Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

Toni Bler u përgjigjet shqiptarëve

Nga Londra
    Muhamed Veliu

Qeveria Britanike ka theksuar edhe njëherë se mbështet propozimet e
    paraqitura për Kosovën nga Marti Ahtisari Këshillit të Sigurmit më 3
    prill.
    Sipas faqes zyrtare në internet të 10 Downing Street thuhet se
    kryeministri Toni Bler është njëri prej mbështetësve të fuqishëm të
    dërguarit special Marti Ahtisarit dhe përpjekjeve të tij për të
    hartuar statusin final që do të jetë i pranueshëm për shumicën e
    popullit të Kosovës.
    Propozimet e të dërguarit special për një pavarsi të mbikqyrur nga
    komunitetit ndërkombëtar erdhën pas një viti negociatash mes palëve,
    për të cilat qeveria angleze beson se këto propozime janë një mundësi
    e mirë për një zgjidhje efikase për komunitet në Kosovë."
    "Kryeminisri Beler po ndjek me shumë vëmëndje të gjitha zhvillimet
    që po ndodhin në këshillin e sigurimit në New York për këtë proces,
    bisedimet e të cilit po shkonjnë drejt një konkluzioni" thuhet më
    tej deklaratën e publikuar online.
    Kjo deklaratë e Doëning Street është një përgjigje drejtuar
    komunitetit shqiptarë në Britaninë e Madhe, ku përmes një peticoni i
    kërkonin kryeministrit Bler njohjen e pamvarsisë së Kosovës.
    Në fillim të peticionit shqiptarët e Britanisë së Madhe shprehin
    falenderime dhe mirnjohje për kryeministrin Bler , qeverinë e tij dhe
    popullin britanik për ndihmën dhënë popullit të kosovës gjatë
    konfliktit në vitin 1999.
    "Ne ju kërkojmë një mbështetje të plotë që të njihni Kosovën si një
    shtet independent dhe sovran sipas vullnetit të shumicës. Një shtet
    ku të gjithë trajtohen si të barabartë pamvarëisht nga përkatësia
    etnike, rraca apo feja" shkruhej në peticion i cili u firmos nga më
    shumë se 600 veta mes tyre dhe shumë britanik.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Degjova sot se Blair,do largohet nga detyra nga fundi qeshorit.Nuk e di sa e vertete eshte?
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Citim Postuar më parë nga kolombi
    Degjova sot se Blair,do largohet nga detyra nga fundi qeshorit.Nuk e di sa e vertete eshte?
    Me 27 qershor 2007, me saktesisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga amenti : 10-05-2007 më 14:35

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-10-2004
    Postime
    705

Mos Leviz Nga Kodra E Kuqe!!!

Citim Postuar më parë nga Shijaksi-London

Nga Londra
    Muhamed Veliu

Qeveria Britanike ka theksuar edhe njëherë se mbështet propozimet e
    paraqitura për Kosovën nga Marti Ahtisari Këshillit të Sigurmit më 3
    prill.
    Sipas faqes zyrtare në internet të 10 Downing Street thuhet se
    kryeministri Toni Bler është njëri prej mbështetësve të fuqishëm të
    dërguarit special Marti Ahtisarit dhe përpjekjeve të tij për të
    hartuar statusin final që do të jetë i pranueshëm për shumicën e
    popullit të Kosovës.
    Propozimet e të dërguarit special për një pavarsi të mbikqyrur nga
    komunitetit ndërkombëtar erdhën pas një viti negociatash mes palëve,
    për të cilat qeveria angleze beson se këto propozime janë një mundësi
    e mirë për një zgjidhje efikase për komunitet në Kosovë."
    "Kryeminisri Beler po ndjek me shumë vëmëndje të gjitha zhvillimet
    që po ndodhin në këshillin e sigurimit në New York për këtë proces,
    bisedimet e të cilit po shkonjnë drejt një konkluzioni" thuhet më
    tej deklaratën e publikuar online.
    Kjo deklaratë e Doëning Street është një përgjigje drejtuar
    komunitetit shqiptarë në Britaninë e Madhe, ku përmes një peticoni i
    kërkonin kryeministrit Bler njohjen e pamvarsisë së Kosovës.
    Në fillim të peticionit shqiptarët e Britanisë së Madhe shprehin
    falenderime dhe mirnjohje për kryeministrin Bler , qeverinë e tij dhe
    popullin britanik për ndihmën dhënë popullit të kosovës gjatë
    konfliktit në vitin 1999.
    "Ne ju kërkojmë një mbështetje të plotë që të njihni Kosovën si një
    shtet independent dhe sovran sipas vullnetit të shumicës. Një shtet
    ku të gjithë trajtohen si të barabartë pamvarëisht nga përkatësia
    etnike, rraca apo feja" shkruhej në peticion i cili u firmos nga më
    shumë se 600 veta mes tyre dhe shumë britanik.

Kryeministri britanik do të japë dorëheqjen më 27 qershor

10-05-2007

Kryeministri britanik Toni Bler tha se do të paraqesë dorëheqjen më 27 qershor, pas 10 vjetësh në krye të partisë Laburiste dhe si kryeministër.

Ai e njoftoi datën në një fjalim sot drejtuar përkrahësve të Partisë Laburiste në zonën e tij elektorale të Sedgefield-it në verilindje të Anglisë.

Kryeministri Bler i njoftoi më parë ministrat e tij të lartë për datën e largimit. Pasuesi i tij i mundshëm, ministri i financave Gordon Braun, vlerësoi atë që e quajti udhëheqje unike të zotit Bler.

Zoti Bler u bë kryeministër i Britanisë në vitin 1997 pas një sundimi 20 vjeçar të konservatorëve në Britani. Ai është vlerësuar për rigjallërimin e ekonomisë britanike dhe drejtimin e partisë laburiste në tre fitore në zgjedhje.

Por lufta në Irak dhe një skandal politik e kanë dëmtuar popullaritetin e zotit Bler.

54-vjeçari Bler e kishte lënë fjalimin e shumëpritur për ta mbajtur pikërisht në këtë zonë ku ai u zgjodh si deputet i parlamentit në vitin 1983 dhe ku një vit më pas shpalli kandidaturën si udhëheqës i Partisë Laburiste.

Që nga ajo kohë, ai ka qenë njëri nga udhëheqësit më të lavdëruar e njëkohësisht më të përbuzur në historinë britanike – njeriu që transformoi Partinë Laburiste, ndihmoi t’i jepej zgjidhje problemit të Irlandës së Veriut por që edhe zemëroi shumë nga mbështetësit si dhe publikun britanik duke e angazhuar vendin në luftën e Irakut.

Duke folur për 10 vjetët e tij në pushtet, zoti Bler u kërkoi përkrahësve të reflektonin për jetën e tyre sot krahasuar me vitin 1997.

“Mendoni për standardin tuaj të jetesës në maj të 97-s dhe tani”, tha ai.

Në fjalim, ai foli për politikën e tij të jashtëme dhe tha se shumë herë i është dashur të veprojë duke ndjekur instinktet e veta.

“Për të ndalur spastrimin etnik në Kosovë, unë mora vendimin që vendi ynë të bëhej një vend që do të ndërhynte dhe nuk do të rrinte duarkryq,” tha zoti Bler.

Ai foli pastaj për sulmet e 11 shtatorit 2001 në Shtetet e Bashkuara, të cilat i quajti “krejt të paparishikuara dhe dramatike”. Zoti Bler tha se ishte e drejtë që të qendronte në krah të aleatit më të vjetër. E bëra këtë sepse kisha besim, tha ai. Po kështu me Afganistanin, pastaj me Irakun, i cili u kthye në një çështje tepër polemike”, shtoi zoti Bler.

“Heqja e Saddamit dhe e djemve të tij nga pushteti, ashtu si edhe e Talebanit, u bë relativisht lehtë. Por goditja që erdhi më pas, duke përfshirë terrorizmin global dhe elementët që mbështesin atë, ka qenë e ashpër dhe e kushtueshme. Për shumë njerëz ajo nuk ja vlente. Por për mua, mendoj se duhet ta çojmë deri në fund,” theksoi zoti Bler.

Ministri i Financave, Gordon Braun, partner i zotit Bler në reformimin e Partisë Laburiste dhe herë herë rival i papërmbajtur në qeverisje, pritet të zgjidhet me me lehtësi si udhëheqës i ri i partisë dhe të bëhet kryeministër.

Zoti Bler nuk e ka shprehur hapur mbështetjen për zotin Braun, i cili shihet si një skocez i ashpër, por i sigurt që e ka lakmuar prej kohësh postin e kryeministrit.

Javën e kaluar, zoti Bler tha se Gordon Brauni do të ishte “një kryeministër i shkëlqyer”.

Në fund të fjalimit, zoti Bler u tha të pranishmëve dhe miliona njerëzve që e ndiqnin në televizion apo në radio se “e kishte patur për nder të shërbente në këtë post.

“Të falenderoj ty, popull britanik, për ato periudha kur pata sukses dhe të kërkoj falje për ato herë që nuk ia dola mbanë. Sidoqoftë, paçi fat". //ze//

Dërgoja këtë tekst një miku

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Kryetari Thaçi: Liria e Kosovës identifikohet me emrin dhe kontributin e kryeministrit Tony Blair

12.05.2007
    Vendimi i kryeministrit Britanik Tony Blair për t'u larguar nga posti ka ngjallur reagime të shumta edhe në Kosovë.
    Z.Hashim Thaçi, ish- drejtuesi politik i UÇK-së, tani kryetar i PDK-së i tha BBC-së se liria e Kosovës identifikohet me emrin dhe kontributin e tij personal.
    “Kosova dhe populli shqiptar në përgjithësi do t'i jenë mirënjohës përgjithmonë kryeministrit Blair dhe Britanisë së Madhe për kontributin e tyre, edhe për çlirimin e Kosovës, edhe për ndërtimin e rendit demokratik, të kalimit të suksesshëm të tranzicionit. Për aq sa identifikohet liria e Kosovës me emrin e kryeministrit Blair, po aq identifikohet sot edhe përmbyllja e statusit politik për pavarësinë e Kosovës“
    - tha kryetari i PDK-së z.Hashim Thaçi në intervistën dhënë BBC-së.

Kryetari Thaçi: Zotin Tony Blair e kam takuar në nivel kryeministror gjatë krizës së Kosovës në vitet 98-99. Në veçanti janë të njohura takimet që kam pasur gjatë bombardimeve të NATO-s, edhe në Londër, por edhe në Gjermani. Zoti Blair ka qenë dhe është lider botëror, lider tek i cili kam parë të mishëruara vlerat e lirisë, civilizimit e humanizmit dhe mund të them lirisht se çdo takim me zotin Blair ka të veçantën dhe përshtypje nga më të jashtëzakonshmet. Mund të konkludoj se liria e Kosovës, gjithashtu, identifikohet me emrin dhe kontributin e tij personal, të shtytjes së lidershipit tjetër të botës. Mund të them se Tony Blair dhe Bill Clinton kanë qenë lidershipi për lirinë dhe fitoren e Kosovës mbi gjenocidin e Serbisë. Pra, ruaj kujtimet më të mira edhe në raportet zyrtare Kosovë-Britani, edhe në raportet personale mes meje dhe kryeministrit Blair.

BBC: Zoti Thaçi, çfarë do të veçonit, ndonjë mbresë apo kujtim nga këto takime?

Kryetari Thaçi: Çdo herë kam parë sinqeritetin e tij, vendosmërinë e tij të pashoqe, këmbënguljen për t'u shkuar gjërave deri në fund, se për lirinë nuk ka kompromis, për vlerat civilizuese nuk ka kompromise, por duhen fituar ato beteja dhe duhet kaluar mbi ato pengesa. Më kujtohet jashtëzakonisht mirë, sidomos gjatë kohës së bombardimeve të NATO-s takimi im me kryeministrin Blair në Këln. E kam parë në fytyrën e tij shqetësimin për qytetarët e Kosovës, shqetësimin dhe vendosmërinë për të luftuar dhe fituar betejën e Kosovës bashkërisht, vendosmërinë që, nëse ishte nevoja edhe trupa tokësore të futen në Kosovë. E kam pasur të konfirmuar nga ai personalisht, kur më është drejtuar duke më thënë: Hashim, luftën do ta fitojmë dhe Serbia, ushtria, policia dhe administrata e Serbisë do të largohen përfundimisht nga Kosova! Jo reduktim të ushtrisë, por largim përfundimtar të saj.

BBC: Mësohet se kryeministri ka pasur një rol edhe në transformimin e UÇK-së në TMK...

Kryetari Thaçi: Roli dhe kontributi i kryeministrit Blair është i shumëanshëm për zhvillimet në Kosovë dhe rajon. Kryeministri Blair mund të largohet nga pozicioni, por vlerat dhe kontributi i tij do të jetojnë gjatë. Janë ato vlera që do të mishërohen e do të implementohen edhe prej njerëzve që do të marrin ato përgjegjësi në të ardhmen. Prandaj Kosova dhe populli shqiptar në përgjithësi do t'i jenë mirënjohës përgjithmonë kryeministrit Blair dhe Britanisë së Madhe për kontributin e tyre, edhe për lirimin e Kosovës, edhe për ndërtimin e rendit demokratik, të kalimit të suksesshëm të tranzicionit. Dua të theksoj edhe se për aq sa identifikohet liria e Kosovës me emrin e kryeministrit Blair, po aq identifikohet sot edhe përmbyllja e statusit politik për pavarësinë e Kosovës.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Me lejoni nje vezhgim historik ne kete teme.
    Tony Blair, ka qene ndoshta miku i pare dhe me i madh i Shqiptareve nga Anglia, te pakten ne ate pozicion qe eshte ai. I duhet ngritur nje bust per ate qe ky njeri kreu, dhe te mundohemi qe ta afrojme opinionin Anglez sa me teper dhe ta informojme per vendin tone.

Le te kujtojme tani se kush vinte para tij dhe se si Tony Blair beri kthese 180grade, Lord-i Carrington, i cili njihet mire nga Kosovaret dhe elita intelektuale atdhetare si njeriu qe ka thene se "Violina e pare ne Ballkan duhet te jete Jugosllavia".

Nje nga kuotimet e ketij njeriu:

"Nato strikes on Serbia caused, rather than prevented, ethnic cleansing in the Balkans, says Nato's former Secretary-General and former UK Foreign Secretary, Lord Carrington.... in the Saga interview, published on Friday, Lord Carrington openly accuses Nato governments of creating the mass exodus of Kosovo Albanians.... Lord Carrington also criticised Britain for being 'a little bit selective' about its condemnation of ethnic cleansing ... "

Ex-Nato chief criticises Kosovo Campaign
    BBC Online, 26 August 1999

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/431279.stm

Duhet te kemi kujdes, shpresojme qe mbas Blair-it mos na vijne me shkijeperkrahesit, dhe Britania te vazhdoj me politiken e jashtme qe ka nisur, dhe ta permiresoj ate dhe gabimet historike qe ka bere para gati 100 vitesh duke i dhene Kosoven Serbise, dhe Camerine dhe Iperine Jugore, Greqise. Eshte koha qe ato toka t'i jepen Shqiperise.

Ja dhe nje fotografi e Serbofilit me te madh te politikes Angleze, ish-Sekretar i Politikes se Jashtme me vite vite te tera, dhe ish-Sekretari Gjeneral i NATO-s. Ky eshte ai qe sistematikisht ka denuar shqiptaret, dhe ka mbrojtur gjenocided Serbe. Shikoni dhe siper se cfare thote kur kritikon bombardimet e NATO-s.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 13-05-2007 më 17:11
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Tema të Ngjashme

1. Presidenti shqiptar i përgjigjet "Schengenit të zi"
    Nga Nice_Boy në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 22-06-2009, 07:01
  2. Greqia përgjigjet ndaj raportit për minoritetin maqedonas
    Nga Vista në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 10:39
  3. Ramiz Alia i pergjigjet Berishes
    Nga juanito02 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 07-04-2009, 20:24
  4. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 05:26
  5. Dr.No - Barcoleta
    Nga Dr.No në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 12:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •