Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    XhKuka, po natyra e njeriut, dhe me konkretisht, natyra juaj, si eshte?

A mund te na flisni per te...? per te cilen ben fjal edhe tema.

Pershendetje.
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    Vertet e mendon dicka te tille?...c'fare na ka shkaktuar kjo ndjeshmeri deri me sot pervec'se dhimbje..
    pershendetje shoku tanku,

Mese e vertete kjo qe thua,po a do te preferoje te ishe ti dikush tjeter ne jete,a do te preferoje te ishe ne mungese te kesaj ndjeshmerie qe te karakterizon?!!
    Ku ka gje me te bukur se te kesh zemer dhe te jesh njeri i ndjeshem,ku ka me humane sesa te kuptosh vuajtjet e njerezve dhe te qash me ta,te qeshesh,ti kuptosh!!!
    Me duket se te thashe qe jane virtyte te rralla qe do te ishte mire ti kishin te gjithe njerezit e kesaj bote.....;nuk do mendoje se do ishte nje bote me ndryshe dhe aspak mizore??!!
    Po ndjeshmeria na ka shkaktuar dhimbje,po kjo dhimbje mua me pelqen dhe do te doja te vdisja me te.
    Te kunderten nuk do e doja edhe sikur te me garantonin nje jete te pasur dhe pa vuajtje.

respekte
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Iliron_Eagle
    e ndjej vetėn e qetė e bile edhe Krenar pėr atė qė e kam zbuluar vonė tek vetja,ngase nuk e dija deri vonė se flisja vetėm me gjuhėn e Dashurisė,jetoja me tė,qeshja me tė ,vajtoja me tė",vdisja pėr tė,sakrifikoja gjithēka pėr tė...................ja si e shoh unė vetėn!

Do kisha dashur qė dikush t'bėhet pasqyr e imja pėr ta konfirmuar gjith kėt .......!
    Pershendetje,

Pikerisht kjo eshte gjuha per te cilen flet aq shume dashuria dhe mesa shoh zbulimin e paska ariitur...doja te te shtoja vetem dicka...
    Pasqyren pse e kerkon te konfirmoje ate cka je?!!
    Asnjeri nga ne nuk ka nevoje per kete pasqyre pasi kush me mire se ne e njeh vetveten?!
    Nuk do te ishte me mire te ishe ne kerkim te dikujt psh qe te kuptonte ate gjuhe per te cilen ti flet??!!

respekte
    "Carpe Diem"

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA

Mese e vertete kjo qe thua,po a do te preferoje te ishe ti dikush tjeter ne jete,a do te preferoje te ishe ne mungese te kesaj ndjeshmerie qe te karakterizon?!!
    Ku ka gje me te bukur se te kesh zemer dhe te jesh njeri i ndjeshem,ku ka me humane sesa te kuptosh vuajtjet e njerezve dhe te qash me ta,te qeshesh,ti kuptosh!!!
    Me duket se te thashe qe jane virtyte te rralla qe do te ishte mire ti kishin te gjithe njerezit e kesaj bote.....;nuk do mendoje se do ishte nje bote me ndryshe dhe aspak mizore??!!
    Po ndjeshmeria na ka shkaktuar dhimbje,po kjo dhimbje mua me pelqen dhe do te doja te vdisja me te.
    Te kunderten nuk do e doja edhe sikur te me garantonin nje jete te pasur dhe pa vuajtje.

respekte

Plotesisht dakort DI_ANA me sa the me lart por problemi qendron sepse ndodh shume raste kur ate zemren e gjere edhe ate ndjeshmerine ndaj te tjereve e shikojne si shenje dobesie.Prandaj duhet perpjekur te mbahet 1 linje stabile edhe pse normale natyra ime personalisht nuk ma lejon te jem.Preferoj te ndihem keq por jo ne te gjitha rastet pasi sensin e mire te tjeret e shfrytezojne ne dobi te tyre edhe nuk e shikojne me qellimet me te cilat nisemi neve.

Pershendetje.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Mė lind pyetja,!!!!a jemi nga ky planet?!!!......pse jemi shkatrrimtar t'vetvetės?!!!.....pse ushqehemi me tė keqėn?!!!.......pse njerzit janė me ngjyra?!!!......pse njerzit nuk flasin njė gjuhė?!!!.......pse njerėzit nuk kan njė emėr?! ! !pse veqohemi me njė fjalė?!!!.....pse s'jemi bashk?! ! ! .....pse qajmė,qeshim,shijojmė,nuhasim,ndėgjojmė,urrejmė... .etj?!!!......pse vuajm?!!!........ooooooooooooooo pseeeeee jemi njerėz ma thuaniiiiiiiiii?!!! ...........lol

Pergjigja.....Komplikacioni i natyres se njeriut nuk vjen nga thjeshtesia,perkundrazi!!
    _Po jemi nga ky planet dhe jemi te destinuar te jetojme te ky,me te mirat dhe te keqijat se karakterizojne natyren tone...perfeksioni nuk ekziston te asnjeri nga ne!
    _Nuk jemi shkaterrimtar te vetvetes ,po jemi njerez dhe si te tille kemi ndjenja dhe kemi shpirt....gje e cila na dallon nga kafshet.
    Jeta eshte lufte per te gjithe ne dhe do te ishte mire per te gjithe ne te evitonim shkatarrimin te te tjeret!!
    _Sepse e keqja ashtu si e mira bejne pjese e jeten tone!
    _Njerezit kane ngjyra te ndryshme po zemra dhe brendesia jane te njejta....
    _Nuk flasim nje gjuhe te gjithe po arrijme te merremi vesh.....
    _Po te kishim te gjithe nje emer do te ngatarroheshim.....do te quheshin te gjithe "diana"
    _Vecohemi me nje fjale se ndoshta nuk na pelqen te gjejme te dyten...
    _Nuk jemi bashke se dashuria ashtu si edhe ndjenja vdesin.....
    _Qajme e qeshin etj etj sepse ky eshte njeriu......
    _Vuajme sepse si humane qe jemi jemi qenie e dobet dhe brishte...
    _Jemi njerez sepse kami ardhur ne kete bote per te lene gjurmet tona,kemi ardhur per te qene pjesetare te ketij njerezimi....
    Cfare do te pelqente te ishe me shume ???!!

respekte
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-12-2004
    Postime
    96
    hėėmmmmm....................nuk e di nėse do t'me mjaftojnė kėto pėrgjigje!!!

Mua tash do m'pėlqente t'isha 1 hije e vetme,pa objekt para ose mbrapa! ! !
    Verdana]Bota sillet pėr ti dhėnė marramendje njerzimit qė t'mos e kuptojnė jetėn! ! !. . .(nga unė)

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    hėėmmmmm....................nuk e di nėse do t'me mjaftojnė kėto pėrgjigje!!!

Mua tash do m'pėlqente t'isha 1 hije e vetme,pa objekt para ose mbrapa! ! !

Nuk do isha e te njejtit mendim me ty...hija nuk eshte reale dhe as e gjalle,sduhet te varemi prej saj!!!
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA

respekte
    Po,ju thate qe jane virtyte te rralla...madje une te them se jane shume te rralla...jane aq te rralla,sa qe ata qe i kane, ndihen teper te distancuar...ndihen larg, nga pjesa tjeter e shoqerise...ndihen te pavleresuar....ndihen te shperfillur
    ...ndihen te neperkembur...ndihen keq"...megjithate,une,ashtu sikurse edhe ti,nuk dua te ndryshoj...per me teper,nuk mund te ndryshoj!...por, sa te afte jemi ne te mbijetojme ne kete bote?!..jemi njerez,lehte te prekshem...jemi te predispozuar te qendrojme te shtypur...per fat te keq,nuk mund te kemi asnje lloj ndikimi te te tjeret..jane shume te pakte ata qe vleresojne miresine e ndjenjave te pastra..

Te pershendes..

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    ..jane aq te rralla,sa qe ata qe i kane, ndihen teper te distancuar...ndihen larg, nga pjesa tjeter e shoqerise...ndihen te pavleresuar....ndihen te shperfillur
    ....jane shume te pakte ata qe vleresojne miresine e ndjenjave te pastra..
    Pershendetje shoku tanku...

Jam dhe une vete e ketij mendimi dhe pakuptimi me mbeshtjell sikurse ty!
    Shume te pakte jane njerezit nga te cilet vleresohemi,shume e vertete,po ndoshta mos jemi ne te predispozuar te japim ate cka kemi per te bere mire,per te treguar qe e mira ekziston,per te treguar qe shpirti eshte i virgjer dhe ndjenjat te larta?!Ndoshta njerezit me shpirt te mire nuk jane sjelle kot ne kete bote!
    Une besoj te kjo...besoj te te mirat qe kam bere...besoj te ato cka kam dhene sepse e di qe cdo gje ka qene e paster dhe me zemer,pavaresisht se ne kthim nuk kam marre te njejten monedhe!
    Jemi te predispozuar te vuajme shoku tanku,te predizpozuar te shpendajme te miren te njerezit e dobet,te predispozuar te japim te kuptohet gjuha e zemres,te predispozuar te sakrifikohemi per veten tone, por ama duke ndihmuar dhe dhene shume te te tjeret...
    Njerez si ty dhe si une ka plot kjo bote,ka edhe te tjere qe jane "ne mungese zemre",po ja qe nuk kemi cte bejme!
    Zemren nuk duhet ta ndryshojme as natyren tone te brishte,sado disfata te kemi!!
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    E di DI_ANA?...gjithmone e kam patur zili qendrueshmerine tende.Te kam thene shpesh se me frikeson ajo qe mund te behem...kam frike se mund te humbas ne morine perpirese te antivlerave...eshte kaq e veshtire te qendrosh me zemer te paster ne kete bote!...ndihem kaq i pambrojtur...kaq i prekshem...nuk e di...eshte nje presion i jashtezakonshem..dua te gjej force....e gjej pjeserisht tek ti por duhet qe kete force,mbi te gjitha ta gjej ne vetvete...sinqerisht",nuk dua te ndryshoj,por kam frike mos ndikohem nga e ashtuquajtura mendesi njerezore..
    nga kjo mendesi e mbrapshte..

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kthimi Kah Zoti
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 18:41
  2. Tė drejtat e njeriut nė Islam
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •