Close
Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 168
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Shikoni kete vidio

Ketu mund te shikoni me syte tuaj se si katandiset intestino pra zorra e trashe kur ushqehesh ne menyre te gabuar .
    shikim te mbare !!!

http://uk.youtube.com/watch?v=han3AfjevOc
    larguar forever

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    shume teme interesante Dardajan, me ke lene pa fjale,
    pati disa pjese qe i kalova duke i lexuar siperfaqesisht, se me mungon durimi, por ne pergjithesi ishte mjaft edukuese.
    Me beri pershtypje mbi te gjitha ideja e mbetjes se emocioneve negative ne nje kafshe qe theret. Jam shume dakord me ty, si i thone atij muhabeti, ne jemi ushqimi qe hame. Kafshet vuajne po aq sa ne. Une kam jetuar vete ne fshat, dhe vrojtoja sjelljen e tyre. Lopa eshte shume inteligjente, me anen e syve shpreh ate qe ndjen, kerkon te komunikoje kur nje ambient apo ushqimi nuk i pelqen, gjithmone nese ti ja lejon, dhe nuk e keqtrajton duke e goditur me shkop. Dola pak nga tema me duket .
    Nuk me kutohen te gjitha ato qe me bene pershtypje, por dua te te them , bravo te qofte, per ato qe ke studiuar, dhe per faktin qe po na meson dhe ne.
    Une i kam shume nga ato simptoma me siper, pucra , sy te skuqur(besoj me shume nga profesioni) lodhje pa shkak. Lere pasatj ushqimin, se nuk ka njeri me te ērregullt se une, pa orar, pa karar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    shume teme interesante Dardajan, me ke lene pa fjale,
    pati disa pjese qe i kalova duke i lexuar siperfaqesisht, se me mungon durimi, por ne pergjithesi ishte mjaft edukuese.
    Me beri pershtypje mbi te gjitha ideja e mbetjes se emocioneve negative ne nje kafshe qe theret. Jam shume dakord me ty, si i thone atij muhabeti, ne jemi ushqimi qe hame. Kafshet vuajne po aq sa ne. Une kam jetuar vete ne fshat, dhe vrojtoja sjelljen e tyre. Lopa eshte shume inteligjente, me anen e syve shpreh ate qe ndjen, kerkon te komunikoje kur nje ambient apo ushqimi nuk i pelqen, gjithmone nese ti ja lejon, dhe nuk e keqtrajton duke e goditur me shkop. Dola pak nga tema me duket .
    Nuk me kutohen te gjitha ato qe me bene pershtypje, por dua te te them , bravo te qofte, per ato qe ke studiuar, dhe per faktin qe po na meson dhe ne.
    Une i kam shume nga ato simptoma me siper, pucra , sy te skuqur(besoj me shume nga profesioni) lodhje pa shkak. Lere pasatj ushqimin, se nuk ka njeri me te ērregullt se une, pa orar, pa karar.
    Kjo eshte vetem maja e ajzbergut, por nuk po kam me kohe qe te shkruaj...
    larguar forever

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Kjo eshte vetem maja e ajzbergut, por nuk po kam me kohe qe te shkruaj...
    mezi po pres te shoh ēka nen siperfaqes se ujit atehere, po pa nxitim, avash avash.

Tani me erdhi ndermend diēka.
    Kur ti the qe kur jemi te semure na vjen per te vjelle sepse trupi do te pastrohet.
    Kjo duhet te jete arsyeja qe grate shtatezane kane te vjella, sepse trupi rrit "kontrollin" e asaj qe futet ne bark. Ti si thua.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 27-10-2007 mė 18:12

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    mezi po pres te shoh ēka nen siperfaqes se ujit atehere, po pa nxitim, avash avash.

Tani me erdhi ndermend diēka.
    Kur ti the qe kur jemi te semure na vjen per te vjelle sepse trupi do te pastrohet.
    Kjo duhet te jete arsyeja qe grate shtatezane kane te vjella, sepse trupi rrit "kontrollin" e asaj qe futet ne bark. Ti si thua.
    Me pjesen e pare nuk jam dakort pasi shtatzania nuk eshte semundje ,ndersa me pjesen e dyte te shkrimit po, pasi ne shtatzani te gjtha organet qe nga truri e deri tek gjymtyret qe nuk jane organe rrisin ndjeshen aktivitetin e tyre dhe jane me te ndjeshem, pastaj gjith ky informazion kalon ne tru , ne qendra te caktuara dhe ky i fundit jep komandat e nevojshme per nxerrjen jashte te ushqimeve apo trupave qe mund te rrezikojne jeten apo te keqesojne ate.
    Megjithate kjo eshte vetem nje arsye , por mendoj se ka edhe te tjera qe nuk mund te trajtohen ne kete teme .
    larguar forever

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anėtarėsuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    sa jane te verteta keto. Ne nuk jemi te gjithe vegjetarian , pra si ka mundesi mos me i konsumu keto ushqime- mishrat mendoj....me qene ashtu askush ne bote si kish ngrene????????
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Teme interesante Dardajan .

Qekur kshu je bere doktor ? loool

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Teme interesante Dardajan .

Qekur kshu je bere doktor ? loool
    Pinku im i lagjes ,
    Nevoja dhe interesi e bejne njeriun te beje shum gjera,qe mund te jene pozitive ose negative.

Si goc lagje qe te kom po ti jap nja dy keshilla per cunin tat te bukur.

1-Mos i jep cunit asigjo qe eshte e perpunuar neper fabrika ushqimore, pasi cdo ushqim i tille ka shume soluzione kimike per te rritur daten e skadences, keto soluzione shkaterrojne tte gjitha enzimet ne ushqime dhe si rrjedhoje ushqimi nuk ka vlere perkundrazi merr energji (enzime) nga trupi.

2-Mos i jep cunit ushqime me permbajtje amidon si buk, biskota, briosh,makarona,byrek,petlla e ku di un c'far.

3-Mos i jep cunit djathra, gjalp, e qumesht, por mund ti japesh vetem gjize, dhe kos natyral dhe jo fabrike.

4-Mos i jep cunit asnje lloj embelsire , sidos sheqerin e bardhe, mos e fut ne shtepi fare , mund te perdoresh shum pak sheqerin natyral nga kallami i sheqerit.

5-Mos perdor ne shtepi kripen normale , por ate kristale te himalajes qe ka 84 element natyror.

6-Mos i jep cunit mish te kuq si ai i lopes vicit derrit etj.. por mund ti japesh peshk, ose me mire midhje .

7-Mos i jep lengje frutash te pregatitura ne fabrike, por shtrydhi vet nga frutat pak minuta para se tja japesh.

8-Mos i zje perimet,zarzavatet, me 100° dhe per 2 ore , por me tenxhere me presion me avull, per rreth 15 min.

9- Mos i perzje ne te njejten pjate apo ne te njejten kohe ushqime me proteina shtazore, dhe bimore.

10- Mos i jep ne te njejten kohe fruta acide dhe jo acide, psh mbas bananes nuk shkon kivi ose mandarina por molla ose pjeshka, dardha etj..

Cfar ti japesh ?

Te gjitha perimet dhe zarzavatet te gatuara me avull pa buke, ose me buke thekre te thekur.

Dhe te gjitha llojet e frutave dhe lengjet e tyre , ku frutat duhet te jene sa me te bera dhe ne temp e trupit.

Shkoni sa me shpesh ne det.

te fala Beni
    larguar forever

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Dardajan ,

Te faleminderit shume .. per keshillat . Jane keshilla me vlere shume .

Dhe shume shkrime te tjera qe i lexova tani ishin shume interesante dhe te nevojshme shume ne jeten tone te perditshme .

Te uroj gjithe te mirat Ben.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar mė parė nga dardajan Lexo Postimin
    Pinku im i lagjes ,
    Nevoja dhe interesi e bejne njeriun te beje shum gjera,qe mund te jene pozitive ose negative.

Si goc lagje qe te kom po ti jap nja dy keshilla per cunin tat te bukur.

1-Mos i jep cunit asigjo qe eshte e perpunuar neper fabrika ushqimore, pasi cdo ushqim i tille ka shume soluzione kimike per te rritur daten e skadences, keto soluzione shkaterrojne tte gjitha enzimet ne ushqime dhe si rrjedhoje ushqimi nuk ka vlere perkundrazi merr energji (enzime) nga trupi.

2-Mos i jep cunit ushqime me permbajtje amidon si buk, biskota, briosh,makarona,byrek,petlla e ku di un c'far.

3-Mos i jep cunit djathra, gjalp, e qumesht, por mund ti japesh vetem gjize, dhe kos natyral dhe jo fabrike.

4-Mos i jep cunit asnje lloj embelsire , sidos sheqerin e bardhe, mos e fut ne shtepi fare , mund te perdoresh shum pak sheqerin natyral nga kallami i sheqerit.

5-Mos perdor ne shtepi kripen normale , por ate kristale te himalajes qe ka 84 element natyror.

6-Mos i jep cunit mish te kuq si ai i lopes vicit derrit etj.. por mund ti japesh peshk, ose me mire midhje .

7-Mos i jep lengje frutash te pregatitura ne fabrike, por shtrydhi vet nga frutat pak minuta para se tja japesh.

8-Mos i zje perimet,zarzavatet, me 100° dhe per 2 ore , por me tenxhere me presion me avull, per rreth 15 min.

9- Mos i perzje ne te njejten pjate apo ne te njejten kohe ushqime me proteina shtazore, dhe bimore.

10- Mos i jep ne te njejten kohe fruta acide dhe jo acide, psh mbas bananes nuk shkon kivi ose mandarina por molla ose pjeshka, dardha etj..

Cfar ti japesh ?

Te gjitha perimet dhe zarzavatet te gatuara me avull pa buke, ose me buke thekre te thekur.

Dhe te gjitha llojet e frutave dhe lengjet e tyre , ku frutat duhet te jene sa me te bera dhe ne temp e trupit.

Shkoni sa me shpesh ne det.

te fala Beni
    Po kshu do vdesim ne mo vlla.. na le pa buke, pa ushqim.

Po kripen e himalajes ku ta marrim. Ktu ka vetem kripe ku di un nga vjen me duket nga deti patokut.. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė ushqehemi?
    Nga dardajan nė forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Pėrgjigje: 133
    Postimi i Fundit: 05-10-2012, 06:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •