.................................................. .................................................. .....................Postuar mė parė nga Tigrimelara
Te pershendes tigri,
...Dhe ne rregull eshte, une ketu s'kam gje personale me asnjerin,...por, kur disa here me ka ra te shoh qe vlersimet per z.Ali Ahmeti ..dhe djemt e UCK-se nga ana e Davius megjithqe siperfaqsisht duket te anoje kah ata ,ne realitet ai ka te drejte .Sepse ka dallim mes politikes dhe atdhedashurise, interesit dhe perkushtimit idealist kombetare.......dhe ne kete drejtim s'do te shtoj ....
Sa per etiketimeve duhet tu ruhemi te gjithe, ne jemi popull i vogel dhe s;ka njeri qe nuk na duhet ,nese me te vertete na intereson ardhmeria jone e perbashket kombetare.....e sidomos ata qe e kane treguar vehten me sakrifica reale e jo me zhargon politik - fjalamani etj...
Me ka ra rast ti njoh te dy protagonistet ne fjale...dhe as qe duhet te krahasohen mes tyre...veprat do te tregojne, sic edhe bejne..dhe as etiketimi Enverist per z.Ali Ahmeti nuk eshte i vertete- mos te hy une tash te jap definicion per enverizmin..por, si ilustrim do te jap vetem nje;Shume njerez te rrethit kombetare te ngushte te zotriut ne fjale ,kane penguar luften, ..dhe kane bere shkelje ne parime te luftes..ne kohe lufte .etj...s'do te spekuloj me qellimet e tyre ..Ai i ka ofru duke i thirrur vellezer edhe atehere kur nuk e kane merituar nje epitet te tille..kjo flet per nje zemergjeresi, nje fisnikeri kombetare dhe njerezore..vetem e vetem mos te demtohet ceshtja kombetare.......Por, mos gaboni te mendoje dikush se z.Ali Ahmeti ka frike, ..kjo fjale ose fenomen a si ta quash nuk ka egzistu ne peronalitetin e tij me kuptimin klasik sic ndodh te permendet ne kete forum...Dhe per nje qellim edhe me te larte te kohes te quajtur"KOSOVE"..Ai eshte i urte dhe pret pavarsine ku edhe vete ka dhene po aq kontribut sa ata qe do ta gezojne per momentin...se ne ne nje rruge te ndare shkojme siperfaqsisht duke iu permbajtur rregullave te procesit dhe bashkesise nderkombetare..por qellimi eshte nje Bashkimi...qe nuk behet me fjale prape ky bashkim behet me veper ku z.Ali Ahmeti ka nje investim te perjetshem..per kete ideal......
Ai nuk eshte gjithberes,duhet gjithe populli te perkrahe ne qellimin fisnik te nisur....Dhe sigurisht se ben dhe do te beje me shume se cdo njeri tjeter me shume per ..shoket e idealit te bashkimit....Por, s'eshte Bill Gates per fat te keq...
.................................................. .................................................. .............
P.s.
Ta theksoj se edhe sikur te ishte vellau im dhe mos te kishte te drejte...te pakten nuk do ta mbroja...per te mbrojtur qellimin qe ky njeri personifikon ne kete rast konkret....dhe jo emrin.
As qe do ta kisha zgjatur po te mos te kisha konsiderate dhe respekt per Ty Tigri qe me ka ra ne sy te jeshe intelektual i matur..te pakten e ndjeje nje pergjegjesi te them nje mendim-konstatim te imin per njerezit qe une mendoj se e meritojne te ndrroj nje mendim,.ne mund edhe mos pajtohemi..por, ne mund te mesojme nga njeri tjetri....Dhe une nuk jam antar i asnje partie dhe nuk do te jeme, jo qe une jam shume i "madh"...por partite jane shume te vogla per nje dashuri te pergjithshme kombetare.......
Me nderime dhe pa tendenca per Tigrinmelara,
bili99
Krijoni Kontakt