Postuar mė parė nga
mesia4ever
Pershendetje lone_star.
Une nuk shikoj si ai misionari nje rregull, une shikoj se cfare thote doktrina e atij besimi. Faktikisht eshte e ngjashme shume Kurani me Biblen rreth Jezusit. Kurani vetem mohon hyjnesine e Jezusit. Ne te gjitha pikat tjera pothuajse pajtohet, p.sh. Kurani thote se Jezusi eshte Fjale e Perendise (dhe Shpirt nga Ai), e quan te paster (pa mekat), nje hadith thote Satani e prek me dy gishta cdo njeri kur vjen ne bote, vetem Jezusin nuk ka mundur ta preke, :
Satan touches people when they are born.
The Prophet said, "When any human being is born. Satan touches him at both sides of the body with his two fingers, except Jesus, the son of Mary, whom Satan tried to touch but failed, for he touched the placenta-cover instead." Volume 4, Book 54, Number 506: Narrated Abu Huraira:
Tani lind pyetja logjike, a ka prekur Satani Muhamedin kur eshte lindur ai, pergjigjja sipas ketij Hadithi eshte e qarte...
Une pranimin e Jezusit nuk do ta quaja konvertim. Shume myslimane me te cilet bisedoj me thone 'po don me ma ndrru fene' apo 'po don mem kthy n'fe tane'. Jo une nuk mund ta detyroj dike qe ta pranoje Jezusin nese ai nuk deshiron. Le t'i shikoje njehere argumentet e krishterimit, nese iu duken jo-logjike, mos t'i pranoje. Une si i krishter e kam vetem per obligim t'u them myslimaneve se do te bijne ne grope. Gjithashtu kam nje porosi per myslimanet, mos i besoni Muhamedit sepse nuk ka asi shperblimi ne parajse qe flitet ne Kuran, sepse Muhamedi vetem i mashtroi luftetaret e vet (qe ishin injorante shumica), dhe u premtoi kenaqesi tokesore (qe ne toke nuk do te mund t'i kishin) vetem qe ta fitoje lojalitetin e tyre. Kete nuk jua them si mik, por si vellai juaj. Muhamedi ka bere plagjiature nga jehudite (te cilet ia shtremberonin gjerat nga Bibla me qellim qe te deshtonte), sabinet dhe mitet pagane arabe dhe ato gjera qe ia tregonin prifterinjte. Pra kurre nuk ka qene Profet i Perendise, sepse as nuk ka qene shembull moral, ka martese me femije, as nuk ka qene i profetizuar ne ndonje shkrim, aq me pak ne Bibel. Keto qe shkruajne sot misionaret myslimane (kinse paska profeci per te) te gjitha jane propaganda, e marrin nje varg dhe e shkepusin dhe e nxjerrin jashte konteksti, dhe pastaj e mbyllin Biblen. Mos u besoni. Shpetimi juaj eshte me me rendesi se sa cfare thote 'feja' juaj.
Me misionar shume pak me ka rene te bisedoj per Islamin, sepse une mendoj se e njoh Islamin shume me mire se ata, pra misionaret nuk me kane mesuar mua per Islamin, por ka pasur mjaft raste kur une i kam mesuar ata per Islamin, pra ia kam s'pjeguar ndonje gje kur nuk e kane kuptuar mire.
Nuk mund te mashtroj, perkundrazi une them lexone edhe Kuranin (me vemendje), hadithe lexoni (qe ta mesoni se kush ishte ne te vertete Muhamedi, sa njerez i vrau, cilat ishin deshtimet e tij etj.), por lexone edhe Biblen, edhe lexoni per argumentet krishtere.
Po Islami lufton Ungjillin, ne shtetet Islamike nuk u lejohet te krishtereve qe ta predikojne Jezusin, ka tatim poshterues per ta etj. Tani paramendoni nje doktrine (po e imagjinojme) qe ndalon Kuranin, a do ta respektoje ti si mysliman, askush nuk do te kishte te drejte qe ta kerkoje qe ti ta respektosh. Te krishteret e vertete nuk urrejne myslimanet, as jehudite, as ateistet, aske, sepse Jezusi e sanksionoi urrejtjen. Une e pranoj se jam kritik ndaj Islamit, sepse Islami ka shkatrruar miliarda shpirtera, si jeterat e myslimaneve, ashtu edhe jeterat e qafireve. Shumica e myslimaneve nuk dijne shume per Islamin, ata e dijne vetem se *Nuk ka Zot tjeter perpos Allahut, dhe Muhamedi eshte Profeti i Tij*. Plote shoke te mi myslimane (qe i thone vetes) as qe e kane lexuar ndonjehere Kuranin. Ne Islam pra ka nje injorance totale (si ajo e kohes se xhahilise). Madje edhe misionaret islame, si answering.christianity etj. Pa kurrfare baze, shpifin gjera nga vetja...
Respekt.
Krijoni Kontakt