Nje ngjarje e vertetė:
Nje djaloshi I cili I kaloi kufijt ne per harame (ndalesa mekate) I cili nuk mbetė mekate pa bere ,derisa arriti deri tek mekati ,sa ta rrafė nėnen e tij,sepse kur nuk kishte drogė iu drejtonte nėnės dhe babes dhe I rrafte ,keshtu qe u mėrziten familja shume dhe vendosen q eta largonin nga shtepie tyre dhe ia drejtuan nje dhomė mbi ndertese dhe e mbyllen atje keshtu qe nuk e lejonin te hynte mbrenda
Por kur degjuan 4 djelmosha te rinjė per kete djalė dhe per gjendjen e tij ,keta djelmosha ishin besimtar te mire te cilet u brengosen per gjendjen e ketij djaloshi dhe shkuan deri tek dhoma e tij ,por kur hyren tek dhoma e tij ,shikuan nje pamje te tmerrshme,e pane ate djale ne nje gjendje te tmerrshme I cili ishte I dehur dhe plotesishtė pa ndjenja d.m.th ishte pijanec I dehur me alkohool dhe kur e pane ne kete gjendje keta filluan ti flisnin atij mirpo ishte e kotė ,sepse ai nuk kuptonte ishte I dehur aq shume sa qe nuk ishte ne gjendje te kuptoje,keta djelmosha perseri filluan ta keshillojne ,filluan tė ja perkujtojne Zotin ,meshiren e Tij,per boten e ardhshme ,per xhehnetin dhe xhehnemin,ai pastaj pas ketyre fjaleve, filloi te kendjellet dhe pak sa I erdhen mendėt dhe thaju djem kurrė ne jete nuk kam ndegjuar kesi fjalesh te mira,dhe pas nje bisede ky djaloshi I lutet ketyre djelmoshave qe te vinte me keta dhe keta djelmosha e morren me vete ,sepse ishin udhetare dhe udhetuan me tė deri te nje qytet tjeter dhe u ndalen dhe e vizituan nje gjami te atij qyteti dhe hyren mbrenda ne gjami bashkė me kete djaloshin dhe filluan qe te bejne namaz dhe ky djaloshi filloi te pendohet tek Zoti, fillon te ndryshoje,pendohet sinqerisht mirpo shpirti atij djaloshi perseri e kerkonte drogen qe e kishte konsumuar me heret dhe bertiste dhe iu drejtonte njerit prej ketyre djelmoshave: o filan ejani me lidhni ,ejani me lidhni ,sepse kam frike se mos po kerkoje perseri drogė dhe te pi prap drogė,mirpo keta djelmoshat I thanė ,po te dergojme deri ne spital qe te sherohesh,ai I pergjigjet, jo vetem deshiroje qe te me lidhni,keta djelmosha transmetojne:se e kena lidhe me nje litare te trashė dhe tėre naten ka bertitur dhe ka qajtur dhe kur u zgjuam ne mengjes ,kur e pamė e kishte zgjidhur litarin dhe kishte qenė duke qajturė dhe 15 ditė ky djal ka vazhduar keshtu I lidhur ne kete menyre dhe pas 15 diteve ,mrekullia e Zotit dhe meshira e tij erdh ne shprehje sepse ky djalosh ishte I sinqert qe ta lbraktiste drogen dhe beri qe ky ta lente drogen dhe e derguan ne spital dhe mirpo kur e derguan ne spital filluan te ia benin analizat e gjalkut dhe doktori quditet thote se ky djalosh nuk ka mundesi qe ta ketė perdorur drogen me pare sepse ne gjakun e tij nuk kishte asnje gjurme te droges,mirpo kjo eshte nje mrekulli e Allahut ndaj robit te tij,qe ka arritur te beje kete mrekulli ndaj ketij djaloshi qe eshte penduar sinqerisht ,sepse eshte mbeshtetur tek Ai dhe ka kerkuar ndihme tek Ai qe ta sheroje nga droga dhe ia ka arritur ne nje kohe rekorde qe te sherohet
Dhe ky djalosh ka qendruar 3 muaj me keta delmosha te mire d.m.th 3 muaj ka qen larg shtepis dhe familjes se tij dhe prinderit e tij nuk jan interesuar per tė,sepse kan menduar se ai akoma eshte ne rrugen e vetė ,akoma vazhdon te konsumoje droge, ,te konsumoje alkool dhe te beje krime te ndryshme apo duke menduar se policia e kanė future nė ndonje burgė dhe keshtu qe nuk jan interesuar per tė me kurrė dhe ne nje farė menyre kishin terhequr dorė nga biri I tyre.
Dhe pas 3 muajve ky djaloshi vjen tek shtepia e tij dhe troket ne dere,kur del nėna dhe e hapė deren dhe e shikon djalin e sajė ,befasohet e shikon ndryshe krejt, kur ia leshon sytė djalit te vete ,e shef se fytyra e tij ishte e ndritur ,ishte I pastruar dhe I bukur, ky djaloshi nga malli u ndal dhe e perqafoj nenen e vete dhe e puthi nenen e tij dhe ia shtrengonte duart dhe ia puthte dhe qante dhe I thonte nenes ,oj nena ime te lutem qe te ma besh hallall per dhunen apo kur te kam rrahur ne ate kohe kur kam qenė nėn ndikimin e drogės dhe alkoholit dhe vazhdonte te qante para nenes dhe kerkonte falje duke qajtur ,mirpo edhe nena pas kesaj fillon te qaj dhe I thote hallall po ta beje o biri im dhe qante nga gezimi se si djali I saj kishte ndryshuar per mire dhe se ishte drejtuar ne rruge te drejte dhe nuk mund ti ndalonte dote lotet prej syrit te saj dhe ky djali I thotė oj nena ime kan kaluar shume dite ,jave dhe muaj qe nuk kam ngrene buke prej teje jam mallėngjyer dhe mė ka marre malli te ha buke prej duarve tuaja, oj nene me fal gabimin ,te kam bere shume zullum dhe padrejtesi oj nene ,jam penduar tek Zoti nena e gezuar fluturimthi shkon drejt kuzhines qe tė ja pergadis ca buke te birit te saje dhe ky djalosh si shenje falenderimi per besimin qe kishte ne Zot filloi te beje namaz dhe te falet dhe po bene adhurimin ndaj Zotit gjatė faljes se namazit , po vjen nena e tij dhe po e shef duke u falur te birin e vete dhee befasuar me ndryshimin e djalit te saj,dhe ia ofron ushqimin,ky djali gjate faljes se namazit ,duke bere segjde (ballin e shtruar ne toke)dhe po e zgjatė segjden(shtruar ballin)nuk po leviz dote dhe po I thote: o biri im, ta ka sjellur ushqimin nena jote e dashur ,ai pėrseri nuk po leviz dhe papritmas po bjer nga njera anė dhe po rrezohet qe d.m.th kishte vdekur ai djalosh ,dhe po e veren nena e tij se ka nderruar jetė I biri I saj dhe po fillon te qaj duke thene se o biri im ,sa jam I gezuar qe te pashė duke adhuruar Zotin ,fillon te qaj te cilin nuk e kishte pare kurr aq te sjellshem ndaj saj ,icili nuk kishte besuar ne Zot me pare mirpo pasi eshte bere besimtarė kishte ndryshuar rrenjesishte,dhe pas kesaj djalin e vdekur, vijne kojshia dhe te afermit qe ta shofin ate kriminel ,ate drogirash te cilin ishin mesuar ta shofin gjithmon duke bere keq,por kur e shofin te vdekur ,icili kishte qenė duke u falur apo duke bėre namaz,quditen dhe befasohen se ai njeri qe kishte qenė te vdes duke u falurė dhe e marrin e kontrollojne ,dhe gjatė kontrollimit te rrobave e vrejne ne kuleten e tij nje leter te cilen e kishte lene si amanet apo testament
ku shkruante:
Keshtu ky djalosh perfundoi ne menyren me te mire ,duke u penduar tek Zoti I tij ,(qe nje gje te tillė gjdo musliman I mire e ėnderron (menyren e vdekjes se ketij djaloshi)dhe duke e rrespektuar te tjeret dhe duke kerkuar falje tek nena dhe babai I tij duke ia gezuar zemren prinderve qe e shikuan per here te pare ne ate gjendje te pastert ne te cilen gjendje nuk e kishin parė kurrėnjėher me parė dhe e perjetuan ngrohtesin e perqafimit te djaloshit te tyre prej te cilit me pare kishin perjetuar vetem dhune dhe rrafje dhe tash I penduar e zevendeson ate dhune me perqafime dhe perulesi ndaj prinderve..
Ja nje shembull qe deshmon per ndikimin e besimit ne Zot tek nje njeri I deshpruar,siq ishte gjendja e ketij djaloshi icili kishte qen kriminel dhe droger icli kishte rrahur prinerit e tij ,dhe kur kerkon ndihme tek Zoti per sherim dhe pendohet per mekatet e tj me sinqeritet ,arrin qe te beje nje kthese 360 shkall dhe te behet nje njeri indershem dhe I rrespektuar ndaj te tjereve dhe vdes duke qen I rrespektuar dhe I penduar dhe I lumtur sepse ia arriti qellimit te tij qe te pendohet ndaj Zotit dhe nenes se tij duke e pastruar shpirtin e tij nga mekatet
Nje keshillė pėr ata/ato qe mendojnė
Pendoheni dhe kerkoni ndihmė tek Zoti sepse kjo veper eshte e dashur nga Zoti,Sundues I te gjitha botėrave,dhe do jeni fitimtar, I rrespektuar dhe lumtur ne te dy botėrat
Mebeshtetuni tek Zoti nese deshironi te jeni te lumtur sepse vetem Ai eshte I autorizuar te dhuroje lumturi ,njeriu mund te behet transmetues I lumturis mirpo jo autor(shkaktari) I lumturis,largojuni veprave(mekateve) te cilat te sjellin deme sepse lumturia nuk gjendet ne mekate por ne mekate gjendet vetem deshprimi
Krijoni Kontakt