Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    ...........
    Anėtarėsuar
    04-05-2007
    Vendndodhja
    para dyerve tė vdekjes
    Postime
    99
    Abdullah Colobong Mangaoang, thotė:
    "Kam lindur nė njė rreth qė i pėrket fesė sė krishterė. Nė rini,
    isha anėtar aktiv i Kishės sė Bashkuar Metodiste. Ėndėrroja qė, njė
    ditė, tė bėhesha misionar dhe ta ktheja nė Kristianizėm atė popull
    pagan, barbar dhe tė egėr, siē i konsideronim ne muslimanėt. Madje,
    shqetėsoja tė afėrmit e mi, qė tė mė ndihmonin, tė mėsoja pėrmendėsh
    citate nga Bibla. Por, besimi im i patundur, nė kristianizėm nė
    pėrgjithėsi, e nė veēanti nė Kishėn e Bashkuar Metodiste, filloi tė
    luhatej, pėr shkak tė kundėrthėnieve tė shumta, dallimeve tė mėdha,
    besimeve iracionale, blasfemive nė Bibėl dhe traditave pagane tė
    dogmave tė krishtera. Vura re se, gjatė viteve tė shkuara, unė kisha
    qenė njė vijues i verbėr i besimit me dogma pagane, sikurse janė:
    Krishti qan: "Krishti qan me zė tė lartė, duke thėnė: O Zoti im, O
    Zoti im, pse mė harrove?" (Shėn Marku: 15-34)
    Ky citat tregon qartė se Krishti (Isai) nuk ishte Zot, por thjesht
    njė pejgamber i Zotit, e asgjė mė shumė. Ai iu drejtua Zotit pėr
    ndihmė me njė zė tė mekur dhe nė gjendje tė dėshpėruar.

Krishti, bir i Zotit. Kjo dogmė bie ndesh me mėsimet dhe thėniet e
    Isait a.s. dhe ėshtė pėrdorur nė kuptimin metaforik. Kjo shprehje,
    nė kuptimin metaforik ėshtė pėrdorur edhe pėr shumė pejgamberė tė
    tjerė, nė Bibėl.
    Shlyerja e mėkatit: "Baballarėt nuk do tė vdesin pėr fėmijėt e tyre,
    as fėmijėt e tyre nuk do tė vdesin pėr baballarėt e tyre, por
    ēdonjėri do tė vdesė pėr fajin e vet." (2 Kronikat 25-4)
    "Ai qė bėn mėkate nuk do tė vdesė: djali s'do tė pėrgjigjet pėr
    fajet e t'et, as i ati s'do tė pėrgjigjet pėr fajet e tė birit. Tė
    drejtit do t'i takojė drejtėsia dhe tė paudhit paudhėsia." (Ezekiel,
    18:20)
    Citatet e pėrmendura tregojnė qartė, se dogma `Shlyerja e mėkatit
    burimor' ėshtė e pabazė. Nėse vėrtet Zoti e ka dėrguar Isain a.s.,
    qė me vdekjen e tij nė kryq, t'ia falė mėkatet njerėzimit, siē thonė
    tė krishterėt, atėherė Zoti i tė krishterėve, bie ndesh me fjalėt e
    tij dhe Ai paraqitet si i pamėshirshėm dhe jo i drejtė. Ai u bėn
    padrejtėsi krijesave tė tij duke lejuar, qė njeriu i pafajshėm, tė
    vuajė pėr njeriun e fajshėm.
    Triniteti: "S'ka Zot pėrveē njė Zoti." (1 Koritianėt, 8: 6)
    "Tashti, ndėrmjetės nuk ka ku ėshtė vetėm njė. E Hyji ėshtė njė i
    vetėm." (Galatasve 3: 20). "Unė jam i dėrguar vetėm te delet e
    humbura tė shtėpisė sė Izraelit."
    (Mateu 15: 24).
    Vallė, kėto citate dhe citate tė tjera tė Biblės, a nuk e
    pėrgėnjeshtrojnė dogmėn e "Trinitetit", duke vėrtetuar njėsinė e
    Zotit dhe pejgamberinė e Isait a.s., dhe se misioni i tij, nuk ishte
    universal.
    "Mos t'ju shkojė ndėrmend, se erdha pėr ta shlyer Ligjin ose
    Profetėt! Jo, s'erdha tė shlyej, por tė pėrkryej. Me tė vėrtetė, po
    ju them: derisa tė jetė qielli, asnjė gėrmė dhe asnjė presje, nuk do
    t'i hiqet Ligjit, por do tė zbatohen tė gjitha… (Mateu 5: 17, 18)
    Kėto citate, shprehin qartė, se Isai a.s. s'ka sjellė religjion tė
    ri, se Krishterizmi s'mund t'i atribuohet atij dhe se Krishterizmi
    s'ka themelues.
    Madje, studjova Hinduizmin, Budizmin, Judaizmin etj. Por ishte
    humbje kohe, sepse, kėto fe, nuk tė ēojnė drejt shpėtimit.
    Mendja ime nuk gjente prehje e qetėsi… Fatmirėsisht, njė mik mė
    huazoi njė libėr, me titull "Feja Islame - zgjedhja jonė ". Libri
    pėrmbante mbresat e personaliteteve eminente, qė kishin pranuar fenė
    islame. Fillova tė studioj librat e fesė Islame. Feja Islame ėshtė
    fe e pėrkryer monoteiste, e udhėzon njerėzimin drejt njė jetė tė
    lumtur dhe i garanton kėnaqėsi, nė kėtė botė dhe nė botėn e
    amshueshme.
    Mė 1972, pranova Islamin. Falenderoj Allahun qė gjeta tė Vėrtetėn."

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar mė parė nga Genesis
    E cte them aman. Megjithate per tu kthyer perseri ne teme. Nuk do cuditesha nga ky fakt, edhe pse mund te kete me teper.

Po puna qendron ketu, qe dhe Muslimanet ta kene te qarte. Protestantizmi dhe deget e ndryshme te nderlidhura, ku spikat Kalvinizmi, jane formacione fetare qe nuk besojne fare ne KISHA, sidomos ato Katolike por dhe te tjera. Nuk besojne ne konfesion, pasi konfesioni, pra te shkosh te falesh tek prifti, e para te jep mundesine qe te besh prap mekat, dhe e dyta ka te bej me besimin, qe ne ket bote, pervec Zotit dhe perkushtimit ndaj ti nuk duhet te besosh asgje tjeter dhe ti besosh askujt tjeteri.
    Un do ju keshilloja te gjitheve te lexonit Max Weberin, te gjithe muslimaneve. Do ta kuptoni pse feja Muslimane eshte fe qe rrezikon civilizimin perendimor, jo sepse eshte e prapambetur, perkundrazi, bazat e civilizimit perendimor modern dhe kapitalist jane pikerisht tek Protestantizmi dhe Kalvinizmi, dhe merita e tyre qe qe i shkeputen njerezit nga Kisha, dhe krijuan individe shume shume fetar. Nje tjeter gje interesante eshte qe keto nuk besojne tek Jezu Krishti sic beson Kisha Katolike dhe Orthodokse. Nuk kane shenjtore, besojne vec tek FJALA E ZOTIT qe eshte shkruar ne Bibel, sic besojne dhe Muslimanet tek Kurani dhe KAQ. Pra kane shume te perbashketa.

Nesje, lexoni Max Weberin dhe librin e tij The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism, Etika Protestante dhe Shpirti i Kapitalizmit. Eshte nje liber megjithmend i madh, qe ka patur ndikim te jashtzakonshem ne teorine e intepretimeve te ngritjes se civilizimit perendimor. Dhe bazat imediate qe cuan ne kete ngritje nuk jane aspak tek e kaluara historike e "gerqise se lashte" apo tek kisha katolike a ku di un kush tjeter, por jane tek "etika protestante", qe po ta veresh eshte shume e ngjashme me menyren se si Muslimanet kane jetuar qemoti, kur erdhi Muhamedi.

Keto siper jane kryesisht per Reformimin Radikal, qe solli grupe si Anabaptiste me shoke. Ndryshimi i vetem nga Muslimanet mbase eshte intepretimi i skriptures, qe ketu njeriu lejohet ti japi nje intepretim me dinamik vete skriptures, gjithsesi menyra e jeteses, dedikimi dhe shpetimi shifen njesoj si ne Muslimanizem them une.
    Genesis per ne lidhje me cfare ka dashur te thote tema ja ke keputur komplet jashte konteksti.

Disiplina e punes e Protestaneve mund te kete ngjashmeri me ate Islame (ne fillimet e Islamit te pakten) po kjo s'ka lidhje me tekniken e konvertimit qe ata zbatojne ne Shqiperi e kudo. Mua vete me ka ndodhur qe te tregonte amerikani misioner qe ja ku e ke te shkruar ne Kur'an qe alkooli nuk eshte i ndaluar. Dhe nxirrte nje liber te tij me citate nga Kur'ani. Ne Kur'an ka verse ku alkooli si nje fenomen i madh social ne kohen e Profetit qe ishte ndalohet gradualisht dhe jo menjehere. Po keshtu edhe me ceshtjen e Jezusit a.s shtremberojne cfare thuhet ne Kur'an per ta paraqitur te ngjashme me cfare predikojne. Pra cfare bejne misioneret, mashtrojne njerezit e paditur.

Edhe ne forum kemi individe te tille, psh Mesia4ever, si kujton ti nga i ka mesuar kaq gjera rreth Islamit ai/ajo? Nga burime te tilla qe bien aq ndesh me njera tjetren dhe jane aq idiote sa shpresoj qe as ai/ajo vete nuk i besojne. Eshte thjesht ideja shpif e genje se ndoshta nje fije dyshimi ka per te mbetur.

Ne fakt rrymat protestane jane me intolerantet ndaj Islamit dhe myslimaneve. Ka mendime te ndryshme nder to, po te pyesesh nje pastor babtist tipik ne Texas ai nga ana teologjike Islamin me Budizmin i quan njelloj, per te eshte pagan dhe duhet luftuar ose konvertuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lone_star : 23-05-2007 mė 21:03

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever
    Ska pasur nevoje te jem aty prezent, i ke ne hadithe dhe ne histori. Muhamedi 26 vjecar udhetoi ne Siri me udhetime tregtare, takim me prifterinje dhe rabine te ndryshem prej te cileve mesoi Monoteizmin sepse ne ate kohe arabet adhuronin mbi 350 hyjni. ne moshen 40-41 i 'erdhi shpallja'. 14 vjet takime me cifute dhe te krishtere ne udhetime tregtare (perfshire edhe sekte heretike 'te krishtera' qe mohonin kryqzimin e Jezusit, qe kishin futur Marine si personin e trete te Trinise etj.). I ke edhe ne Kuran keto.

Kalo mire.
    Po vec vazhdo se nuk ka gje nuk din ti e sidomos kur e permend MUHAMEDIN a.s i din bile edhe me mire se ndonje dijetar i madh MUSLIMAN . KREJT I DIN TI KU KA QENE , CFARE KA BERE , ME CKA ESHTE MARE , ME CILET ESHTE TAKUAR , cka te te them me ke habitur . Sa per TRINITETIN TE LUTEM MOS ME THUAJ ASGJE ..1+1+1=3
    VETE FJALA TE THOTE TRI- ( 3 )NITET....
    Por si do qe te jete prap te them se me te vertete jam i habitur me diturin tende ...

ALL-LLAHU EKBER..

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga lone_star
    Genesis per ne lidhje me cfare ka dashur te thote tema ja ke keputur komplet jashte konteksti.

Disiplina e punes e Protestaneve mund te kete ngjashmeri me ate Islame (ne fillimet e Islamit te pakten) po kjo s'ka lidhje me tekniken e konvertimit qe ata zbatojne ne Shqiperi e kudo. Mua vete me ka ndodhur qe te tregonte amerikani misioner qe ja ku e ke te shkruar ne Kur'an qe alkooli nuk eshte i ndaluar. Dhe nxirrte nje liber te tij me citate nga Kur'ani. Ne Kur'an ka verse ku alkooli si nje fenomen i madh social ne kohen e Profetit qe ishte ndalohet gradualisht dhe jo menjehere. Po keshtu edhe me ceshtjen e Jezusit a.s shtremberojne cfare thuhet ne Kur'an per ta paraqitur te ngjashme me cfare predikojne. Pra cfare bejne misioneret, mashtrojne njerezit e paditur.
    Pershendetje lone_star.
    Une nuk shikoj si ai misionari nje rregull, une shikoj se cfare thote doktrina e atij besimi. Faktikisht eshte e ngjashme shume Kurani me Biblen rreth Jezusit. Kurani vetem mohon hyjnesine e Jezusit. Ne te gjitha pikat tjera pothuajse pajtohet, p.sh. Kurani thote se Jezusi eshte Fjale e Perendise (dhe Shpirt nga Ai), e quan te paster (pa mekat), nje hadith thote Satani e prek me dy gishta cdo njeri kur vjen ne bote, vetem Jezusin nuk ka mundur ta preke, :

Satan touches people when they are born.
    The Prophet said, "When any human being is born. Satan touches him at both sides of the body with his two fingers, except Jesus, the son of Mary, whom Satan tried to touch but failed, for he touched the placenta-cover instead." Volume 4, Book 54, Number 506: Narrated Abu Huraira:

Tani lind pyetja logjike, a ka prekur Satani Muhamedin kur eshte lindur ai, pergjigjja sipas ketij Hadithi eshte e qarte...

Une pranimin e Jezusit nuk do ta quaja konvertim. Shume myslimane me te cilet bisedoj me thone 'po don me ma ndrru fene' apo 'po don mem kthy n'fe tane'. Jo une nuk mund ta detyroj dike qe ta pranoje Jezusin nese ai nuk deshiron. Le t'i shikoje njehere argumentet e krishterimit, nese iu duken jo-logjike, mos t'i pranoje. Une si i krishter e kam vetem per obligim t'u them myslimaneve se do te bijne ne grope. Gjithashtu kam nje porosi per myslimanet, mos i besoni Muhamedit sepse nuk ka asi shperblimi ne parajse qe flitet ne Kuran, sepse Muhamedi vetem i mashtroi luftetaret e vet (qe ishin injorante shumica), dhe u premtoi kenaqesi tokesore (qe ne toke nuk do te mund t'i kishin) vetem qe ta fitoje lojalitetin e tyre. Kete nuk jua them si mik, por si vellai juaj. Muhamedi ka bere plagjiature nga jehudite (te cilet ia shtremberonin gjerat nga Bibla me qellim qe te deshtonte), sabinet dhe mitet pagane arabe dhe ato gjera qe ia tregonin prifterinjte. Pra kurre nuk ka qene Profet i Perendise, sepse as nuk ka qene shembull moral, ka martese me femije, as nuk ka qene i profetizuar ne ndonje shkrim, aq me pak ne Bibel. Keto qe shkruajne sot misionaret myslimane (kinse paska profeci per te) te gjitha jane propaganda, e marrin nje varg dhe e shkepusin dhe e nxjerrin jashte konteksti, dhe pastaj e mbyllin Biblen. Mos u besoni. Shpetimi juaj eshte me me rendesi se sa cfare thote 'feja' juaj.

Edhe ne forum kemi individe te tille, psh Mesia4ever, si kujton ti nga i ka mesuar kaq gjera rreth Islamit ai/ajo? Nga burime te tilla qe bien aq ndesh me njera tjetren dhe jane aq idiote sa shpresoj qe as ai/ajo vete nuk i besojne. Eshte thjesht ideja shpif e genje se ndoshta nje fije dyshimi ka per te mbetur.

Me misionar shume pak me ka rene te bisedoj per Islamin, sepse une mendoj se e njoh Islamin shume me mire se ata, pra misionaret nuk me kane mesuar mua per Islamin, por ka pasur mjaft raste kur une i kam mesuar ata per Islamin, pra ia kam s'pjeguar ndonje gje kur nuk e kane kuptuar mire.
    Nuk mund te mashtroj, perkundrazi une them lexone edhe Kuranin (me vemendje), hadithe lexoni (qe ta mesoni se kush ishte ne te vertete Muhamedi, sa njerez i vrau, cilat ishin deshtimet e tij etj.), por lexone edhe Biblen, edhe lexoni per argumentet krishtere.

Ne fakt rrymat protestane jane me intolerantet ndaj Islamit dhe myslimaneve. Ka mendime te ndryshme nder to, po te pyesesh nje pastor babtist tipik ne Texas ai nga ana teologjike Islamin me Budizmin i quan njelloj, per te eshte pagan dhe duhet luftuar ose konvertuar.
    Po Islami lufton Ungjillin, ne shtetet Islamike nuk u lejohet te krishtereve qe ta predikojne Jezusin, ka tatim poshterues per ta etj. Tani paramendoni nje doktrine (po e imagjinojme) qe ndalon Kuranin, a do ta respektoje ti si mysliman, askush nuk do te kishte te drejte qe ta kerkoje qe ti ta respektosh. Te krishteret e vertete nuk urrejne myslimanet, as jehudite, as ateistet, aske, sepse Jezusi e sanksionoi urrejtjen. Une e pranoj se jam kritik ndaj Islamit, sepse Islami ka shkatrruar miliarda shpirtera, si jeterat e myslimaneve, ashtu edhe jeterat e qafireve. Shumica e myslimaneve nuk dijne shume per Islamin, ata e dijne vetem se *Nuk ka Zot tjeter perpos Allahut, dhe Muhamedi eshte Profeti i Tij*. Plote shoke te mi myslimane (qe i thone vetes) as qe e kane lexuar ndonjehere Kuranin. Ne Islam pra ka nje injorance totale (si ajo e kohes se xhahilise). Madje edhe misionaret islame, si answering.christianity etj. Pa kurrfare baze, shpifin gjera nga vetja...

Respekt.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga halil_gostivari
    Po vec vazhdo se nuk ka gje nuk din ti e sidomos kur e permend MUHAMEDIN a.s i din bile edhe me mire se ndonje dijetar i madh MUSLIMAN . KREJT I DIN TI KU KA QENE , CFARE KA BERE , ME CKA ESHTE MARE , ME CILET ESHTE TAKUAR , cka te te them me ke habitur . Sa per TRINITETIN TE LUTEM MOS ME THUAJ ASGJE ..1+1+1=3
    VETE FJALA TE THOTE TRI- ( 3 )NITET....
    Por si do qe te jete prap te them se me te vertete jam i habitur me diturin tende ...

ALL-LLAHU EKBER..
    Pershendetje Halil.
    A ende je duke e kritikuar Trinine. Mos te kane genjyer ateistet & co. (Deshmitaret e Jehoves, misionaret islame, anti-trinitarianet, misionaret jehudi) etj. A te kane thene se eshte vjedhur nga paganizmi sepse ata keso genjeshtrash dijne te bejne? Injoranca e tyre eshte e paskajshme.
    TreUnitet. Formula e Trinise nuk eshte 1+1+1=3, por 1X1X1=1

http://eja.blogsome.com/2006/04/06/triniteti/

Kisha dashur qe te te ndihmoj. (sqarime ne anglisht)

http://www.answering-islam.de/Main/Trinity/index.html

Respekt.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nuk mund te kete te krishtere qe e kundershtojne Hyjnesine e Jezusit. Kjo do te ishte sikur te jesh mysliman duke mos e njohur Muhamedin si profet te fundit. Bibla thote se Jezusi eshte Zot, e tani keta deshmitaret e Jehoves i keqperkthejne qellimisht keto vargje, dhe i nxjerrin jashte konteksti qe t'i pershtaten doktrinave te tyre.

Gjoni 1:1 Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi.

2 Ai (fjala) ishte nė fillim me Perėndinė.

3 Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė tij (fjala), dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė.
    ...
    10 Ai (fjala) ishte nė botė, dhe bota u krijua me anė tė tij, por bota nuk e njohu.

http://www.dianedew.com/deity.htm
    Tani nuk dua te perziehem ne ate qe ti ke zgjedhur te besojsh . Per ty Jeusi eshte Zot , ashtu qofte , nuk e kam ndermend te konfrontohem me ty lidhume me kete ceshjte.

Edhe Kurani cuditerisht thote se Jezusi eshte Fjale e Zotit. Autori i Kuranit nuk ka ditur madje as se cfare lene te kuptojne keto shprehje.

3:39. E duke u falur ai nė faltore, engjėjt e thėrrasin: "All-llahu tė pėrgėzon ty me Jahjanė, qė do tė vėrtetojė fjalėn (Isain) e ardhur nga All-llahu, e qė do tė jetė prijės i matur dhe pejgamber nga tė dalluarit!"

3:45. Pėrkujto kur engjujt i thanė: "Oj Mejreme, All-llahu tė pėrgėzon me fjalėn e vet emri i tė cilit ėshtė Mesih, Isa, bir i Merjemes, i famshėm nė dynja e ahiret dhe nga tė afėrmit (e Zotit).

4:171. O ithtarėt e librit, mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thuani tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai...

Ky ajet thote se Jezusi eshte Fjale e Perendise, ndersa ne fillim ua terhjek verejtjen te krishtereve 'qe te mos e teprojne ne fene e tyre' se eshte vetem nje i derguar?! Cfare kontradikte.

Tani kisha pasur nje pyetje per myslimanet. Si mund te jete Jezusi Fjale e Zotit dhe te jete vetem nje profet i thjeshte, (edhe me i vogel se Muhamedi)? Perse Jezusi dallon dhe eshte shembull morali etj. per dallim nga Muhamedi?
    Pik se pari une mundem te te garantoj ty 100 % se keto ajet qe ti permende nuk kane asnje kontradite . E vemja kontradite aty eshte ne mendjen tende e krijuar nga misionaret e ndryshem te cilet kane nje detyre te krijojne kontradita eshe aty ku ato nuk ekzistojne !!!
    Ajeti i pare 3:39 ka te bej me nje profeci qe i eshte thene duke u falur , nese nuk jam gabim Jahja tek krishteret eshte = John the Baptist , pra Jonh the Baptist , qe i tregon atij qe do te vij nje profet qe do te vertetoj fjalen a Allahut . Nuk thot qe Jezusi = Fjala , por thot qe Jezusi = do te vertetoj fjalen e Allahut . Asnje profet nuk ka punuar me koken e vet , te pakten kjo len tek feja jone Islame , te gjitha ata kane plotesuar urdherat e Perendise dhe ne kete mesion as Jezusi (a.s. Isai ) nuk dallon nga profete tjere .
    I Eshte dhene nje mision nga Allahu dhe tan kohen ka punuar ashtu sic ka qene i urdheruar nga Allahu .
    Ajeti i dyet 3:45 , tregon qe engjujt i kane thene Merjemes qe Allahu me fjalen e tij te pergezon dhe te ben me dije qe do te fali nje djale emri i te cilit do te jete Isa dhe do te jete i famshem si ne kete bote si ne boten tjeter .
    Ajeti 4:171 eshte shum i qarte , u drejtohet besimtareve te librit , pra te drejtohet ty mesia4ever qe mo e teprojsh ne besim se Isa , ka qene vetem profet i cili eshte krijuar me urdherin e Zotit kur iu drejtua Mejremes dhe fjala e Zotit ( Allahut ) cdo here cohet ne vend .
    Nsq se Allahu tani jep urdher qe ti mesia4ever per 2 vite te behesh psh kryetar i Shqiperis , tregom a ka ndonje fuqi qe munded urdhrin e Zotit ta thej ?!!! Asnjehere !!! Kur Zoti ( Allahu ) deshiron dicka , mjafton te thot vetem "Beju" dhe ajo behet .
    Dhe nga ana tjeter je gabim kur thua se Juzusi ( a.s. Isa paska qene nje profet i thjeshte ,kjo tregon ne menyre precize se sa i ke njohurite lidhur me fene Islame . Per shkak se ti thua qe Jezusi per muslimanet paska qene nje profet i thejshte , une te bej ty nje sprove te vogel !!! Urdhero e ma gjej nje musliman i cili do ta konsideroj a.s. Isain si profet te thejshte !!! Kur ta gjejsh nje musliman te tille une do te ndroj fe , do te behem si ouna jote i pa fe !!!
    Andaj nuk ka kontradita ketu .

Pastaj per kete ajet nuk ia vlen te flasim.

4:157. Madje pėr shkak tė thėnies sė tyre: "Ne e kemi mbytur mesihun, Isain, birin e Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut". Po ata asnuk e mbytėn as nuk e gozhduan (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau. Ata qė nuk u pajtuan rreth (mbytjes sė) tij, janė nė dilemė pėr tė (pėr mbytje) e nuk kanė pėr tė kurrfarė dije tė saktė, pėrveē qė iluzojnė. E ata me siguri nuk e mbytėn atė.

Muhamedi kishte kontakt me nje sekt te krishtere qe thonin se 'Zoti kurre nuk do ta lejonte qe Biri i Tij te vdese ne kryq'. Sekte gnostike qe 'shtyheshin me fjale' dhe ishin ne dileme, e Muhamedi 'ua sqaroi'. Kjo eshte prejardhja e ketij ajeti.

Gjithashtu material interesant.

http://christiananswers.net/easter.html
    Per kete ajet ke te drejte nuk ia vlen te flasim fare me ty , qe nuk je ne gjendje te kuptosh se Jezusi (Isa ) kurre nuk eshte kryqezuar . Fuqija e Allahut eshte shum e madhe ti nuk mundeh kurre ta imagjinojsh . A.s. Muhamedi nuk ka huazuar asnje fjale nga gnostiket , nga Bibla dhe nga librat tjere .
    Shum here eshte akuzuar por kopjim te librave te me parshem dhe asnje person qe deri me sot qe ka bere nje akuze te tille nuk e ka vertetuar ate .
    Ne nje debat nje prift i thot nje dijetari musliman se Kurani paska qene 75 % kopje e Bibles . Dhe ky dijetari musliman i kthehet nsq Kurani paska qene 75 kopje e Bibles athere ti e paske pasur shum lehte ta gjejsh ne Kuran te pakten nje ajet , nje fjali te njejte si ne Bibel !!! Urdhero merre Kuranin dhe gjeje nje fjali te tille !!!
    A.s. Muhamedi nuk ka pasur nevoje te vjedhi ide ,mendime , vargje , tregime nga askush . Ai ka qene i ndihmuar nga Allahu . Dhe sa per dijeni askush nuk i din gjerat me mire se Allahu i cili vete i ka krijuar ato. Allahu nuk eshte si nje njeri qe sot lexon dicka dhe neser e ka haruar me shum se gjysmen . Allahu di cdo gje qe ka ndodhur ne te kaluaren dhe cdo gje qe do te ndodhi ne te ardhmen , pra a.s Muhamedi ka pasur Mesuesin me te Mire qe e ka udhehequr dit per dite ne jete .

Me Respekt Gostivari _usa

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Pershendetje lone_star.
    Une nuk shikoj si ai misionari nje rregull, une shikoj se cfare thote doktrina e atij besimi. Faktikisht eshte e ngjashme shume Kurani me Biblen rreth Jezusit. Kurani vetem mohon hyjnesine e Jezusit. Ne te gjitha pikat tjera pothuajse pajtohet, p.sh. Kurani thote se Jezusi eshte Fjale e Perendise (dhe Shpirt nga Ai), e quan te paster (pa mekat), nje hadith thote Satani e prek me dy gishta cdo njeri kur vjen ne bote, vetem Jezusin nuk ka mundur ta preke, :

Satan touches people when they are born.
    The Prophet said, "When any human being is born. Satan touches him at both sides of the body with his two fingers, except Jesus, the son of Mary, whom Satan tried to touch but failed, for he touched the placenta-cover instead." Volume 4, Book 54, Number 506: Narrated Abu Huraira:

Tani lind pyetja logjike, a ka prekur Satani Muhamedin kur eshte lindur ai, pergjigjja sipas ketij Hadithi eshte e qarte...

Une pranimin e Jezusit nuk do ta quaja konvertim. Shume myslimane me te cilet bisedoj me thone 'po don me ma ndrru fene' apo 'po don mem kthy n'fe tane'. Jo une nuk mund ta detyroj dike qe ta pranoje Jezusin nese ai nuk deshiron. Le t'i shikoje njehere argumentet e krishterimit, nese iu duken jo-logjike, mos t'i pranoje. Une si i krishter e kam vetem per obligim t'u them myslimaneve se do te bijne ne grope. Gjithashtu kam nje porosi per myslimanet, mos i besoni Muhamedit sepse nuk ka asi shperblimi ne parajse qe flitet ne Kuran, sepse Muhamedi vetem i mashtroi luftetaret e vet (qe ishin injorante shumica), dhe u premtoi kenaqesi tokesore (qe ne toke nuk do te mund t'i kishin) vetem qe ta fitoje lojalitetin e tyre. Kete nuk jua them si mik, por si vellai juaj. Muhamedi ka bere plagjiature nga jehudite (te cilet ia shtremberonin gjerat nga Bibla me qellim qe te deshtonte), sabinet dhe mitet pagane arabe dhe ato gjera qe ia tregonin prifterinjte. Pra kurre nuk ka qene Profet i Perendise, sepse as nuk ka qene shembull moral, ka martese me femije, as nuk ka qene i profetizuar ne ndonje shkrim, aq me pak ne Bibel. Keto qe shkruajne sot misionaret myslimane (kinse paska profeci per te) te gjitha jane propaganda, e marrin nje varg dhe e shkepusin dhe e nxjerrin jashte konteksti, dhe pastaj e mbyllin Biblen. Mos u besoni. Shpetimi juaj eshte me me rendesi se sa cfare thote 'feja' juaj.

Me misionar shume pak me ka rene te bisedoj per Islamin, sepse une mendoj se e njoh Islamin shume me mire se ata, pra misionaret nuk me kane mesuar mua per Islamin, por ka pasur mjaft raste kur une i kam mesuar ata per Islamin, pra ia kam s'pjeguar ndonje gje kur nuk e kane kuptuar mire.
    Nuk mund te mashtroj, perkundrazi une them lexone edhe Kuranin (me vemendje), hadithe lexoni (qe ta mesoni se kush ishte ne te vertete Muhamedi, sa njerez i vrau, cilat ishin deshtimet e tij etj.), por lexone edhe Biblen, edhe lexoni per argumentet krishtere.

Po Islami lufton Ungjillin, ne shtetet Islamike nuk u lejohet te krishtereve qe ta predikojne Jezusin, ka tatim poshterues per ta etj. Tani paramendoni nje doktrine (po e imagjinojme) qe ndalon Kuranin, a do ta respektoje ti si mysliman, askush nuk do te kishte te drejte qe ta kerkoje qe ti ta respektosh. Te krishteret e vertete nuk urrejne myslimanet, as jehudite, as ateistet, aske, sepse Jezusi e sanksionoi urrejtjen. Une e pranoj se jam kritik ndaj Islamit, sepse Islami ka shkatrruar miliarda shpirtera, si jeterat e myslimaneve, ashtu edhe jeterat e qafireve. Shumica e myslimaneve nuk dijne shume per Islamin, ata e dijne vetem se *Nuk ka Zot tjeter perpos Allahut, dhe Muhamedi eshte Profeti i Tij*. Plote shoke te mi myslimane (qe i thone vetes) as qe e kane lexuar ndonjehere Kuranin. Ne Islam pra ka nje injorance totale (si ajo e kohes se xhahilise). Madje edhe misionaret islame, si answering.christianity etj. Pa kurrfare baze, shpifin gjera nga vetja...

Respekt.

Degjo se eshte e kote te bisedohet me ty . Keta misionaret aq shum ta kane lere e shperlare koken ty sa qe me kuptimin e plote te fjales je nje fanatik tamam sikur qe eshte Osama Bin Laden !!!
    Ti kur te folish per jeten dhe vepren e a.s. Muhamedit dhe para se ta quajsh Ate genjeshtar , fillimiht ik , merr pushim nga forumi nja pese muaj , lexo jeten dhe veprimtarine e tij . Lexo kush ka qene Ai para se te behet profet , lexo se me cfar emri eshte njohur para se te behet profet . Lexo dhe shiko tan jeten e tij a ka mashtruar dike .
    Ti je per gjuhan , mjer ti me keto mend qe ke . Me ofendime nuk arin asgje , fundja ti as qe ke fuqi te ofendojsh figuren e profetit , feja e te cilit dita dites shtohet , behet ma e madhe .
    Si duket "genjimi" i njerezeve vazhdon sot e kesaj dite!!! 34 000 mije amerikan cdo vite perkrahin fene Islame dhe largohen nga feja jote !!! A e di pse ?!!! Ja pse !!!

"Krishti qan me zė tė lartė, duke thėnė: O Zoti im, O
    Zoti im, pse mė harrove?" (Shėn Marku: 15-34)
    Ky citat tregon qartė se Krishti (Isai) nuk ishte Zot, por thjesht
    njė pejgamber i Zotit, e asgjė mė shumė. Ai iu drejtua Zotit pėr
    ndihmė me njė zė tė mekur dhe nė gjendje tė dėshpėruar. "

Lexo dhe mendo !!!!

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Per kete ajet ke te drejte nuk ia vlen te flasim fare me ty , qe nuk je ne gjendje te kuptosh se Jezusi (Isa ) kurre nuk eshte kryqezuar . Fuqija e Allahut eshte shum e madhe ti nuk mundeh kurre ta imagjinojsh . A.s. Muhamedi nuk ka huazuar asnje fjale nga gnostiket , nga Bibla dhe nga librat tjere .
    Shum here eshte akuzuar por kopjim te librave te me parshem dhe asnje person qe deri me sot qe ka bere nje akuze te tille nuk e ka vertetuar ate .
    Ne nje debat nje prift i thot nje dijetari musliman se Kurani paska qene 75 % kopje e Bibles . Dhe ky dijetari musliman i kthehet nsq Kurani paska qene 75 kopje e Bibles athere ti e paske pasur shum lehte ta gjejsh ne Kuran te pakten nje ajet , nje fjali te njejte si ne Bibel !!! Urdhero merre Kuranin dhe gjeje nje fjali te tille !!!
    A.s. Muhamedi nuk ka pasur nevoje te vjedhi ide ,mendime , vargje , tregime nga askush . Ai ka qene i ndihmuar nga Allahu . Dhe sa per dijeni askush nuk i din gjerat me mire se Allahu i cili vete i ka krijuar ato. Allahu nuk eshte si nje njeri qe sot lexon dicka dhe neser e ka haruar me shum se gjysmen . Allahu di cdo gje qe ka ndodhur ne te kaluaren dhe cdo gje qe do te ndodhi ne te ardhmen , pra a.s Muhamedi ka pasur Mesuesin me te Mire qe e ka udhehequr dit per dite ne jete .

Me Respekt Gostivari _usa
    Pershendetje.
    Ndonje dite tjeter do t'i postoj ato qe i ka marrur Muhamedi nga jehudite dhe mitet, i kam ne usb disk, por nuk e kam ketu diskun per momentin.

10:94. Po, nėse je nė dyshim pėr kėtė qė tė zbritėm ty, atėherė pyeti ata qė lexojnė librin para teje. Ty tė erdhi nga Zoti yt e vėrteta, pra, mos u bė prej atyre qė dyshojnė.

4:46. Njė palė nga jehuditė ėshtė qė ndryshojnė fjalėt (e Zotit) nga vendet e veta, e (kur i thėrret ti) ata thonė: "Dėgjuam (fjalėn tėnde) dhe kundėrshtuam (thirrjen tėnde), dhe thonė: "dėgjo mos dėgjofsh!" (dhe thonė): "Raina" (kėto i thonė) duke pėrdredhur gjuhėt e tyre dhe duke atakuar fenė. E sikur tė thoshin ata: "Dėgjuam, respektuam, dėgjo dhe vėshtrona", do tė ishte mė e drejtė, por pėr shkak tė refuzimit tė tyre, All-llahu i mallkoi, prandaj besojnė vetėm pak (besim gjysmak).

Ketu kinse engjulli Gabriel i thote Muhamedit qe t'i pyese jehudite 'nese eshte ne dyshim'.

Ndersa ne nje ajet tjeter tregon sesi jehudite i kane shtremberuar fjalet nga Bibla(gjate leximit, jo Shkrimin kuptohet, sepse Bibla atehere ishte e shperndare ne shume vende dhe kishte me mijera kopje) . Dhe pastaj 'e keshillon' qe te hiqet prej tyre dhe t'i fale.

5:13. Pėr shkak se ata e thyen zotimin e tyre, Ne i mallkuam ata, dhe zemrat e tyre i bėmė tė forta (tė shtangura). Ata i ndryshojnė fjalėt (nė Tevrat) nga domethėnia e tyre dhe braktisėn njė pjesė me tė cilėn ishin urdhėruar. Ti vazhdimisht do tė vėrejsh tradhtinė e njė pjese tė tyre, pėrpos njė pakice nga ata. Pra falju dhe hiqu tyre. All-llahu i do ata qė bėjnė mirė.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa

Per kete ajet ke te drejte nuk ia vlen te flasim fare me ty , qe nuk je ne gjendje te kuptosh se Jezusi (Isa ) kurre nuk eshte kryqezuar . Fuqija e Allahut eshte shum e madhe ti nuk mundeh kurre ta imagjinojsh ...
    Por ne Bibel Misioni i Jezusit ishte qe te kryqezohej per mekatet e njerzimit qe njerzimi te shpetohej nepermjet Tij. Ne krishterim Perendia ka ofruar nje Shpetimtar per njeriun, ne Islam Perendia nuk ka ofruar ndonje shpetimtar per njeriun. Jeta e Jezusit ne toke 'ishte vetem tragjedi' (sipas Islamit) per 1.7 miliarde te krishtere. Po une e kuptoj fuqine e Zotit. Kam nje pyetje per ty Gostivari_usa. Pasi qe qellimi i Perendise (sipas Islamit, natyrisht edhe teje) ishte qe ta shpetonte Jezusin, perse Perendia nuk zgjedhi ndonje menyre tjeter, bie fjala me nje nderhyrje engjullore, me ndonje paralajmerim ndaj Jezusit se jehudite po shkonin ta arrestonin, apo me ndonje variant tjeter.

Gjoni 10:16-18

16 Unė kam edhe dele tė tjera qė nuk janė tė kėsaj vathe; duhet t'i mbledh edhe ato, dhe ato do ta dėgjojnė zėrin tim, dhe do tė jetė njė tufė e vetme dhe njė Bari i vetėm.

17 Prandaj Ati mė do, sepse unė e lė jetėn time qė ta marr pėrsėri.

18 Askush nuk mund tė ma heqė, por e lė nga vetja; unė kam pushtet ta lė e pushtet ta marr pėrsėri; ky ėshtė urdhri qė kam marrė nga Ati im''.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Pershendetje.
    Ndonje dite tjeter do t'i postoj ato qe i ka marrur Muhamedi nga jehudite dhe mitet, i kam ne usb disk, por nuk e kam ketu diskun per momentin.

10:94. Po, nėse je nė dyshim pėr kėtė qė tė zbritėm ty, atėherė pyeti ata qė lexojnė librin para teje. Ty tė erdhi nga Zoti yt e vėrteta, pra, mos u bė prej atyre qė dyshojnė.

4:46. Njė palė nga jehuditė ėshtė qė ndryshojnė fjalėt (e Zotit) nga vendet e veta, e (kur i thėrret ti) ata thonė: "Dėgjuam (fjalėn tėnde) dhe kundėrshtuam (thirrjen tėnde), dhe thonė: "dėgjo mos dėgjofsh!" (dhe thonė): "Raina" (kėto i thonė) duke pėrdredhur gjuhėt e tyre dhe duke atakuar fenė. E sikur tė thoshin ata: "Dėgjuam, respektuam, dėgjo dhe vėshtrona", do tė ishte mė e drejtė, por pėr shkak tė refuzimit tė tyre, All-llahu i mallkoi, prandaj besojnė vetėm pak (besim gjysmak).

Ketu kinse engjulli Gabriel i thote Muhamedit qe t'i pyese jehudite 'nese eshte ne dyshim'.

Ndersa ne nje ajet tjeter tregon sesi jehudite i kane shtremberuar fjalet nga Bibla(gjate leximit, jo Shkrimin kuptohet, sepse Bibla atehere ishte e shperndare ne shume vende dhe kishte me mijera kopje) . Dhe pastaj 'e keshillon' qe te hiqet prej tyre dhe t'i fale.

5:13. Pėr shkak se ata e thyen zotimin e tyre, Ne i mallkuam ata, dhe zemrat e tyre i bėmė tė forta (tė shtangura). Ata i ndryshojnė fjalėt (nė Tevrat) nga domethėnia e tyre dhe braktisėn njė pjesė me tė cilėn ishin urdhėruar. Ti vazhdimisht do tė vėrejsh tradhtinė e njė pjese tė tyre, pėrpos njė pakice nga ata. Pra falju dhe hiqu tyre. All-llahu i do ata qė bėjnė mirė.
    Kur e ke pasur diskun me vehte ti aman , po nejse mesia4ever , besoj qe ke per te lexuar kete shkrim ne menyre te plote dhe se nuk jam duke e shkruajtur kot .
    Shpesh here njerez qe nuk i perkesin besimit Islam , kane thene qe Kurani eshte kopje e Bibles , miteve cifute e ku ta di une se cfar . Ne shkrimin e me poshtem do te mundohem te te tregoj se nje thenie e tille nuk ka baza aspak , se nje Liber si Kurani eshte unik dhe nuk ka mundesi te kopjohet dhe se njeriu nuk ka kapacitette shkruaj nje liber te tille .

Nje nga mrekullite e shumta te Kuranit !!!

Kurani karakterizohet nga nje fenomen unik te cilen nuk e ka asnje liber qe eshte shkruajtur nga njeriu . Cdo element ne Kuran eshte i kompozuar ne menyre matematikore - kaptinat , ajetet , fjalet , numri i shkronjave te vecanta , numri i fjaleve qe kane te njejten renje , numri dhe varacioni i fjaleve hyjnore , menyre e vecante e shqiptimit te fjaleve te vecanta dhe shum elemente tjera ne Kuran pervec mbrendis se Tij .
    Shumica e te dhenava matematikore ne Kuran jane dy llojesh : 1 . Kompozimi letrar matematikor dhe 2. Sturuktura matematikore qe perfshin numrin e sureve dhe ajetve ( verseve ) Kuranore . Pershkak te nje kodimi kaq madheshtor te Kuranit , sikur edhe nderhyrja me e vogel te behet ne tekstin Kuranor , ajo nderhyrje menjehere ekpozohet nga shkau se prih ekuilibrin matematikor .

Sum i thejshte per tu kuptuar - ne asnje menyre nuk mund te imitohet

Per here te pare ne historine e njerezimit neve kemi nje skripture me vule te integruar se eshte produkt i nje autoriteti hyjnor - nje kompozim matematikor jasht mundesive njerezore .

Cdo lexues i Kuranit , mundet me hum lehtesi te ertetoj mrekullit matematikore . Fjala "Zot"( Allah ) eshte e shkruajtur me shkronja te zeza gjate gjith teksit . Shuma se sa here permendet fjala Zot eshte e shenuar ne cdo faqe ne kendin e majte . Numri qe eshte i henuar ne kendin e djathte eshte shuma totale e ajeteve qe permbajne fjalen "Zot " , faqja e fundit e teksiti eshte faqja 372 , tregon qe fjala "Zot " permendet 2698 here osse 19 * 142 . Shuma totale ete gjitha ajeteve ne te cilat permendet fjala "Zot" eshte 118123 ose 19 * 6217 .

Pra numri 19 eshte celi i sitemit matematikor ne Kuran .

Pra ky fenomen i vetem ,tregon ne menyre te qarte se Kurani eshte mesazh i Perendise per njerezimin . Nuk ekziston qenie njerezore qe do te kishte pasur mundesi qe te kishte evidentuar 2698 here fjalen "Zot" dhe numrin e verseve ku ato paraqiten . Sidomos e pamundur ne kohen e injorancen kur Kurani i eshte shpallur njerezimit . Shpallaj kronollogjike e Kuranit eshte shum me e ndryshme se sa formati final . Por sidoqofte sistemi matematikor ne Kuran nuk eshte i kufizuar vetem me fjalen "Zot" , eshte jashzakoniht i gjere dhe shum i kapshem per llogjiken .

Faktet e thjeshta

Sikur qe eshte Kurani , po ashtu edhe kodet matematikore te Kuranit fillojne nga te thejshtat dhe deri tek ato shum komlekse . Faktet e thjeshta jane ato observime te cilat mund te vertetohen pa mos perdorur asnje mjet . Faktet komlekse kerkojne ndihme , asistence nga kalkulatori ose kompjutri .
    Faktet ne vijim nuk kekrojne mjete qe te vertettohen , por mbani mend se referimi behet duke u bazuar ne tekstin origjinal ne gjuhen arabe .

1. Versi i para (1:1) i njoftur si " Basmalah " eshte i formuar nga 19 shkronja .
    2. Kurani perbehet nga 114 kaptina ose 19 * 6
    3. Numri total i verseve ne Kuran eshte 6346 ose 19 * 334 [ 6234 verse me numra dhe 112 verse pa numra ( Basmalah ) 6234 + 112 = 6346 ] Vere mire qe 6 + 3 + 4 + 6 = 19
    4. Fjala " Basmalah" permendet 114 here edhe pse ajo nuk permendet ne kaptinen e 9 ( permendet dy here ne kaptinen 27 ) pra 114 = 19*6
    5.Prej kaptines ku mungon fjala "Basmalah"pra kaptina 9 dhe deri tek kaptina ku ajo permendet dy here pra kaptina 27 . midis tyer ka tamam 19 kaptina tjera .
    6. Nqs mbledhim numrat e kaptinave duke filluar nga kaptina 9 dhe deri tek kaptina 27 ( 9+10+11+12 +...+26+27 ) eshte e barabarte me 342 ose 19*18 .
    7. Ku numer 342 po ashtu eshte i barabrte me numrin e fjaleve qe permendet midis dy fjalee "Basmalah" tek kaptina 27 .
    8. Shpallja e pare me emer dmth " Lexo ne emer te Zotit ..." perbehet nga 19 fjale .
    9. Kjo shrehje 19 fjaleshe perbehet nga 76 shkronja ose 19*4.
    10. Kaptina 96 , pra kaptina e pare e shpallur perbehet nga 19 verse .
    11. Kaptina e pare kronollogjike eshte vendosur mbi 19 kaptinat e fundit .
    12. Kaptina 96 perbehet prej 304 shkronjave arabe dhe 304 eshte e barabarte me 19*16 .
    13. Kaptina e fundit perbehet (110) perbehet nga 19 fjale .
    14. Ajeti i pare tek kaptina e fundit perbehet prej 19 fjalesh .
    15. 14 shkronja te ndryshme arabe dhe 14 cifte te ndryshme shkronjash te "Iniciale Kuranore " ( si p.sh A.L.M. tek kaptina e dyte 2:1) dhe numri i kaptinave ne te cilat permenden qe jane 29 kaptina . Keto numra kur mblidhen japin shifren ne vijim 14+14+29 = 57 ose 19*3 .
    16. Numri total ne 29 kaptinat ku paraqiten "Inicialet Kurnore " eshte 2+3+7+...+50+68=822 dhe 822 +14 ( ciftet e inicialve ) jane te barabarta me 836 oseeee 19*44.
    17. Midis kaptines se pare me "inicialeKuranore " (kaptina 2 ) dhe kaptines se fundit me "iniciale Kuranore" (kaptina 68) jane 38 kaptina tjera pa iniciale , osee 19*2.
    18. Midis kaptines se pare me "iniciale Kuranore " dhe kaptines se fundit me "iniciale Kuranore" jane 19 cifte te ndryshme te kaptinave me "Iniciale " dhe te kaptinave "pa iniciale "
    19. Ne Kuran permenden 30 numra te ndryshem ; 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,19,20,30,40,50,60,70,80 ,99,100,200,300,1000,2000,3000,5000,50000dhe 100.000.
    Shuma e ketyre numrave eshte e barabarte me 162146 , oseeeee 19*8534.

Pra keto jane nje pjese shum e vogel e fakteve te thjeshta ne Kuran .

Neser mesia4ever do ti sjell edhe faktet e komlikuara matematikore qe i ke ne Kuran .

Me respekt Gostivari_usa

P.S. " Ma gjej nje kod kaq te persosur ne Biblen tende mesia4ever !!!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 01-06-2007 mė 01:54

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Genocidi serb nė Kosovė
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 09:14
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •