Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    www.trebit.com Maska e Xemlo
    Anëtarësuar
    20-09-2004
    Postime
    460
    Nuk eshte e veshtire te gjesh programe qe te lejojne vetem leximin dhe jo shkruajtjen e nje skedari brenda nje useri, por eshte shume e veshtire qe kthimi i ketyre skedareve ne kete menyre te lejoje kompjuterin te punoje normalisht. Persa i perket kartelave te windows apo program files, per ti bere read only, do conte vetem ne nje mish mash total te windows pasi shume programe, sipas specifikave qe kane, shkruajne dhe lexojne vazhdimisht nga keto kartela. nuk ka ne fakt nje program te mirfillte qe te beje dicka te tille pa i prishur pune sistemit operativ.

Un perdor , folder guard xo , dhe eshte goxha i mire.

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Nuk esht fjala per te ber protect filet e windowsit.Po muzik dhe filma qe kam ne pc.Me sakt muzika qe do i serviret klientit ne net center.dua qe te ket akses per te degju dhe jo per te fshir ose kopju keto file.

Olsir kerkon "qiqrra ne hell" me duket...
    Mbase mund ta kem gabim, por me sa di une...
    Nje skedar nese e lexon, ke akses ne adresen ku eshte ruajtur skedari.
    Rrjedhimisht edhe mund ta kopjosh (per ta fshire nuk e di me siguri)
    gjithesesi do te ishte me mire ndonje qe ka njohuri per konfigurimin e perdoruesve ne rrjet.

Un nuk kam shume eksperience ne rrjetin LAN , por do te them nje gje.

Ketu ku jam une , eshte nje salle lojrash , PC server (administratori) ,ka nja 200 filma , 30 000 kenge etj,
    Ky serveri perdor cafe suite , dhe nepermjet programit ben kontroll te gjithe rrjetit lan. Perdoruesit nuk mund te lidhen me serverin me explorer dhe ti japin copy kengeve ose filmave. Vetem programet e leximit (Winamp ,media player etj) mund ti lexojne kenget dhe filmat.

Persa i perket programit mund ta gjesh ktu :
    http://www.cafesuite.net/files9846/CafeSuite334rc8.exe
    http://cafesuite.net/downloads

Shpresoj te mbarosh pune!!!

www.trebit.com Maska e Xemlo
    Anëtarësuar
    20-09-2004
    Postime
    460
    Kam mbi nje vit qe perdor cafesuite ne internet kafene time, dhe sado te mundohet ai program (qe e konsideroj si me te vlefshmit nga gjithe ato variante qe gjehen ne internet) eshte e pamundur te ndaloje kopjimin e skedareve persa i perket atyre qe jane ne share. Dikush me lart kish thene te besh nje faqe html lokale dhe te jape vetem linket aty. Une kam pikerisht ate menyre ama eshte perseri e pamundur ti ndalosh. Kam vene nje nivel tjeter mbrojtjeje ne fakt. Linku ne faqe nuk drejton tek skedari ne share, por tek nje playlist me nje video teke (nje film psh) ku mund te luhet. Po dikush qe din minimumin e networking dhe rrjetit se ka problem te mare vesh posizicionin ne rrjet e skedarit qe po luhet ne ate playlist.

Sidoqofte kam gjetur nje zgjidhje tjeter qe mund te penalizoje njerez normale.Eshte te bllokosh te drejten e shkrimit ne removable media (flash drive, external hdd etj etj)

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    O Dalan per ate pune sofdte qe bejn ndalimin e kopjimit kam gjet une sa te dush po puna o qe mos te bllokoj gjith sistemin e kopjimit te pc.Po dua te bllokoj vetem ato file qe dua une.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Windows te jep mundesine me te mire per te bere kete gje edhe shume thjeshte. ndiq ca te tha eagle edhe shume kollaj arin te besh mbrojtjen e fileve apo drejtorive. Se windows XP Pro ke te instaluar apo home ste lejon ICS. Ska nevoje te instaloshj programe tretesore kur ato programe perdorin infrastrukturen e windows.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    O Ardi e kam provuar ate metode.Esht e vertete qe ndalohet modifikimi fileve po nuk arrij dot qe te jap edhe aksesin e leximit te fileve.Nqs ka mundesi dikush mund te me ndihmoj me 1 screen te opsineve qe duhen aktivizuar.Dmth te lejohet vetem leximi fileve dhe jo fshirja ose kopjimi tyre.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Olsir
    Nuk esht fjala per te ber protect filet e windowsit.Po muzik dhe filma qe kam ne pc.Me sakt muzika qe do i serviret klientit ne net center.dua qe te ket akses per te degju dhe jo per te fshir ose kopju keto file.

Nqs ke këngë xupash, jepi akses klientëve jo për t´i dëgjuar por vetëm për ti fshirë.. kështu i bën dhe shërbim shoqërisë jo-afrikane.
    Prektora

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Si të ndaloj kopjimin e imazheve
    Nga aldo-1.618 në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 08-09-2007, 06:40
  3. Microsoft, thotë se do të mbyllë dhomat bisedore në internet
    Nga Hek në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 19:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •