Citim Postuar mė parė nga Davius
Une mendoj se te zinjte ne kohe te fundit ne pergjithesi me kane shume sukses, dmth kane marre sportin ne dore: Mjafton te flasesh per NBA, mandej sportet e te bardheve (golf + tennis), mandej edhe futboll. Nuk mund te jap ndonje vleresim pse eshte ashtu, por mendoj se gjendja e forte fizike, karakteri i tyre i forte, i ben ato te pamposhtur.

Nese flasim per futboll, ketu dicka me ben pershtypje: 3 lojtaret me te mire ne bote qe premtojme shume, si: Kaka, C.Ronaldo dhe Messi, jane te tre (3) te bardhe, qe me ben te mendoj se dalngadale te zinjet po e humbin primatin ne futbollin boteror.

Per momentin, nga te zinjte qe keto vitet e fundit tregojne kualitete goxha te medha jane: Eto'o, Rio Ferdinand, Diarra, Dida, Lucio, Ronaldinho, Henry, Drogba, apo ato qe premtojne si: Robihno, Eboue, Maicon, etij, etj! Nga te bardhet qe keto 2-3 vitet e fundit jane duke be emer ne sport mund te ceken si: Lampard, Gerrard, Rooney, Fabregas, Ibrahimovic, David Villa, Fernando Torres, Deco, Juninho, Ribery, Sergio Ramos, Mexes, Chivu, etj, etj!

Mandej triumfi i te bardheve ndaj te zinjeve u pa edhe ne Gjermania 2006, ku ekipi i bardhe italian mundi ekipin francez te afrikanizuar nga te zinjte, qe dmth edhe nje fitore e te bardheve kundrejt te zinjeve.

Me pelgjen pergjigjia me shum fjali, dhe pika ku do te dalesh, por jo formulimi i ksaj pergjigjie.

Per mendimin tim nuk esht e drejte qe te thuash se te zinjt jan me te miret ne basketball. kush e fitoi kampionatin boteror te basketball? Rrac e pardhe pra ishin greket. Jam ndakort qe ne NBA dominojn zezaket per arsyje se numri i zezakve ne amerik esht tejet i madh.

Se dyti, ne futboll zezaket nuk kan dominuar ndonje her qe ta humbasin ate lloj dominimi ne kete kohe. per kundrazi ata nuk e kishin ndonje her ngje gje te till. Jam shum ndakort qe ka shum zezak qe luajn shum mir football, si nga afrika ashtu dhe nga brazili. Por jo qe dominojn futbollin asnjeher!

Davius nuk desha te kundershtoj, mos ma mer per keq. Desha thjesht te qartesoj disa pika sipas mendimit tim, gjithashtu dhe ti pergjigjem temes.

Besoj se pergjigjia ime esht e qart.