Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974

......

Mendoj qe demokracia ne Shqiperi duhet te zbrese ne nivelin partiak qe te dy partite te hapen. Ideja per qarkullimin e lidereve eshte nje ide progresiste qe ekziston ne demokracite perendimore.

Partite politike duhet te jene institucione ku formohen platforma dhe rrihen mendimet dhe ku behet perzgjedhja e njerezve ne baze te alternatives.
    Une mendoj qe te dy partite kane vend per nje hapsire (sidomos PD-ja). Kjo do te krijoje nje fryme pozitive per vete partite dhe per procesin demokratik ne pergjithesi. ……

ingenuous
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

ThE KinG Maska e Imperator
    Anëtarësuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Provuam nje president ne moshe te thyer duke besuar ne asnjanesine e tij politike dhe nuk doli gje, anetarit e tij te KLD si kryetar i se ciles eshte dalin persona te inkriminuar, i kerkohet çdo dite qe te behen reforma ne drejtesi si nga nderkombetaret ashtu dhe nga Shqiptaret serish nuk ben asnje gje, ben nje sy qorr e nje vesh shurdh. Reforma te cilen ai nuk e mori ne drejtesine Shqiptare ka penguar dhe shume reforma te tjera si ne rend, ekonomi, reformat kunder korrupsionit e shume te tjera, pasi sic dihet per nje shtet me baza ligjore duhet nje drejtesi e paanshme ne nivele te larta dhe jo me persona te inkriminuar si tani.
    Gjithashtu dhe prokurori i pergjithshem qe u zgjodh si konsesual, ka penguar shume ne drejtim te hetimeve, pothuajse nuk ka bere asgje, vetem ka mare rrogen e majme dhe dietat qyl.

Mendoj se tani ka ardhur koha qe Shqiperine ta drejtoje nje Politikan i zoti i cili te jete i mirekuptueshem, te dije te drejtoje nje shtet dhe te vere dore aty ku duhet vene aq sa i lejojne kompetencat e tij. Per kete post, per mendimin tim do te ishin te denje disa kandidate duke e nisur me Bamir Topin si fillim, nje politikan i kohes, shume demokratik dhe person i cili nuk ka krijuar asnjehere situata konfliktuale ne politiken Shqiptare.
    Sabri Godo gjithashtu eshte ne politikan i mire per ne ate post, si nje nga bashkehartuesit e Kushtetutes Shqiptare dhe person mbi te cilin nuk ka patur kurre me pare akuza per korrupsion e te tilla gjera.

Per mendimin tim keto te dyja jane kanditaruat me te mundshme per momentin dhe situaten politike qe po kalon Shqiperia. Uroj qe Kryetari i Shtetit te zgjidhet ai qe e meriton dhe te vere dore ne plaget e hapura te ketij vendi, plage te cilat jane bere nje barriere e fuqishme per pengimin e asocimit te Shqiperise.

Imperator
    Albanian Perandory

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Une kam nje mendim .

ne Shqiperi jane te rregjistruara ne Ministrine e Drejtesise rreth 83 parti .
    Une mendoj qe keto te shkrihen dhe ne Shqiperi te jene vetem dy parti si e ka Amerika dhe se fundi dhe italia .
    Vetem keshtu mund te rinovohet politika shqiptare .
    Dhe te vijne figura te reja ne politike , vigura me personalitet dhe qe dine te bejne me te miren per shqiperine .
    Duke qene dy parti lufta politike do te behet me e forte , pasi njera do jete ne opozite dhe njere ne pozite . dhe kush te meritoje te qeverisi te fitoje .

i/e regjistruar Maska e cikita
    Anëtarësuar
    12-05-2006
    Postime
    117
    Citim Postuar më parë nga Michaela
    Sala i shkret po doli ska per te gjet pune se as veteriner se besoj se do e marr njeri:P.
    Sa per Nanon edhe ai si berisha shoke jane:P

Mendoj se dikush qe di te udheheq nje shtet qe se ka mendjen tek partia por tek ngritja e shqiperis sa me lart,edhe kete gje mendoj se mund ta beje dikush i ri ne politik...dikush qe ka studiuar jasht shtetit edhe e din se si duhet qe edhe shqiperia te arrij si gjithe vendet e botes.
    Na shteti duhet te hiqen te gjithe tu fillu na berisha nga nano edhe te gjithe me rradh qe kemi pa se kush jane ne krye e nuk bejne gje.
    Une mendoj psh qe edhe Edi Rama mund te beje dicka nese eshte ne krye te shtetit..pasi e kemi pa se ka arritur te bej dicka per Tiranen.

Mendimi juaj eshte mendimi juaj
    Por dicka skuptova me ate te Edit
    qe te paska mbushur mendjen me ato punimet qe ka bere ne tirane ,
    ja teta shpjegoje une se kush eshte \Edi rama
    ai eshte nje diktator me i keq se ish kryetari i shtetit shoku Enver Hoxha
    kur beheshin kongreset ne kohen e Enverit beheshin me dyer te hapura
    ne ditet e Zotit Edvin i ben kongreset e tij me dyer te mbyllura pa pranin e medjave,e qa mund te presesh nga ky person ku nqs ky do jete ne krye te shtetit neser qellimi i tij kryesore do jete te kete pushtet dhe te behet vetem ajo qe mendon ai dhe te na izoloje per another 45 years ,te pakten nano me berishen ia leshijne rradhen njeri tjetrit edhe ata vjedhin po jo si puna e Edvinit
    Sorry Madmazel rong thought thing again na u desh 45 vjete te dilnim nga ai system dhe ti do te na kthesh mbrapa ku e gjithe bota ecen para.......
    take care

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Bashkimi i shqiptarve e vetmja alternative
    #VamosArgentina

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Nuk eshte problemi i shqiptareve te gjejne nje lider apo nje drejtues i cili do te qonte Shqiperine perpara, sepse Shqiperise kurre nuk i kane munguar lideret por Shqiperia ka nevoje te ndryshoje mentalitetin ne teresi si popull.
    Sepse po te ishte ashtu qe nje njeri ta qoje Shqiperine perpara do e shkollonim kudocofte nevoja ne universitetin me te mire te botes, por une nuk besoj qe kjo ndihmon.
    Barca

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Shqiperise i kane munguar lideret kombetar gjat historise se saj mija vjeqare.Shqiperia pati lider te cilet bashkepunuan me sllavo-helenet kunder armiqeve te perbashket.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    Citim Postuar më parë nga King_Arthur

sa per te te sqaruar nuk te perzuri Sala jashte shtetit por e kundra Sala beri qe shqiptaret te shikojne bote me sy mbas gjithe atij regjimi te eger .
    Shqiptaret nuk ishin mesuar me demokraci , dhe vershuan te gjithe te iknin neper bote . por kjo gjithmone per me te miren e tyre . dhe demokracia kete ka levizje te lire . pastaj pse duhet te ikje jashte ti per shkolle ??? sepse doje me te miren e vetes , shkolla ka dhe ne shqiperi , pse ata qe studjojne ne shqiperi qenkan analfabete ? Pra Michaela jashte per studime ike se doje dhe nuk te perzuri Saliu.

Mos u ngaterro kot. Nuk lindi demokracia nga Saliu por e anasjellta ai ishte nje pjelle e demokracise (megjithese me nje te kaluar te ndritur komuniste). Demokracia lindi nga ata studente qe u ngriten dhe luftuan per idealin e tyre, demokracine. Saliu ishte i zoti qe diti ta ktheje pllaken ne momentin e duhur dhe gjendet aty ku eshte sot. ndersa per qeverisjen e vendit kam mendimin qe po nuk iku gjithe brezi qe jane edukuar me "librat e partise" nuk ka per te ecur shqiperia. Sepse deri diku te gjithe keta politikane aktuale jane ushqyer me "brumin" e partise dhe ideologjite e partise jane ngulitur thelle ne mendje dhe eshte pak vone qe te ndryshohet ideologjia. (megjithese ne fasade ata e kane ndryshuar me se miri) ndonje emer konkret per qeverisje nuk kam pasi te gjithe i kane kthyer ose mundohen ti kthejne partite ne "prona" te tyre.

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Po nuk iku gjithe brezi qe jane edukuar me "librat e partise" nuk ka per te ecur shqiperia. Sepse deri diku te gjithe keta politikane aktuale jane ushqyer me "brumin" e partise dhe ideologjite e partise jane ngulitur thelle ne mendje dhe eshte pak vone qe te ndryshohet ideologjia.
    Kete mendim kam dhe un.. Duhet te vij nje fryme e re sepse asaj te vjetres ia pame fundin..!! Per mua politikanet aktuale nuk jane tjeter vecse Komunista te Liberalizuar.. ata prape e kane komunizmin ne shpirt.. e nuk ka per te ndenj rehat e per te ndihmuar kete popull...
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Edhe nga nje pyetje e thjeshte si kjo me lart, mund te mesosh shume si per ate qe e shtron kete pyetje, edhe per ata qe i japin nje pergjigje sic i keni dhene ju me lart.

Kush duhet te drejtoje vendin tone?

Pergjigjia eshte fare e thjeshte. Ajo parti dhe ai kryetar partie qe ne zgjedhjet parlamentare qe mbahen cdo 4 vjet ne Shqiperi fiton shumicen e votave te shqiptareve. Kjo e ka emrin demokraci dhe Shqiperia eshte nje vend demokratik dhe detyrimisht qeveris ai qe fiton zgjedhjet e besimin e shumices se elektoratit shqiptar. Pike!

Kush do me pelqente mua te qeveriste vendin?

Kjo eshte ne vetvete edhe pyetja qe hapesja e temes ka dashur te beje pavaresisht se e ka formuluar ndryshe. Une nuk ia bej kurre vetes kete pyetje pasi une nuk i ve bese as intuites sime dhe as mendimit te perbashket te nje grupi te vogel shqiptar. Ne demokraci i vihet bese vetem mendimit te shumices se elektoratit shqiptar te shprehur me anen e votes se lire dhe kjo pyetje lind vetem atehere kur njerezit e kane te veshtire te pranojne dhe respektojne njerezit qe elektorati shqiptar ka zgjedhur per te qeverisur vendin.

Si t'ia bej kur nuk me pelqen asnje alternative e politikes shqiptare?

Bej ate qe bejne gjithe shtetasit ne boten e lire:

a. Merr inisiativen per te hyre ne politiken shqiptare dhe per te shpalosur vizionin e botekuptimin tend.

b. Perkrah dike qe ndan te njejtin botekuptim me ty qe te hyje ne politiken shqiptare.

Jo shume filozi e madhe apo jo?

Cfare fsheh ne vetvete vajtimi i perhershem per politiken e politikanet shqiptare?

Fsheh mungesen e emancipimit demokratik tek shtetasit e lire qe nuk i pengon askush qe te marrin inisiativa politike apo te kerkojne votebesimin e bashkeqytetareve te tyre ne zgjedhje.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 26-04-2007 më 09:56

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Shqipëria zë vendin e parë në botë për rryshfetet
    Nga Lioness në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-12-2006, 22:37
  4. Shqipëria në vendin e 62-të, sipas lirisë së mediumeve
    Nga Davius në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-10-2005, 10:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •