Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488

Une kam kater Fé ...Kulturê...Moral...

Sot ka nevoj te flitet per kultur dhe moralê, morale asht edukatê ...

pse e kam qujt titullin "une kam kater fé", pse une respektoj fen krishtere,Muslimane, ortodokse dhe ata qe jan ateiste qe nuk dojn me besu ne asgje por ne shkencê por ka edhe besime tjera ne popullsin shqiptare qe edhe ato i respektoj mendimet e tyre dhe ritet e tyre festat e tyre ...

Extremizmi e fanatizmi me bejn nervoz, disa jan vertet exptreme por disa po nxehen e po digjen pa nevoj .
    propaganda me ben nervoz ne shoqrin tonê .

extremizem ka ne kater fet qe permanda siper edhe ateizmi mos te ik se ata mendojn qe shkenca ka kriju njeriun ...apo njeriu erdhi nga majmuni e ende ka majmuna qe flejn ne drujê ...jo logjike ...

Pasi qe e dim qe asht vetem nji Zotê e dim edhe qe ka 99 emra e pse mos te mesohem te respektojm por te thojn ky emer me pelqen e ky jo, apo kjo veshje me pelqen e kjo jo apo kapelat e ketyre me pelqejn e keto jo ...

si ne fe si ne shoqeri qdo natyrê ka kostumin e vet ...si darsma si peshkimi, si sporti, si udhetimi te gjith kan teshat e pershtatshme ashtu edhe fetaret por kan ber dallime per qellime fetare me siguri.

Nese keni ndoj bisedê ne lidhje me tolerancen e feve shqiptare ejani te diskutojme

e para po filloj une:
    une kam hy ne Kish ketu se ne troje shqiptare skam pas rast vetem ne nji manastir te hy ...
    Une kam hy ne xhamin e madhe ne istambull se ne tjera skam pas rast me hy...
    une kam pune dhe bisedê me shkenctar e me besoni njerzit qe din ata din edhe te respektojn dhe jan shum te thjesht ata qe punojn nuk din te kritikojn ...

ashtu kam pas raste te shkoj ne festa te ketyre feve te lartpermendura ...
    kam lexu si libra fetare si libra shkencore dhe lexoj pa dallim vetem du te jetê reale e jo e imagjinuar se imagjinata kalon ne Mitê e Miti ika ba shum damê te greket, judet dhe serbet ....kan formu bindje te kota ...disa bindje kuptohet ...

bisedê te kendshme ...-----------------------------
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 29-04-2007 më 15:52
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Te jeni krenar me flamurin qe na bashkon ...
    http://www.youtube.com/watch?v=yWPuw...elated&search=

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    pershendetje ....

Qka dot thot Laïk?:
    Ndarja e religjionit me administraten,Laik pra dot thot njerzit e institucionit qe respektojn ket princip.fjala Laik vjen nga fjala latine "laicus", dhe greke "laikos", qe dot thot i takon popullit,pra pak sikur demokracia, deshira e popullit, vullneti i popullit,zeri i popullit...Me fjalê tjera Laiket i konsiderojn te gjitha religjionet te nji niveli ska me mir e ma keq por religjion i besimit qe i takon .
    ------------------------
    E qka dot thot Ateist... L'athéisme (frengjisht) pranon religjionet dhe mendimet e besimet e tjervet por mendon qe doktrinat fetare po behen te rrezikshme.ata mundohen me jetu pa zot e pa religjion.keta kinse e zgjojn trurin e atyre qe besojn dhe ju thojn besimtarve zgjonuni nga enestezia fetare ...me fjale tjera e mbrojn Laicitetin dhe nuk jan kunder religjioneve por denonsojn teprimin e religjioneve.

ka humor te mir per te gjitha religjionet por per te mos nxe gjakun dot tregoj vetem nji bash per kata ateistat:
    Ateistat jan njerzit e lodhur teper te lodhur duke punu per te tregu diqka qe ekziston e nuk shifet.

per judet asht ky humor; judet thojn qe Zoti i ka zgjell popull me te miret (te privilegjuar) po se di a jan zgjedh demokratisht a jo ?

tash po ju tregoj doktrinen e disa feve : asht...
    ateizmi: probleme nuk ka ....
    Budizmi: kur te vin problemet,kqyr a jan bash probleme a jo ?
    katolicizmi:kam problem : i ke meritu !
    muslimanizmi: ke nji problem qele Koranin e ke zgjedhjen aty
    Hinduidizmiroblemet kan lind para teje , mos u ben merak
    Judaizmise probmemet me vin veq neve.
    Taöizmi; mundet qe problemet vin.
    Geova: Tok tok tok qe problet ku jan ...

