Ish armiku i talibaneve komandant i Aleances Veriore bisedon me Muxhallah ed-Dauah Veriore. "Ju thoni se lavdia dhe suksesi eshte duke e pasuar fene tuaj. Ju i mbani mjekrat per arsye se Pejgamberi [savs] i juaj ka thene ashtu. Ju enderroni qe ta theni kryqin. Ju enderroni qe islami te dominoj. Shiko se ne cka gjendesh, shiko veten tuaj, dhe shiko realitetin tuaj!

Ti je i debuar. Ti nuk ke shtepi, ti nuk ke vend dhe ne vendin tend te pret konopi i varjes dhe denimi me vdekje. Ne e kemi shkulur token nen kembet tuaja ne Afganistan. Ju nuk keni ndonje vend te sigurt ne bote. Ato shtepia te cilat ju i keni ndertuar ne Afganistan jane shkaterruar. Bombat dhe sulmet tona i kane mbytur femijet e juaj te vogel dhe nenat dhe motrat tuaja te cilat i fshihni prapa mbuleses per arsye se Kurani juaj ka thene ashtu, jane bere viktime e epshit tone.

Ti fanatik i cmendur, i pashtepi...Mbaje mend!

Ne do te derrmojme dhe do te shkaterrojme ty. Ne do te bejme ty mesim per myslimanet tjere per te marre mesim. Ne do te hedhim ty ne tortura te xhehenemit dhe ti ke me pas deshire te vdesesh por ne nuk do te mbysim ty. Ju jeni terroristet me te medhenj ne tere boten. Feja e juaj eshte simbol i terrorizmit. Kurani juaj bene thirrje ne terrorizem dhe Pejgamberi juaj ka qene terroristi me i madh ne tere boten [Neudhubilahi min dhalik] "

Keto ishin fjalet e oficerit Amerikan i cili kishte ardhur per ti marre ne pyetje te burgosurit Arab ne aeroportin e Kanadaharit.

Si zakon ka qene se kur te vije nje i burgosur arab me mjeker te gjate se pari e kane lidhur, pastaj ia kane qeth koken, mjekren dhe vetullat. Pastaj iu kane nenshtruar torturimeve pertej imagjinates.

Kur i shikoja keto tortura ndaj te burgosurve taliban dhe arab une gezohesha pa mase. Per arsye, se une mendoja se ata ishin me te vertet terroriste te cilet e kane shkaterruar vendin tim per hir te dollarit. Kur Ruset shkuan ata vazhduan me lojera te pergjakshme. Une mendoja se keta persona deshironin pushtet dhe se ata deshironin gjakderdhje dhe e urrenin paqen. Une mendoja se ata vetem deshironin qeveri. Une duhet ta pranoj se isha shume i vendosur ne bindjen time.

Ne mesin e te burgosurve arab ne aeroportin e Kandaharit gjendej nje i burgosur i gjate dhe i pashem. Fytyra e tij ishte e hijshme. Ai dyshohej te jete njeri prej te rendesishmeve. Nuk ngarrohem te them se hijeshia, vendosmeria, entuziazmi dhe guximi i ketij arabi qe ne shikim te pare me inspiroje. Amerikanet si zakonisht i lidhen muxhahidet dhe i torturuan dhe e filluan biseden e tyre te cilen e ceka me pare. Arabi i gjate pasi qe i degjoje ata tha:

"Zoteri, E kaluara e njerezve e reflekton te sotshmen e tyre. Te ia vejme nje shikim te kaluares se popullit tone. Ju e thirrni veten tuaj bartes te demokracise dhe te drejtesise dhe na quani neve terroriste. E verteta eshte se ju jeni terrorist - e jo ne. Ne jemi viktime e te ashtuquajtures "Drejtesi" e juaja. E kaluara jone dhe e kaluara e juaj eshte shenuar ne faqet e historise. Historia na tregon se kur bartesit e kryqit zhvillonin kryqezaten e tyre ne token e Palestines ata derdhnin aq shume gjak sa qe edhe kembet e kuajve tuaj ishin zhytur ne gjakun e muslimaneve. Gjaku i muslimaneve i vershonte rruget sikurse uji. Por kur Salahudin Ejubi e morri Palestinen ai u sjell ndaj te krishtereve me drejtesi dhe butesi. Derisa edhe historianet tuaj pajtohen me kete. Perkujto Spanjen! Dituria, filozofia, mjekesia, mencuria dhe pasuria ishin thesaret e Spanjes. Ne ia mesuam Evropes te gjitha keto lende. Universitetet, institucionet dhe qendrat hulumtuese te tuajat i kane mesuar librat e filozofeve dhe dijetareve tane me shekuj, ne nje kohe kur priftit dhe baballaret tuaj ishin krenare qe te jene analfabet. Kurdohere, kur njeri prej juve inspirohej prej muslimaneve dhe deshironte qe te arrij dituri, autoritetet tuaja kishtare kishin per ta varrosur ate per se gjalli. Lideri fetar eshte personi me i respektuar i shoqerise sone por ne shoqerine tuaj plackitesit, mashtruesit dhe kopilet jane ata te cilet do te behen Pape dhe prifte.

Keto jane ato fakte te cilat jane te regjistruara ne librat e historise. Nese ke guxim qe te perballesh me te verteten, atehere le te shkojme ne cilendo librari ne Uashington. Qyteti juaj, librarit tuaja, librat tuaja... dhe pastaj ato libra do te vendosin se si jemi sjell ndaj juve kur ne kishim force dhe pushtet mbi ju. Sot ju e keni forcen, cdo centimeter e Palestines eshte ne dhimbje te madhe per shkak te asaj se cka ju po beni me muslimanet. Ju i ndihmuat jehudive qe te vendosen dhe te na marrin neve dhe ju vazhdoni qe te ju ndihmoni atyre qe ta derdhin gjakun tone. Atyre jehudive te njejte, qe ne i dhame strehim, shtepi, respekt dhe respekt ne Spanje. Kur ju e moret pushtetin ne Spanje, ju i debuat ata, dhe pastaj Halifeti Otoman i hapi dyert per jehudit.

Ju mund te debatoni me mua ne prezence te intelektualeve, historianeve tuaj dhe njerezve te ditur. Nese e verteta eshte ne kundershtim me ate qe une po e them atehere ne me te vertet jemi terrorist por nese ajo qe e kam thene eshte e vertet atehere lyeni fytyrat tuaja me te zeze, njesoj sikurse zemrat tuaja dhe vetedija juaj eshte e zeze, per shkak te veprave tuaja te nxira dhe per shkak te zemrave te nxira dhe se vetedijet e nxira nuk i pershtaten fytyres se bardhe.

Ti thua se ne jemi vjedhes dhe se ne jemi plackites. Per Allahun...! Kjo nuk eshte e vertet. Te gjithe ne jemi te edukuar dhe njerez te ditur. Disa prej neve jane inxhinier, disa prej neve jane mjeke dhe disa te tjere kane bizneset e tyre. Po te kishim qene ne vendet tona ne kishim per te fituar me mijera dollar. Por shtypja dhe padrejtesia juaj ndaj muslimaneve na ka detyruar neve qe ti braktisim shtepite tona dhe ti rrokim armet. Dhe ta ngritsh zerin kunder shtypjes sipas juve eshte terrorizem por per neve eshte xhihad.

Ju thoni se ne vrapojme pas dollareve tuaj dhe dashuria e dollareve tuaj na ka sjell neve ne Afganistan. Ne themi se sikurse qe Allahu qe na ka dhene si placke lufte municionin e Rusise ne lufte, njashtu Allahu e ka shkruar placke per neve pasurin tuaj. Sipas neve eshte bekim i xhihadit dhe shenje e fitores sone. Beteja ndermjet se vertetes dhe genjeshtres ka filluar. Ne kete beteje genjeshtra eshte dominuese por e verteta eventualisht do te dominoj. Nese nuk jetojme qe ta shohim fitoren ne fushebeteje gjenerata jone e ardhshme do ta sheh ate. Ju po e derdhni gjakun e muslimaneve - nese ne nuk hakmerremi per ata atehere gjenerata e ardhshme do ta beje ate. [inshAllah]

Ju mendoni se po na poshteroni duke na i rruar mjekrat, duke na torturuar, duke na lidhur neve dhe duke i mbytur femijet tane. Per neve kjo eshte sukses, nder dhe menyre per te iu afruar Allahut. Lufta juaj nuk eshte kunder individeve. Ju vetem po i perdorni emrat e Usames dhe te Mulla Omerit - lufta e juaj e vertet eshte kunder islamit. Ju jeni te frikesuar prej realitetit dhe te vertetes. Feja e cila po perhapet me se shpejti ju ka alarmuar juve. Kurthet dhe planet e juaja kunder islamit eventualisht do te behen vdekja e juaj. Ju mbeshteteni ne numrin tuaj te madh dhe ne superioritetin e armeve - ne mbeshtetemi ne fuqine e imanit tone. Ju i zeni bese shejtanit, ne i zeme bese Allahut. Ju po festoni per arsye se keni ardhur ketu dhe i shkaterruat fuqite dhe forcen tone. Ne nuk mendojme se ju keni ardhur ketu, ne mendojme se juve ju sjellen ketu. Ardhja juaj historikisht i perngjan Faraonit. Kur ai i ndjeke jehudit me krenari te pushtetit te tij valet e Nilit e shkaterruan ate dhe ushtrine e tij. Ne dashte Allahu trupat e vdekur tuaj do te barten prej tokes se Afganistanit dhe idoli i pushtetit tuaj do te shkaterrohet me ndeshjen e ketyre kodrave te vrazhda dhe humbja juaj do te jete edhe me e keqe se e Ruseve.

Ju i keni sjell tanket dhe armet tuaja ne Afganistan.

Pse?

Per te na mbytur neve?

Cka mund te na beni dic tjeter pervec se te na torturoni dhe te na mbyteni?

Ju mendoni se duke na i rruar mjekrat, duke na torturuar, dhe duke na mbytur ju po na beni "mesim" per te tjeret...Mbani ne mend! Ne nuk e konsiderojme kete fyerje, ne e konsiderojme kete vdekje te ndershme dhe krenare. Feja jone e quan kete "Shehidllek". Qellimi me i larte i jetes se muslimanit eshte qe te jete shehid. Ne ju falenderojme juve per sulmimin e Afganistanit. Jo vetem qe ky sulm i ka vu ne shesh qellimet tuaja per boten islame, gjithashtu i ka vu ne shesh munafiket-hipokritet dhe i ndau ata prej radheve te muslimaneve te paster dhe te sinqerte.

Zoteri!

Te jesh frikacak dhe te ikesh prej fushebetejes eshte nje cilesi historike e juaja. Kurani yne thote se Allahu e ngriti Isain, (paqja qofte mbi te), te gjalle ne qiej. Tradita e juaj fetare thote se kur Isai kishte per tu kryqezuar ne ate moment shoket e tij ne vend se ta mbrojne ate ata iken prej frikes.

A nuk ju kujtohet se kur Salahudin Ejubi i mundi stergjyshit tuaj ne token e Palestines, njeri prej udheheqesve tuaj ia dhuroj motren e tij vellait te Salahudinit, Mulkul Adlit si ryshfet, per te siguruar paqe per boten krishtere.

Zoteri!

Mos u merakos per neve, por merakosu per caktimin tuaj shkaterrues.

Nese ne mbesim gjalle, ne do te jem veteran, dhe nese vdesim prej duarve tuaja ne do te arrijme shehidllek. Por mendoni per fundin tuaj. Nese deshironi ta shpetoni veten tuaj prej caktimit poshterues atehere eshte vetem nje rruge. Pranoni islamin dhe behuni vellezer tane ne fe. Behuni rob te Allahut dhe pasuesit e Muhamedit alejhi selam. Kjo eshte e vetmja rruge per shpetimin tuaj."

Kur arabi e arriti kete pjese te fjalimit te tij, syte e tij u lagen me lot dhe zeri i tij dridhej derisa ai e ngrite fytyren e tij te pashme, te meshirshme dhe te shkelqyeshme kah qielli dhe tha:

"O Allah! O Allah! O Allah! Ti behu deshmitare ! Une e kame dorezuar mesazhin Tend tek keta njerez."

"O Allah! Keta rob Tuaj nuk e dine se cka eshte udhezimi dhe cka eshte devijimi. Ata nuk e dine se cka eshte e verteta dhe cka eshte genjeshtra. O Allah! Ke meshire ndaj roberve Tuaj dhe shpetoj ata prej zjarrit te xhehenemit."

Ai filloj te lutet ne arabisht me lot ne syte e tij dhe me zerin e dridhur. Zeri i bukur i tij kishte shume dhimbje. cdo fjale e tij ishte si nje pike vese e cila ma ndriste zemren dhe shpirtin tim. Fjalet e tij u leshuan ne shpirtin tim dhe e kuptova se ishte musliman i vertet dhe cka do qe kishte thene e kishte thene prej thelbit te zemres se tij. Pastaj ai heshti dhe ishte nje qetesi e gjate. Une u ndjeva sikurse arabi ne pranga... nuk ishte i burgosur... por se ishte nje njeri i lire. Ndersa ata amerikanet qe me pare flitnin shume mbeten pa fjale apo ishin sikurse nuk kishin asgje per te iu pergjigjur. Per 10 minuta mbreteronte vetem heshtje. Pastaj nje amerikan e ngriti koken e tij dhe e veshtroj arabin. Ai e leshoj nje ze te gjate sikurse ofshame dhe shkoj. Nje amerikan tjeter shkoj me te.

Kjo ishte ndodhia e pare qe me beri te mendoj per keta njerez. Sa me shume qe mendoja aq me shume bindesha se keta njerez nuk deshirojne qeveri apo para. Se ata nuk jane terrorist si mendoja. Ata nuk jane kercenim per paqen ne bote. Gjakderdhja nuk eshte qellimi i tyre. Qellimet e tyre jane te ndershme dhe te larta. Ata jane te vertet ndaj fjaleve te tyre dhe te vendosur ne karakteret e tyre. Kur e krahasova veten time me ata e kuptova se une isha plotesisht i kundert me ata.

Observimi i ketyre arabeve te varfer me kujtoj kohen kur amerikanet e sulmuan Afganistanin dhe e hapen gojen e thesarit te tyre. Une dhe me mijera Afganistanez sikurse une e shiten veten per $100 apo $150 ne dite dhe morem pjese ne shkaterrimin e vendit tone dhe i mbytem bashkevendesit tane dhe arabet.

Arabet e gjore ne nje ane dhe bilione dollare ne anen tjeter te ofruar prej Amerikes...cka i shtyri talibanet qe ti zgjedhin arabet per mbi te gjitha parate dhe ti beje shembull te rralle te plot besimit? Ky mendim u be pika kthyese ne jeten time. Por Allahu deshiroj qe une te mbetem injorant edhe per nje kohe dhe te deshmoj per me shume ndodhi te barbarizmit dhe te armiqesise Amerikane kunder islamit, kjo ishte e shkruar ne fatin tim.

Ekziston nje lidhshmeri me rastin e Afganistani ku shumica e njerezve nuk e dine. Kurdo here qe muxhahidet arab apo taliban qe arrestoheshin prej fronteve te ndryshme ata vecanerisht silleshin ne Kandahar. Te burgosurit lidheshin ne Kandahar per nje periudhe pastaj ata dergoheshin ne aeroportin e Kandaharit prej ku ata dergoheshin ne Kub permes Turqise. Nuk ka qene per arsye se aeroporti ishte ne Kandahar. Ka shume aeroporte ne vende te ndryshme te Afganistanit. Ne shikim te pare ishte shume e cuditshme per arsye se ishte nje harxhim shtese. Te jesh i sigurt per nje gje se, amerikanet nuk e bejne asnje gje pa ndonje arsye. cdo gje qe bejne ata prapa saj e fshehin nje qellim special dhe nje fshehtesi. Nje dite e pyeta nje amerikan pijanec - per arsyen per te cilen e ceka me pare.
Ai me tha:

"Po shok! eshte nje arsye e vecante per sjelljen e tyre ne Kandahar dhe njerezit e zakonshem nuk jane te vetedijshem per kete...Kur ishte beteja ndermjet Afganeve dhe Ruseve filloj nje vale e madhe e xhihadit ne tere boten dhe muslimanet anembane botes filluan te vijne ne Afganistan. Keto ndjenja te xhihadit pa dyshim se ishin alarmuese per neve. Pas renies se Rusise ne gjetem menyren per ti perballuar ketij kercenimi. Ne i beme qe ata te luftojne ndermjet veti dhe ata i harxhuan energjite e tyre ndaj njeri tjetrit. Pas nje kohe ne e kuptuam se kjo metode nuk ishte aq e dobishme. Pastaj talibanet e stabilizuan dhe xhihadistet gjeten nje shtepi te re. Afganistani u be baze e kampeve per muslimanet anembane botes. Ato kampe te trajnimit ne Afganistan te cilat u konstruktuan prej dollareve tane ne kohen e okupimit Sovjetik, ne te njejtat kampe gjate kohes se talibaneve beheshin thirrje kunder Amerikes.

Edhe pse Kabulli eshte kryeqytet, dhe se makineria politike dhe qeveritare punon atje, por Kandahari konsiderohet te jete qender e Afganistanit nga perspektiva fetare. Kandahari ishte qender e levizjes se talibaneve dhe qytet i stergjysherve te Mulla Omerit. Ne kete qytet muxhahidet talibane dhe arab e kane pas zakon te enderrojne per dominimin islam. Ata e kane pas zakon qe te planifikojne per shkaterrimin e Amerikes dhe per perhapjen e ideve te xhihadit.

Ne i poshteruam muxhahidet arab dhe taliban neper rruget e Kandaharit qe syte e tyre te cilet enderronin per shkaterrimin e Amerikes, te shohin se cdo centimeter e Kandaharit eshte nen okupimin tone. Ato xhami te Kandaharit ne te cilat ata e kane pas zakon qe te luten per dominimin e islamit dhe per humbjen tone tani ato jane nen kontrollin tone, pasuesve te Jezu Krishtit. Sundimtaret e botes islame tani me ata jane roberit tane, por keta disa mysliman te cmendur na shkaktonin koke dhembje. Ne jo vetem qe deshirojme qe ti shtypim ndjenjat e tyre islame... ne deshirojme qe ta mbysim vetedijen e tyre. Ne dua ti shtypim trupat dhe personalitetet e tyre. Ne deshirojme qe ti them ata ne menyre psikologjike. Menyra me e mire psikologjike ishte qe ti poshtojme ata duke i lidhur sikurse shtazet dhe ti trajtojme ata sikurse qene ne ndertesat e atij qyteti ne te cilin ata jetuan me nder dhe ne te cilin ecnin me krenari - qyteti i cili ishte simbol i lavdise se tyre ne menyre qe ata ta krahasonin jeten momentale me ate te kaluaren dhe ta shikonin gjendjen e qytetit keshtu qe ta kuptojne se endrra e tyre qe ta bejne islamin suprem eshte vetem nje mashtrim. Dhe gjithashtu ti bejme ata te besojne se Amerika eshte e pa mundshme."

Kur ai u ndal une e pyeta nje pyetje e cila menjehere me erdhi ne mendje:

"Ne rregull, sa kane pat sukses planet tuaja?"

"Ne kemi deshtuar ne planin tone" me tha ai.

Pergjigja e tij ishte e kundert me ate qe une mendoja.

"Por pse?" Une e pyeta ate.

Ai tha: "Per arsye keta njerez jane shume te patundur dhe te vendosur ne fene e tyre. Ata nuk merakosen per asgje. Ata nuk jane te lenduar apo te brengosur. Ata as qe merakosen per humbjen e qeveris se tyre. Ne i kemi burgosur trupat e tyre por shpirtrat e tyre jane te lire. Ti poshterosh ata, ti burgosesh ata dhe ti besh te besojne ne fuqine dhe lavdin tone eshte e pamundshme per neve. Padyshim se ata jane njerez te rrezikshem. Njerez te atille jane te vendosur ne miqesine dhe armiqesine e tyre. Ata jane te vertet dhe te sinqerte. Miqesia e tyre eshte ndaj fese se tyre dhe ndaj Allahut dhe ata cdo person i cili eshte armik i Kuranit dhe i Pejgamberit te tyre e konsiderojne te jete armik i tyre."

Ai me tej me tha: "Me trego cka te bejme? A ta leme Krishterizmin per shkak te ketyre fanatikeve. A ta braktisim kryqin qe ta pranojme superioritetin e islamit?"

"Jo, kurre. Kjo nuk do te jete asnjehere."

Ai i tha te gjitha qe kishte per ti thene por vetedija ime u zgjua dhe une e ndjeva zgjimin e ndjenjave islame. E pyeta veten:

"Mohamed Khan!"

Ky amerikan eshte nje alkooliste njeri me karakter te keq dhe vepra te keqija. Ju gjithashtu jeni alkooliste dhe njeri i keqi, por ky amerikan nuk eshte vetem i keq por ai eshte edhe anues i krishterimit po ashtu. A nuk je ti musliman ?
Ai flet per kryqin pas cdo gllenjke te veres qe ai ishte duke e pire dhe ti, ti je plotesisht i vetedijshem dhe po e fyen fene tende per hir te disa dollareve ti je shkaktar i peruljes se fese tende dhe te dominimit te krishterimit. Sa i marre je dhe sa e humbur eshte jeta, mendimet dhe energjia jote.
Kjo ndodhi e ka zgjuar muslimanin brenda meje. Kur shpirti ime islam u zgjua plotesisht e gjeta se cdo gje rreth amerikaneve ishte kunder dhe ekstreme ne natyren e saj kunder muslimaneve. Me vone, e kuptova se shumica e atyre qe i torturonin muslimanet ishin jehudi dhe per kete qellim amerikanet special ishin te percaktuar per kete detyre. Une kam folur biseden ndermjet oficerit amerikan dhe te burgosurit arab. Amerikani mbeti pa fjale por sic thashe me pare shumica e amerikaneve ishin kunder. Per me shume, ata i kane braktisur shtepite e tyre per te marre pjese ne kryqezat per dominimin e krishterimit. Ata deshirojne ti shkaterrojne muslimanet ne emer te luftes ndaj terrorizmit. Ne aeroportin e Kandaharit une isha deshmitar per armiqesine me te keqe te tyre ndaj islamit dhe une isha i shokuar ne shpirtin tim.

Kjo ndodhi me motivoi qe te vdes per islam dhe ti rroki armet kunder Amerikes. Une e kuptova se amerikanet me te vertet jane armiqte e islamit dhe muslimaneve dhe ata deshirojne qe ta zhdukin cdo musliman i cili deshiron dominimin e islamit mbi cdo sistem te pafeve ne bote.

Oh! Sa kisha deshiruar qe te jem i vdekur para se te isha deshmitar i te gjitha ketyre me syte e mi... Kisha deshiruar qe toka te me gelltit para se te shihja gjera te atilla...

Ishte aeroporti i Kandaharit... Te burgosurit arab dhe taliban ishin duar lidhur dhe te prangosur...i njejti oficer amerikan i cili zhvilloi biseden me arabin ishte me ata. Brenda kater mureve te vende-hedhjes te mbeturinave dhe jashteqitjes qendronte ne nje qosh. Ne fytyren e amerikanit dhe te shokeve te tij shihej nje qeshje satanike dhe sarkastike e atyre te mallkuarve. Ai e vendose doren ne xhepin e tij dhe e nxjerri nje liber dhe i ngriti duart e tij ndaj te burgosurve qe te ua tregoj ate atyre... dhe pastaj ai me ze te larte ai tha:

"Musliman, a e dini se cka gjendet ne doren time?"

"Jam i sigurt se e dini, eshte libri te cilin ju e quani Kuran ne gjuhen tuaj.

Ju besoni se me pasimin e rregullave te ketij libri ju do te keni sukses ne kete bote dhe ne boten tjeter. Ju thoni se eshte liber i shenjte i cili i eshte shpallur prej Zotit tuaj tek Pejgamberi juaj. Ju e doni ate me shume se veten tuaj. Ju mendoni se permes ketij libri ju do ta dominoni tere boten. Ju besoni se ai i cili vepron sipas tij do te kete sukses ne kete bote. Zoti i juaj eshte Mbizoterues i tere universit. Tani thirre Zotin tuaj qe te vije ketu dhe te me ndal mua prej asaj se cka kam per te bere me Kuranin tuaj."

Pastaj amerikani e hodhi Kuranin poshte dhe e shkeli me kembet e tij.

Pastaj ai tha: "Musliman! Sikurse qe e futa librin tuaj te shenjet nen kembet e mija, njashtu ne do ti futim te gjithe muslimanet nen kembet tona. A ka ndokush qe mund te na ndal?

Mani ne mend! Ne do te ju shkaterrojme juve dhe do te ju zhdukim pergjithmone."

Pastaj shejtani i mallkuar i sjelli edhe disa kopje te Kuranit. Ai i shqeu disa prej tyre dhe i hodhi ne ajer dhe disa prej tyre i vendosi ne jashteqitjet njerezore...

Une nuk pata me shume guxim qe te shikoj dhe te degjoje me shume. Ne ate pjese te aeroportit asnje Afgan nuk i ishte e lejuar qe te sjelle ndonje arme, vete po ta kisha nje arme, kisha per ta shkrepur cdo plumb ne ate amerikan. Une u largova per ne shtepine time. I morra pak gjera me vete dhe Kallashnikovin tim... dhe vazhdova ne drejtim tjeter...i cili te dergon ne drejtim tjeter... qe te pendohem dhe qe te beje kompensim per keto mekate te kaluara...qe ti pastroj mekatet e mija te zeza me gjakun e armiqve te islamit, me guxim, entuziazem dhe shprese qe Allahu mekatarin sikurse une ta nxjerr prej erresires se injorances ne shkelqimin e rruges se udhezuar, dhe me meshiren e Tij shume musliman tjere do te vijne ne rrugen e shpetimit.

Nuk eshte me rendesi te ju tregoj se ku gjendem tani.. por kudo qe jam, jam duke u penduar per mekatet e se kaluares. Falenderimi i qofte Allahut se tani arma ime eshte duke hapur zjarr me plumba drejt armiqve te fese sime - Amerikaneve.

Mekatet e mia jane shume ... kame degjuar se shehidlleku eshte pendim per cdo mekat .Tani une vetem kerkoj shehidllek ne menyre qe te kem sukses. Mesazhi ime tek Pakestinezet dhe umeti musliman ...

O! Vellezerit e mije musliman ! Mbani ne mend! Fuqite e te pafeve ne bote nuk jane te frikesuara prej namazeve tuaja, agjerimeve tuaja, abdeseve tuaja, haxhit tuaj, sadakes suaj apo pastertise tuaj. Nese ia kane friken ndonje gjeje atehere eshte vetem xhihadi.

O! Vellezerit e mije musliman! Te gjithe qafiret jane mbledh dhe jane bashkuar qe ta shkaterrojne islamin. Sidoqofte, ju duhet ti harroni te gjitha mosmarreveshjet e brendshme dhe te bashkoheni.

Vellezerit e mije musliman ! Une i kame pare ushtaret amerikan per se afermi. Sipas pervojave dhe veshtrimeve te mija personale Amerika eshte nje komb pa mase frikacake. Fuqia e Amerikes, sundimi dhe dominimi jane ne shkallen perfundimtare te saj. Ajo eshte nje mur ne rrenim i cili do te rrenohet cdo moment. Cilido komb apo individ i cili perpiqet qe ta perkrah kete mur eventualisht do te varroset nen germadhat e tij.

Allahu i dhurofte valluat tone Muhamed Khan cka ai kerkon dhe Allahu na shperblefte neve me te. Amin !

Marrė nga: ilirida.NET