Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Drejtësia dhe padrejtësia!

Eshte jashtezakonisht e veshtire te gjesh te drejten ne boten tone ashtu siç eshte e veshtire te gjesh te verteten.Kjo sepse njerezit kurre nuk kane gjithmone te drejte....pra e drejta absolute tek ne nuk ekziston!
    Ne mund te flasim për te drejten e te padrejten ne jeten tone te perditshme.E drejte quhet aksioni, vendimi apo ç'faredo qofte i bere brenda llogjikes dhe ne dobi te shoqerise njerezore dhe e kunderta quhet padrejtesi.Por edhe këtu ka nje por..............sepse për dike "e drejta" është e drejte dhe po kjo "e drejte" per dike tjeter eshte e padrejte.

Pyetja eshte...

Kur diçka per ju eshte e drejte dhe kur eshte e padrejte!Cfare eshte drejtesia dhe çfare eshte padrejtesia?!
    "Carpe Diem"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    drjtesia,nje fjale abstrakte qe e shpikim ne...drejtesia,nje iluzion....ajo nuk egziston,ne kuptimin e thelle te fjales
    sa me qeshet kur thuhet ligji eshte i njejte per te gjithe,lene mo pastaj se sa i drejte eshte ligji.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-03-2008
    Postime
    17

Thumbs down

percaktimi qe keni bere ju per te drejten dhe te padrejten eshte mese i sakte. pasi ajo cka per nje person eshte e drejte seshte per dike tjeter e tille. psh. dikujt i lejohet te mashtroje, ndersa tjeterkujt jo. per dike seksi (shitja) eshte e drejte, per dike tjeter ai eshte i padrejte. te vresesh per disa mund te jete e drejte, edhe pse shume te tjere se tolerojne ate. te vjedhesh te korruptohesh per disa nuk paraqet ndonje veprim te gabuar e madje mund te quhet e drejt, edhe pse per shume te tjere eshte teresisht e padrejte.
    e drejta per mua eshte ajo cka une dua te besoj. pra per aq kohe sa une mendoj se dicka eshte e drejte ajo e tille mbetet ne te kundert anasjelltas.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga antipedagog Lexo Postimin
    percaktimi qe keni bere ju per te drejten dhe te padrejten eshte mese i sakte. pasi ajo cka per nje person eshte e drejte seshte per dike tjeter e tille. psh. dikujt i lejohet te mashtroje, ndersa tjeterkujt jo. per dike seksi (shitja) eshte e drejte, per dike tjeter ai eshte i padrejte. te vresesh per disa mund te jete e drejte, edhe pse shume te tjere se tolerojne ate. te vjedhesh te korruptohesh per disa nuk paraqet ndonje veprim te gabuar e madje mund te quhet e drejt, edhe pse per shume te tjere eshte teresisht e padrejte.
    e drejta per mua eshte ajo cka une dua te besoj. pra per aq kohe sa une mendoj se dicka eshte e drejte ajo e tille mbetet ne te kundert anasjelltas.
    Jo nuk mendoj keshtu. ai qe meret me droge,prostitucion etj etj e di shume mire qe ajo qe po bene eshte e padrejte por per arsyet e tij duhet ta beje perndryshe gjerat do ndodhnin ne sheshe te hapur pa ju fshehur atij qe e quan te padrejte "ligjit". por ka dhe forma te tjera te drejtesis dhe padrejtesise qe varen nga karakteri personit. "e drejte eshte te duash dhe e padrejte eshte te mos falesh"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Kur, dicka quhet e drejte dhe kur e padrejte?

Per aq kohe sa veprimi,fjalet,reagimi i dikujt nuk prekin dhe nuk rrezikojne interesat e mia quhet e drejte , ne te kunderten e pa drejte .
    Per te gjithe ne kjo eshte....ndonese dhe gabojme!

Dhe normalisht duhet te jete kjo......

E drejte kur veprimet tona nuk cenojne nje tjeter dhe jane te arsyetuara. e kunderta e saj eshte e padrejta!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-03-2008
    Postime
    17

e gabuar

patjeter qe dicka e cila ste cenon ty eshte e drejte, por ke gabuar ne dicka ne ate "ty" duhet te kishe shkruar njerezit. pasi edhe tragjedia e gerdecit sbesoj se te ka prekur ty apo shume te tjere personalisht, megjithate vendosja e nje objekti te tille ne nje zone te banuar eshte teresisht e padrejte.
    gjithsesi kjo qe thua ti eshte mjaft relative pasi ajo qe ste prek ty, dhe qe per ty eshte e drejte, per mua eshte teresisht e padrejte pasi jam i perfshire dhe ajo me prek mua. psh. sipas teje nese sje student, pedagogu te beje cte doje ne universitet pasi kjo gje ty ska cte duhet sepse nuk te prek. apo per aq kohe sa ti ske makine polici le te vazhdoje te abuzoje pasi ti sprekesh aspak nga ky veprim.
    e drejte per mua eshte te besh cdo gje e cila eshte ne te miren tona, te komunitetit dhe te ambientit qe na rrethon. ndersa e padrejte eshte te veprosh ne kundershtim me aq sa thashe me lart.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Te besh ate qe eshte e drejte apo e padrejte,nuk eshte problem.....problem eshte te dish se cilen duhet te besh ne te vertete,problem eshte te dish se çfare eshte e verteta dhe çfare e ndan nga e paverteta!
    "Carpe Diem"

Not Interested ! Maska e Marijuana85
    Anëtarësuar
    13-01-2007
    Vendndodhja
    Home for a while and soon back to U.K :)
    Postime
    683
    Padrejtesija eshte kur vepron, dhe ka keqkuptim nga nje person ... kur aj/ajo e ben mendimin e vet dhe nuk e pranon pergjegjen e tjetrit ose thjesht refuzon gjdo gje se i jep dikush ...
    Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen

Tema të Ngjashme

1. Si u godit drejtësia shqiptare 40 vjet më parë
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 02:54
  2. Të drejtat e njeriut në Lindje dhe në Perëndim
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  3. Drejtësia është gjithçka që na mungon.
    Nga drini_në_TR në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-05-2003, 02:49
  4. Akuza ndaj kryebashkiakut Rama
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 426
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 16:57
  5. Mungesa e Kerkimit te Faljes dhe Falja e Munguar
    Nga alumni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 08-05-2002, 18:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •