Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 63
    Special kind Maska e *Lorisa*
    Anëtarësuar
    08-07-2008
    Vendndodhja
    Buzë liqenit
    Postime
    346

Durimi për të fituar zemrën e një femre.

Është e provuar matematikisht, të bësh për vete një grua do të thotë ti vish rrotull për shumë kohë. Në fakt sa me e gjatë të jetë faza e përpjekjeve për ta bërë për vetë, aq më tepër pikë do të grumbullojë pretendenti në sytë e gruas, e cila ka shumë nevojë të kuptojë gjatë kësaj kohe nëse ai është i duhuri për të.
    Ky rezultat është bërë i ditur sipas një studimi matematikor mbi “fenomenin e të bërit për vete” të organizuar nga skuadra e Robert Seymour nga Universiteti College i Londrës.

Ekspertët kanë realizuar një model teorik të bazuar në teorinë e lojës, për të analizuar sjelljet e burrave dhe grave në raportet midis tyre.

Ky model ka si protagonist një burrë(i cili mund të ketë qëllime të mira ose jo) dhe një grua, të cilët dalin bashkë për disa herë. Loja mbaron me refuzimin e saj ose me pranimin për të vazhduar një lidhje bashkë. Ai mundohet ta bëjë për vetë duke e ftuar për darkë, në kinema dhe në vende të tjera argëtimi duke marrë përsipër edhe koston financiare të këtyre daljeve.

Kështu sipas Seymour një kohë më e gjatë njohjeje është në favor të femrave për të fituar më tepër informacione në lidhje me mashkullin me të cilin po del.
    Në fakt rezultati i modelit të prezantuar më sipër, vërtetoi se “djemtë e këqinj” të cilët kanë dëshirë të mos e zgjasin shumë fazën e njohjes por duan të dalin menjëherë në temë, nuk janë të pëlqyer nga gratë. Eshtë vertëtuar se sa më tepër të zgjasë faza e njohjes aq më tepër femra bindet se ka përballë një “djalë të mirë” me qëllime të mira. (BalkanWeb)

A mendoni se është e sakt kjo teori apo gjithçka lind spontanisht pa patur nevoj për fazën e njohjes?
    Lumturia nuk vjen vetë, atë duhet ta krijojmë ne.

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

S'diskutohet qe eshte e sakte...po kur ta marrin vesh meshkujt, do na kete ikur durimi ne.
    As qe du me dit!

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    A mendoni se është e sakt kjo teori apo gjithçka lind spontanisht pa patur nevoj për fazën e njohjes?

100% e vertete
    Ajo vajze e cila don te gjeje njeriun qe te kaloje jeten e saj nuk do te ngutet, mjafton qe ajo e ben djalin te ditur qe eshte e interresuar por thjeshte deshiron ti marre gjeran ngadale dhe te njifen mire.

Ai djale i cili ka te njejtin mendim si vajza dhe i ka aftesite minimale qe ta kuptoje poziten dhe qellimin e vajzes, ai nuk do ngutet apo acarohet nga sjellja e vajzes.

E kam fjalen per njerez te cilet duan te thurin jeten bashke dhe jo per ato qe e kan mendjen vetem tek seksi.

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Edhe ketyre ju deshen eksperimente per te ditur kaq gje? I thought it was common sense. lol Ah psikologjia thuaj! Ndonjehere "shpejgon" gjera qe te gjithe i dime.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga *Lorisa* Lexo Postimin
    Është e provuar matematikisht, të bësh për vete një grua do të thotë ti vish rrotull për shumë kohë. Në fakt sa me e gjatë të jetë faza e përpjekjeve për ta bërë për vetë, aq më tepër pikë do të grumbullojë pretendenti në sytë e gruas, e cila ka shumë nevojë të kuptojë gjatë kësaj kohe nëse ai është i duhuri për të.
    Ky rezultat është bërë i ditur sipas një studimi matematikor mbi “fenomenin e të bërit për vete” të organizuar nga skuadra e Robert Seymour nga Universiteti College i Londrës.

Ekspertët kanë realizuar një model teorik të bazuar në teorinë e lojës, për të analizuar sjelljet e burrave dhe grave në raportet midis tyre.

Ky model ka si protagonist një burrë(i cili mund të ketë qëllime të mira ose jo) dhe një grua, të cilët dalin bashkë për disa herë. Loja mbaron me refuzimin e saj ose me pranimin për të vazhduar një lidhje bashkë. Ai mundohet ta bëjë për vetë duke e ftuar për darkë, në kinema dhe në vende të tjera argëtimi duke marrë përsipër edhe koston financiare të këtyre daljeve.

Kështu sipas Seymour një kohë më e gjatë njohjeje është në favor të femrave për të fituar më tepër informacione në lidhje me mashkullin me të cilin po del.
    Në fakt rezultati i modelit të prezantuar më sipër, vërtetoi se “djemtë e këqinj” të cilët kanë dëshirë të mos e zgjasin shumë fazën e njohjes por duan të dalin menjëherë në temë, nuk janë të pëlqyer nga gratë. Eshtë vertëtuar se sa më tepër të zgjasë faza e njohjes aq më tepër femra bindet se ka përballë një “djalë të mirë” me qëllime të mira. (BalkanWeb)

absolutisht jo dhe jo,eksperienca ime tregon te kunderten,jo vetem qe nuk bej durim qe te bej nje femer per vete,bile bile bej te kunderten sillem keq,tregohem antipatik......nuk e kam kuptuar kurre pse femrat pesojne nje fatal attraction per nje mashkull tip Casanova,kur e dine fare mire qe eshte nje tradhetar i lindur....nejse,mister femrash
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    S'mund te futen te gjith ne nje kallep.
    Varet edhe te lloji i femres,ka femra qe me kafen e par lidhen me cunin,ka edhe femra,qe pa i ftu fare per kafe,vijn e kerkojn vet,te ngjiten si morr,ka femra pastaj qe u shkon gjith jeten mbrapa e ne fund fare thon "Me vjen keq po smund te lidhemi bashk"....E ne fund fare jan dhe femrat qe duan nje koh njohje normale....
    Per mendimin tim edhe sikur ta zgjasesh shuuuum me kohen e njohjes,sikur fillon e kthehet avash avash ne shoqeri,se sa per nje qellim per lidhje...kshuqe cdo gje me limit,as pak as shum...
    Really Dude... Get A Life!!!

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar më parë nga KING_SNAKE Lexo Postimin
    absolutisht jo dhe jo,eksperienca ime tregon te kunderten,jo vetem qe nuk bej durim qe te bej nje femer per vete,bile bile bej te kunderten sillem keq,tregohem antipatik......nuk e kam kuptuar kurre pse femrat pesojne nje fatal attraction per nje mashkull tip Casanova,kur e dine fare mire qe eshte nje tradhetar i lindur....nejse,mister femrash
    Ti po flet per fitore te humbura, sepse nqs nje femer te jepet direkt do te thote qe ose ta ka hequr vizen pa filluar mire ose eshte aq pyke nga trute saqe s'ja vlen as ta fitosh. Ne fund te dites, i humburi del ti dhe humbja jote dallohet pikerisht nga ideja amatore qe ke mbi nje fitore dhe nje humbje.

Sa vjec je ti? Shpresoj qe te jesh akoma ne fillimet e karrieres, se te jesh nja 30 e ca e te kesh te tilla ide akoma, brrr...
    As qe du me dit!

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Hej, jemi ne mijevjecarin e trete,shekulli e 21te viti 2009...pse vetem gocat te bejn si interesante?...jo ore edhe cunat
    Mbarojn cunat tu shkojn njecik gocat mbrapa,ju duket vetja me rendesi, me potenc...po sduhet harru qe mashkulli ne fund zgjedh te ket perkrah nje femer qe i ka shku ai mrapa,e jo ajo...
    Really Dude... Get A Life!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Sa Kot Lexo Postimin
    Ti po flet per fitore te humbura, sepse nqs nje femer te jepet direkt do te thote qe ose ta ka hequr vizen pa filluar mire ose eshte aq pyke nga trute saqe s'ja vlen as ta fitosh. Ne fund te dites, i humburi del ti dhe humbja jote dallohet pikerisht nga ideja amatore qe ke mbi nje fitore dhe nje humbje.

Sa vjec je ti? Shpresoj qe te jesh akoma ne fillimet e karrieres, se te jesh nja 30 e ca e te kesh te tilla ide akoma, brrr...
    po po,ne fillimet e karieres jam lol.......nje femer te me jepet mua direkt!!!!!!!!,jo mi goce gabon problemi eshte sa shpejt apo vone duhet une ti jepem nje femre,i kam bere te dyja,jam dhene dhe shpejt dhe vone.

une nuk i mas gjerat me fitore dhe humbje,perseri je gabim,vetem e jetoj jeten me shpejtesi te larte.

ps.moshen time!!!! e ca te duhet!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga elsaa Lexo Postimin
    Por ja nuk jemi te gjithe intiligjente si puna jote dhe nuk i marrim vesh pa na i "shpejgon" mire.

Une mendoj se duhet pasur shume durim me grate pasi ti besh per vete
    Durimi nevojitet "perpara" se t'i besh per vete se po i bere per vete,e gjithe vigjilenca e tyre shembet pertoke,dhe ato bien ne krahet tona si pula te ngordhura.
    Dijeni femra se nje nga arsyet qe meshkujt luajne keq me ju,eshte fakti se ju na mundoni shume per tju kapur..)

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Durimi!
    Nga DI_ANA në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 15-06-2009, 18:29
  2. Durimi ... një mjet që të siguron një të ardhme të lumtur !
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-02-2007, 12:16
  3. Kthimi Kah Zoti
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-03-2006, 18:41
  4. Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 07-07-2005, 05:04
  5. Te biesh ne dashuri me diturine! (Fjale te cmuara)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 15:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •