Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 118
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Citim Postuar më parë nga Homza
    A eshte e vertete qe ka shoqata nga shteti anglez qe po bejne kete kontroll ne familje shqiptare,dmth qe targeti i tyre jan fiks familje shqiptare? dhe nga te ka ardh ky informacion?

Edhe me vjen habi per kto shprehjet e Shqiptareve qe thojne une kam 8 vite pa ndihma dhe qe punoj, u ngelt ne fyt Shqiiptareve qe marrin ata pak ndihma dhe qe me mund e djerse majn jo nje familje me nga 3 apo 4 femije ktu por edhe familje me nga 10-20 veta ne ShqiperiMeto, kete pjesen e kti artikulli ke bo gabim qe e ke vu ne ket faqe.
    Homza
    Ti e ke vene re qe ne artikujt e mi nuk ka komente. Eshte mendimi i te intervistuarve ne lidhje ne kete teme. Jam i sigurte se edhe nese do te kisha pyetur disa te tjere pergjigjet do te ishin te njejta.

Besoj se ti e ke gabim kur thua se duke marre ndihma ata mbajne 10-20 familje ne Shqiperi. Jo o mik jo, i lene neper dyqanet e basteve tek rruleta.
    Edhe sikur te jete keshtu sic thua ti, kjo do te thote qe ti perkrah nje vperim te jashteligjshem te tyre permes mashtrimit. Uroj mos ti perkases kesaj kategorije qe punojne tere diten ne lavazhe dhe njehere ne dy jave hedhin firmen ke sociali.

Nuk kemi te bejme me nje shoqate sic thua ti por nje organizem kontrolli shteteror qe po heton mashtrimet permes marrjes se ndihmave sociale. Askushi nuk thote qe target jane familjet shqiptare. Lajmi eshte i konfirmuar, madje jane ne hetim disa raste te tjera.

Te lutem kur ben koment bazohu ne faktet e shkrimit, dhe jo ne brockulla sic ta ka qejfi ti interpretosh.

Meti

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga Shijaksi-London
    Qeveria britanike sulm mashtrusve të ndihmave sociale. Në shënjestër shqiptarët

Angli.Ndihmat sociale, hetim familjeve shqiptare

Qeveria britanike, përmes organizmit të kontrollit "Liberta" ka filluar hetimin e disa familjeve shqiptare në Angli, të cilat merrnin ndihma sociale në para dhe punojnë ilegalisht.

.

Sinqersiht Meto ti ngelesh qe ngelesh sikur puna e ca jetimeve lypsa qe nuk din kush se si me ja u dhon doren as edhe si me ja u mshu shkelem. Vetem gazetar nuk ke per tu bo kurren e kurres.....

Ja ca thot shkrimi siper "Hetim familjeve Shqiptare, Shaiptaret nen Shenjester" Tashi spo kuptoj posht thua qe nuk jan shqiptaret agret, kurse titulli thot ne Shenjester Shqiptaret, apo nuk e kupto se ca do me thon target?

Normal qe me intereson kjo gje, sepse njof shqiptare qe permes ndihmave kan punu edhe ne te zeze ngapak, dhe me 10tra familjare ne Shqipri a u kan pa hajrin ne maksimum. Edhe ti ma qua kete mjet i jashtligjshem per me i dhon familjes buk????kta Shqiptar dhe shumica e shqiptareve ne Angli jetojne dhe punojne jo vetem per vete por kan shum frym qe ju duhet ti mbajne me buk ne Shqiperi.....

Rrofshin ata Shqiptare qe vleresojne dhe nuk harrone njerezit e tyre, turp per ata qe kan zili apo vejne ne pah ca te meta tonat qe bohen prej zori.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ALBA : 24-02-2007 më 15:34

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    lol ca jan keto mer amoni ,ku ka plas ky lek keshu??
    se ter shqiptaret njesoj paguaj taksa si tera racat e tjera ketu ne uk
    po ky eshte melfi i atyre personave qe skan nje dekument dhe pse kan nje koh te gjate ketu. ,,, pike e zez tani po ndalojn dhe ciftet te mos lindin me femij(lol) po duan e lindin mer ckeni ju ,se vet i ushqejn se nuk i mban ai£15 qe u keput shteti britanik qe u jep,,,,,, ne shqitaret jemi shum asetqar,ziliqare per njeri tjetrin,,,,
    keshtu jan dhe keta persona qe denancojn familjet shqitare qe kan femije
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Citim Postuar më parë nga Homza
    Sinqersiht Meto ti ngelesh qe ngelesh sikur puna e ca jetimeve lypsa qe nuk din kush se si me ja u dhon doren as edhe si me ja u mshu shkelem. Vetem gazetar nuk ke per tu bo kurren e kurres.....

Ja ca thot shkrimi siper "Hetim familjeve Shqiptare, Shaiptaret nen Shenjester" Tashi spo kuptoj posht thua qe nuk jan shqiptaret agret, kurse titulli thot ne Shenjester Shqiptaret, apo nuk e kupto se ca do me thon target?

Normal qe me intereson kjo gje, sepse njof shqiptare qe permes ndihmave kan punu edhe ne te zeze ngapak, dhe me 10tra familjare ne Shqipri a u kan pa hajrin ne maksimum. Edhe ti ma qua kete mjet i jashtligjshem per me i dhon familjes buk????Kjo osht hera e pare qe ndegjoj nje gje te tille nga nj Shqiptar, aq me teper nje Shqiptari si puna jote qe ti jeto me rren jith kohes, dhe rrena to to up everything eshte prejardhja jote, m eletra jeni i regjistrum Kosovare apo jo? Kur ne te gjith e dime se ti je prej Shijaku,,,,,une nuk te vej faj or lum shoki asnje nuk e ben prej qefi se kemi pas halle gjith, por ty kurrsesi nuk te lejohet qe te kesh nje pargjykim ndaj ktyre Shqiptareve qe marrin ndihma dhe punojne ne te zeze,,,,kta Shqiptar dhe shumica e shqiptareve ne Angli jetojne dhe punojne jo vetem per vete por kan shum frym qe ju duhet ti mbajne me buk ne Shqiperi.....

Rrofshin ata Shqiptare qe vleresojne dhe nuk harrone njerezit e tyre, turp per ata qe kan zili apo vejne ne pah ca te meta tonat qe bohen prej zori.
    I paskam rene pikes. Qeke njeri prej tyre Homza, qe merr ndihma. Nuk me habit fakti qe nje parazit merr ne mbrojtje disa parazite te tjere.
    Prandaj nuk ben hejer komuniteti yne pasi brenda tij ka te tille persona, qe shtiren si patriote nga krahu tjeter jetojne me mashtrime.
    Ti nuk pranon qe kjo lloj zhvatje eshte e jashteligjeshme, por me tregon pasojat aq e kaq familje jane bo te lumtura ne shqiperi.
    Me te drejte e kam ngrit si problem pasi edhe une sikurse shume shqiptare jam taksa pagues ne kete shtet dhe nuk do te lejoj te tille parazit te bejne para duke zhvatur taksat e mijera njerezve te ndershem.
    Homza eduki im, vizoni per punen qe bej jane me mijera milje atij tuajin teresisht fshatarak, tipit nje tropojani te trashe, pasi shumica jane te zgjuar dhe fisnike.
    Sa per dijeni une kurre nuk kam kerkuar azil ne Angli, kam ardhur si student dhe vazhdoj te jem me vize pune, jo si puna jote azilant i perjetshem.
    Duket se ja ke marre doren me formulen, genje gjenje se dicka do te mbetet.
    Tipike alla DR. Berisha.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    lol ca jan keto mer amoni ,ku ka plas ky lek keshu??
    se ter shqiptaret njesoj paguaj taksa si tera racat e tjera ketu ne uk
    po ky eshte melfi i atyre personave qe skan nje dekument dhe pse kan nje koh te gjate ketu. ,,, pike e zez tani po ndalojn dhe ciftet te mos lindin me femij(lol) po duan e lindin mer ckeni ju ,se vet i ushqejn se nuk i mban ai£15 qe u keput shteti britanik qe u jep,,,,,, ne shqitaret jemi shum asetqar,ziliqare per njeri tjetrin,,,,
    keshtu jan dhe keta persona qe denancojn familjet shqitare qe kan femije
    Pajtohem me ty bebushe dhe me Homzen

gyrbeti na mori jeten na shkeputi nga rrenjet nga kultura , njerzit e shkolluar i shendroi ne puntorê ....
    mos kqyrni qka bajn tjeret po punoni si keni menden ....pse kjo zili une me mir ai keq ....pse rrini ju si qiri ...a keni shku te baheni burra te mirê ne mergim ? punoni menqur, por gabim per deponimin e te hollave ne bank ....gabim ...i ka shku mundi kot, ne te zezen ske pension te garantuar ? .....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    1800 pound nje familje ne muaj kot perskoti wow nga i pjell parat qeveria britanike. Mir ja bejn kur kan mundsi pse mos ti marrin nuk esht se po i vjedhin vet po ja japin.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Shijaksi-London
    I paskam rene pikes. Qeke njeri prej tyre Homza, qe merr ndihma. Nuk me habit fakti qe nje parazit merr ne mbrojtje disa parazite te tjere.
    Prandaj nuk ben hejer komuniteti yne pasi brenda tij ka te tille persona, qe shtiren si patriote nga krahu tjeter jetojne me mashtrime.
    Ti nuk pranon qe kjo lloj zhvatje eshte e jashteligjeshme, por me tregon pasojat aq e kaq familje jane bo te lumtura ne shqiperi.
    Me te drejte e kam ngrit si problem pasi edhe une sikurse shume shqiptare jam taksa pagues ne kete shtet dhe nuk do te lejoj te tille parazit te bejne para duke zhvatur taksat e mijera njerezve te ndershem.
    Homza eduki im, vizoni per punen qe bej jane me mijera milje atij tuajin teresisht fshatarak, tipit nje tropojani te trashe, pasi shumica jane te zgjuar dhe fisnike.
    Sa per dijeni une kurre nuk kam kerkuar azil ne Angli, kam ardhur si student dhe vazhdoj te jem me vize pune, jo si puna jote azilant i perjetshem.
    Duket se ja ke marre doren me formulen, genje gjenje se dicka do te mbetet.
    Tipike alla DR. Berisha.
    O muhamet!
    vetem keta dy rreshtat e fundit te citimit tuaj ku ke permendur DR berishen mjaftojne per te vlersuar seriozitetin e tuaj si gazetar, apo dhe te problemit ne fjal qe ti ngrit!!
    ne rrall te pare kush eshte i zoti mos i qofte i zi moti!
    problemi kryesor eshte;mos tento te besh para neper mjet prostitucionit,droges ,trafikut njerzor,e disa pisdheqeve te tjera si keto,se ata qe marrin ndihma jane te kontrolluar nga shteti anglez dhe kjo behet per tu ardhur ne ndihme atyre familjeve,sepse te gjith jemi te vetedishem se nje familje prej 4/5/6/apo 7 vetash e kan shume te veshtir per te jetuar ne ket vend vetem me te ardhurat e nje krahu pune qe persupuzojme se merrka maxsimumi 300 paund ne jav,kete e din dhe shteti anglez me mire se ti dhe une!une per vehte i kam len ndihmat para dy vitesh dhe fillova te punoj me letra me nje rroge relativisht te mire por eshte shum e veshtire te perballohet jetesa me ket rroge nga qe kam 4 femi nga mosha 3 vjec deri ne 15 vjec,ate here si mund te kalohet pa ma thuaj mua ti??
    une do thoja qe kush merr ndihma hallall ju qofte dhe bile te punojn kur kan mundesi,por jam kundra atyre qe merren me pisdheqe me lojra me drog ,me hajni etj etj,qeveria angleze e din mir ket problem dhe besoj se po ta lexonin ket problemin tend qe ti ngrit ne forum mund te shikonin me nje sy teper kritik,meqense nje shqiptar shkruan kundra shqiptarve!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    ka vend edhe per mua aty re te vi te bej dekumentat te mar lek ;P
    se qylit si them jo un

just joking

punoni se qyli nje vit eshte pastaj ngele me gisht ne goj
    jo vetem per ate po dodeshironi te veni pushime ca do beni

un per vete kur jetoja ne greqi shtetin grek e vdiqa tre vjet resht i merja lek :P
    edhe ketej punoja me rog normale dmth vetem se nuk i deklaroja

per mua ishte kenqasi kur ja mer shtetit se
    se kuptoj ku eshte gabimi ktu ????

kurse per ty shijaksi nje gje kam thua je student edhe ben ate kete ate
    mos valle je edhe ti me ndihma sociale ?
    edhe ktu ben si i mencur

pastaj edhe un e urej salen per ate pun
    por puna eshte ti po flisje per londren edhe ne fund permende emrin e sales /???
    ti ja vlen per gazetar qenje dysh ciao ciao
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    1800 pound wow nga i pjell parat qeveria britanike. Mir ja bejn kur kan mundsi pse mos ti marrin nuk esht se po i vjedhin vet po ja japin.
    ahhh sa pyetje e mirê , po pergjegja si asht ? politika asht nji gja qe te ep te qet te shet te destabilizon e ti i thu flm flm flm....

po qe shteti britanez ka aq para , pse nuk i ep qeveris tonê para e mbaj njerzit ne vend ? ...po qellimi asht tjeter .....
    nji gja po ju then se nji i huj kur te vjen ketu duhet ti shkrin tri gjenerata ne puntorê ......femijet dalin dore se demokracia asht ben qka de dhush ne shpi por jo ne shoqri !
    Jetoni mirê por te mshefur , mos tregoni pasurin , mos qelni deren gjithkujt,ndoni zingjir ne derê .....mesjeta ne milenarin e III.
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    o marjo po su bo deti kos ketu more burazer mos degjo cthon ca e ca se ti aty ne usa je 100 me mire se ketu ,se te jetosh ne londer familjarisht ta mendosh mire
    se te ripet lekura nga taksat dhe shtrenjtesia qe eshte qe ke ushqimet veshja e kudo,por keta flasin si pasneser u pasurokan familjet ketu qe marka £15 paund ne jave per nje femij ,kur ketu vetem nje kuti qumshti per femije eshte £7 paund dhe nje pako bebelina £5 ,dhe po fitokan familjet ketu qe paskan femij pffffffff
    as per kripsa su dalin femijve ato lek ,po ketu flasin nga inati sepse pikerishte keta njerez nuk kan britishin dhe gjithe melfin e nxjerin duke spiunuar familjet ,se kryesisht ne britani familjaret jan te paisur me british(pasaport)
    po ai qe ka ber lek ketu ne londer jan rugaceria qe jan singel ketu
    duke u mar me pislliqe si femra apo drog (nuk spinojn ndonje prototip te till keta po ven gjejn sipunojn familjet qe kan 4 ose 5 femij ,pse nje prind ka punuar diku ne ndonje lavazh per te ushqyer femijet me ndersheri)
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 25-02-2007 më 15:04
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •