Close
Faqja 2 prej 54 FillimFillim 12341252 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 533
    *~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Te mendosh se Bush ka deshire te vizitoje Shqiperine nuk mendoj se e ka marre malli ta shofi, aspak.. Po ta kishte marre malli sigurisht do e kishte vizituar me pare. Dicka nuk shkon..

Vertet do te bisedohet per Ceshtjen e Kosoves.. Po mendoj se biseda do te kete me shum aspekt "vetinteresash" te forcave te Natos ne Shqiperi, perfaqesuar nga figura e mirnjohur e presidentit Bush. Mendoj se ishulli i Sazanit (dhe vende te tjera bregdetare) te cilat mund te perdoren si pika strategjike, do te jene ato qe kerkon Bush te "zoteroje" mbi Shqiperi.. dhe ne kembim te saj ma merr mendja do kete ndonje plan investimi ne Shqiperi.

Bush eshte nje nga presidentet qe ka mendjen vec per "Lufte". Ne pergjithesi te gjitha sulmet e fillimeve te luftrave kane nisur gjithmone prej tij dhe babait te tij. Presidentet e tjere me shum jane marre me "qetesimin" e gjendjes te krijuar prej tyre. Pra si strateg eshte shum i zoti, por qe te realizohen ato qe ai ka qejf te vere ne jete, kerkon "rrjepjen" e popullit npm taksave, rritjeve te cmimeve etj etj..

Zemrushja
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Berisha: Vizita e Bush, historike per kombin shqiptar

• Duke e cilësuar ditën e vizitës së presidentit Bush si të bekuar dhe historike për Shqipërinë, Berisha tha se ajo është ngjarja më kulmore e mardhenieve tona

Presidenti i Shteteve të Bashkuara George Bush, më 10 qershor do të vizitojë Shqipërinë, ku do të takohet me presidentin Alfred Moisiu dhe kryeministrin Sali Berisha. Presidenti Bush do të qëndrojë në Shqipëri në kuadër të turneut në Evropë. Duke e cilësuar ditën e vizitës së presidentit Bush si të bekuar dhe historike për Shqipërinë, Berisha tha se ajo është ngjarja më kulmore në marrëdhëniet e shkëlqyera midis Shqipërisë dhe SHBA-ve. "Ajo është një ditë e bekuar dhe e shumëpritur nga mbarë kombi shqiptar. Në emër të Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë, përshëndes përzemërsisht këtë vizitë historike të presidentit të Shteteve të Bashkuara. Kjo është ngjarja më kulmore në marrëdhëniet e shkëlqyera midis kombit shqiptar dhe kombit të madh amerikan, midis Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, superfuqisë së parë dhe të vetme të botës. Kjo vizitë shënon gjithashtu vizitën më madhore në tërë historinë e marrëdhënieve ndërkombëtare të shtetit shqiptar", tha kryeministri Berisha. Shtëpia e Bardhë njoftoi se presidenti amerikan do të marrë pjesë në samitin e G8 në Gjermani, prej 6 deri 8 qershor. Presidenti Bush gjithashtu do të vizitojë Çekinë, Poloninë, Vatikanin, Italinë dhe Bullgarinë. (Europa e Lire)
    #VamosArgentina

Larguar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    Nese lajmi per viziten e XH.BUSH eshte i vertete ,perpara ardhjes se tij le te behemi gati per NJE PROVOKACION 100% TE MUNDSHEM GREK

Pozicioni i Greqise ndaj ceshtjes se Kosoves eshte me i rezikshem se ai i Serbise.
    Pasiguria e ekzistences(te qenit) midis dy zjarreve(sic e quan Athina pozicionin gjeografik-relixhional te Greqise ) do t'a coje politiken greke ne extremitete qe me cdo kusht te mos lejoje miqesine me USA te Shqiperise ,si rrjedhoje shtetformimin e Kosoves dhe me pas Shqiperine e Plote .
    Shqiperi !
    Pergatitu te perballosh "lojen" me lobin grek te USA .Greket kane shume zili flasim per shume,shume zili,flasim per shume frike .... .
    Topin nga qendra e shkelmoi Cia Fut Bollanos.
    Well come to Balkan mister Bush!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DAJO : 25-04-2007 më 14:02

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Ardhja e Presidentit Bush ne Tirane eshte nje gje shume e mire per gjith shqiptaret ne pergjithesi e vecanerisht tani kur pavaresia e Kosoves eshte ne hapin final.Rreshtimi i Shqiperise perkrah amerikes gjate luftes ne Irak dhe Afganistim ka bere punen e saj.Nuk mund te sjelli asnje te keqe kjo vizite pervec se te mira.
    Miresevjen Ne Shqiperi Zoti Bush!
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Mgjth mospelqimin apo dhe antipatite personale qe mund te kete cdokush ndaj Bushit te ri, ai vjen ketu si perfaqesues i shtetit amerikan, i atij shteti qe mundesoi moscopetimin e Shqiperise ketu e 80 vjet me pare dhe akoma me fresket clirimin e gjysmes se kombit vetem 8 vjet me pare. Dhe Amerika nuk eshte Shqiperi ku cdo akt publik duhet te dallohet i perket Berishes, Nanos, Metes apo Dreqit, dhe ne menyre aksiomatike po e pati bere Berisha atehere Nano eshte kunder dhe anasjelltas. Per me teper i takon diplomacise dhe politikes shqiptare qe ta shfrytezoje ne maksimum viziten e njeriut me te fuqishem te globit per te perforcuar pozitat tona ne rajon. Shpresoj qe te jete nje shenje akoma e forte dhe per pavaresine e Kosoves.
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753

Presidenti Bush do të vizitojë Shqipërinë

Vizita në Shqipëri do të jetë pjesë e një turi evropian ku përfshihen Gjermania, Çekia, Polonia, Italia dhe Bullgaria.
    Në Gjermani presidenti amerikan pritet të marrë pjesë në takimin e nivelit të lartë të G-8-ës.

Vizita në Tiranë do të paraprihet nga takimi që presidenti Bush do të ketë me Papën Benedikt XVI në Vatikan.

Vizita e presidentit Bush cilësohet si historike pasi do të jetë hera e parë që një president amerikan viziton Shqipërinë.

I ati i presidentit Bush e ka vizituar më parë Shqipërinë në mënyrë private dhe në kohën që e kishte lënë postin e presidentit te SHBA.

BBC Shqip

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    I uroj mirseardhjen presidentit te amerikes ne shqiperi

Eshte fat per popullin shqiptar qe te jete mikprites i presidentit te shtetit me te fuqishem ne bote. Populli amerikan eshte liridashes. Amerikanet si popull jane njerez te mrekullushem. Ne duhet te jemi krenar qe jemi miq me popullin amerikan.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Data: 26/04/2007

Ambasadorja Marsi Ries dhe vizita e Bushit në Shqipëri

Natyrisht që lajmi i vizitës së presidentit Bush në Shqipëri në historinë e shtetit shqiptar është lajmi më i madh. Por i kërkuar edhe në analet historike, ardhja e presidentit Xhorxh Bush në Shqipëri ka të njëjtën rëndësi që do të kishte pasur ardhja e Atit të Shenjtë në periudhën e Skëndërbeut. Atëmot ai nuk mbërriti dot në brigjet e rezistencës më heroike të qytetërimit evropian, ndaj invazionit të një qytetërimi tjetër. Dhe siç dihet, për shkak të mosardhjes së tij, ngjarjet jo vetëm në Shqipërinë e Skëndërbeut, por në të gjithë Ballkanin, dhe pak më gjerë akoma, morën një kthesë tragjike, dhe një mundim i madh njerëzor, pesëshëkullor përfshiu miliona e miliona qytetarë. Ndërsa ardhja e presidentit Bush gjithashtu do të luajë një rol të madh në betejën për triumfin e vlerave të qytetërimit perëndimor. Sigurisht gjëja e parë që mund t’i shkonte ndërmend një gazetari, një qytetari shqiptar, dhe konkretisht një mediaje si 55-a, do të ishte pasqyrimi dhe komenti për meritat e qeverisë, kryeministrit, të opozitës, të cilat përgatitën dhe krijuan bashkëpunimin që sjell vizitën. Ne si gazetë e përkushtuar në luftën qytetëruese dhe në betejën më të ashpër, - atë të mbrojtjes së vlerave perëndimore si identitet i vërtetë i shqiptarëve, - kemi pasur plot herë rast të shprehim këto pikëpamje në gazetë e me libra, dhe po kaq herë kemi pasur komente për rolin e qeverisë demokratike apo kryeministrit Berisha në këtë fushë. Dhe përsëri ne do të vazhdojmë këtë vijë dhe këtë qendrim, këtë afërsi e përkatësi të gazetës me qeverinë dhe kryeministrin Berisha. Por në këtë shënim të sotëm, të vete mendja tek ambasadorja amerikane, zonja Marsie Ries. Padyshim që ardhja e presidentit në Tiranë është një meritë dhe sukses absolut i karrierës së saj diplomatike. Më në fund ajo ka realizuar dhe është pjesëtare aktive, është me rol të thënshëm e të pathënshëm, në një akt, në një ngjarje që do t’i japë kombit shqiptar në Ballkan, një stacion të madh historik, prej nga do të nisë punë të reja, të mbara e të mëdha.

Nga pozitat e drejtuesit të një mediaje aktive politike dhe nga përvoja e diplomatit më është dhënë rasti të njoh shumë fizionomi ambasadorësh, madje mes tyre edhe të shumë ambasadorëve amerikanë, në Tiranë, në kryeqytete të tjera të Ballkanit apo më gjerë. Por po të përqendrohemi tek ambasadorët amerikanë të akredituar në Tiranë, do të thoshim se zonja Marsi Ries i ka tejkaluar kolegët e saj dhe është ngritur me realizimin e kësaj në nivelin e deklaratës së presidentit amerikan Uillson për fatin e Shqipërisë dhe të shqiptarëve. Kush më shumë e kush më pak, ambasadorët amerikanë në Tiranë kanë qenë miq të redaksisë tonë. Kemi këmbyer biseda të lira, të ngrohta dhe të rëndësishme në ditë të vështira, si në ’97, me zonjën Mariza Lino, dhe më pas me zotin Limprecht. Secili prej tyre ka pasur karakteristikat e tij, normalisht edhe kontributin e vet, duke i shërbyer ndershmërisht shtetit përkatës, por në këtë ndershmëri, me burim nga demokracia amerikane, ne shqiptarët kemi fituar shumë. Në ndryshim nga të gjithë kolegët e vet, zonja Ries është emëtuar në opinion me një figurë shumë origjinale dhe një stil diplomatikisht elegant, por tepër modest. Dhe në këtë modesti ka ndodhur shpesh që diskutimet të mos e gjejnë saktësisht nivelin apo sasinë e punës. Mirëpo mëndafshi endet nga duar të brishta, herë-herë të padukshme por gjithsesi të pabesueshme nga syri i vëzhguesve. Por në fund del mëndafsh, del një vlerë. Dhe nuk duhet të na ndodhë, siç ndodh me ngjarjet e mëdha, që të harrohen faktorët. Nëse do të thuheshin tre falenderime, së pari për SHBA-në, e më pas për presidentin Bush, falenderimi i tretë do t’i takonte zonjës Ries, e cila në tërë klimën diplomatike shqiptare realizoi një frut që do ta bëjë Tiranën një kryeqytet të të gjithë eterit mediatik botëror. E kjo do të thotë se do të na bëjë të gjithë ne shqiptarëve në një ditë të mbetemi dhe të meritojmë vëmendjen e botës.

Fahri Balliu

55

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Imagjinoni kush do ta prese Presidentin Bush:
    Sali Berisha - kryeminister
    Lulzim Basha - minister i puneve te jashtme
    Fahri Balliu - pseudo-gazetar i G55
    Brari - anetar i FSH

Turp per qeverine qe kemi!

Nisur nga disa postime te mesiperme, mendoj se vizita e Bush eshte e inkurajuar edhe nga fakti i kontributit qe Shqiperia ka dhene ne ceshtjen e Irakut. Sigurisht, Kosova do te jete nje moment diskutimi, ku jam pothuaj i sigurt se do te rivleresohet mbeshtetja e SHBA ndaj ceshtjes sone. Mbi te gjitha, uroj te mos degjojme gafa...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753

Ambasada e SHBA: Vizita e Bush, për të gjithë shqiptarët

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë, deklaroi dje se vizita e Presidentit Bush në Shqipëri, do të jetë një mundësi e rëndësishme për një takim dypalësh mes SHBA dhe Shqipërisë. Duke korrigjuar performancën e zyrtarëve shqiptarë, të cilët kanë tentuar të përfitojnë politikisht nga vizita e Bushit, ambasada e SHBA në Tiranë, bëri të ditur se kjo vizitë është një rast i rëndësishëm për të gjithë shqiptarët. Ndërkaq, Presidenti i Republikës, Alfred Moisiu, gjatë takimit me ish-komandantin Suprem të NATO-s, Uesli Klark, theksoi se "ne e shohim këtë vizitë si riafirmimin e marrëdhënieve të shkëlqyera mes Shqipërisë dhe SHBA-së, që mbartin një simbolikë të madhe; një superfuqi ndërton marrëdhënie respekti reciprok dhe bashkëpunimi me një vend të vogël, sikurse është Shqipëria. "Kjo përbën një dëshmi të vlerave të mëdha të demokracisë amerikane, e cila mbetet një burim frymëzimi në kohën tonë", u shpreh Presidenti. Bashkëbiseduesit u ndalën dhe në çështjen e zgjidhjes së statusit të Kosovës, duke ndarë mendime të njëjta në këtë kuadër. Presidenti Moisiu çmoi lart rolin dhe kontributin që SHBA ka dhënë në vazhdimësi për transformimet e mëdha që kanë ndodhur në Ballkan, ku Kosova përbën një moment kyç të këtyre zhvillimeve. Kryetari i Shtetit ritheksoi vlerësimin e shtetit shqiptar për planin e z. Ahtisari, si një dokument kompromisi, si dhe vuri në dukje rëndësinë e zgjidhjes së shpejtë dhe pa vonesa të statusit, duke nënvizuar se një Kosovë e pavarur do ta bëjë rajonin tonë më të qetë e të stabilizuar.

© Gazeta Shqip - 2006-2007

Faqja 2 prej 54 FillimFillim 12341252 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Sejdiu
    Nga YlliRiaN në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-05-2010, 18:47
  2. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  3. Presidenti Moisiu viziton familjet e dëshmorëve të Luftës Antifashiste.
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-11-2005, 15:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •