Close
Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 243
    mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    ..Urrejtja si fenomen eshte me e neveritshme se percaktimi personal i cdokujt...Nastradini ka thene nje fjale"Larg b...... sime"..qe domethene sa shqip me e doni..per derisa nuk cenojne lirine dhe mirqenjen e tjetrit le te jete pune e tyre dhe kaq...Sa i takon mendimit personal te cdokujt..le te jete mendim i cdo kujt dhe kaq...Por, sa u takon plumbave pak me ngadale...se urrejtja mbjelle urrejtje..dhe kjo sjelle ne humbje te medha njeriu mbetet i pa ngritur fare te deshiroje te vrase dike pse ai ben cka don me trupin e vet...Kjo eshte e patolerueshme per njerzine...Do te heq paralele te thjeshta ..analogji..qe dikush edhe mund te thote se jane te ndryshme ...por,me besoni se jane kryekeput te njejta...URREJTJA SI FENOMEN ..eshte patologji dhe te jeshe ne gjendje te vrasesh dike pse eshte ndryshe nga ti eshte cmenduri ..dhe i lus ata qe i njohin ne mesin e tyre tu ndihmojne ketyre njerzve per sherim..Familjar te dashur qe keni mendime te tilla urrejtje ne familjet tuaja kerkoni ndihme dhe shpetoni ne rradhe te pare antaret e familjes suaj.... urrejtja ne rradhe te pare demton ate qe urren.....Ja edhe analogjia--Serbet thoshin se ne jemi me bishta, bisha, duhet te zhdukemi nga faqja e dheut....Te bardhet thoshin se Te Zinjte race e keqe ,duhet trajtuar si kafshe,duan plumb ...dhe sot ekskluzive te feve te ndryshme thone se nje fe e posacme do te shkoje ne parajse dhe te tjeret ne ferr dhe kot mundohen...NE THELB KANE NJE EMRUES TE PERBASHKET: PADITURINE Dhe une sot ketu nuk jam advokat i homoseksualve dhe mos me keqkuptoni per te tille ,nese nuk mund ta kapni qellimin e shkrimit...zberthimi eshte i thjeshte..
    sot une jam ketu si advokat i te qenurit Njeri..definimit te drejte te gjerave...dhe si mjek keshillues i atyre qe urrejne...
    Dhe per ata qe kane plumb nga urrejtja: Vellezer te gjakut,nuk ben ,largohuni nga urrejtja sa me shpejt,se ne rradhe te pare do te demtoni vehten dhe te dashurit tuaj.
    Per nje mendim urrejtje ketu une nuk i vlersoj njerzit bardhe e zi,andaj s'mund ti akuzoj per te keqije...por, sa me larg dhe sa me shpejt larg urrejtjes......nje dite me para nje dite me me mire...dhe s'ka per se.... ska nevoj falenderimi kur do te jeshe i filtruar nga urrejtja do te shkojne punet me mire ne cdo fushe te jetes TY qe urren sot dhe neser do te keshe mendje te hapur dhe gjykim te drejte dhe ---- Pa Urrejtje...--
    Une mendoj se e kam kuptuar mire misionin e"Forumit"..se ndryshe s'do hyja fare...
    P.S.
    Eshte e keqja qe s'dua ta shoh tek shqiptaret qe me kethehu ne kete teme -Urrejtja qoft e larguar nga mendja dhe zemra shqiptare.........

Me nderime per te gjithe,

Me nderime per te gjithe,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 21-04-2007 mė 18:19

your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anėtarėsuar
    19-01-2007
    Postime
    246
    Te mos sillemi si nare nga katundi dhe me histerizma koti.

Homoseksualizmi nuk eshte dicka e re,ajo ka egzistuar gjithnje por tani eshte me e dukshme sepse jetojme ne nje shoqeri me liberale dhe njerezit nuk e fshehim me orientimin e tyre seksual gje qe nuk e benin me pare se kishin frike nga paragjykimi.
    Keshtu mos flisni dokrra si "po vjen fundi i botes" se po te qe ashtu bota do kishte marre fund prej kohesh...

Puna eshte se ti nuk ia ndryshon dot oriemtimin seksual dikujt.E nuk e ke ate te drejte.Vetem se jane ndryshe nuk duhen paragjtkuar ,shurruar dhe aq me pak vrare sic thote me vendosmeri nje idiot.
    Ashtu sic tolerohet nje njeri per rracen ,kombesine,fene,pse nuk mund te
    tolerohet per orientimin e tij seksual???

PS:billi99,e vleresoj mendimin tend dhe ishte i vetmi me mend dhe pa dokrra qe u postua deri tani.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga Nolird
    Ne te gjitha trojet shqiptare jane duke u perhapur Homoseksualet dhe Lezbiket prandaj hapa kete teme t'ju pyes se a ju pengojne Homoseksualet dhe Lezbiket apo nuk doni edhe ti shikoni............Si mendoni??

Une p.sh nuk dua qe te perhapen dhe sdua te shoh ndonji.Paramendoni djal me djal shume keq katastrof apo vajz me vajz sdi c'far te them per mua kjo eshte si te them fundi i botės.
    Pershendetje Nolird ,

Eshte bere aktuale koheve te fundit , ku lehte mund te verehen disa njerez te cilet vendosin pllakatat neper muret e qyteteve , te cilet kerkojne qe t'u jepen te drejta " Homoseksualeve & Lezbikeve " .
    Para disa muajve shikoja ne TV , ishte nje debat , ku kishte psikolog , sociolog , antropolog , ne mesin e tyre kishte edhe ata te cilet e quanin veten
    " Homoseksual & Lezbike "
    , mirepo probl. ishte se keta te fundit nuk shfaqeshin ne debatin qe zhvillohej , mirepo , flisnin prapa nje perdeje dhe zeri i tyre ndryshonte , kerkesat e tyre ishin qe te pranoheshin ne shoqeri , por probl. ishte se nuk tregonin se cfare i shtyri te merrnin nje rruge te tille , ndoshta nga fakti se sic e ceku nje njeri i cili shume mire i njifte se kush ishin themeluesit e asaj organizate , tregonte se e tera vinte nga vendet e " zhvilluara " . Ne mesin e atyre shteteve ishte edhe HOLANDA , nje vend i cili i jep te drejta qe njerezit te kene legale drogen , alkoolin , prostitucionin , homoseksualizmin etj. Pra , organizata holandeze ishte " sponzor " ndersa keta ishin vegla ne kete drejtim .

Marim nje shembull , neser keta njerez " homoseksuale " ose " lezbiket " adaptojne nje femije , kush do ta luan rolin e Nenes e kush do ta luan rolin e Babait ?!?

Paramendoni , kafshet , ato nuk dine te bejne dallimin mes te mires dhe te keqes , mirepo kur bejne Sex e zgjedhin partnerin e kundert me te gjinise se tyre !!!

Valle , a i bie kjo qe Kafshet jane me te menqura se " Homoseksualet "
    ose " Lezbiket " ???

Une , personalisht them se ky eshte nje ērregullim - devijim .

Perse jane gabim keta njerez qe e quajne veten " homoseksuale " dhe
    " lezbike " , pergjigja eshte e thjeshte : " sepse e STAGNOJNE SHOQERINE .
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2006
    Postime
    95
    Vivi e lascia vivere!

Sicili ben nje zgjidhje ne jete dhe asnje tjeter s'ka te drejte ta gjykoje se eshte mire apo keq. Gjeja me te cilen s'jam dakord eshte fakti qe ketyre cifteve homoseksuale tu njihet e drejta e adoptimit te femijeve.
    femija duhet te rritet ne nje familje ku njeri eshte babai (mashkull) e tjetra eshte nena (femer) perndryshe nuk ka me riferiment fiks se behemi si kembet e dhise..

Une kam njohur persona gay dhe te them te drejten po te mos e dije se ishin te tille nuk do ta kisha thene kurre.Jo te gjithe vishen si palaco e tunden e shkunden kur ecin rruges...jane si te gjithe ne te tjeret po me preferenza seksuale te ndryshme.....

Nuk i urrej, skam motiv.

Eshte e vertete edhe fakti siē kane thene te tjeret me lart qe homoseksualiteti ka eksistuar gjithmone po tani te gjithe tv-te e gazetat flasin me shume se s'kane lajme te tjera e duket sikur po vjen fundi i botes....si gjithmone Media ben punen e vet...

pershendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    Personalisht nuk kam asnje problem me homoseksualet meshkuj apo femra qofshin. Problem kam homofobet.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    sanfrancesco : Sicili ben nje zgjidhje ne jete dhe asnje tjeter s'ka te drejte ta gjykoje se eshte mire apo keq .
    Vlen te theksohet edhe nje here eshte gje normale te marresh dicka nga perendimi , mirepo se paku le te jete e mire , me trego ti cfare perfitimi do merrje ti sikur femiu yt , do behej homoseksual ?! ( mos e merr si ofendim ) A do perjetoje kenaqesine e te qenit gjyshit me vogelush te ulur ne preher ?!

sanfrancesco : ... asnje tjeter s'ka te drejte ta gjykoje se eshte mire apo keq .
    Sikur mos te kishte njerez qe bejne dallim cfare eshte MIRE e cfare eshte KEQ , ma merr mendja se nuk do te ishte nevoja per burgje , per gjykates ,per police etj. , sepse shumica e njerezve do pasonin epshin e vet !!!
    Njeriu genjeshtar do ta pergenjeshtronte besnikun , do vinin vite me plot mashtrime , zullumqari do te perkrahej , i drejti do te nenēohej .

Zgjedhja eshte e juaja , ashtu sic eshte edhe e te tjereve , mirepo eshte mire se paku te kuptohen gjerat thelbesisht jo siperfaqesisht , te gjykohet me arsye dhe logjike , e mos te pasohen gjerat VERBERISHT .
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anėtarėsuar
    19-01-2007
    Postime
    246
    Citim Postuar mė parė nga gimi3
    Vlen te theksohet edhe nje here eshte gje normale te marresh dicka nga perendimi , mirepo se paku le te jete e mire , me trego ti cfare perfitimi do merrje ti sikur femiu yt , do behej homoseksual ?! ( mos e merr si ofendim ) A do perjetoje kenaqesine e te qenit gjyshit me vogelush te ulur ne preher ?!

Sikur mos te kishte njerez qe bejne dallim cfare eshte MIRE e cfare eshte KEQ , ma merr mendja se nuk do te ishte nevoja per burgje , per gjykates ,per police etj. , sepse shumica e njerezve do pasonin epshin e vet !!!
    Njeriu genjeshtar do ta pergenjeshtronte besnikun , do vinin vite me plot mashtrime , zullumqari do te perkrahej , i drejti do te nenēohej .

Zgjedhja eshte e juaja , ashtu sic eshte edhe e te tjereve , mirepo eshte mire se paku te kuptohen gjerat thelbesisht jo siperfaqesisht , te gjykohet me arsye dhe logjike , e mos te pasohen gjerat VERBERISHT .

Femijen tend e do edhe po ishte ose jo homoseksual.
    Tani dole jashte teme fare e na perzieve homoseksualet me krimin.Se dikush ka nje orientim seksual ndryshe me tendin ti nuk ke pse hidhesh perpjte.

Ne fund te fundit c'dreqin ke ti me ata?

Gjersa eshte e pranueshme kur rritet nje fimije vetem me njerin prind (psh mamaja) pse qenka me keq kur ka 2 mama?

Ajo qe i duhet femijes eshte perkujdes dhe ngrohtesi.

As une nuk i kam edhe aq qejf por si njeri i civilizuar me dhuet te toleroj ata me te cilet jetojme ne shoqeri nese nuk me bejne dem.Dhe ata jane pjese e shoqerise.
    Nuk ke pse lodhesh duke kundershtuar se ti nuk i ndryshon,e nuk ke per ti ndryshuar dot kurre orientimin seksual te dikujt tjeter.
    Shpresoj se me kuptove,se qe me shqip nuk ka ku te veje.

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Nuk duhet te paragjukojm ,sepse jan njerez si ne pavarsisht se kan shije te tjera .Biznesi tyre sesi menaxhojn jeten private te tyren,njof te tille bejn pjes ne shoqerin time te kolegjit.Jan shume tipa te respektushem .
    I respektoj sikurse respektoj shoket e shoqet e tjere.
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga gimi3
    Vlen te theksohet edhe nje here eshte gje normale te marresh dicka nga perendimi , mirepo se paku le te jete e mire , me trego ti cfare perfitimi do merrje ti sikur femiu yt , do behej homoseksual ?
    Pike se pari, ku bazohesh kur thua se homoseksualiteti eshte dicka i adaptuar nga perendimi? Mos do te thuash se ne lindjen e mesme nuk ka homoseksuale? Homoseksuale ka ne te gjitha kontinentet ku ka dhe njerez.Diferenca eshte tek liria dhe te drejtat njerezore qe ndryshojne.

Dhe po me habit shume me kete pyetjen "C'fare perfitimi do merrje ti sikur femiu yt do behej homoseksuale" Ti zoteri sjell femije ne jete per perfitime apo sjell femije ne jete qe ti besh te lumtur? Po sikur femija jot te linde homoseksual, ti si baba to e mohosh apo do e pranosh ashtu sic eshte, sepse eshte femija jot, gjaku jot?

Nje tip si ty me paragjykime te tilla??!! Sma merr mendja.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Jeta dhe Dashuria mbi Vdekjen...eshte PERGJIGJA******

Citim Postuar mė parė nga XX22
    i kam vdekje po vdekje fare,i du te vram te gjithe,ptu fare e keqe.

xx22,
    Je e re, dhe jeton ketu ne Amerike...une nuk e di ne c'mes shtepiak rritesh ...por, nese ende nuk ke karriere sot...neser per nje qendrim qe ke dhene ketu mund te mbesish pa pune...dhe bile te marrish edhe nje denim ligjor....Por, as kjo nuk do te ishte nje tragjedi sa eshte tragjik niveli i mjere i gjykimit...ne kete kohe...ne keto mundesi te informimit..te mbesish me nje gjykim kaq te thjeshte dhe injorant eshte krim...........
    Dhe nuk do te perseris vetveten per ate qe kam thene perpara... do te lus ketu ne kete teme por, edhe ne pergjithesi antaret e forumit te lexojne me shume se vetem ashtu marrin diturine ...dhe duke nis te dyshojne ne qendrimet e veta te ngushta te parapercaktuara dhe te ngurrta i hapin udhe mesimit..flakjes se injorances..i hapin rruge gjykimit me te drejte...i hapin rruge lumturise vetjake...dhe si pjestare te nje bote te gjere e bejne kete planet nje vend me te mire per te jetuar..per te jetuar jeten e lire..gjithsecili pronar i vetvetes dhe lumturise se vet.......
    Mesoni te kuptoni boten tjeter dhe botkuptimet tjera ...dhe mesoni te respektoni keto...dhe njerezit me botekuptime qe ndryshojne nga ato tuajat...ose si qe quhen botekuptime standarde...sot ne lirine e avansuar njerezore njeri ka guxim te jete standard i vetvetes per lumturine personale.....

Me nderime per njeriun- njeri ...pa marre parasyshe se kujt grupacioni i takon,

bili99,USA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 19-06-2007 mė 00:37

Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  2. Pėrse na duhet Mendimi?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 27-11-2007, 14:09
  3. Mendimi juaj pėr veten dhe mendimi i tė tjerėve pėr ju
    Nga hope31 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 04-10-2006, 17:59
  4. Shkaqet e mjerimit tė Shqipėrisė
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:56
  5. Mendimi Ekstrem
    Nga green nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 11:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •