Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e dardanii
    Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    209

Si mund të shpërndaj lidhjen në degë me shpejtësi të ndryshme?

Um fal qe po hapi tem te re por shum me nevoitet kjo.
    Një shok i imi ka një internet kafe edhe ka dikun afor 10 PC dhe antena nga e cila furnizon PC me internet ësht e kapacitetit 256 kb /s .
    Aj deshiron qe 256 kb/s ti ndaj ne disa pjes si . psh në nje vend 64 kb / s e tjert ka 32 kb /s ja keshtu disi por jo ne menyrte barabard dhe pa perdorur RUTER
    Nese dikush nga ju ekspertat ka mndesi te me ndihom do te isah shum falenderus

www.trebit.com Maska e Xemlo
    Anëtarësuar
    20-09-2004
    Postime
    460
    routimi nga vete emri, eshte thjeshte nje tejcues i dickaje drejt dickaje tjeter. Ben te mundur me ndihmen dhe te NAT qe cdo kompjuter qe ke ne rrjet te futet ne internet sikur te ishte i vetem. Problemi me limitimin e bandes eshte komplet dicka tjeter. jo te gjithe routerat e bejne kete gje. Duhet aplikuar nje metode me ane te nje serveri linux ose edhe me ane te ndonje serveri windows. Qe ta besh pa router mjafton te vendosesh 2 skeda rrjeti ne kompjuterin qe mer linjen dhe asaj skede qe vjen nga antena ti besh share, ndersa tjetrit ti japesh nje adrese ip virtuale (private) ama harro limitimin e bandes. te mbetet ty ne dore te vendosesh

Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    209
    Xemlo flm per postimin tënd po pasi qe une ta lidh 1 PC dhe ta bej si nje lloj serveri a mundem une qe permes tij ti ndja PC tjer ne sa du rrjet p.sh 64 kb /s te manipuloj une permes PC (qe e kam lidhur si server) me PC tjera ti ndaj rrjes sa deshiroj une.
    Dhe nese ka mundeis qe te me tregosh pak a shum nese ke munesdi te postosh edhe ndonje fot se si dueht te behn share IP. flm shum

Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    209
    D.m.th une marr kabllon nga antena kryesore dhe vendosi ne nje PC qe ka 2 LAN njerin hyrje dhe bëj share ( LAN e hyrjes ) dhe nga LAN-i tjeter dergoj kabllon deri ne switch, permes switch dergoj kabllot neper PC.
    Por une deshiroj qe p.sh switch tja caktoj nje rrjetin nga aj PC me 2 LAN a edhte e mundur kjo ne qoft se po ju kisha lutur te me tregoni

i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78
    Po dardani eshte e mundur.
    Kalimi e internetit qe vjen nga antena e qe do kaloj ne rrejtin e pcve do kaloje nga nje pc qendror qe eshte i pajisur me dy karta rrjeti.
    Kalimin e ip reale ne ip lani do e besh me ane te windosit shperndarje te thjeshte besoj se kete do arrish ta besh vetem me ane te wizard te network sharing.
    Pastaj e supozojme se ip ne rrjeto do jen me range 192.168.0.x
    ndodhet nje program ne internet bandwidth manager per windows.
    me duket se eshte edhe me crack nqs e kerkon me noi torrent ose p2p.
    pasi e instalon te ky programi fut te gjitha ip e rrjetit qe kalojn nga ai pc e pastaj dhe internet dhe i vendos kufizim qe te duhet.
    shiko kete programin http://www.softperfect.com/products/bandwidth/ ose google bandwidth manager windows.
    nqs te duhen me shume shpjegime me kontakto.

Luisi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    managed switch

Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    209
    shum shum flmper ndihmen qe ma dhat Tom_Sojeri uke .
    Tom_Sojeri edhe une te lodha me pytje po nqs ke mundesi te ma shpjegosh prej fillim d.m.th prej pikes 1 deri ne fund krejt hapat se si duhet vepruar nqs ke mundesi. Nese ke mundesi te me ndihmosh sespe shum ësht ka me nevoitet
    Shum flm edhe nje her per keta antar te forumit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Citim Postuar më parë nga dardanii
    Um fal qe po hapi tem te re por shum me nevoitet kjo.
    Një shok i imi ka një internet kafe edhe ka dikun afor 10 PC dhe antena nga e cila furnizon PC me internet ësht e kapacitetit 256 kb /s .
    Aj deshiron qe 256 kb/s ti ndaj ne disa pjes si . psh në nje vend 64 kb / s e tjert ka 32 kb /s ja keshtu disi por jo ne menyrte barabard dhe pa perdorur RUTER
    Nese dikush nga ju ekspertat ka mndesi te me ndihom do te isah shum falenderus

Le te perdor nje SWITCH edhe te beje ne rjet nje bridge dhe te filloj nga pc kryesorja,

p.s

192.168.0.1

pastaj 192.168.0.2 e kshu me radh deri tek pc e 10 edhe konekcin e linjes ta beje allow ne Lan kartelen dhe besoj se do arije qe ti furnizoj pc tjera gjith te mirat
    #VamosArgentina

Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    209
    Flm per pergjigjet e juaja, por nese ka mundesi dikush nga ju te me tregoj se si bëhet kjo pun nga pika 1 deri ne fund, sepse nuk me ka pra te punoj me ket lloj pune. Nese dikush nga ju mund te me tregoj prej fillim se si duhet ber kete gje.
    FLM

Tema të Ngjashme

1. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. E.Çabej: Ilirishtja dhe Shqipja
    Nga BARAT në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 19:00
  4. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  5. Shqiperia ne Lidhjen e Kombeve (Shqiptar)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 09:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •