Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29

Nevzat Halili dhe ILIRIDA

Ish Lideri i Shqiptarve ne Maqedoni , tani kekone ndryshime te reja ne Maqedoni , duke formuar nje levizje Popullore , ai kerkoi ridefinimin e Shtetit te Maqedonise ne dy etnitete , duke u thirur ne Referendumin per ILIRIDEN A jane keto kerkesa ne kohe te duhur ?

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Hej z.Tigri,puna e Ilirides eshte si obcion, i tejkalu dhe pa realizu..Ne vitet nentdhjeta u be nje Referendum per deklarim per Iliriden(Maqedonia Perendimore ,kompakte e pavarur..dhe Referendumi ishte i sukseshem edhe pse ishte i ndaluar dhe kishte nderhyerje te policise sllavomaqedone...po do ti kete nja 15 vjet qe kane kalu...shume kohe per nje Iliride te vogel..)....Une kam qene ne keshill zgjedhor nga komuna ku une vite...por, lideret e athershem..nuk i duelen zot kurre...si e kemi adet ne shqiptaret bejme gjera vetem per te thene se beme dicka...dhe bejme organizata qe te marrim nje emer...por jo dhe veprimtari.qe do te na coje perfundimisht tek qellimi final.......Ketu te theksoj se thuajse te gjithe rrymat politike shqiptare..me ndonje perjashtim te vockel ju bie ndermend Ilirida...Dhe Bashkimi me Shqiperine kur kane synim..kethimin ne pushtet...nese pushtet mund te quhet ai NEN Maqedoni.......
    ..............Me nderime, bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 21-04-2007 mė 16:08

ashtu eshte bylli

ke te drejte.

Asnje Shqiptar besoj nuk ka dashur qe ai referendum te shkoje huq, ama kushtet dhe rethanat kane ndikuar shume ne mosrealizimin e tije , sidomos ka qene momenti i 2001 , ku ka mundur te paraqitet si Ocion ama nuk u paraqit as atehere , po them se Nderkombtaret u munduan te bejne nje zgjidhje shume fleksibile me mareveshjen e Ohrit , qe sot e kesaj dite nuk jep rezultate , pra zgjidhjet si ajo e Ohrit jane per vende si Zvicra Belgjika e jo per mentalitet Ballkanik , ketu duhet sakte te definohen gjerat po them sakte dhe qarte , jo me at numrin 20 % e ku ta di un cka , kjo mundet kjo jo ajo po etj etj jane zgjidhje gjysmake dhe nuk i qetsojne popullin .

Pra RIDEFINIM eshte mire te kete ama nuk mundet qe ta beje nje levizje e vetme dhe qe sot eshte e pa perfillshme thuajse , edhe keto bisedime qe behen mes vmro se dhe bdi se nuk jane zgjidhje se ne bisedime duhet te leshosh pe , e ne me pe nuk na ka mbetur .

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar mė parė nga Tigrimelara
    Ish Lideri i Shqiptarve ne Maqedoni , tani kekone ndryshime te reja ne Maqedoni , duke formuar nje levizje Popullore , ai kerkoi ridefinimin e Shtetit te Maqedonise ne dy etnitete , duke u thirur ne Referendumin per ILIRIDEN A jane keto kerkesa ne kohe te duhur ?

se paku edhe 10 vjet duhet te presim deri sa te konsolidohen mire atje shqiptaret.

Ca thone

se Nevzat halili asnjehere nuk mund te kthehet ne skenen politike , sepse kohrat kane ndryshuar , dhe se tani organizimet jane ndryshe , si thoni ?

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Nevzat Halili, lirisht mund te 'arkivoj' idete gjeniale te tij per shpetimin e kombit shqiptar ne Maqedoni sepse gjerat tash kane ndryshuar shume dhe me nuk jane si perpara. Ai ka pasur mundesi te bej shume per shqiptaret, por nuk pati aftesi (lexo: guxim) ne ate kohe, dhe si pasoje e ketyre politikave te gabura nder shqiptare erdhi edhe deri tek konflikti i armatosur i vitit 2001, mes maqedoneve dhe shqiptareve. Une nuk kam asnje antipati apo simpati per Nevzat Halilin, sepse nuk ka be dicka te keqe apo te mire, por thjesht eshte marre keto vitet e fundit vetem me llafologji dhe asgje me teper, keshtu qe asnjehere nuk i kushtoj rendesi kur del neper mediume dhe hiqet ideator. Thjesht e injoroj, sepse s'ja vlen te merret njeriu ne vitin 2007, me nje postkomunist te viteve 1980-ta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Davius : 30-04-2007 mė 21:05
    My silence doesn't mean I am gone!

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

pershendetje!

Citim Postuar mė parė nga Davius
    Nevzat Halili, lirisht mund te 'arkivoj' idete gjeniale te tij per shpetimin e kombit shqiptar ne Maqedoni sepse gjerat tash kane ndryshuar shume dhe me nuk jane si perpara. Ai ka pasur mundesi te bej shume per shqiptaret, por nuk pati aftesi (lexo: guxim) ne ate kohe, dhe si pasoje e ketyre politikave te gabura nder shqiptare erdhi edhe deri tek konflikti i armatosur i vitit 2001, mes maqedoneve dhe shqiptareve. Une nuk kam asnje antipati apo simpati per Nevzat Halilin, sepse nuk ka be dicka te keqe apo te mire, por thjesht eshte marre keto vitet e fundit vetem me llafologji dhe asgje me teper, keshtu qe asnjehere nuk i kushtoj rendesi kur del neper mediume dhe hiqet ideator. Thjesht e injoroj, sepse s'ja vlen te merret njeriu ne vitin 2007, me nje postkomunist te viteve 1980-ta.
    ...............................................

Jo vetem te me bjere ne sy antari me aktiv i "forumit"...per aktivitetin e dendur..postimet...shpesh gjykime qe me kane ra ne sy te drejta ,po ky burri dheut eshte edhe i rrezikshem...lol....per denimin modern dhe te kulturuar qe i ben z.Nevzat Halili,......." Injorimi eshte denimi me i madh".........

Me nderime per Davius,

bili99

Edhe denime moderne

Po keta denimet Moderne sikur nuk jane edhe aq me peshe , ja te te spjegoj une, sepse Ali Ahmeti ne fillim ka pasur afersisht 100 persona te tije pastaj filloi , te them te drejten ky qe e denoni ne menyre Moderne ka me shume , kohrat kane ndryshuar eshte e vertete , por edhe 2001 thonin se koha ka ndryshuar se ja PDSH ja per pak kohe keto kerkesat e UCK mund ti realizoje pa lufte etj etj , ama edhe nje Lufte u be e VDIQEN njerez e kerkesat thuajse jane po ata te njejtat dhe te pa realizuara ose gjysmak te realizuara , Davius sa te filloj pastaj ske cka ben e ky Moderni thjesht ka nje Ushtri me njerez parapa , mos haro se Populli nuk eshte edhe aq i kenaqur dhe se populli nuk pajtohet me Marveshjen e Ohrit se edhe marveshja e Ohrit eshte zgjidhje Moderne e sa per ate Maqedonasit ma shpejte e kane kuptuar dhe e kane pershtatur sipas nevojave te tyre , se shume jane lodhe populli me ata % mbi 20 mundet nen 20 % etniteti, komuniteti ovo ono , shume Moderne se kupton Shqiptari pse mos jete thjesh Maqedonia edhe e Shqiptarve dhe te shkruaj aty se eshte edhe e Shqiptarve ose te kemi te drejta sa Serbet ne KOSOVE do te ishte me shume , se paku gjuha Shqipe do te ishte ne perdorim . prandaj zgjithje Moderne per popuj modern mund te kete per Belgjiken , ama jo edhe per Ballkanin . e shume e shume gjera tjera .

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Nderimet e mia Tigri..

..Nje si sqarim vetem qe te vazhdoje kuvendi...nuk kam permendur ndonje zgjedhje moderne te ceshtjes .Por, vetem "denim" modern qe ka bere Davius kur ka thene se lider qe si te thuash jane jasht kohe ,qe dmth u ka kalu afati ne aspektin e politikes ai-Davius i injoron -- Une kam shtuar se si te thuash eshte nje denim modern ( me ka pelqy me shume nje denim i tille se sa akuzat per padituri, tradhti.etj..etj,,, fyerje qe njerezit tane i bejne ketu dhe ne jeten reale ..pa i njohur njerezit,dhe bile pa e njohur ceshtjen qe trajtohet)......Une bile nuk e di a e ndaje opinionin tim personal me Davius per Nevzat Halilin--duke u munduar te pakten mos tu hy nder hak atyre qe jetojne,punojne dhe mbijetojne ne vendlindje, si politikan ka bere aq sa e ka pas takatin ,por , mekate nuk ka bere..se paku une keshtu mendoj.
    si njeri nuk e njoh, si shqiptar- ketu eshte pak veshtire se me te vertete eshte veshtire...nuk ka njesi shume te sakt per te matur atdhedashurine....eshte shume subjektive megjithqe disa sdandarde univerzale jane dhe une kete e kam thene diku tjeter jo per te mbrojtur nje vij politike por per te mbrojtur nje te vertete......
    Per atdhedashuri sigurisht se kam respekt te vecante per Djemt e UCK-se,z.Ali Ahmeti me shoke qe kane vene gjokset, jeten e tyre dhe te familjeve te tyre ne vijen e pare te frontit - ku mbrohet idenditeti ,dhe dinjiteti....shqiptar....keshtu une e ndjeje dhe keshtu une mendoj .......por nuk do te thote qe te tjerit njerez te sojit tone jane te pavlefshem...te gjithe kane rendesine e vet dhe rendesine e pergjithshme..

Me nderime per Tigrinmelara,
    bili99 ,Chicago,il USA

Oh jooo Bili99

Thjesht e kisha me Davius qe edhe e injoron edhe e quan post Komunist , duke ditur fare mire kontributet e Nevzat Hallilit , burgosjet e tije si ne Maqedoni me rastin e UT se si dhe ne Kosove me rastin e ARIit , e kam me Davius qe sheh vetem ate qe i thote te shohe baca Ali jexo (Enver) se thote lexo paaftesin si pa guxim , duke ditur se koha eshte faktor i madh , Edhe Aliu se beri ligjin per deshmoret duke mos pasur Guxim dhe duke mos qene i afte ,sikur Nevzati qe nuk e Bojkotoi total Kushtetuten. gjera qe dihen boterisht .
    Kam hasur shume shkrime te Daviusit dhe shpesh edhe jam pajtuar me te , por edhe se eshte me i ri se une e cmoj si njeri qe dine shume gjera.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Halili: E duam Maqedoninė si Belgjika
    Nga Faik nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-09-2009, 00:14
  2. SK Tirana
    Nga Pasiqe nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 251
    Postimi i Fundit: 22-06-2009, 19:19
  3. Nevzat Halili kandidat pėr president
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 03-02-2009, 18:46
  4. “Republika e Iliridės” do tė formojė institucione
    Pėrgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 28-11-2008, 22:18
  5. Tifozėt e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •