri tyre nuk e tradhton kurr se eshte shum kohe me te e se ka besim ne te......por edhe sikur te jet femrat me e bukur ne bot mashkulli do ta tradhtoj .....goca pajtoheni me ket e dite ose nuk e dite aj do ta bej kete....
Pershendetje zemrushja,Postuar mė parė nga Zemrushja
Nuk dyshova aspak te gjykimi yt po desha qe te shpreheshe.![]()
Edhe une jam shume dakort me ty,nuk ke pse te tradhetosh kur do dike,nuk mund te kerkosh dicka tjeter kur i ke "te gjitha".
Kam degjuar shpesh njerez qe thone dhe sidomos meshkuj_"Po e kam tradhetuar,po nuk do te thote qe nuk e dua"!
Kam qeshur nen buze dhe i jam pergjigjur;_"pikerisht sepse nuk e do e ke tradhetuar"!
Ky eshte mendimi im!
Dashuria eshte nje ndjenje teper e pasur ku ne te cilen tradhetia nuk duhet te kete vend...
Kur arrin ne fazen ne te cilen dashuria nuk ekziston me,me mire te ndahesh dhe secili te kerkoje lumturine e tij!
respekte per ty
"Carpe Diem"
Une nuk do ta beja sepse nuk jam tipi i duhur. Them tipi i duhur se per mendimin tim duhet te jesh e prirur per hapa te reja. Une nuk ndahem dot nga e vjetra, nuk e leshoj lehte, kjo ne pergjithesi ,jo vetem njeriun !
Por nuk mund te paragjykoje asnje qe e ben.Eshte e qarte qe nuk eshte e drejte kundrejt partnerit por ne thelb eshte e drejte per ty nqs ke arritur te mendosh per tradhetine e me vone ta praktikosh.
Tundohesh per ta bere fakt por nuk mundesh , nuk te le ndergjejgja e renduar dhe mbasi e mposhte ndjenjen tradhetare, je e kenaqur me vehten sepse ja dole mbane dhe nuk e plagose nje zemer.Mbas disa kohesh per ironi te fatit meson qe partnery yt nuk mundi ta mposhte dot![]()
Jam shume kurioze te di ne kete rast cfare mund te mendoja...
a) pse nuk e bera dhe une
b) secili tregoi vullnetin e tij
![]()
Zemrushe te pershendes .Tema qe ke hapur eshte shume interesante. Me pelqen Zemrushe sepse ke shume njohuri. Skam kohe te shkruaj me gjate
Krijoni Kontakt