Nji mjek ka sheru nji prift ne spital e kur ka dasht prifti me dal pas sherimit mjeku i thot; tash mir je dhe po ta ap fjelen qe mbas nji jave opet ki me ra ne gjuj.
    ----------
    Ka asi qe besojn, ka asi qe dyshojn,ka asi qe mendojn, une jam asi qe mendoj besoj e dyshoj .Louis Scutenaire
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 03-05-2007 më 10:19

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Ne ballkan nuk shoh asnje ekstremizem tjeter pervec atij orthodoks

Kisha orthodokse e Gerqise dhe Serbise jan motorri kryesor i urrejtjeve nder etnike.

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Po jan e vertet i frigohen kojshive ...ne kojshit e par me toka te pasura me njerz me dije me shendet , kan pse te na lakmojn , pra shum keq .me mir e kishim qu si kojshi se si egoista...
    Greket dhe serbet kan te njeten frik dhe interes te perbashket ...zapimin e tokave shqiptare ! por ne ket drejtim punojn te gjith pa marr parasysh kleriket , politikanet, spiunet , tash e dim edhe ata qe jan ne disapor per perhapje propagande qe shqiptaret jan barbar etj, po tash ne jemi me shum spo ju ec ma falli ....deri von kishin restorane te mira i ushqenin te hujt me qmime te lira edhe shkepnin propaganda ....kunder neve ...jau kena msu zanatin skan mu shanca!

Qellimi im asht mos te ket diqka mes nesh..... per armik e dim kend kemi e kur te dish armikun je me i fort dy herê me shum.

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    "La meilleure façon de ne pas avancer est de suivre une idée fixe."
    Menyra me e mir per te mos ecur perpara asht me ndjek nji ide fix !

Kur mundemi me qesh me veten e kemi te sigurt me qesh gjatê...

Nji vajz don mu martu me nji djalosh por problemi ka lind se ai i ka then qe asht ateist.Nana e shef qe asht e merzitur dhe pyet vajzen qka ke zemer qe je ne mendime.Ajo i thot i fejumi im nuk beson Zotin , mir zemer edhe ai ka drejt besimin e vet, po nanê por ai nuk beson as qe ekziston qielli dhe Ferri ! Hajt nanê mos te behet merak per qiell ka me pa vet kurr te vdes e per Ferr ka me pa kur te bahem ne dyja bashkê !...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 05-05-2007 më 18:22

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Nji prift ju kish tek nji Rabini ne udhtim te perbashket ne tren ....pse nuk e han mishin e derrit ?, ai i thot jo sma lejon feja , mir i thot prifti a ste ka ndodh me hanger kur ishe i ri student ndoj cop Jambon ? po po kam hanger kur isha student por nuk e ha ma sma lejon feja ime ....

dikur Rabini i thot priftit a ke gru ? jo more po si kjo pyetje ? po a ste ka ndodh kur ishe student me pas ndoj vajz ? po po me ka ndodh ...por tash jo jam i betuar per respektin e fes time .
    Mir thot Rabini a asht me mir nji femer a Jamboni

ky asht humor juif per fen kuptohet ...

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Kur rri me njerz, kur ndegjoj lajme , kur lexoj shof gjera qe njerzit e shkundin Boten dhe prap shkruhet , ai ky ai ky ...faji jetim si gjithherê !

ketu ne europ emigrantet sidomos te magrebit , kan tradita qe po ju ikin nga dora dhe ne darsma ne mbledhi qajn dertet dhe ...
    kan fillu me marr te rijt me ju fut koken ne fé me doktrrina te forta me plot bindje , njof raste qe kan ik nga droga kan ra ne fé ....duhet nji bindes ashtu u tha sot ne lajme ...qe dot flas me poshte ....
    .....porosit jan os harroni ka zot ...kur dal pazareve shof te rij duke shit gjera , tuj punu me paketa te redna , punojn shpejt se per 4 orê duhet me shit maksimum se qeraja asht e shtrejt ...

une mendoj ...po mir , punojn festojn ndegjojn muzik te besimit te tyre , nuk vjedhin te sherbejn mir kan disa mjekra disa bermuda ...po qdo nacion ka diqka ate e pash edhe te pakistanetzet , peruvianet , meksikanet te judet pash kipa e zuluf te zezaket fustana ndryshe ...

pse ju tekemi nji fare nji rrace .... ok duhet nji Top e topi i ketij shekulli jan ky lloj njerzesh qe i kemi margjinalizu ...propaganda e fort !

sot ne lajme pash nji tjeter dert !
    ne brezil asht varferi e madhe droga,pa pune si njerzit jan ne kanta te berdhogut, dhe nji Teolog i menqur ka hap nji kish evangeliste dhe tubon njerzit rreth besimit ju ep moral ndegjojn muzik kendojn vallzojn dhe ju thot Zoti asht gjall ai ska vdek !

numri asht rrit aq shum ka shku ne 64% te krishteve qe jan ba te besimit evangelist dhe tash u zgju papa nga gjumi dhe shkoi verdall ne brazil ...por si u tha ne lajme , si te ndalet hemoragjia ne ket stad ?

tjetri kishte shkru nji liber te vizatuar , per te ep mesazhe te rijve : Bota ne rrezik, ngrohja globale kush ben dame dhe nga vin keto ....

Jeta e njerve qe kan preardhje nga Majmuni jan larg civilizimit ...

Dikush ka synu me marr Boten dikush me ngi barkun bukê.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 09-05-2007 më 17:39

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Kam dit kam dit kam dit por ne fund e dita qe skam dit mjaft ..Jean Gabin

sot kam mesu ne konferencê qe njerzit deri vonê skan pas mbiemra ...
    psh.ne lindje kishin nji emr dhe kur vdiste vdiste me emer ...
    ne shek 12 fetaret krishter filluan ti pagezojn femijt dhe duke ju lan emra dhe duke i regjistru ne librat fetare por prap ska miemra ...nuk u fol per fé tjera kuptohet pse ....tjeter debat ...
    mbas revolucionit francez kan fillu te marrin emra , por bash qe kan gjen te detyruar te ken mbiemra ne shek XVIII Napoleoni Bonaparte ka vendos qe te gjith te kan emer dhe mbiemer dhe ka detyru te gjith judet te marrin mbiemra qfare te dojn vet..ata .te 12 fiseve, te vendit ku jetojn por duhet te ken nji mbiemer.

ruset ata te gjith judet qe i ka perzan nga rusia i ka detyru me marr mbiemra Polak me mbarim ski te qytetrohen sa me mir ose te asimilohen me popillin e vendit.
    tani sarkozi emigrant juif ne hungari ai mur emrin e fshatit ku jetonin skarkozy ne vitin 1948 emigruan ne francê po me ket emer ...
    Spanja ajo kur lind nji femij femiu merr mbiemrin e Babes dhe te nanes .
    Portugalia ajo te kunderten se pari te nanes tani te Babes ...
    Hungarezet ishin te vetmit e Europes qe se pari e kan mbiemrin tani emrin...
    tani mbarimi i emrit nordiket(skandinavet) me SEN petersen etj ose son ...

turqija i detyroi greket kur i pushtoi te ken mbiemer e arsyeja qe greket kan disa mbarimin me aki ( i vogel ne turqisht )dhe populos i biri i ...e keshtu me rradh ...

principi i te gjith mbeermave asht i njejti ne ter Boten.
    ose e ke marr mbiemrin e :
    profesionit
    ose te vendit ku ke banu
    ose nji pseudonim

nji variant sme kujtohet tash ...
    por jan vetem kater variante ...

shumica kan marr emra per hajgare te kqij ...ju ka kushtu shtrejt tani mi ndrru.

sot asht me ndrryshe ku qdo vit ne nji shtet ndrrojn 1500 veta mbiemrin e tyre ...
    50 euro po kushtonte lutja e procedura shkon vet pa pages ...
    ---------------
    pra mos me thani qe jemi shum larg me rregulla demokratike hehe .
    deri dje ishin djali i Hysenit i markut i gjonit
    ose i fisit berish gash, etj ...edhe na 12 fise
    djali i abrahamit, i zefit ...
    -----------------
    Asht nji diskriminim ndaj mbiemrit te femnave qe po diskutohet te rregullohet se shpejti ne Europ ku edhe mbiemri i femres (nanes te jet ne leternjoftim e jo vetem i babes )...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 15-05-2007 më 19:37

Tema të Ngjashme

1. Ferexheja nuk është kulturë shqiptare
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 14:29
  2. Leskaj: Dy shtete, një kulturë
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 20:47
  3. Ferexheja nuk është kulturë shqiptare
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 27-03-2006, 17:45
  4. Rrezane: Kulture 5500 vjet e lashte
    Nga Doktorr Sakica në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 02:24
  5. Filmi shqiptar, substancë kulture dhe integrimi
    Nga Blendi në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •