Sot ka nevoj te flitet per kultur dhe moralê, morale asht edukatê ...
pse e kam qujt titullin "une kam kater fé", pse une respektoj fen krishtere,Muslimane, ortodokse dhe ata qe jan ateiste qe nuk dojn me besu ne asgje por ne shkencê por ka edhe besime tjera ne popullsin shqiptare qe edhe ato i respektoj mendimet e tyre dhe ritet e tyre festat e tyre ...
Extremizmi e fanatizmi me bejn nervoz, disa jan vertet exptreme por disa po nxehen e po digjen pa nevoj .
propaganda me ben nervoz ne shoqrin tonê .
extremizem ka ne kater fet qe permanda siper edhe ateizmi mos te ik se ata mendojn qe shkenca ka kriju njeriun ...apo njeriu erdhi nga majmuni e ende ka majmuna qe flejn ne drujê ...jo logjike ...
Pasi qe e dim qe asht vetem nji Zotê e dim edhe qe ka 99 emra e pse mos te mesohem te respektojm por te thojn ky emer me pelqen e ky jo, apo kjo veshje me pelqen e kjo jo apo kapelat e ketyre me pelqejn e keto jo ...
si ne fe si ne shoqeri qdo natyrê ka kostumin e vet ...si darsma si peshkimi, si sporti, si udhetimi te gjith kan teshat e pershtatshme ashtu edhe fetaret por kan ber dallime per qellime fetare me siguri.
Nese keni ndoj bisedê ne lidhje me tolerancen e feve shqiptare ejani te diskutojme
e para po filloj une:
une kam hy ne Kish ketu se ne troje shqiptare skam pas rast vetem ne nji manastir te hy ...
Une kam hy ne xhamin e madhe ne istambull se ne tjera skam pas rast me hy...
une kam pune dhe bisedê me shkenctar e me besoni njerzit qe din ata din edhe te respektojn dhe jan shum te thjesht ata qe punojn nuk din te kritikojn ...
ashtu kam pas raste te shkoj ne festa te ketyre feve te lartpermendura ...
kam lexu si libra fetare si libra shkencore dhe lexoj pa dallim vetem du te jetê reale e jo e imagjinuar se imagjinata kalon ne Mitê e Miti ika ba shum damê te greket, judet dhe serbet ....kan formu bindje te kota ...disa bindje kuptohet ...
bisedê te kendshme ...-----------------------------
Krijoni Kontakt