Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

Padre Pio da Pietrelcina

Une nuk jam praktikues i fese ne kuptimin e mirefillte te fjales,megjithate nuk jam i pandjeshem ndaj gjerave shpirterore.Nje nga personazhet fetare qe me terheq eshte Padre Pio da Pietrelcina.Shume vite me pare sapo isha larguar nga Shqiperia akoma komuniste ne ate kohe,per nje periudhe kohe pata lidhje me nje italiane qe vinte me pushime dy-tre here ne vit tek xhaxhai i saj ne France.Me pak fjale u be sebep ajo qe u njohta me jeten dhe vepren e Padre Pios.Per vete nga natyra jam skeptik per c'do gje,dhe nuk kam ndonje simpati te vecante per historine e katolicizmit ne pergjithesi,por Padre Pio vetem nga fotografia sikur beri nje lloj efekti ndaj ngurtesise time.E kam si deshire qe nje dite te shkoj per vizite ne Itali tek varri i Padre Pios.Nuk do te thote se konvertova ne katolicizem,por imazhin e Padre Pios e mbaj ne murin e dhomes se gjumit qe prej asaj kohe,dhe nje fotografi reviste mbi 14 vjecare e mbaj akoma me vete ne portofol.Nuk e di pse, a eshte besim?A eshte supersticion?
    Sidoqofte do te kisha deshire te di me shume per Padre Pion ne qofte se dikush ketu e ka idene se per cilin behet fjale.

cervelone Maska e kacile
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Vendndodhja
    prane detit
    Postime
    39
    PADRE PIO lindi me 25 maj te 1887 ne Pietrelcina nga nje familje e thjeshte fshataresh ne nje dhome te vogel te borgut antik te quajtur castello.Me 26 maj 1887 pagezohet me emrin Francesco nga Don Nicolantonio Orlando. Me 22 janar 1904 vishet me veshjen e frateve kapuēin.Me 10 gusht te 1910 emerohet prift ne duomon e Beneventos dhe celebron meshen e Tij te pare ne kishen e Pietrelcines me 14 gusht te 1910.Ne te njejtin vit fillon te ndieje dhimbje ne korrispondim me te njejtat pika te trupit ne te cilat me 20 shtator te 1918 i shfaqen plaget.ME 14 stator te1916 le pergjitmone Pietrelcinen e Tij pasi dergohet ne konventin e S.Giovanni Rotondos qe ndollet mbi Gargano .Pas vdekjes se prinderve, me 3 janar te 1929 e ema dhe 8 tetor te1946 i ati fillon ndertimi i spitalit te deshiruar prej tij i cili inaugurohet me 5 maj 1956 ne diten e San PIO. Me 22 shtator 1968 ne oren 5 te mengjesit Padre PIO i lodhur dhe me shume vuajtje celebron meshen e Tij te fundit.Ne oren 6 te darkes bekon te gjithe besimtaret e tij ne kishe dhe me 23 shtator ne oren 2.30 vdes i rrethuar nga te gjithe "vllezerit" e TIJ me kuroren e urateve ne dore dhe fjalet JEZUS.....e MARI....ne buze.Me 23 maj 1983 hapet proēesi per shejterimin e Padre PIO dhe me 21 dhjetor 1998 Ati i Shenjte PAPA GIOVANNI PAOLO II firmos dokumentin qe deshmon mrekulline e nje sherimi i cili i perket PADRE PIO's dhe me 2 maj 1999 PADRE PIO shpallet Shejt ne piacen SHEN PJETER te Vatikanit ne Rome perpara mijera te rinjsh te ardhur nga gjithe bota
    La vita e come un albero di Natale,
    c'e sempre chi rompe le palle

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •