Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    E di DI_ANA?...gjithmone e kam patur zili qendrueshmerine tende.Te kam thene shpesh se me frikeson ajo qe mund te behem...kam frike se mund te humbas ne morine perpirese te antivlerave...eshte kaq e veshtire te qendrosh me zemer te paster ne kete bote!...ndihem kaq i pambrojtur...kaq i prekshem...nuk e di...eshte nje presion i jashtezakonshem..dua te gjej force....e gjej pjeserisht tek ti por duhet qe kete force,mbi te gjitha ta gjej ne vetvete...sinqerisht",nuk dua te ndryshoj,por kam frike mos ndikohem nga e ashtuquajtura mendesi njerezore..
    nga kjo mendesi e mbrapshte..

pershendetje shoku tanku,

Mundohem te shkruaj me nje force shpirti te brendshem po te betohem qe nuk jam aspak e forte...
    Te dukem e tille?!....gabohesh!
    Shkruaj dhe marr force edhe vete te ato qe shkruaj,shkruaj mes loteve te gezimit dhe hidherimit...ketu eshte sekreti i shkrimeve dhe vargjeve te mia!
    Edhe une ndihem e tille,edhe une kam frike,edhe une ndjehem e vetmuar perballe kesaj bote dhe perballe te gjitha padrejtesive...
    Nuk duhet te kesh frike sepse sado presione te kesh,sado disfata te ndeshesh,sado zhgenjime te kesh...e di shume mire qe njerezit si ty nuk mund te ndryshojne kurre....
    Bukuria e brendshme e shpirtit nuk mund te zhduket,nuk mund te influencohet nga askush...
    Eshte kjo bote shpirterore qe na karakterizon dhe na fut ne rangun e humanitetit...
    Asnje nga ne nuk ka ardhur kot ne kete bote dhe per kete te jesh i sigurte...te gjithe kemi nje rol te vecante..qofte i miri dhe qofte i ligu!
    Kemi ardhur te ndryshojme shume gjera dhe te nxjerrim mesim nga shume te tjera..
    Nje gje te kesh te sigurt...gjithmone do te qendrosh po ky person qe je...ndoshta me i lodhur,me i zhgenjyer,me i vuajtur,me i lumtur,me i besueshem,....po do te jesh po ky dhe asgje dhe askush nuk do te mundet te te ndryshoje!

respekte per ty
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Iliron_Eagle
    hėėmmmmm....................nuk e di nėse do t'me mjaftojnė kėto pėrgjigje!!!

Mua tash do m'pėlqente t'isha 1 hije e vetme,pa objekt para ose mbrapa! ! !

Ne kete bote nuk kemi ardhur thjesht per te bere hije!
    Ndoshta kemi ardhur per te ndryshuar shume gjera dhe te leme gjurmet me te bukura te ekzistences se shpirtit dhe natyres se njeriut!

respekte
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga El__Diablo
    Plotesisht dakort DI_ANA me sa the me lart por problemi qendron sepse ndodh shume raste kur ate zemren e gjere edhe ate ndjeshmerine ndaj te tjereve e shikojne si shenje dobesie.Prandaj duhet perpjekur te mbahet 1 linje stabile edhe pse normale natyra ime personalisht nuk ma lejon te jem.

Pershendetje.

pershendetje,

Jam shume dakort me ty kur thua qe zemra e gjere merret sot per shenje dobesie!
    Po ja qe edhe ti vete e pranon qe dikush me zemer te tille sado zhgenjime te kete pasur nuk mund te ndryshoje...dhe nuk duhet te ndryshojme..duhet te rrime vetvetja,te rrime ajo qe jemi dhe jo ajo qe te tjeret duan qe ne te jemi!

respekte
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Si eshte e mundur qe mos kemi force te luftojme kunder ndjenjave,si eshte e mundur te mos kemi nje natyre te forte po kaq te dobet,aq te dobet saqe nuk mund te durojme me asgje dhe ku cdo gje ne kete bote na duket e kote dhe teper e padrejte?!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA
    Si eshte e mundur qe mos kemi force te luftojme kunder ndjenjave,si eshte e mundur te mos kemi nje natyre te forte po kaq te dobet,aq te dobet saqe nuk mund te durojme me asgje dhe ku cdo gje ne kete bote na duket e kote dhe teper e padrejte?!
    Sepse nuk ke arsye te luftosh kunder tyre. Ose me sakte arsyet qe ke gjetur per te luftuar nuk jane bindese per zemren, por vetem per trurin. Duke mos qene bindese per zemren ti edhe nqs lufton, lufton me gjysmen e fuqive te tua ose me pak, pasi prioritet ne veprime i ke lene zemres sepse prej saj udhehiqesh ne veprimet e tua. Natyren nuk e ke te dobet por e kunderta je shume me e forte se shumica ketu, sepse megjithese ke vuajtjet e tua ne shume shkrime mundohesh tu japesh zemer dhe kurajo te tjereve. Je shume e vecante si person dhe mos bej gabim te ndryshosh sepse shumica ketu te admirojne per kete person qe je (ne keta perfshihem dhe une).

Pershendetje dhe respekte DI_ANA

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Natyra ime e brendshme i ka te gjitha stinet, te gjitha ngjyrat , eshte jashtezakonisht e larmishme.

Nese do t'jua 3goja me imtesisht do me duhej t'iu fusja te gjitheve brenda pastaj
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

i/e regjistruar Maska e frojdesha
    Anėtarėsuar
    07-01-2007
    Vendndodhja
    kudo
    Postime
    18
    po te marrim natyren instiktive te njeriut mund te themi se ai i ka te dy ekstremet .........pra eshte edhe i mire edhe i keq eshte eshe konstruktiv edhe shkaterrues............dhe dy instiktet baze(sipas Freud)jane EROS qe eshte instikti seksual me ane te te cilit njeriu kerkon te plotesoje veten duke bere te mundur vazhdimin e jetes dhe lenien e pasardhesve,instikti i dyte eshte THANATOS qe ka te beje me instiktin e agresivitetiti cili eshte i drejtuar si nga vetja ashtu edhe nga te tjeret.........ky instikt kerkon te shkaterroje cdo gje qe i ben keq njeriut uke perfshire edhe veten...........duke e pare ne kete aspekt,ka raste kur agresiviteti mund te kaloje ne agresion dhe njeriu te asgjesoje cdo gje duke perfshire edhe veten ..........pra te vetvritet............
    Heshtja eshte revolta me e madhe

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga gesti_7 Lexo Postimin
    Sepse nuk ke arsye te luftosh kunder tyre. Ose me sakte arsyet qe ke gjetur per te luftuar nuk jane bindese per zemren, por vetem per trurin. Duke mos qene bindese per zemren ti edhe nqs lufton, lufton me gjysmen e fuqive te tua ose me pak, pasi prioritet ne veprime i ke lene zemres sepse prej saj udhehiqesh ne veprimet e tua. Natyren nuk e ke te dobet por e kunderta je shume me e forte se shumica ketu, sepse megjithese ke vuajtjet e tua ne shume shkrime mundohesh tu japesh zemer dhe kurajo te tjereve. Je shume e vecante si person dhe mos bej gabim te ndryshosh sepse shumica ketu te admirojne per kete person qe je (ne keta perfshihem dhe une).

Pershendetje dhe respekte DI_ANA

Pershendetje gesti dhe te falenderoj per pergjigjen...
    Se besoj te jem ai person aq i forte qe ti mendon,perkundrazi jam nje person teper i brishte dhe ndoshta teper enderrues...
    Te falenderoj per respektin dhe mbeshtetjen tende.Do mundohem te vazhdoj te jap zemer kete ta premtoj dhe do mundohem qe nje dite te behem me teper e forte!

respekte mik
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga frojdesha Lexo Postimin
    po te marrim natyren instiktive te njeriut mund te themi se ai i ka te dy ekstremet .........pra eshte edhe i mire edhe i keq eshte eshe konstruktiv edhe shkaterrues............

,instikti i dyte eshte THANATOS qe ka te beje me instiktin e agresivitetiti cili eshte i drejtuar si nga vetja ashtu edhe nga te tjeret.........ky instikt kerkon te shkaterroje cdo gje qe i ben keq njeriut uke perfshire edhe veten...........duke e pare ne kete aspekt,ka raste kur agresiviteti mund te kaloje ne agresion dhe njeriu te asgjesoje cdo gje duke perfshire edhe veten ..........pra te vetvritet............

Jam shume dakort me llogjikimim tend dhe e kuptoj.
    Do te beja vetem nje pyetje ...
    Si mund te shmange natyra humane kalimin ne instiktin e dyte,si mundet te shmangim ne rradhe te pare asgjesimin e vetvetes?
    Cfare duhet te bejme qe te jemi pozitive me veten,cfare duhet te bejme kur ndjehemi fajtore dhe arrijme te duam dike tjeter me teper se veten?
    Ku eshte shpjegimi?

respekte
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Artson Lexo Postimin
    Natyra ime e brendshme i ka te gjitha stinet, te gjitha ngjyrat , eshte jashtezakonisht e larmishme.

Qe do te thote.....optimizem!Te kesh te gjitha stinet mendoj se je teresisht i komletuar dhe njeh plotesisht veteveten.
    "Carpe Diem"

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kthimi Kah Zoti
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 18:41
  2. Tė drejtat e njeriut nė Islam
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •