Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 43
    i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Sas, hajer per temen

1. Besimi kundrejt pertner-it/es; eshte gje e mire! Do te thoja gjeja me e mire.
    Kjo te ben te "flesh rehat".

2. Mirekuptimi; nuk e di c'kerkon mirekuptimi ketu, sepse te mirekuptosh dicka do te thote te keqkuptosh nje gje jo te mire, per te mire Kjo eshte kupe qe mbushet shpejte dhe kerkon te zprazet pas shume pak kohe. Ndersa shprazja e saj i sjell punet keq. Nuk jane te mire personat qe duhet t'i mirekuptosh vazhdimisht besoj une!

3. Sinqeriteti; eshte i mire aty ku nevojitet. Them aty ku nevojitet sepse njeeriu duhet te jete jo vetem i sinqerte por edhe shume i hapur saktesisht ne qeshtjet qe jane te perbashketa. Por kurresesi te qeshtjet qe nuk jane, nuk mund te kerkooj hapje dhe sinqeritet per qeshtjet qe nuk me perkasin mua dhe qe prekin individualitetin e pales se dashur, sepse eshte pjesa qe e cmoj me se shumti te ana e kundert dhe te cdo njeri tjeter. Keto gjera mund te cfarosin individualitetin e secilit pa dallim dhe te ju shnderrojne ne nje dyfishim ne vend se ne dy pjese qe perbejne nje shpirte. Ketu nuk pajtohem deri ne fund me veten por parimisht me duket e drejte.

4. Komunikimi; gje e mire poashtu por jo i domosdoshem kur ekziston sinqeriteti dhe besimi i plote. Pastaj menyrat e komunikimit jane aq versatile sa nuk mund te numerohen gjithe gjuhet dhe protokolet e tyre. Edhe moskomunikimi eshte komunikim. Kur per nje arsye ose per nje tjeter nuk te lajmerohet partneri, per nje kohe "te gjate" edhe ky mund te quhet komunikim dhe pikerisht ky moskomunikim te cilit pala ia di arsyen, dhe se ajo arsye nuk kate bej me te si shkak, eshte nje forme e fuqishme e komunikimit qe e forcon lidhjen dhe i ndihmon pales ne riforcimin e personalitetit te vet ashtu qe kur te filloje komunikimi i serishem te ndihet nje energji e re ne lidhje; gje pozitive mendoj une .

5. Idete dhe qellimet e jetes; perputhja e tyre deri ne nje sfere e cila eshte e perbashket eshte e domosdoshme por cdo gje jasht saj eshte e padobishme bile edhe shpartalluese ne shumicen e rasteve. Cdo ide qe ndryshon ardhmerine e te dyve duhet te jete ne perputhje. Nese njeri deshiron te krijoje familje, eshte ide qe preke sferen e perbashket pa pajtimin e se ciles nga te dyja palet nuk mund te kete ardhmeri; ardhmeri po, por jo te perbashket. Por qellimet e jetes mund te jene te ndryshme dhe sa me te ndryshme aq me te begatshme eksperiencat ne lidhje. ..

Keto ishin perciptazi disa ne botekuptimet e mija momentale, -te pershendes.
    Baptist e lus zotin gjithe kete talent qe e keni te gjeni menyren dhe formen ma te pershtateshme e ta shtini ne veper. Gjergj Kastrioti apo NENE TEREZA, ishin njerez te zakonshem ne fillim por me vone e ndryeshuan konceptin mbi mendimin boteror.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ylli_pr : 03-07-2007 më 13:28

rrushja Maska e Bejbi
    Anëtarësuar
    03-06-2007
    Vendndodhja
    Këndej rrotull
    Postime
    382
    Citim Postuar më parë nga SaS
    shpesh here na ka ndodhur te analizojme se kush jane elementet qe perbejne dashurine !!! nje pyetje kam per ju nese do ishin keto elementet e dashurise cili do iu dukej me pavleri edhe do e hiqnit edhe dashuria juaj mos cenohej !!!

1- besimi kundrejt partnerit
    2- mirekuptimi
    3- sinqeriteti
    4- komunikimi
    5- idete edhe qellimet per jeten

pres mendimet e juaja !!! flm !!!
    e para nuk hiqet se dhe motoja ime eshte beso kontrollo
    e dyta duhet se sben se po i more gjonat ters iku per lesh dashuria
    e treta eshte kryesorja ne nje dashuri dhe pse paguhet shtrenjte nganjehere
    e katerta po e heq fare se eshte =me mirekuptimin
    e pesta pak rendesi ka se enderra thurim mjaft ne po ne jete ca bejme ,por po e le se duhet me heq vetem nje
    e gjashta flm per temen sas po po te heq dhe ty hahahahah joke

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    mirekuptimi dhe komunikimi jane pak a shume e njejta gje,ska komunikim pa mirekuptim dhe anasjelltas,keshtu qe meqe i ke vene te pavarura do hiqja dore nga nje prej ketyre.....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Citim Postuar më parë nga SaS
    shpesh here na ka ndodhur te analizojme se kush jane elementet qe perbejne dashurine !!! nje pyetje kam per ju nese do ishin keto elementet e dashurise cili do iu dukej me pavleri edhe do e hiqnit edhe dashuria juaj mos cenohej !!!

2- mirekuptimi
    3- sinqeriteti
    4- komunikimi

idete dhe qellimet per jeten!!

Se mos direkte do kalojme ne fejese neve, avash njeher.. cdo gje ne kohen e vet, cme duhet mua te flas per jeten per te ardhmen, me nje person qe ndoshta do rri 2 muaj edhe me vone do ndahem!!

pak me te rezervuar ne kto gjera!!

kte do e hiqja njeher, jo se pengon, por thjesht ska pse te beje pjese ne ate liste .

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Citim Postuar më parë nga SaS Lexo Postimin

2- mirekuptimi
    3- sinqeriteti
    4- komunikimi

Mua me duken elemente te pandashem per nje çift qe kerkon te shkoje mire .
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    nga sunduku e qite kete teme mi perla

mu me pelqeu me tepr ajo shprehja e ildushes,

"Une di shtoja dhe nja dy... se per te heq, lesh me qime moj fatime..."
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    6,577
    Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    nga sunduku e qite kete teme mi perla

mu me pelqeu me tepr ajo shprehja e ildushes,

"Une di shtoja dhe nja dy... se per te heq, lesh me qime moj fatime..."
    Po re xhuxhu , prit se do gjej te tjera qe ja vlen te diskutohet.

Po qene pune leshi e Fatimesh, ja i ke veshet zotrote lol
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    epo dimer po vjen, oj perle,

dhe lesh duhet per te mbaj ngrohte,

se iku vera doli nga dera.

p.s mos me thush pastaj qe me zuri gripi,...lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    6,577
    Epo mire e morem vesh qe nga lista e sasit ti do shtoje dhe leshin lol

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    Ne fakt do ishte mire mos hiqje asnjeren prej tyre sepse ndryshe do te kishte nje lidhje te cale....dhe dashuria me paterica nuk ka kuptim...gjithsesi nese SaS thote hiq nje edhe un po e heq nje...do te hiqja te fundit pra idete dhe qellimet per jeten....sepse eshte i vetmi element tek i cili shoh frike per te ardhem e nje lidhjeje
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •